Ieşirea Din MATRIX: BUDDHA – Povestea lui Siddharta

AJUTOR

Efectuez traduceri din limba engleză (document, carte, film) sau din română în engleză, la tarife foarte avantajoase, sub preţul pieţei. Mai multe detalii aici. Sau dacă îmi poate oferi cineva o sursă de venit avantajoasă în care să-mi pot păstra libertatea, adevărul și bucuria, îl rog să mă contacteze. Alte forme de într-ajutorare AICI.

joi, 10 septembrie 2020

BUDDHA – Povestea lui Siddharta


The Buddha: The Story of Siddhartha (2010)

„Urmăriți acest frumos documentar PBS de 2 ore despre viața și învățăturile lui Buddha. Prima jumătate a documentarului acoperă viața lui Buddha de la viața sa senzuală a prințului Siddhartha Gauthama până la plecarea sa în viața ascetică și apoi la trezirea sa. 

A doua jumătate a documentarului acoperă multe dintre învățăturile cheie ale lui Buddha. 

Acest documentar conține informații de la profesori budiști, precum Preasfinția Sa Dalai Lama, poetul câștigător al Premiului Pulitzer, W.S. Merwin și scriitorul budist american Robert Thurman. 

Documentarul este povestit de Richard Gere și prezintă multe imagini deosebite pentru a ne însoți în povestea lui Buddha.

În partea a 2-a se vorbește despre Nirvana.

Fericirea din Nirvana, conform budismului, este accesibilă tuturor ființelor.

Accentuând această universalitate, budismul se referă la mulți Buddha și de asemenea la mulți bodhisattva - ființe încredințate Luminării, care jură.

,,Buddha (literal „Cel Treaz”, din rădăcina: √budh, "a trezi") este un titlu folosit în budism pentru toți cei care și-au împlinit potențialul dedezvoltare personală, descoperindu-și luminarea (bodhi), deși este adesea folosit pentru a se referi la Siddhartha Gautama, fondatorul budismului.

În general budiștii nu îl consideră pe Siddhartha Gautama — care a trăit aproximativ între 623 î.Hr. și 543 î.Hr., și a obținut bodhi în circa 588 î.Hr. — ca fiind primul sau ultimul Buddha. Din punctul de vedere al doctrinei budismului clasic, „Buddha” este oricare persoană care redescoperă Dharma și atinge luminarea, adunând suficientă karma pozitivă pentru a reuși în acest scop.

Pe blog avem mai multe filme dedicate lui Buddha și învățăturilor acestuia, așa că nu vom dezvolta mai mult subiectul acum, dar puteți explora categoria BUDDHA, în special în articolul dedicat documentarului VIAȚA LUI BUDDHA (2004), pentru mai multe detalii legate de adevărata învățătură budistă, în special despre „Vipassana - arta de a trăi”.

VEZI FILMUL SUBTITRAT AICI

VARIANTA 1 (Împărțit în 2 părți, calitate DVD)

LINK 1 - Youtube

VARIANTA 2 (dintr-o bucată) în format HD

Pentru a viziona acest film subtitrat (dintr-o bucată) , HD, oferiți-ne o donație prin Paypal, Revolut (pe id-ul @stefanrmsv)TransferGo sau transfer bancar - detalii AICI 

  FILMELE SE VĂD AȘA DOAR LA CERERE! 
(pentru fiecare în parte)

Cei care au Donat deja până acum, vor primi accesul la cerere, doar să ne spună/amintească în email 
sau pe celelalte canale de Contact. Cei care donați anunțați-ne prin email (sau celelalte forme de CONTACT) ca să vă înregistrăm în baza noastră de date.3 comentarii:

  1. Buna ziua! Cat trebuie sa fie donatia? Ma intereseaza filmele prezentate de voi! Sunteti extraordinari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cât te lasă inima, dacă tot suntem așa de extraordinari :P Dar să mă anunți pe email sau prin alte forme de contact, dacă ai efectuat donația, iar eu îți trimit linkul de vizionare.

    RăspundețiȘtergere

A comenta pe acest blog este un privilegiu, nu un drept.
Referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discutii.
Vă mulțumim!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...