Ieşirea Din MATRIX: TREAZ - un vis pentru Standing Rock - prima parte

duminică, 19 mai 2019

TREAZ - un vis pentru Standing Rock - prima parteAwake, A Dream From Standing Rock (2017) 


„Conducta de Acces Dakota” este un proiect controversat care aduce țiței brut din Bakken Shale din Dakota de Nord prin Dakota de Sud, Iowa și, în cele din urmă, în Illinois. 

Tribul Standing Rock și oamenii din întreaga lume se opun proiectului deoarece conducta se desfășoară pe sub râul Missouri, o sursă de apă potabilă pentru peste 18 milioane de persoane, iar scurgerile de conducte sunt ceva obișnuit. Din 2010, au fost raportate peste 30000 de deversări de petrol și scurgeri de gaze.

Trecând de la vara anului 2016, când au început demonstrațiile împotriva conductelor ce au demolat locuri sacre de înmormântare ale nativilor americani din tribul Dakota, la starea actuală și descurajantă a conductelor, documentarul AWAKE, este un poem vizibil puternic în trei părți care descoperă cu simplitate adevăruri complexe ascunse. 

Filmul este o colaborare între regizorii indigeni: regizorul Myron Dewey și producătorul executiv Doug Good Feather; și designerii Oscar nominalizați la proiect, Josh Fox și James Spione."

Notă: Lupta nativilor americani o simt asemănătoare cu a noastră, a tutror oamenilor de rând de peste tot, cu un sistem criminal căruia nu-i pasă de natură, viață, frumos ci doar de profit. Forțele de ordine sunt demascate mai clar ca oricând a fi nu în slujba omului de rând, ci a corporațiilor, ceea ce am văzut și noi la Pungești. O luptă surdă, inegală, în care câțiva oameni inimoși se opun unor brute care au arme, tehnologii, mașini sofisticate. Cumva îmi amintește de filmul Avatar toată treaba asta. 

Să nu uităm că în ciuda protestelor a zeci de mii sau a sute de mii de oameni, veniți de peste tot în sprijinul nativilor americani din zonă, Donald Trump a semnat PRO construirii acestei conducte, trecând cu buldozerul, la propriu și la figurat peste dorința oamenilor, peste umanism. Un jeg și ăsta ...

Vezi filmul tradus aici:

Link 1 - NETFLIX (prima lună gratuită)

sau

Pentru a viziona acest film subtitrat oferiți-ne o  DONAȚIE pentru a vă împrumuta accesul (doar la acest film) prin Paypal, Revolut, TransferGo sau transfer bancar - detalii AICI 

Cei care au Donat deja până acum, vor primi accesul la cerere, doar să ne spună/amintească în email 
sau pe celelalte canale de Contact. Cei care donați anunțați-ne prin email (sau celelalte forme de CONTACT) ca să vă înregistrăm în baza noastră de date.3 comentarii:

  1. Ce mai conteaza o conducta cand ei au ucis toti bastinasii cand au ajuns acolo. Asta este doar unul dintre exemple sa nu mai numar miliardele care au murit in razboaie care nu erau ale lor .

    RăspundețiȘtergere
  2. Conteaza acea conducta, pentru cei care inca mai sunt in viata in rezervatii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiu dar totodata stiu ca , contractul este ca si semnat.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...