Ieşirea Din MATRIX: SĂRBĂTORILE DE IARNĂ - o prezentare exhaustivă

miercuri, 5 decembrie 2018

SĂRBĂTORILE DE IARNĂ - o prezentare exhaustivă

UN ALT ARTICOL CARE MERITĂ READUS ÎN ATENȚIE!

„Faptul că nu crezi sau nu cunoști semnificația unui ritual nu înseamnă că acesta nu-și produce efectele.” — Mircea Eliade


Am oscilat între a mai prezenta ceva informaţii despre sărbătorile de iarnă sau de a da pur şi simplu cu Ignore acestor zile. Însă noi informaţii continua să apară, aşa că simţim să aducem nişte completări la cele prezentate de noi de-a lungul timpului, pe marginea acestor sărbăutori.

Bucuria noastra ar fi ca macar unul dintre cei care citesc informatiile prezentate de noi pe marginea acestor TRADIŢII, să-şi fi schimbat tiparul comportamental şi să fi ieşit din turmă. Ne-am bucura să auzim si vreo relatare, daca acest lucru s-a intamplat. Daca nu, speram ca macar dupa articolul de astazi sa se schimbe poate, ceva. Aşteptăm comentarii :P


Anul trecut va prezentam primul articol dintr-o serie de 11 dedicate acestor sarbatori de iarna de catre prietenul MarYan de la blogul Noul Univers Christalin, asa ca astazi simtim sa-i onoram munca de exceptie, publicand toate cele 11 articole dedicate acestui subiect, un articol care a umplut aproape 90 de pagini dintr-un fisier document. Puteti gasi in aceasta brosura de 90 de pagini cam tot ce se poate afla despre adevarata poveste din spatele sarbatorilor de iarna.

Iată aşadar, toate cele 11 articole grupate in fisierul document:



Textul poate fi downloadat si de AICI, daca veti dori sa-l aveti si in PC-ul dvs. Merita.

 VEDEŢI AICI alte câteva filmuleţe TRADUSE pe marginea subiectului:


Puteti studia in completare la articolul de astazi categoria CRACIUN sau/şi TRADIŢII/PARADIGME de pe blogul nostru, pentru a vă forma o imagine de ansamblu cât mai completă
(puteţi explora mai uşor aceste categorii în CUPRINS).


BONUS

CUM AU APĂRUT ŞI S-AU PERPETUAT TRADIŢIILE

Stim ca am mai prezentat informatia din filmuletul de mai jos de cateva ori pe blogul nostru, insa consideram ca merita revazuta, deoarece o imagine face cat o mie de cuvinte, iar un filmulet cat zeci de mii de cuvinte. Pe facebook si nu numai, i-am numit maimute proaste (daca le spuneam doar maimute, jigneam saracele maimute) pe toti cei care preiau mecanic, abulic, inconstient traditii, fara stie cu adevarat semnificatia lor si originile acestora. Faceam referire la maimutele din acest experiment:

6 comentarii:

  1. Multumim. Foarte buna ideea cu aceasta compilatie generica. O sa-mi fac timp sa lecturez! Saptamana buna in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Parerea mea e ca principalul imbold al acestor sarbatori e inceputul iernii. Adica a venit frigul, putem sa sacrificam niste animale si sa pasram carnea nealterata. Zapada ne cam imiedica sa facem altceva. Si atunci hai cu petrecerea!
    In Roma imperiala era cate un Craciun din asta saptamanal :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Baldovin ... habar n-ai despre ce vorbesti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sarbatorile de iarna sunt folosite de cei ce ne tin captivi ca sa grabeasca timpul colectiv. Daca nu esti atent, te trezesti prins in vortexul energetic creat de turmele disperate ca nu vor avea suficienta hrana de sarbatori. Secretul consta in a sta pe margine, linistit si in Acumul tau. Evident, uneori esti nevoit sa iesi din timpul tau si sa intri in joc. Cand ai familie, poti face mici concesii de dragul ei. In plus, de ce sa nu transformam fiecare zi in Craciun pentru cei de langa noi? Iisus inseamna iubire, daruire, altruism. Nu te incarci karmic atunci cand ajuti, daruiesti, iubesti. Dimpotriva, iti construiesti Corpul Haric, aura in culorile curcubeului, Au trecut 2000 de ani. Omenirea este tot in bucla de timp, alergand dupa himere si hranind "sistemul" cu vorbe goale. Insiram vorbe, repetam programe informationale, repetam istoria, lasand mostenire urmasilor aceeasi colivie in care si noi ne-am nascut. Ce conteaza amanuntele "lingvistice"?! Conteaza ce facem noi. Niciodata doar ce stim sau vorbim.

    RăspundețiȘtergere
  5. Poti sa mai uploadezi o data documentul te rog?

    RăspundețiȘtergere
  6. Il puteti vedea si aici https://www.slideshare.net/IesireaDinMatrix/totul-despre-sarabatorile-de-iarna-maryan ... Dar de ce-l mai doriti inca odata? Nu se vede la dvs.? Sau ce se intampla?

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...