Ieşirea Din MATRIX: JFK - filmul de weekend

sâmbătă, 4 noiembrie 2017

JFK - filmul de weekend

JFK (1991)

Deoarece zilele trecute, Tump cică ar fi desecretizat niște dosare legate de moartea lui JF Kennedy, mai puțin cele care țin de securitatea națională (adică fix cele care contează în dezvăluirea adevărului, deci ne-a dat cu praf în ochi) continuăm astăzi lista de FILME DE SUFLET cu un film cu valoare de documentar, cel care analizează procesul și investigația din jurul morții lui JFK.

Despre ce este vorba:

"Spirit fățiș polemic, Oliver Stone a continuat după „Born on the Fourth of July” (Născut pe 4 iulie) (1989), impresionantul său film despre perioada următoare războiului din Vietnam, cu „JFK”, o peliculă care a înfuriat și a uluit în egală măsură, care ridică și astăzi o mulțime de întrebări și copleșește prin insistența asupra versiunii conspirației în explicarea morții președintelui american.

Bineînțeles, mulți cred că nu cunoaștem tot adevărul despre asasinarea lui John F. Kennedy pe 22 noiembrie 1963. Chiar credem că Lee Harvey Oswald a acționat de unul singur? Ne-a furnizat raportul comisiei Warren, care încerca să ofere niște concluzii, un răspuns satisfăcător? Deși sunt mulți cei care s-au întrebat, de-a lungul timpului, dacă nu cumva a existat un complot în spatele gestului asasin, Oliver Stone a mers mai departe și a transpus pe ecran o parte dintre numeroasele teorii care circulă, realizând un film fascinant, care ridică mai multe semne de întrebare decât rezolvă.
În centrul filmului se află Jim Garrison (Kevin Costner), procurorul general al districtului New Orleans, care a avut propria teorie despre cine l-a împușcat pe Kennedy și a condus o investigație din 1966 până în 1969. Oliver Stone nu aderă, pe bună dreptate, la toate ideile lui Garrison – despre care mulți credeau că este un tip necontrolat care nu făcea diferență între indiciile reale și teoriile nebunești despre conspirație – dar le folosește ca punct de plecare și centru de greutate al filmului – pur și simplu pentru că acesta a fost singurul om din SUA care a încercat vreodată să aducă pe cineva în fața justiției pentru a fi comis probabil cea mai faimoasă crimă a tuturor timpurilor (și care rămâne nerezolvată până la capăt și în ziua de azi – fapt șocant dacă ne gândim câți oameni i-au fost martori).
Folosind filmări de arhivă – inclusiv filmul de amator, de tristă faimă, al lui Abraham Zapruder – flashbackuri, reconstituiri, imagini în succesiune rapidă, replici și o muzică abil sincronizate, Oliver Stone asamblează un mozaic de idei și teorii, bazându-se pe o imensă cantitate de probe și de declarații ale martorilor, fără să-și dezorienteze sau să-și prostească vreodată publicul. La sfârșitul celor trei ore răvășitoare, nu căpătăm un răspuns cert, dar suntem convinși – dacă mai exista vreo umbră de îndoială în mintea noastră – că Lee Harvey Oswald nu a avut cum să acționeze singur.

Iar pentru cei care nu erau născuți pe atunci sau erau prea tineri pentru a ține minte evenimentele din 1963, ele sunt toate înfățișate aici – împușcarea lui Kennedy în timpul unei vizite cu mașina prin Dallas, asasinarea lui Oswald de către Jack Ruby și așa mai departe. Le vedem pe toate cu ochii lui Garrison, și Oliver Stone ne arată în mod convingător ce l-a putut face pe acest om obișnuit să studieze atâtea rapoarte și declarații pentru a căuta urme ale unei conspirații în care ar fi fost implicați fie CIA, fie suporteri ai lui Fidel Castro, fie grupuri de extremiști. Filmul n-ar fi reușit să ne facă să acceptăm atât de deplin încercările lui Garrison de a afla adevărul fără interpretarea remarcabilă a lui Kevin Costner, care reține atenția spectatorului pe parcursul întregului film, în ciuda numeroșilor actori cu greutate care apar și dispar, în roluri secundare – de la Tommy Lee Jones în rolul suspectului Clay Shaw până la Joe Pesci, Gary Oldman (în rolul lui Oswald), Donald Sutherland, Jack Lemmon, Walther Matthau, Kevin Bacon și Sissy Spacek, toți excepționali. Un film cu adevărat fenomenal al unui regizor unic. (Joanna Berry, critic de film Time Out, editor, preluat din 1001 de filme de văzut într-o viață)" SURSA

Notă: Considerăm asasinarea lui Kennedy una din cele mai evidente conspirații, alături de 911, unul din turma de elefanții roz cu picățele galbene din studiourile mass mediei, de care nu vorbește nimeni. 

VEDEȚI FILMUL TRADUS AICI
Calitate HD 720pUn comentariu:

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...