Ieşirea Din MATRIX: Povestea unei albine revoltate - filmul de weekend

sâmbătă, 1 iulie 2017

Povestea unei albine revoltate - filmul de weekend

BEE MOVIE (2007)

Continuăm astazi lista de FILME DE SUFLET cu un desen animat foarte simpatic și plin de mesaj.

Despre ce este vorba:

"Fiecare consumă cât are nevoie, toată lumea munceşte la fel, alegi un loc de muncă pentru toată viaţa, nimic nu se iroseşte, toţi sunt fericiţi. O societate construită după regulile socialismului funcţionează în stupul colorat în care trăieşte albina Barry, cea care se va revolta împotriva regulilor, încălcându-le în numele liberului arbitru.

Barry, albina care nu-şi acceptă soarta şi visează să facă parte din elita polenizatorilor, va porni în aventura vieţii. Barry va zbura deasupra florilor de poveste dar şi printre zgârie-norii New York-ului, într-o călătorie care-l va aduce la fereastra Vanessei, o florăreasă inimoasă care recunoaşte dreptul al viaţă al oricărei fiinţe, oricât de mici.

Prietenia lor va răsturna ordinea lumii, iar cunoaşterea realităţii - mierea este "furată" de către oameni şi vândută - îl va face pe Barry să înceapă un proces împotriva oamenilor, proces pe care-l va câştiga. Dreptatea triumfă dar are consecinţe nebănuite: stingerea planetei.
Va reuşi ori nu albina revoluţionară să salveze planeta? Zburând între cele două lumi care funcţionează la fel - cea a stupului are şi ea televiziune, un Larry King albină cu bretele intervievându-l pe Barry - va reuşi ea să readucă echilibrul? Bănuim că da, căci suntem optimişti, de aceea ne amuzăm de ridicolul avocatului oamenilor, ne amuzăm de preţiozitatea prietenului Vanessei. Umorul e arma filmului, replicile albinei Barry, rostite cu vocea lui Jerry Seinfeld, care este şi coscenarist şi coproducător se întretaie cu cele ale Vanessei - Renée Zellweger, dar dincolo de zâmbet întrevedem celebritatea personajului Seinfeld care îl urmăreşte pe actorul Seinfeld. E dificil să scapi de haina unui personaj celebru, mai ales când e propria persoană.

Un film însă simpatic, roz şi cu morală americană care funcţionează bine: poţi fi tot ceea ce doreşti, cu condiţia să îndrăzneşti." SURSA: http://agenda.liternet.ro

Notă: Idea principală care ne-a impresionat în acest film, pe lângă mesajul ecologic și de avertizare legat de importanța albinelor (despre care am discutat în detaliu în cadrul documentarelor "Queen of the sun" și "Misterul disparitiei albinelor") este ideea că dacă vrei să fii cu adevărat fericit, viu, treaz, puternic, trebuie să ai curajul să-ți urmezi visele, aspirațile, adeseori în ciuda presiunii conformismului social, al spiritului de turmă. Acestia sunt eroii adevarati. Comunitatea, societatea din care faci parte, poate fi un mecanism relativ funcțional, în care să te regăsești parțial, însă dacă dorești cu adevărat să fii om, un suflet treaz, distinct, atunci adeseori trebuie sa actionezi in afara cutiei, in afara dogmei, in afara regulilor, caci libertatea este suprema valoare. 
Această temă este abordată în multe alte filme de suflet de pe blogul nostru din care amintim : Pescărușul Johnatan Livingstone, A bug's life, Dead Poets Society, 3 titluri care mi-au venit instant in minte.

VEDETI FILMUL TRADUS, CALITATE HD 720p AICI

Server 1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...