luni, 6 iunie 2016

Rupert Spira - Mințile noastre sunt ca vârtejuri în râul Conștiinței


"Rupert Spira este unul dintre cei mai cunoscuți îndrumători spirituali la ora actuală. Și-a început căutarea spirituală la 15 ani în 1975 prin descoperirea lui Rumi și imediat după aceea a pășit pe calea sufismului, învățând dansul sacru, rugăciunea și meditația în ordinul dervișilor rotitori Mevlevi.

La scurt timp l-a întâlnit pe primul lui maestru, Dr Francis Roles, care era discipol al lui Shantananda Saraswati, Shankaracharya nordului Indiei. Prin ghidarea Dr-ului Roles el a învățat meditația cu mantra-e și a făcut primii pași în sistemul clasic al Advaita Vedanta sau al Non-Dualismului. Aceasta a fost baza interesului și practicii sale pentru următorii 25 de ani.

În acest timp a citit tot ce era disponibil din Uspensky și a învățat Mișcările lui Gurdjieff. La sfârșitul anilor '70 Rupert a participat la ultimele întâlniri cu Krishnamurti, undeva chiar aproape de casa copilăriei sale, și a fost profund impresionat și influențat de rigoarea intelectuală și umilința extraordinară a acestuia.

De-a lungul anilor, Rupert a studiat perseverent, de asemenea, învățăturile lui Ramana Maharishi și ale lui Nisargadatta Maharaj. Spre sfârșitul anilor '80 a fost impresionat de scrierile lui Da Free John.
Un punct de cotitură la mijlocul anilor '90 l-a condus pe Rupert către maestrul american Robert Adams, care și-a părăsit corpul la două zile după ce Rupert a ajuns acolo. Dar, cât timp era acolo, lui Rupert i s-a zis de un alt maestru, Francis Lucille.
În momentul întâlnirii cu Francis, Rupert a simțit că a ajuns acasă și că aceasta este înflorirea și împlinirea celor 30 de ani de căutarea spirituală de până atunci. Următorii 12 ani Rupert a urmat îndrumările lui Francis Lucille, explorând sentimentul separării (de Întregul Absolut) așa cum apare în minte sub forma credințelor și convingerilor și, mai important, cum apare această separare în corp ca sentimentul de a fi localizat și limitat.

Francis l-a inițiat pe Rupert, de asemenea, în învățăturile Căii Directe ale lui Atmananda Krishnamenon, și în abordarea tantrică a Shivaismului Kashmirian, pe care le primise și el de la maestrul său, Jean Klein.


Despre esența acestor ani, Rupert spune:

"Cea mai mare descoperire în viață este să recunoști că natura noastră esențială nu împărtășește limitele și nici destinul corpului și minții. Nu știu ce este, dacă e legat de cuvintele, acțiunile, prezența maestrului sau învățăturilor, ceea ce pare că trezește această recunoaștere a naturii noastre esențiale așa cum este cu adevărat și urmând apoi realizarea ei în viața de zi cu zi, dar sunt etern recunoscător lui Francis pentru prietenia noastră. "

Rupert locuiește în Oxford, Marea Britanie, cu soția lui Ellen, care e terapeută și profesoară de yoga în tradiția non-duală a Shivaismului Kashmirian, și cu fiul său Matthew.
Rupert este invitat și ține întâlniri și retrageri în lumea întreagă.

Interviul cu Rupert Spira, cuprinde următoarele întrebări : 

* Eu sunt aici, tu ești acolo. Care este diferența dintre noi doi ? Oare putem învăța, din experiența noastră, despre ceea ce este atemporal și neschimbat ? Oare descrierea propriei experiențe este numai o altă poveste ? Oare se poate face ceva ? Oare perspectiva finalului căutării crează o altă căutare ? Oare avem nevoie de acest colaps pentru a sesiza iubirea ? Oare e necesar să devenim un val separat, ca să ne dăm seama că facem parte din ocean ? Oare putem afla, vreodată, dacă suntem iluminați sau nu ? Ce anume este iubirea ? Oare putem exprima iubirea ? *


VEZI INTERVIUL TRADUS, AICI - link 1 sau AICI - link 2Exista in Romania 2 carti traduse scrise de Rupert Spira : PREZENTA - Arta pacii si a fericirii şi PREZENTA - Intimitatea Experientei

BONUS:Inca un film tradus cu Rupert Spira puteti gasi AICI.

Niciun comentariu:

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa 1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi. Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.
Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portaal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...