joi, 9 iunie 2016

LARKEN ROSE - Statismul, cea mai periculoasă religie (9.06.2016)


Statism: The Most Dangerous Religion (2011)

Statismul intr-un sens politic, este credinta ca statul ar trebui sa controleze politica economica sau socială sau pe ambele pana la un anumit punct. Statismul sa spunem asa este opusul anarhismului, iar un individ care sustine o interventie minimala a statului este libertarian.  
In filmele de astazi, Larken Rose merge chiar mai departe spunand ca Statismul este ca un fel de religie, de superstitie implementata printr-o forma de mind control, in care noi toti suntem indoctrinati ca avem nevoie de acest stat care sa ne controleze vietile, care sa decida in locul nostru, care sa impuna legile sale asupra noastra (chiar daca acestea sunt aberante sau impotriva bunului simt). El demasca pe larg ipocrizia existenta in mintea celor care se supun orbeste guvernului, sistemului. iar asta este cu atat mai evident in SUA, un stat imperialist, care a omorat in ultimul secol, milioane de oameni, a finantat razboaie fiind practic angrenata in conflicte permanent, pe tot globul.
Suntem indoctrinati sa credem ca fara un stat si o autoritate statala nu putem trai, nu putem supravietui, nu ne putem intelege, nu ne putem armoniza, de aceea punem in functii niste indivizi care cel mai adesea sunt doar niste mafioti cu gulere albe, niste zbiri, niste satrapi care sa puna biciul pe noi si care sa ne ceara taxe de protectie, parazitandu-ne. 
Am dezbatut pe larg aceasta tema in articolele si documentarele traduse din categoria ANARHISM, pe care va invitam sa o explorati mai usor in CUPRINS.
Am impresia ca si filmul cu Micutul Punct e facut tot de Larken Rose.
Larken Rose, este un activist anti-sistem, anti taxe susținator al argumetului 861, si a facut 15 luni de puscarie deoarece a ales sa nu-si plateasca taxele timp de 5 ani (adunand datorii de aproximativ  $500,000.El a fost eliberat din inchisoare in decembrie 2006.
Mai multe despre ilegalitatea taxelor din SUA gasiti in documentarul AMERICA - From Freedom to fascism.
Mai multe detalii despre Larken Rose gasiti aici http://www.larkenrose.com

VEDETI MAI JOS DOUA FILME TRADUSE CU LARKEN ROSE:
Niciun comentariu:

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa 1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi. Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.
Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portaal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...