miercuri, 15 aprilie 2015

JOHN PRENDERGAST - Dialoguri despre Non-Dualitate (15.04.2015)

"John  J. Prendergast este nativ din San Francisco, a primit diploma de licență la UC Santa Cruz, masteratul și Ph.D. de la California Institute of Integral Studies. Este licentiat în Marriage and Family Therapist, căsătorit și tatăl unui fiu adult. Deține un cabinet de psihoterapie privată în San Rafael și a fost profesor de psihologie la California Institute of Integral Studies.  
Interesul său în "spiritualitate", a precedat studiile sale formale în psihologie. A început o practică  de meditație regulată în 1970 și a avut o carieră scurtă ca un profesor de Transcendental Meditation înainte de a părăsi această organizație. 
Un vis neașteptat cu Sri Nisargadatta Maharaj, pe  care nu-l cunoştea, s-a întâmplat cu o lună înainte de moartea sa în 1981. Acest lucru l-a determinat să citescă dialogurile sale celebre din cartea "Eu sunt acela", ceea ce a devenit un moment de schimbare a vieții şi în orientarea şi investigația sa spirituală față de sine .  Doi ani mai târziu s-a întâlnit cu Jean Klein, un medic European și muzicolog, care a fost un maestru al Advaita Vedanta și al Shaivismului Kashmirian. A studiat îndeaproape cu Jean până la moartea sa, 15 ani mai târziu.   În 2001 a început să studieze cu Adyashanti, a cărui prezență și învățături au fost un catalizator esențial pentru o serie de deschideri profunde care continuă să se manifeste.   
Alte invatatori importanti pentru el au fost Sri Ramana, Byron Katie și Mata Amritanandamayi (Ammachi).  
Interviul cu  John Prendergast , cuprinde următoarele întrebări : * Ce anume este non-dualitatea ?  Ce anume este "eul " ?  Deci, ce se întâmplă, de fapt  ?  Oare există un făptuitor ?  Oare există vreo cale de urmat de către căutător ?  De ce ni se par toate acestea atât de dificile ?  Oare tot ce se întâmplă în viață ne-a condus către acest moment  ? Cum oare am putea folosi limbajul, pentru a descrie non-dualitatea ?  Cum distingeți terapia convențională de cea non-duală  ? Puteți cuantifica eficiența psihoterapiei non-duale ?".

SURSA: viatamergeinaintepenet.blogspot.ro

VEZI FILMUL TRADUS AICI:In Romania exista traduse cartile ADVAITA VEDANTA (despre NON DUALITATE), Lumina cunoasterii non-duale - Advaita Bodha Dipika, ESENTIAL IN ADVAITA VEDANTA si alte carti despre VEDANTA aici.
De asemenea va recomandam cartile lui Nisargaddata  Maharajah : "Realitatea Ultima" si "Eu sunt acela. Dialoguri despre absolut." Cartile lui Ramana Maharishi : "Evanghelia lui Ramana Maharishi", "Invataturile lui Ramana" de Arthur Osbourne, "Biografia lui Ramana" de Gabriele Ebert .
 In completare studiati categoria NON - DUALITATE pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS.

Niciun comentariu:

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa 1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi. Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.
Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portaal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...