marți, 28 aprilie 2015

KABIR HELMINSKI - Ce este non-dualitatea ? (28.04.2015)


"Kabir Helminski  este co-director al Threshold Society (sufism.org), o fundație educațională non-profit care a dezvoltat programe care oferă o structură de practică și de studiu în sufism și psihologie spirituală. El a tradus mai multe volume de literatură sufi, printre care multe opere de Rumi și este autorul a două cărți despre sufism: Living Presence și The Knowing Heart . Cartea sa cea mai recentă este Love's Ripening, Rumi and the Journey of the Heart .    
Kabir a început studiul a sufismului cu Suleyman Loras de Konya și a fost recunoscut oficial ca un Șeic al Ordinului Mevlevi al sufismului în 1990, de către Celalettin Celebi, Șef al Ordinului Mevlevi. Din 1980 până în 1999 a fost director la Threshold Books, una dintre cele mai importante edituri de literatură sufi. Între 1994 si 2000 a făcut turul cu dervișii rotitori  din Turcia, aducând cultura spirituală a Mevlevis la mai mult de 100.000 de oameni. Cărțile sale au fost traduse în spaniolă, italiană, olandeză, germană, rusă, indoneziană, și turcă. El are un master în studii transpersonale și un doctorat onorific în literatura de specialitate de la Universitatea Selçuk, Konya, Turcia.    
Pentru mai mult de treizeci de ani, domnul Helminski s-a concentratat pe dezvoltarea și difuzarea unei abordări contemporane a conceptelor și practicilor islamice, atât în cadrul comunității islamice și în afara ei. În 2001 a fost primul musulman ce a ținut în cadrul prestigioasei Harold M. Wit prelegeri despre spiritualitate în viața contemporană la Harvard Divinity School. 
Helminski locuiește cu familia sa în apropiere de  Santa Cruz, California, iar acum se concentrează pe muzica Sufi, scrierea, predarea, precum și elaborarea unui program de educație spirituală cu o echipă internațională de cercetători. El este fondatorul și directorul Institutului Baraka (barakainstitute.org) și, de asemenea, un membru al facultății centrale al Institutului Căi Spirituale  (spiritualpaths.net).    Kabir a fost directorul muzical  a apreciatului documentar difuzat de PBS, Muhammad: Legacy of a Prophet (2002), produs de către Unity Productions Foundation.  
În 2009, Kabir a fost numit ca fiind unul dintre cei 500 de musulmani mai influenți din lume de către Royal Islamic Strategic Studies Center  în asociere cu Universitatea Georgetown. 
El este şi unul dintre semnatarii "Un cuvânt comun între noi și voi", o scrisoare deschisă către liderii creștini scrisă de către oamenii de știință islamici , chemând la pace și înțelegere.  
 Interviul cu Kabir Helminksi, cuprinde următoarele întrebări :   * Ce anume este non-dualitatea ?  Ce anume este "eul " ?  Oare există un făptuitor ?  Ce anume este realitatea ? *

SURSA: http://viatamergeinaintepenet.blogspot.ro

VEZI FILMUL TRADUS AICI:In Romania exista traduse cartile ADVAITA VEDANTA (despre NON DUALITATE), Lumina cunoasterii non-duale - Advaita Bodha Dipika, ESENTIAL IN ADVAITA VEDANTA si alte carti despre VEDANTA aici.
De asemenea va recomandam cartile lui Nisargaddata  Maharajah : "Realitatea Ultima" si "Eu sunt acela. Dialoguri despre absolut." Cartile lui Ramana Maharishi : "Evanghelia lui Ramana Maharishi", "Invataturile lui Ramana" de Arthur Osbourne, "Biografia lui Ramana" de Gabriele Ebert .
 In completare studiati categoria NON - DUALITATE pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS.

Niciun comentariu:

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa 1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi. Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.
Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portaal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...