sâmbătă, 10 ianuarie 2015

VIJAY KAPOOR - Ce este non - dualitatea? (10.01.2015)


"Sri Vijay Kapoor l-a cunoscut pe Pujya Swami Dayananda Saraswati și acceptat ca guru într-o tabără familiară în primul an in care Swamiji a venit în Statele Unite. Mai târziu, Sri Kapoor a fost unul dintre pionierii organizarii cursului de trei ani predat de Pujya Swamiji în Piercy, California, ce a început în 1979. Pentru a participa la acest curs, el a părăsit locul de muncă ca şi manager de marketing pentru Hewlett-Packard și s-a mutat cu întreaga familie să trăiască în Piercy. Pujya Swamiji i-a cerut lui Sri Kapoor să fie secretarul de Arsha Vidya Pitham la începuturile sale, ceea ce el  încă face și în ziua de azi.
   Dupa ce a absolvit  cursul Piercy în 1982, Sri Kapoor a reluat munca la HP, și de asemenea, a început să predea Vedanta în San Francisco Bay Area.  S-a  pensionat anticipat în anul 2000 pentru a dedica timpul studiului și predarii Vedantei și sanscritei. Sri Kapoor a stabilit Vidya Centrul Arsha (AVC), al cărui obiectiv este de a promova învățăturile lui Pujya Swamiji în acea zonă. Cu acest scop, atât Swami Viditatmananda și Swami Tattvavidananda au vizitat  în mod regulat
Bay Area pentru discuții și cursuri . Sri Kapoor predă în prezent două clase de Vedanta pe săptămână la aproximativ 50 de studenți, două clase de sanscrită pe săptămână și a stabilit patru grupuri Gita  Home Study în zona.

  Pentru mai multe detalii despre munca și conținutul programului Sri Kapoor, vizitați site-ul Arsha Vidya Center.

     Interviul cu  Vijay Kapoor, cuprinde următoarele întrebări :

Ce anume este non-dualitatea ?  Ce anume este "eul " ? Oare conștiința este tot ceea ce există ? De ce experimentăm o complexitate atât de mare ? Oare câmpul unificat al științei și conștiința non-duală sunt, în esență,același lucru ?  Oare există liber arbitru ? Ce a existat anterior conștiinței ? Oare există o cale către iluminare ? *

VEDETI INTERVIUL TRADUS, AICI:In Romania exista traduse cartile ADVAITA VEDANTA (despre NON DUALITATE), Lumina cunoasterii non-duale - Advaita Bodha Dipika, ESENTIAL IN ADVAITA VEDANTA si alte carti despre VEDANTA aici.
De asemenea va recomandam cartile lui Nisargaddata  Maharajah : "Realitatea Ultima" si "Eu sunt acela. Dialoguri despre absolut." Cartile lui Ramana Maharishi : "Evanghelia lui Ramana Maharishi", "Invataturile lui Ramana" de Arthur Osbourne, "Biografia lui Ramana" de Gabriele Ebert .
 In completare studiati categoria NON - DUALITATE pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS.

Niciun comentariu:

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa 1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi. Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.
Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portaal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...