sâmbătă, 23 august 2014

Frumusete Americana (25.07.2014)

AMERICAN BEAUTY (1999)

Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un film de Oscar si la propriu si la figurat, care ne-a marcat viata. Rareori un film de Oscar este de Oscar, mai ales datorita bugetului implicat in producerea acestui film. Este un film cu buget super redus, insa cu un impact colosal asupra sufletelor deschise.
Este un film coplesitor ce transfigureaza totul , iese din tipare, trezeste sufletul (pentru cei care au ochi sa-l vada si sa-l inteleaga la adevarata sa valoare). Am observat cu surprindere, ca si printre cei deschisi catre spiritualitate si arta, exista oameni care nu reusesc sa-l simta, sa-l inteleaga, sa le placa ... nu inteleg ce este de placut.
O cronica excelenta a filmului am gasit-o AICI (pe care o recomandam sa fie citita), insa simtitm si noi sa mai adaugam cateva cuvinte ca un mic plus, poate pentru a va convinge sa vedeti sau sa revedeti acesti film cu alti ochi. 
Din punctul nostru catalizatorul principal al tuturor evenimentelor din film este iubirea si modul cum aceasta iti da aripi, te dilata, iti da curaj, te scoate din minusculul ego fricos si limitat, te aduce in prezent si te face sa vezi lumea cu alti ochi, cu un ochi de artist  care transfigureaza totul. Exista in film niste momente de intensa prezenta, vecine cu iluminarea si extazul mistic pe care personajele filmului le traiesc in mod natural , spontan. Momentul cu dansul pungii de plastic, transfigurarea fetei in mijlocul petalelor de trandafiri,  naratiunea din perspectiva sufletului deja desprins de corp, transfigurarea pasarii moarte, modul cum Ricky Fitts filmeaza si cum traieste clipa  si multe alte momente sunt coplesitoare ....
Am putea spune ca filmul ne descrie renasterea spirituala a unui suflet care murise deja, iar extrapoland, putem vedea tarele unei intregi societati, o societate bolnava, populata de oameni morti sufleteste. Iar finalul, in ciuda dramatismului, transcende totul, sublimeaza tot momentul, oferindu-ne o viziune divina asupra vietii si existentei. Muzica filmului , compusa de Thomas Newman, este de asemenea fascinanta, plina de mister si expresivitate (o puteti asculta aici). 
Filmul este o opera de arta, o capodopera, iar scenaristul un geniu ...

VEDETI FILMUL TARDUS, CALITATE 720p
AICI - link 1:


Niciun comentariu:

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa 1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi. Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.
Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portaal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...