Ieşirea Din MATRIX: SECRETELE ALCHIMIEI - Marea Cruce și Sfârșitul Timpului

sâmbătă, 5 mai 2012

SECRETELE ALCHIMIEI - Marea Cruce și Sfârșitul Timpului

SECRETS OF ALCHEMY (2004)
- The Great Cross And The End Of Time 

”Fiind dintotdeauna absorbit de simbolismul antic, am căutat mereu să îl înțeleg și să-i descifrez tainele ascunse, căutând neobosit informații în acest sens. Am ajuns astfel să înțeleg că există o strânsă legătură între ezoterismul ascuns al tainicelor scrieri cabalistice, ale creștinismului timpuriu, budismului și hinduismului și simbolismul oglindit de hieroglifele egiptene, de prodigioasele izvoare sumeriene și de dovezile lăsate de cultura maya și inca. Am ajuns apoi să înțeleg că alchimia este cu totul altceva decât ce știam din legende, transformarea plumbului în aur fiind doar o metaforă menită să ascundă cititorului neavizat adevăratul ei țel. Am aflat că alchimia este știința care îmi poate dezvălui multe dintre aceste legături, și care-mi poate arăta înțelesul ascuns al simbolurilor regăsite în creștinismul timpuriu, în arta medievală și chiar și în lucrările masonice.

În căutările mele după alchimie, am dat la un moment dat peste acest documentar, titlul său atrăgându-mi atenția: Secrets of Alchemy: The Great Cross and The End of Time (2004) regizat de Jay Weidner. Țin să precizez că după ce am văzut acest documentar, am început să-i urmăresc munca lui Weidner și pot recomanda tuturor cărțile și filmele lui, cu ajutorul cărora puteți dezlega multe mistere.



Intrând întâmplător în posesia unei lucrări a unui autor ezoteric și alchimist francez care a publicat sub pseudonimul de Fulcanelli două cărți pline de mister în anii '20, intitulate Le Mystère des Cathédrales (1922) și Les Demeures Philosophales (1929), Jay Weidner este introdus în lumea alchimiei și este complet vrăjit de ce descoperă. În acest documentar el ne dezvăluie cum, pornind de la prima carte a lui Fulcanelli, intitulată în traducerea din limba engleză "The Mystery of the Cathedrals", și mai ales de la un capitol al ediției tipărită în tiraj mare în 1957, a început să descifreze un mister ascuns cu dibăcie de un maestru mason în construcția gotică a unei cruci dintr-o biserică din Hendaye, o localitate din sudul Franței. Neinclus în ediția originală din 1922, capitolul intitulat “The Cyclic Cross of Hendaye” i-a sărit în ochi lui Weidner tocmai datorită acestui lucru. Un alt lucru ce i-a atras atenția în mod deosebit a fost o remarcă de-a lui Fulcanelli cu privire la Crucea din Hendaye, acesta caracterizând-o ca fiind "cel mai ciudat monument al milenarismului primitiv, cea mai rară traducere simbolică a chiliasmului, din câte am întâlnit."

A descoperit apoi că Fulcanelli a publicat intenționat cu întârziere acest capitol al cărții sale, intitulată "The Mystery of the Cathedrals", deoarece în 1922 considera că este mult prea devreme ca să dezvăluie informația respectivă. De altfel, se zvonește că Fulcanelli ar mai fi scris o carte, intitulată Finis Gloriae Mundi, dar pe care nu a publicat-o niciodată, deoarece la fel, considera că nu este încă timpul să aducă la cunoștința publicului informațiile tălmăcite de el în respectiva lucrare. Printre cei care au studiat cărțile lui Fulcanelli se numără și Paulo Coelho, acesta chiar menționându-l pe enigmaticul ezoter francez în celebrul său roman best-seller, intitulat Alchimistul.

Weidner ne dezvăluie retrospectiv cercetările pe care el le-a făcut asupra Crucii Ciclice din Hendaye, făcându-ne să străbatem alături de el drumul parcurs pentru rezolvarea acestui mister. Pornind din Los Angeles mai întâi, apoi trecând prin sudul Franței și ajungând în final în Cuzco, Peru, călătoria întreprinsă pentru descifrarea acestei enigme este fascinantă. La fel de fascinante sunt și ideogramele de pe piedestalul crucii, având corespondențe cu patru cărți succesive din pachetul de Tarot și regăsindu-se și în cartea lui Felipe Guaman Poma de Ayala, un peruan indigen care a scris o cronică ilustrată în secolul XV. 
Pe crucea din Hendaye se găsește inscripția în latină "OCRVXAVES PESVNICA". Deși s-ar traduce fără doar și poate prin: "Slavă Ție Cruce, singura speranță", vom vedea cu ajutorul lui Weidner că de fapt această inscripție ascunde un mesaj, pe cât de șocant, pe atât de important. Urmând indiciile lui Fulcanelli, și fiind ajutat și de unele sincronicități revelatoare și de alte informații ce-i ies în cale, Weidner reușește să descifreze inscripția. Nu o să vă răpesc plăcerea de a descoperi voi singuri din documentar care este mesajul codat în această inscripție și în simbolurile de pe cruce. Vă voi spune doar că printre altele veți înțelege și de ce inscripția INRI (Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum, adică Isus din Nazaret Regele Iudeilor), de pe cruce, mai era tradusă de către romani și prin expresia Igne Natura Renovatur Integra, care înseamnă "Prin foc, natura este reînnoită în întregime."

Documentarul face niște conexiuni uimitoare care ne vor determina din nou să ne gândim că trăim niște timpuri cel puțin interesante. Poate că vom apuca să trăim acest Sfârșit al Timpului, sau poate că timpul și lumina ne vor schimba, ne vor transforma în niște ființe superioare. Dar când se va întâmpla asta ? Pe 21 Decembrie 2012 ? Nu cred că poate ști nimeni cu exactitate, însă este cert că am intrat în "Anotimpul Marii Cruci" și multe schimbări vor veni în anii care vor urma.

Dacă v-a plăcut acest documentar, vă sugerez să urmăriți comparativ și documentarul 2012: Will the Anunnaky Return ? prezentat de asemenea pe acest blog și veți descoperi câteva sincronicități interesante. Traducerea mea la acest film o puteți downloada de aici. Vizionare plăcută !

PS: Puteți viziona de asemenea pe site-ul celor de la Project Camelot un interviu luat de Joe Diamo lui Jay Weidner pe aceeași temă a Crucii din Hendaye și a conexiunii ce o are cu anul 2012. Interviul este în limba engleză.

De asemenea, mai există un documentar de-al lui Weidner tradus în română, Infinity: The Ultimate Trip, pe care îl puteți vedea urmând linkul. As dori și eu pe mail subtitrarea acestui film, dacă mă poate ajuta cineva, deoarece nu am putut-o găsi separat. Vă mulțumesc !”
SURSA:  Blogul Sub Lupa http://sub-lupa.blogspot.com/

Pentru mai multe detalii puteti citi AICI cartea „Crucea din Hendaye - Sfarsitul Lumii si Taina Alchimiei. Puteti cumpara cartea de aici.

Notă: Noi nu credem si nu incurajam teoriile catastrofice legate de 21.12.2012. Consideram ca viitorul se scrie continuu, aici si acum, iar acesta se conformeaza credintelor noastre colective. Cu cat sunt mai multi care cred intr-o anumita teorie sau profetie cu atat sunt sanse sa se manifeste mai repede.  Deci mare atentie ce credeti si ce va doriti. Se intampla si lucruri frumoase pe acest pamant, lucuri datatoare de speranta.

VEDEȚI FILMUL TRADUS AICI:




4 comentarii:

  1. am urcat acest video si pe youtube ... sper sa nu supere pe nimeni :)
    multumiri petru efortul depus celor care traduc astfel de documentare :)
    http://www.youtube.com/watch?v=520VaaQcyDs&feature=youtu.be

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ne suparam. Dimpotriva. Ne-am bucura daca ati urca cat mai multe filme de pe blog si pe youtube. Conturile noastre sunt limitate la 15 minute de film. Atentie insa ca riscati ori sa va fie blocat contul sau sa vi se reduca si voua posibilitatea de a urca filme mai mari de 15 minute.
    Multumim si noi lui Tone Tavi de la blogul Sub Lupa care a tradus acest film.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am cautat si carti scrise de Fulcanelli. Acesta este un film bine documentat, care te face sa gandesti. Nu seincadreaza in categoria filmelor ”de ametit auditoriul”.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si totusi, concluziile legate de 21.12.2012 s-au dovedit a fi pana la urma ametitoare, fara nici o baza ... Restul o fi ok, dar daca concluziile sunt aiuritoare, ce sa mai crezi despre rest?

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...