Ieşirea Din MATRIX: RAEL - Profetul Extratereștrilor

vineri, 16 februarie 2024

RAEL - Profetul Extratereștrilor

 Raël - The Alien's Prophet (2024)
(Raël -The Last Prophet) 

„Un jurnalist specializat în automobile sportive din Franța a promis extaz și iluminare „din altă lume” tuturor celor care, mai ales femeilor, erau dispuse să urmeze învățăturile pe care susținea că le-a dobândit în urma unei răpiri extraterestre.

Claude Vorilhon, care și-a asumat numele de ‘Raël’ odată cu lansarea mișcării sale OZN în anii ’70, este din nou subiectul unui documentar în patru părți lansat de Netflix.

 Documentarul aduce în prim-plan acuzații potrivit cărora Raël a forțat femeile să semneze contracte care le transformau în parteneri sexuali dedicati exclusiv lui și detalii despre meditații nud descrise ca fiind lașcive. În plus, se investighează și pretențiile îndoielnice ale Raëlienilor despre stăpânirea tehnologiei de clonare umană.
Raël - Claude Vorilhon cultul OZN
Raël (Claude Vorilhon), fondatorul cultului Raëliane – OZN
Pe fondul unor dezbateri intense privind etica clonării umane, care au atins apogeul în timpul președinției lui George W. Bush, Raël a fost adus în fața Congresului SUA pentru a depune mărturie.

Brigitte McCann, o jurnalistă din Calgary care a infiltrat grupul sub acoperire și a asistat la evenimente direct, a descris situația spunând că, în esență, femeile erau tratate ca sclave sexuale.

În 1992, mișcarea a achiziționat o proprietate de 115 hectare în Quebec, Canada, pe care a numit-o Le Jardin du Prophète (Grădina Profetului). Aici au ieșit la iveală primele acuzații serioase de abuz sexual comise de Raël și de câțiva dintre principalii săi adepți.

De-a lungul anilor, cultul OZN-urilor a traversat decenii de controverse și a făcut numeroase apariții spectaculoase la televiziune. În anii ’80, Raëlienii au cumpărat un teren de camping în sudul Franței, unde organizau ceremonii de adorație nudă în masă pentru a „întâmpina pe Elohim”, o rasă de extratereștri antici cu tematică biblică, de la care Raël pretinde că și-a derivat înțelepciunea.

Profetul Raël, în picioare în fața unei machete a navei spațiale Elohim pe care a întâlnit-o
Profetul Raël, în picioare în fața unei machete a navei spațiale Elohim pe care a întâlnit-o
Această retragere în sălbăticia franceză a fost numită Eden, iar unul dintre foștii membri, Jean-Paul, a rememorat că Raël avea o vorbă celebră: „Pentru a-ți scoate pantalonii de pe cap, trebuie mai întâi să îți scoți pantalonii de pe fund”.

În anii ’90, pe măsură ce ascensiunea grupului devenea tot mai internațională, Raël și adepții săi au devenit subiectul a numeroase talk-show-uri de zi și programe de știri.

În aceeași perioadă, în Canada, au apărut acuzații grave de abuz sexual împotriva lui Raël și a unora dintre principalii săi apostoli, ceea ce a dus la o examinare mai atentă a mișcării.

Mișcarea Raëliană se bazează pe învățăturile unice ale unui lider carismatic, care le spunea urmăritorilor săi că extratereștrii au creat rasa umană acum 25.000 de ani folosind tehnologia ADN. În cadrul culturii Raëliene, erau cunoscuți sub numele de „Ordinul Îngerilor”, unde ceremoniile implicau „îngerii” goi care se îngrijeau de fiecare capriciu al profetului.

În acest context, Raël s-a căsătorit cu o fată de 16 ani, Sophie, cu permisiunea mamei sale, care era și ea membră a grupului. Aceste detalii subliniază natura controversată și adesea scandaloasă a mișcării.

Raël (fostul jurnalist de mașini sportive, Claude Vorilhon), după ce mișcarea sa s-a răspândit în Canada, apare alături de fosta sa soție, Sophie
Raël (Claude Vorilhon), odată cu extinderea mișcării sale în Canada, alături de fosta sa soție, Sophie, care avea 16 ani (Foto:Shutterstock)
Scandalurile și controversele au atins un punct culminant în timpul administrației Bush, când Raëlienii au înființat o companie de cercetare în clonare umană în Bahamas, numită Clonaid. În 2001, Raël și alții au fost chemați să depună mărturie în fața Congresului SUA privind etica afacerilor lor, pe fondul dezbaterilor privind interzicerea clonării umane, scriu cei de la Dailymail.

Deși Raëlienii au anunțat un presupus succes în clonarea umană în 2002, aceste afirmații au rămas controversate și neconfirmate, punând sub semnul întrebării limita dintre știință și ficțiune în viziunea lui Raël.


Documentarul de pe Netflix, „Raël: The Alien Prophet” (Raël: Profetul Extraterestru), aduce această poveste fascinantă și complexă în fața publicului larg, evidențiind o saga umană plină de credință, controversă și căutarea adevărului în cele mai neașteptate locuri.” SURSA

P.S. Din ce am înțeles raelienii caută o zonă de pe Pământ care să fie a lor, care să nu aparțină niciunui alt stat, unde să-și facă ambasada. Le propun regiunea aridă dintre Egipt și Sudan, Bir Tawil, care nu aparține nimănui. Acolo ar fi cazul poate, să-și facă ambasadă extratereștrii și să facă din acel loc, o oază ... zic. Ar dovedi întregii lumi ce pot și ar fi poate, un exemplu că se poate.

VEDEȚI FILMUL TRADUS
AICI (Netflix) sau AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...