Ieşirea Din MATRIX: LEGEA, LIBERTATEA - Asta nu mai e o criză sanitară

miercuri, 21 septembrie 2022

LEGEA, LIBERTATEA - Asta nu mai e o criză sanitară


LA LOI, LA LIBERTE (2022)
Ceci n'est plus une crise sanitaire 

„După "Asta nu este conspirație", care a făcut vâlvă la începutul anului 2021, regizorul belgian Bernard Crutzen ne propune acum al doilea său documentar despre criza sanitară: "Asta nu mai este o criză sanitară".

În timp ce se întoarce la Bruxelles cu trenul, Bernard Crutzen îi scrie o scrisoare tatălui său, cu care tocmai avusese o neînțelegere pe teme de Covid. Cineastul explică, cu ajutorul unor documente și mărturii, punctul său de vedere despre campania de vaccinare, despre lipsa de democrație de la nivelul autorităților sau despre certificatul de vaccinare care, în opinia sa, duce insidios la o societate supravegheată.

Acest film trebuie văzut de toată lumea! Vaccinați și nevaccinați deopotrivă, pentru a ne face să înțelegem scopul și sensul a ceea ce am fost supuși în acești doi ani ieșiți din comun.

O sinteză foarte bună a ceea ce trăim și a ceea ce riscăm într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat. Elementele menționate nu îmi sunt necunoscute, în special legăturile dubioase dintre finanțe, companii farmaceutice, autorități politice și sanitare... Cuvântul "oportunitate" este adesea folosit în domeniul farmaceutic .. în acest caz, pandemia a fost o oportunitate superbă, pentru aceste companii, pentru politică. Teama de a se îmbolnăvi, de a muri, de a-i contamina pe cei mai vulnerabili a permis autorităților să impună măsuri asupra populației, pentru a o face docilă, iar o populație docilă este mai ușor de controlat, se pot impune apoi alte măsuri etc. "pentru binele și siguranța tuturor".

Din păcate, temele privind siguranța au fost întotdeauna foarte populare. Este o viziune tristă a unui viitor în care cetățeanul obișnuit este "fericit" și hiperconectat, nu mai deține nimic, nu se mai deplasează unde vrea așa cum vrea, dar pentru care statul are grijă de tot... (în timp ce elitele continuă să dețină și să meargă unde le place...). Între securitate și libertate, va trebui să alegem... dar între timp, în unele orașe europene, cum ar fi Bologna, se fac deja experimente cu "creditul social", unde cetățenii virtuoși primesc puncte valoroase sub formă de vouchere etc... Chiar dacă nu suntem (încă) într-un sistem de tip chinezesc, cred că cei care sunt în favoarea opțiunii "siguranță" ar trebui să citească sau să recitească "1984" a lui G. Orwell...

La citatul teribil al lui Mark Twain care încheie filmul aș dori să adaug un altul al lui Sébastien R.N. de Chamfort: ”Este mai ușor de a legaliza anumite lucruri decât de a le legitima.”

Regia : Bernard Crutzen
Lansare : 10 iunie 2022, Belgia
Traducere în română : Ionel Trandafir” SURSA

VEZI FILMUL TRADUS, AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...