Ieşirea Din MATRIX: Creierul Mistic - documentar tradus

marți, 3 august 2021

Creierul Mistic - documentar tradus


 The Mystical Brain (2006)

„Acest DVD este un documentar francez excelent, realizat de Isabelle Raynauld, referitor la un domeniu de cercetare încă tânăr, extrem de interesant și care analizează stereotipurile și preconcepțiile științei, filozofiei și materialismului despre experiența mistică ... 

După cum spune Matthieu Ricard, orice experiență a minții, a unei stări modificate de conștiință, trebuie să fie însoțită de schimbări în creier. Și acesta este motivul pentru care colaborează cu Richard D. Davidson (profesor și cercetător în neuroștiințe afective). 

Explorările folosesc toate tehnicile moderne (EEG, RMN, stimulare magnetică transcraniană ...) și mobilizează multe minți care își găsesc drumul între capcanele generate de un subiect atât de sensibil ... Ne întâlnim în timpul documentarului, pe lângă cele trei personaje. menționate mai sus, cu filosoful D. Dennett (autorul Conștiinței explicate), dr. Esther Steinberg, dr. Jeffrey Schwartz și Michael A. Persinger printre alții ...

Pe scurt, un document excelent, bogat și informativ, care, deși rămâne simplu și accesibil, specifică problemele și nu se încadrează în capcanele ideologice ...” SURSA

„Oamenii de știință încearcă să explice totul. Unii dintre ei încearcă să ridice un colț al voalului care acoperă sufletul uman, căutând în creier manifestări ale experienței spirituale folosind tehnologii de imagistică a creierului.

Documentarul lui Isabelle Raynauld ne introduce în laboratoarele câtorva experți mondiali care efectuează această cercetare avangardistă. 

La Universitatea din Montreal, o femeie carmelită care poartă o multitudine de electrozi este invitată să intre în comuniune cu Dumnezeu într-o cameră izolată fonic izolată de orice influență exterioară. Pe măsură ce trece prin experiența sa mistică, oamenii de știință înregistrează activitatea electrică a creierului ei, care emite unde speciale.

La Universitatea Laurentiană din Sudbury, Ontario, capul unui ateu este echipat cu o cască care stimulează anumite regiuni ale creierului folosind curenți electromagnetici care îi induc în el un sentiment de prezență interioară.

La Universitatea din Madison, Wisconsin, fiul filosofului francez Jean-François Revel, Matthieu Ricard, care a devenit călugăr budist, intră într-un sarcofag care este folosit pentru a vizualiza activitatea creierului său în timp ce face o sesiune de meditație.

Timp de milenii, clericii și oamenii de știință cu greu au îndrăznit să vorbească, ba chiar au sărit la gâtul celor care au vorbit. Filmul „Creierul mistic” ne arată cum misticii, contemplativii și meditatorii permit oamenilor de știință să exploreze misterele religiei sau credințelor lor. 

În lumina descoperirilor lor timpurii, oamenii de știință spun că extazul mistic poate promova vindecarea de boli fizice, poate ajuta la vindecarea depresiei și chiar poate face oamenii mai fericiți.

Descrierea cercetării exploratorii efectuate de acești diferiți oameni de știință este punctată de comentariile filosofului Daniel C. Dennett, care a scris pe larg despre viziunea sa „materială” asupra conștiinței și minții umane.

În concluzie, ne întrebăm dacă Carmelita va fi tulburată să afle că experiența ei mistică se reduce la o poveste de chimie și activitate electrică. „Profunzimea experienței depășește ceea ce se poate spune despre aceasta. Iubirea este dincolo de observațiile științifice ”, răspunde ea direct.” SURSA

Notă: Interesant este că Dalai Lama (omul ocultei care s-a vaccinat n.n.) , lider spiritual al budiștilor tibetani, prezidează o conferință științifică la care spune că este convins că „natura lui Buddha se găsește undeva în creier” (deci omul e materialist n.n.). El mai spune în glumă (sau nu ...habar n-am n.n) că tibetanii sigur se trag din maimuțe (deci omul este evoluționist n.n). Sigur , în film , Dalai Lama este pupat în dos, eu cred că dimpotrivă, trebuie să fim foarte circumspecți în ceea ce-l privește.

Mulțumesc Nicoleta Z pentru acest film!

În completare studiați și:

Matthieu Ricard - Despre obișnuințele fericirii

VEDEȚI FILMUL TRADUS, 

AICI

Pentru a continua genul acesta de muncă și pentru a vă oferi în continuare astfel de informații, vă rugăm să mă sprijiniți cu o donație (de preferat lunară). Vă mulțumesc!

Dați un semn dacă ați donat și doriți să vedeți filmul. 

2 comentarii:

  1. Multumesc pentru informațiile cu adevarat interesante și binevenite pentru ca ,am ajuns la saturație cu informațiile despre mizeriile in care suntem târâti.Experienta mistica este cred,cea mai înaltă treapta la care putem aspira in aceasta lume !Felicitari,sunteti un blog demn de respect !

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...