Ieşirea Din MATRIX: Distracție cu Dick și Jane - filmul de week-end

AJUTOR

Efectuez traduceri din limba engleză (document, carte, film) sau din română în engleză, la tarife foarte avantajoase, sub preţul pieţei. Mai multe detalii aici. Sau dacă îmi poate oferi cineva o sursă de venit avantajoasă în care să-mi pot păstra libertatea, adevărul și bucuria, îl rog să mă contacteze. Alte forme de într-ajutorare AICI.

sâmbătă, 26 ianuarie 2019

Distracție cu Dick și Jane - filmul de week-endFUN WITH DICK AND JANE (2005)


Continuăm astăzi lista de FILME DE SUFLET cu un film foarte comic și atât. Haideți să mai și râdem, căci râsul e sănătos.

Despre ce este vorba pe foarte scurt:

"Viața nu a fost nicicând mai bună pentru Dick Harper (Jim Carey) și pentru iubitoarea lui soție, Jane Jane (Tea Leoni) - un semn sigur că lucrurile nu se pot decât înrăutăți.

Dick a așteptat răbdător timp de 15 ani să devină vice-președinte la Globodyne. Acea zi sosește în cele din urmă. Șeful său, Jack McCallister (Alec Baldwin), în sfârșit îl promovează, iar soția sa Jane (Tea Leoni) decide să demisioneze din funcția sa de la o agenție de turism.

Dar bucuria nu ține mult. Globodyne și McCallister devin implicați într-un scandal gigant, iar compania intră în faliment; Dick este cel care trage ponoasele, în timp ce șeful său, datorită funcției, reușește să se salveze.

Un timp, Dick așteaptă ca o companie rivală să-l angajeze. Plin de datorii și amenințat cu sechestrul, Dick încearcă să-și găsească ceva de lucru, orice. Cea mai bună ocupație pe care o găsește este cea de "șef de sală" la un restaurant local. De asemenea, Jane decide să se întoarcă la muncă. Ea reușește să se angajeze ca instructor de Tae Bo, dar amândoi realizează curând că nu sunt făcuți pentru astfel de slujbe și, pentru a-și recupera bunăstarea, se simt obligați să devină... infractori." SURSA

Notă: Aș vrea să spun totuși, 2 chestii legate de film:

1. Filmul ne arată relativitatea gestului de a fura. Este furtul ceva rău la modul absolut, așa cum vor unii să creadă că așa le-a zis Satana YHWH în Tora? Nu, nu este ... când în spatele gestului de a fura se află un scop nobil, a fura poate deveni chiar o virtute, un gest de mare curaj și admirație.

2. Ați văzut cu toții discursul fulminant de la Ateneu  al lui Donald Tusk în care ne-a lins pe toate părțile ca nație ... mai rămânea să ne sugă ciorapul prin gaura de la pantofi, atât de mult ne-a mai ridicat în slăvi când ne-a oferit cârma Consiliului Europei. Ieri am văzut știrea că același Donald Tusk probabil va scoate Polonia din UE ... Senzația mea e că oalele se vor sparge în capul proștilor, adică a României, în frunte cu proasta proștilor, Viorica Dăncilă. Cred că urmează o perioadă extrem de dificilă pentru Europa, iar Romania va fi cumva semnatara dezastrului. 
Poate mă înșel, dar asta e senzația mea și situația m-a făcut să mă gândesc fix la filmul acesta de azi. La fel de proști vom pica și noi pe cât a picat Dick în filmul de azi, însă nu cred că vom avea sclipirea de geniu a celor doi protagoniști, să ieșim basma curată. 

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI:
Calitate HD 720p
"Maestre, de ce privesc totul, inclusiv pe mine, intr-un mod atat de serios?

– Egoul nu poate exista decat prin seriozitate. Nimic nu ucide mai rapid egoul decat rasul, joaca, bucuria. Cand incepi sa privesti viata ca pe un simplu joc, egoul nu mai poate exista. Egoul este o boala; el are nevoie de atmosfera tristetii pentru a exista. Si seriozitatea creeaza in tine aceasta tristete. Tristetea este solul in care se dezvolta egoul. Tocmai de aceea asa-zisii sfinti venerati de lume sunt atat de seriosi si gravi, pentru ca ei sunt cei mai egoisti oameni de pe pamant. Poate ca unii incearca sa arate ca sunt umili, insa sunt foarte mandri de piosenia lor. Pana si pe aceasta o considera ca fiind ceva foarte serios. Un sfant adevarat nu poate fi serios. O persoana religioasa celebreaza viata.

Nu mai privi viata prea serios; ea este o joaca, o gluma – da, o gluma cosmica. Permite-i rasului sa patrunda in tine. Rasul este mult mai semnificativ decat rugaciunea. Rugaciunea nu iti poate distruge egoul; dimpotriva, ea il poate face sa devina foarte pios si aparent sfant. Dar cand razi cu toata fiinta ta, ai observat? Egoul dispare pentru o clipa. Atunci redevii copil si uiti complet de seriozitate. Priveste-te cand razi: unde-ti este egoul? Cine mai esti tu? Deodata, devii fluid, nu mai esti solid, ci curgator. Nu te mai vezi ca fiind o persoana in varsta, cu multe experiente si amintiri, cu o multime de informatii si invataturi.

Tocmai de aceea iubesc atat de mult glumele – ele sunt o otrava pentru ego!"
Autor: Osho

Niciun comentariu:

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...