Ieşirea Din MATRIX: CERCUL - Filmul de weekend

sâmbătă, 11 noiembrie 2017

CERCUL - Filmul de weekend


THE CIRCLE (2017)
Să cunoști este bine. Să cunoști totul este mai "bine". 

Continuăm astăzi lista de FILME DE SUFLET cu un film care ne prezintă avantajele, dar și pericolele supravegherii totale, a transparenței, a adevărului despre sine în fața întregii lumi, dându-se astfel o palmă peste bot tuturor celor care spun că nu au nimic de ascuns și că dreptul la intimitate este ceva desuet, ceva vintage, depășit. Nu nu este ... Cine a conceput acest drept fundamental al omului, chiar a gândit!

Despre ce este vorba pe scurt:

Eamon Bailey (Tom Hanks) este fondatorul unei companii gigant asemănătoare unei caracatiţe (gen Google) care şi-a întins tentaculele în fiecare colţ al vieţii de zi cu zi al oamenilor. Mae Holland (Emma Watson) se angajează la această companie ce are sediul în Bay Area şi are un campus impresionant. Mae este aleasă de Eamon şi de mâna lui dreaptă, co-fondatorul companiei Tom Stenton (Patton Oswalt), pentru a lua parte la un experiment care să glorifice o nouă cameră de supraveghere revoluţionară pe care au inventat-o.Aceste camere minuscule pot fi ascunse în orice loc, iar Mae va purta acele camere asupra ei, le va instala în diverse locaţii din propriul apartament şi în orice alt loc semnificativ din viaţa ei, îmbrăţişând ideea unei „transparenţe totale” pe care o cultivă şi promovează şeful ei. „Transparenţă” şi „integrare” sunt două cuvinte care sunt rostite aproape obsesiv de către Eamon şi alţii ca el care sunt interesaţi de a capăta acces la toate datele oamenilor pentru a le putea monitoriza viaţa, a le vinde produse noi sau a revinde acele informaţii către terţe părţi. Însă cu atât de multă supraveghere şi atât de puţină intimitate, nu e de mirare faptul că încet-încet paranoia începe să se instaureze la orice pas, iar lucrurile scapă rapid de sub control. Mae se regăseşte într-o situaţie periculoasă în care intimitatea nu mai există, supravegherea este la fiecare pas şi orice face poate fi interpretat şi întors împotriva ei. Ea ajunge să realizeze curând faptul că deciziile şi acţiunile sale pot să determine chiar viitorul umanităţii." SURSA


VEDEȚI FILMUL TRADUS AICI
Calitate HD 720p

Server 1 - SerialeOnline
Server 2 - FilmeNoi
Server 3 - FilmeHD
Server 4 - VideoMega

Notă: Ni se prezintă cât de spălată pe creier este societatea americană (cel puțin), cât de idioți (sunt sclaveții) și de agresivi pot fi cei care vor să implementeze agenda Big Brother, cât de tendențioși, insidioși, șerpuitori sunt cei care vor să-și întindă tentaculele peste tot în viețile noastre.

Vedeți și SNOWDEN (2016),  THE NET (1995) sau ENEMY OF THE STATE (1998).

În completare studiați și categoria BIG BROTHER.

5 comentarii:

  1. unul dintre filmele mai puțin bune ale lui Tom Hanks.
    cumva acest film nu mi-a îndeplinit așteptările de la o stea ca Tom Hanks.
    Îl iubesc ca pe un actor exeland

    RăspundețiȘtergere
  2. :) esti chiar atat de sigur ca nu esti supravegheat? daca inca nu ai sesizat/nu au avut interes sa si faca deocamdata simtita prezenta, asta nu inseamna ca nu exista :) si ceea ce e si mai amuzant e ca si cei care ii supravegheaza pe altii si sunt 100% convinsi ca ei insisi never ever sa pateasca ce patesc sclavetii obisnuiti, hmm, surprize-surprize, sunt si ei la randul lor, supravegheati! :) welcome to the jungle! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. :) esti chiar atat de sigur ca nu esti supravegheat? daca inca nu ai sesizat/nu au avut interes sa si faca deocamdata simtita prezenta, asta nu inseamna ca nu exista :) si ceea ce e si mai amuzant e ca si cei care ii supravegheaza pe altii si sunt 100% convinsi ca ei insisi never ever sa pateasca ce patesc sclavetii obisnuiti, hmm, surprize-surprize, sunt si ei la randul lor, supravegheati! :) welcome to the jungle! :)
    Cris

    RăspundețiȘtergere
  4. Suntem supravegheați de mult, însă încă nu este legală treaba 100% ... s-au străduit cu războiul contra terorismului să facă toate legiile Big Brother 100% legale, dar nu au reușit decât parțial. Încă se dă o luptă pe treaba asta ... iar Snowden a arătat cât de urmăriți suntem cu adevărat, tot timpul.

    RăspundețiȘtergere
  5. O utopie bazata probabil pe pseudo-fictiune.
    Slaba documentarea scenaristilor.
    Acuzatiile de ucigas de cerbi,aduse lui Mercer, creeaza un fals context.
    "Masculii pierd coarnele la începutul fiecărei luni martie, fenomen care se întinde, în funcție de vârsta și vigurozitatea fiecăruia dintre cerbi, chiar până în luna mai."-wikipedia

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...