Ieşirea Din MATRIX: PRIZONIER ÎN TIMP - la limita zilei de mâine

sâmbătă, 6 mai 2017

PRIZONIER ÎN TIMP - la limita zilei de mâine


EDGE OF TOMORROW (2014)

Continuăm astazi lista de FILME INTERESANTE  cu un film de weekend SF extrem de intens,  în care se explorează ca și idee călătoria în timp.

Despre ceste vorba pe foarte scurt:

"Acțiunea filmului este plasată într-un viitor apropiat, în care Pământul este invadat de o rasă extraterestră extrem de ostilă. Întreaga planetă este atacată în mod constant, iar omenirea abia mai poate face față.

Ofițerul William Cage (Tom Cruise) nu a călcat niciodată pe câmpul de luptă, dar se vede prins subit într-o misiune sinucigașă. Deși este ucis în doar câteva minute, Cage se trezește în mod inexplicabil la începutul zilei fatidice, retrăind în mod repetat aceleași experiențe care s-au încheiat cu moartea sa.

Însă, cu fiecare bătălie purtată, Cage devine din ce în ce mai experimentat și, împreună cu ofițerul Rita Vrataski (Emily Blunt), ajunge din ce în ce mai aproape de înfrângerea extratereștrilor."

Notă: Poate că filmul acesta în aparență, nu are niciun mesaj deosebit, nici o legătură cu Ieșirea din Matrix, însă adeseori, filmele sf oferă idei despre tehnologiile deja existente (dar ținute secret) și ne fac să vedem realitatea cu alți ochi, ne provoacă să gândim și să vedem lucrurile dincolo de cușca de frecvențe cu care ne-am obișnuit.

Filmele cu deplasări temporale mi s-au părut întotdeauna cele mai greu de procesat și mai fascinante ... Acum, teoria filmului este una că extratereștrii cu care ne luptăm, au capacitatea de a prevedea viitorul. Din ce am înțeles și prădătorii care ne-au cucerit planeta de ceva vreme au această abilitate ... Cum te lupți cu așa ceva? Greu de spus ...

Un film alert, plin de adrenalina, captivant, ce merită savurat ...

Filmul ne amintește parțial și de Groundhog Day (Ziua Marmotei) care cumva atinge foarte tangent zona spirituală ... acela e un film comedie, ăsta e un thriller alert, însă cine are ochi de văzut și minte să înțeleagă, percepe ce e de perceput.

Enjoy!

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI:
(CALITATE HD 720p)

server 1



6 comentarii:

  1. Referințe despre tehnologia călătoriilor în timp,se găsesc acum relativ uşor.Referitor la acest film,cel mai apropiat exemplu documentat,personal îmi pare a fi Proiectul "Pegas" despre care se vorbește detaliat în numitele Interviuri Neruda. https://www.wingmakers.com/content/neruda-interviews/
    Dar ceea ce m-a frapat cel mai mult la aceste interviuri a fost că acolo se descrie o tehnologie prin care anumite agenții şi organizații super hiper secrete trimiteau agenți în viitor pentru a culege informații ca să prevină atacuri exraterestre despre care au văzut că o să se întîmple.Exact ca în serialul Star Trek,franciza Enterprise.Acolo,după cum probabil ştii,o rasă extraterestră-Xindi,se întoarce în timp să distrugă Pămîntul numai pentru că e singurul obstacol in calea expansiunii lor galactice.Şi timp de două sezoane are loc un du-te - vino intre trecut,prezent şi viitor atît de dens,încît,dacă scăpai un episod,nu mai înțelegeai nimic din următorul.Ba chiar la un moment dat oamenii de pe Enterprise se întîlnesc cu ei înşişi.Toate astea se difuzau în 2001-2005.A,da,din consiliul planetar Xindi făceau parte cinci rase : avieni,ichtieni,reptilieni,insectoizi şi primate.Cam aceleaşi care apar azi în tot felul de dezvăluiri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dap ;) Vazui serialul ... la vremea aceea nu stiam toate acestea ... acum se leaga.

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate cel mai interesant moment din film e cel in care apare harta care prezinta "drumul" invaziei alienilor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Filmul mai are cel putin un layer. Faptul ca ziua se repeta semnifica rutina cotidiana (fiecare repeta zilnic aceeasi rutina cu mai mici sau mai mari artificii). Jobul eroului principal este chiar ocupatia de zi cu zi a locuitorilor planetei: promovarea imaginii de sine, a iluziei. Este prezentata locatia fizica reala a Sefului (Marele Preot, sau cum vreti sa ii spuneti) dar in film nu se gaseste acolo (e o capcana); nu intamplator nu are loc confruntarea si nici intamplator nu este faptul ca este vorba despre un baraj - apa - emotii (blocajele emotionale fac ravagii in lume iar cineva profita de situatie sau chiar a indus aceasta cultura). Iesirea de sub repetitia zilei (rutina, mrejele iluziei) se produce intr-un mediu lichid (apa, astral - aici fiind si adevarata inlantuire). Drumul spre Omega (si nu Alfa) trece prin piramida (cunoasterii) cu sensul de constientizare. Inca o chestiune importanta: intre Alfa si Omega, Omega e Sef; intre Adam si Eva care e Sef? Care inoata (manipuleaza) mai bine (emotiile, astralul)? Si inca ceva IUBIREA (ma/te/il/o/ne/va/ii) scoate din repetitie.

    Praslea
    :)

    p.s. oare am scris doar speculatii ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesante interpretari ... multam ... cine cauta gaseste, exact ce ziceam.

    Foarte posibil sa nu fie doar speculatii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Completare: IUBIREA (le) scoate din repetitie :)

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...