Ieşirea Din MATRIX: Dr. DAVID R. HAWKINS - HOMO SPIRITUS - Nondualitatea Devotionala - Lecturile 1,2,3 si 4 (partial) din 6

AJUTOR

Efectuez traduceri din limba engleză (document, carte, film) sau din română în engleză, la tarife foarte avantajoase, sub preţul pieţei. Mai multe detalii aici. Sau dacă îmi poate oferi cineva o sursă de venit avantajoasă în care să-mi pot păstra libertatea, adevărul și bucuria, îl rog să mă contacteze. Alte forme de într-ajutorare AICI.

joi, 4 mai 2017

Dr. DAVID R. HAWKINS - HOMO SPIRITUS - Nondualitatea Devotionala - Lecturile 1,2,3 si 4 (partial) din 6


HOMO SPIRITUS: Devotional Nonduality
2003 VIDEO LECTURES
- Lecture 1,2,3 and 4 (frag) of 6 

"Dr. DAVID R. HAWKINS MD, PhD este un renumit conferentiar si expert în procesele mentale. Este autorul a numeroase lucrari stiintifice si materiale video; este co-autor al Psihiatriei Ortomoleculare..

Aparitiile sale la televiziune includ, printre altele, The MacNeil/Lehrer News Hour si The Today Show. Ales membru pe viata al Asociatiei Psihiatrice Americane, el a început sa practice psihiatria în 1952; continuând sa asiste pacientii cu nevoi speciale si dupa ce a renuntat la consultatiile de la cabinetul sau new-yorkez pentru a se dedica muncii de cercetare.


Dr. Hawkins este autorul a numeroase lucrari stiintifice si materiale video; este co-autor (alaturi de laureatul premiului Nobel, Linus Pauling) al studiului novator Orthomolecular Psychiatry (Psihiatria Ortomoleculara), aparut în 1973. Activitatea sa terapeutica si didactica este mentionata în Who’s Who in America. 


În prezent este directorul Institutului pentru Cercetari Teoretice Avansate. 


David R. Hawkins M.D., Ph.D. este recunoscut în toata lumea ca un învatator important al Caii Iluminarii. Experienta sa cuprinde mai bine de 50 de ani de practica psihiatrica. Este totodata un cercetator recunoscut în domeniul naturii constiintei si prezinta conferinte pe aceasta tema în toata lumea.


Iata si cateva din cartile acestuia:


ADEVAR VERSUS FALSITATE - Cum le putem diferentia

Descoperirea prezentei lui Dumnezeu

OCHIUL SINELUI de care nimic nu se poate ascunde

Putere versus forţă - Determinanţii ascunşi ai comportamentului uman

SINELE: Realitate şi Subiectivitate

Transcenderea nivelurilor conştiinţei. Scara spre Iluminare "

DIZOLVAREA EGOULUI. REALIZAREA SINELUI

VINDECARE ŞI RECUPERARESubiectele discutate in  workshop-ul pe care vi-l prezentam astazi pot fi gasite si in cartea Descoperirea prezenţei lui Dumnezeu. Non-dualitatea devoţională despre care divin.ro spune urmatoarele: "  Această a şasea carte dintr-o serie progresivă construită de autor finalizează şi clarifică mai departe adevărata natură şi esenţa stării denumite „iluminare”. Cu toate că pentru explicarea şi contextualizarea sa este necesară o cercetare a conştiinţei, această carte este în primul rând un manual pentru devoţii spirituali serioşi, revelând informaţii cunoscute doar acelora care au transcens eul pentru a atinge Realizarea Divină. Aceasta este calea interioară ce duce de la sine la Sine, iar descrierile stărilor progresive sunt dedicate iluminării cititorului.

Stările subiective ale misticului au prezentat un mare interes dintotdeauna dar, din punct de vedere istoric nu au fost niciodată clarificate într-un asemenea grad precum sunt prezentate în această semiautobiografică lucrare care oferă şi mijloacele prin care să identificăm rara apariţie a acestora, astfel fiind descrisă esenţa caracteristicilor Adevărului Spiritual.

Golită de doctrina ecleziastică sau sistemele de credinţă religioasă, pura esenţă a Adevărului Spiritual este revelată în puritatea sa cu o claritate nemaiîntâlnită. Devine clar că pentru a „cunoaşte” cu adevărat este „a fi” mai degrabă decât „a şti despre”. Motivul pentru care toate cărţile Dr. Hawkins încep şi se încheie cu Gloria in Excelsis Deo! devine evident." - sursa http://www.divin.ro/


 DAVID Hawkins a părăsit planul fizic în data de 19 Sept. 2012, la vârsta de 85 de ani. 

Acest articol a  mai fost publicat în 20.12.2012, insa deoarece am mai urcat 5 parti de film traduse, am considerat ca merita readus in atentie. Am asteptat 5 ani sa fie traduse si restul partilor (mai  mai erau 7 filme de tradus), dar n-a fost sa fie. Daca e cineva curios sa le traduca i le putem oferi.  

MAI JOS VEDETI CELE 11 PARTI TRADUSE (din totalul de 18)

LECTURA I

Partea 1, Partea a 2-a, Partea a 3-a

LECTURA A II-A 

Partea 1, Partea a 2-a, Partea a 3-a

LECTURA A III-A 

Partea 1, Partea a 2-a, Partea a 3-a

LECTURA A IV-A (NOU!) 

Partea 1, Partea a 2-a

Pentru a viziona aceste filme subtitrat FĂRĂ RECLAME oferiți-ne minim 5 lei DONAȚIE pentru a vă împrumuta accesul (doar la aceste filme) sau abonați-vă cu 25 lei sau 5 euro/lună la canalul nostru pentru acces la toate cele restricționate, , nelimitat (timp de o lună), sau cu 50 Euro (250 lei) / an sau 100 Euro/viață prin Paypal, Revolut (pe id-ul @stefanrmsv), TransferGo sau transfer bancar 
Mai multe detalii AICI

 FILMELE SE VĂD AȘA DOAR LA CERERE! 
(pentru fiecare în parte - detalii AICI )

Cei care au Donat deja până acum, vor primi accesul la cerere, doar să ne spună/amintească în email 

sau pe celelalte canale de Contact. Cei care donați anunțați-ne prin email (sau celelalte forme de CONTACT) ca să vă înregistrăm în baza noastră de date.

Mai jos gasiti cateva dintre aspectele cele mai importante discutate in cartile si filmele de astazi.


Nivelele Constiintei"Metoda folosita de Hawkins in determinarea adevărului și a nivelelor de conștiință este kinesiologică.  „Kinesiologia este o tehnică de testare musculară care îți permite să afli rapid adevărul la o întrebare din orice domeniu.


În general, termenul de kinesiologie vine din limba greacă și definește știința mișcării. Kinesiologia – în acceptul în care am pomenit mai sus despre ea și cum o voi menționa în continuare, este o derivată a kinesiologiei aplicate. Kinesiologia aplicată este o metodă folosită în chiropractică unde pe baza testării musculare se poate stabili un diagnostic și metode de tratament. Practic, ea asigură feedback referitor la funcționarea corespunzătoare a corpului. Se pleacă de la premisa că mușchii reflectă circulația energiei vitale (prana, chi, mana) și că, măsurând rezistența mușcilor, poți determina sănătatea unui organism. Acum, este bine de știut de la început că, kinesiologia și kinesiologia aplicată au parte și de critică destul de vehementă. Au, pe de altă parte și foarte mulți adepți. ...


Cum se folosește?
De obicei e nevoie de doi oameni pentru această testare. Există și exerciții care le poți face singur. În linii mari, metoda de aplicare a kinesiologiei, este următoarea:
- se iau doi oameni, unul este “operatorul” (cel care testeaza) iar celalalt “subiectul” (cel care este testat);
- subiectul stă in picioare, cu mana stanga intinsa lateral, paralela cu podeaua. De obicei, se recomandă mâna stângă sau mâna care nu e dominantă a persoanei testate.
- operatorul se așează în fața subiectului, cu mâna stânga pe umărul acestuia, iar mâna dreaptă pe antebratul subiectului, imediat deasupra incheieturii palmei (în zona ceasului de mână).
- este recomandat să întrebi subiectul la început dacă mâna pe care se face testarea este în regulă (nu e luxată sau a avut multiple fracturi)
- operatorul cere subiectului să reziste cand va încerca să-i apese mana in jos;
- se fac testări (apăsări ale brațului subiectului) pentru diferite întrebări adresate de operator.- operatorul apasă mâna subiectului, cu o mișcare fermă, rapidă și cu o presiune constanta. Ideea este de a apasa suficient de puternic, pentru a verifica gradul de rezistență și opoziție a subiectului. În nici un caz nu se foloseste o forta excesiva sau o apasare prelungită, care sa oboseasca brațul subiectului, astfel încât acesta să obosească și să cedeze. Se verifică dacă mușchiul are suficienta energie pentru a bloca articulatia umarului in pozitia respectiva.
- se va observa că la întrebările cu răspuns adevărat, brațul rezistă în poziția orizontală iar la cele cu raspuns fals/negativ, brațul subiectului va cădea relativ ușor spre corp.

Se obține astfel răspunsul la întrebările dorite.”
Mai multe despre kinesiologie vedeți aici: 
1) YOU CAN HEAL YOURSELF - Te Poţi Vindeca Singur (metode rapide)
2) BE SET FREE FAST - Elibereaza-te rapid!In cartea Putere versus forţă - Determinanţii ascunşi ai comportamentului uman de David R. Hawkins există o ierarhie a nivelelor constiintei umane. E un model interesant. Daca citesti cartea e de asemenea destul de usor sa-ti dai seama unde te situezi in aceasta ierarhie pe baza situatiei in care se afla viata ta acum.


De la scazut la ridicat, nivelele constiintei umane sunt: rusinea, vina, apatia, durerea, frica, dorinta, mania, mandria, curajul, neutralitatea, bunavointa, acceptarea, ratiunea, iubirea, bucuria, pacea, iluminarea.

Desi putem atinge pentru scurt timp anumite nivele, de obicei este un nivel care defineste starea noastra “normala”. Sansele sunt sa fii cel putin la nivelul curajului pentru ca daca ai fi la un nivel mai scazut, probabil ca nu ai avea nici un interes constient in legatura cu dezvoltarea proprie.

Hawkins defineste aceasta scala ca fiind logaritmica, asadar sint din ce in ce mai putine persoane la nivelele superioare decat la cele inverioare. O crestere de la un nivel la altul are ca rezultat o schimbare enorma in viata ta.

 Rusinea Nivel 20 


- Doar un pas deasupra mortii. Probabil ca la nivelul acesta te gandesti la sinucidere, ori esti un criminal in serie. Gandeste-te la nivelul asta ca la ura directionata catre propria persoana.


Semnalmentele ruşinii:

- inferioritate de durată

- percepţie negativă a propriei persoane,

- atribuiri stabile şi interne de felul ”eu sunt de vină şi nu pot schimba acest fapt”,

- plecarea privirii,

- lipsa zâmbetului,

- dificultăţi în exprimare,

- sentimentul umilinţei,

- tendinţe de autoexcludereVinovatia Nivel 30 

- Un pas deasupra rusinii, dar e inca posibil sa te gandesti la sinucidere. Te gandesti la tine ca la un pacatos, incapabil sa-ti ierti pacatele trecutului.

- generază remuşcări, autoincriminări, masochism,

- generează tulburări psihosomatice – suicid,

- autoneglijare-autodepreciere,

- imagine de sine slabă,

- inserţie socială slabă, marginalizare autoimpusă,

- stimulează manipularea exterioară.
Apatia Nivel 50 

- Te simti fara speranta, o victima. Starea de neajutorare invatata. Multi din oamenii strazii sunt blocati aici
- generată de starea de sărăcie, disperare şi de lipsa speranţei,dar şi de toxiinfecţii (alcool, CO2)


- poate genera suicidul pasiv (subiectul nu intreprinde nimic pentru a ieşi din aceasta stare -nu are forţă),

- este starea specifică abandonaţilor, persoanelor vârstnice, a celor “năpăstuiţi de soartă”,

- sunt persoane puternic dependente şi abandonate,

- imprimă sentimentul de inutilitate a vieţii,

- dopamina si cortizolul sunt eliminate in exces,

- apar psihopatiile de tip schizoid, cu lipsă de discernământ şi cu efort eşuat de conştientizare,

- legatura cu divinitatea este privită ca inutilă (“sunt atât de vinovat încât nici Dumnezeu nu mai are ce-mi face”)

- indiferenţă afectivă, fară expresii faciale,

- este specifică în demenţe, oligofrenii, schizofrenii.Durerea Nivel 75 

- O stare de tristete perpetua, sentimente de pierdere. E posibil sa ajungi aici dupa ce pierzi pe cineva drag. Nivelul e mai ridicat decat apatia de vreme ce incepi sa scapi de amorteala.


- tristeţe, descurajare, regrete,


- depresii constante,

- este o stare conştientă dar nu se pot mobiliza forţe de redresare,

- este nivelul doliului, al pierderilor, al ancorelor într-un trecut sumbru, tenebros,

- suferinţa este percepută ca preţ pentru viaţa de o trăieşte,

- este cimitirul evenimentelor traumatizante.e vf ierarhiei sociale, pentru a deţine puterea cu care să compenseze propriile slăbiciuni,
- induce retroversiv tendinţe de control asupra celorlalţi,

- este specifică “interogatorilor”,

- induce ienurezis “am facut pe mine de frică”, deci scade controlul sfincterian,

- stres cronicizat ca efect al fricii prelungite,

- activează sistemul neurofiziologic prin mecanismul “lupta sau fugi”, cu degajare mare de adrenalină (inhibiţia fizică/psihică) şi posibil compensată de noradrenalină (subiectul acţionează în consecinţă),

- generează frustrare ,în situaţii de frică prelungită neescaladată încă.

Dorinta Nivel 125 

- A nu se confunda cu fixarea si atingerea telurilor, acesta este nivelul dependentei, al “setei” si al poftei - de bani, aprobare, putere, faima, etc. Consumism. Materialism. Acesta este nivelul fumatului, al bautului si al drogurilor.
- dorinţa se naşte din nemultumire şi trăieşte prin ataşament cu obiectul dorinţei,
- sediul D se află în pornirile instinctuale,
- D. presupune existenţa motivaţiei,
- D. ne mobilizează la acţiune, pp. Dinamică,
- nivelul energetic creşte eliminând riscul căderilor, există totuşi teama de eşec,

- dorinţa inseamnă Atracţie faţă de..., - Legea atracţiei

- ataşamentul înseamnă dependenţă faţă de...,

- detaşarea presupune stingerea dorinţei prin implinire sau renunţare,

- dorinţa exagerată naşte ataşament care duce la patimă,

- patimile duc la obsesii compulsive, manii, isterii,

- cea mai puternică dependenţă este cea de persoane, are ca efect controlul celui iubit, intră in scenă rolul de “interogator”.

Furia Nivel 150 

- Nivelul frustarii, adesea datorita faptului ca nu iti sunt indeplinite asteptarile. Acest nivel te poate determina sa actionezi la nivele mai inalte sau te poate tine blocat in ura. In relatiile abuzive cel mai ades vei vedea o persoana in “manie” combinata cu o persoana in “frica”.
- dinamism exacerbat în special al vieţii psihice,
- forţa psihică se centrează pe factorul declanşator,
- se îngustează câmpul conştiinţei cu focalizare pe problema cheie,

- are aspect negativ d.p.d.v. Energetic dar situează individul departe de pragul morţii,

- este provocată de nemulţumire,

- creşte cantitatea de adrenalină din organism,

- necompensată de noradrenalină se nasc comportamente dezlanţuite,

- compensată in exces de noradrenalină Furia este reprimată, apar afecţiuni organice Ficatul preia furia dar repercursiuni sunt şi la nivelul bilei şi al splinei,

- F. Este iniţiată în sistemul amigdlian care propaga scânteia razvratirii, neocortexul o temperează.

Mandria Nivel 175 

- Primul nivel in care incepi sa te simti bine, dar e un sentiment fals. Depinde de circumstante externe (bani, prestigiu, etc), deci este vulnerabil. Mandria poate duce la nationalism, rasism si razboaie religioase. Gandeste-te la Nazisti. Un nivel de negare irationala si de aparare. Fundamentalismul religios este de asemenea blocat la nivelul acesta. Devii atat de prins in ceea ce crezi incat vezi un atac asupra a ceea ce crezi ca pe un atac asupra propriei persoane.
- relevă stima de sine – este primul nivel energetic care pune in evidenţă stima de sine clar conturată,
- are conotaţie pozitivă dacă nu atinge îngâmfarea,
- predispune la exigenţă adresată celorlalţi, indiferenţă faţă de alte opinii,
- imagine distorsionată a lumii exterioare, în general denigratoare,

- poate duce la narcisism,

- pierderea mândriei duce la ruşine,

- pp. aroganţă, despotism, infatuare,

- mândria în copilărie duce la izolare,

- îndepărtează omul de la experienţe emoţionale pozitive,

- este strâns legată de Negare (îşi neagă defectele conştientizate din teama de vulnerabilitate),

- imprimă o falsă impresie a puterii deţinute.


Curajul Nivel 200 

- Primul nivel al adevaratei puteri. Am mai scris despre acest nivel in alt post Courage is the gateway [n.t. link spre versiunea in engleza] Aici este nivelul unde incepi sa vezi viata ca pe ceva provocator si excitant in loc sa o vezi ca pe ceva coplesitor. Incepi sa ai un vag interes pentru dezvoltarea personala, desi la nivelul acesta probabil ca ai eticheta acest interes drept creare de aptitudini, avansare in cariera, educatie, etc. Incepi sa iti vezi viitorul ca pe o imbunatatire a trecutului in loc sa-l vezi ca pe o continuare al aceluiasi nivel.

- primul pas spre evoluţie,

- conştientizarea adevăratei valori proprii,

- pp şi acceptarea pierderilor,

- asumarea eşecului,

- este un nivel incitant, provocator stimulator,

- stima de sine şi percepţia imaginii de sine sunt în coordonate corecte,

- curajul se cladeşte din copilărie,

- pp. o personalitae puternică,

- poate fi şi “curajul nebun”-exacerbare a curajului.Neutralitatea Nivel 250

- Acest nivel este descris de fraza LIVE AND LET LIVE “traieste si lasa si pe alti sa traiasca” Este flexibil, relaxat si neatasat. Indiferent ce o sa se intample o sa mergi cu valul. Nu trebuie sa dovedesti nimic. Te simti in siguranta si te intelegi bine cu celelalte persoane. Foarte multe persoane care lucreaza pe cont propriu sunt la acest nivel. Nu este un nivel foarte confortabil. Nivelul complacerii si al lenei. Iti asiguri traiul dar nu te straduiesti prea tare.


Bunavointa Nivel 310

- Acum ca esti in siguranta si stai confortabil, incepi sa-ti folosesti energia mai eficient. Doar sa te descurci nu mai e destul. Incepe sa-ti pese in a-ti face treaba bine - poate chiar pe cat de bine poti. Te gandesti la gestiunea timpului, la productivitate si la a te organiza, lucruri care nu erau chiar atat de importante pentru tine la nivelul neutralitatii. Gandeste-te la nivelul acesta ca la dezvoltarea vointei si a autodisciplinei. Aceste persoane sunt “soldatii” societatii; ei fac lucrurile bine si nu se plang prea mult. Daca esti la scoala, atunci esti deja un elev foarte bun iti iei studiile in serios si depui destul timp pentru a face o treaba buna. Acesta este punctul in care constiinta incepe sa fie mai organizata si mai disciplinata.

- reprezintă poarta de deschidere către avansare,

- sunt oameni aleşi, misionarii,

- prietenoşi, cu simţ dezvoltat al socialului,

- pot fi marii martiri,

- dispun de un puternic simţ empatic,

- au o stimă de sine puternică şi crescătoare prin confirmarea acţiunilor lor,

- nu cunosc mândria, ca trăire,

- sunt buni mesageri,

- deţin arta cuvântului,

- sunt făcătorii de lumi frumoase,

- prin ofertă permanentă îşi asigură fluxul permanent de energie,

- nu fac blocaje energetice.

Acceptare Nivel 350 

- Acum are loc un transfer puternic, si iti dai seama de posibilitatile oferite de traiul proactiv. La nivelul acceptarii ai devenit competent, si acum vrei sa-ti folosesti bine capacitatile. Acesta este nivelul la care iti fixezi si atingi teluri. De fapt inseamna ca incepi sa accepti responsabilitatea pentru rolul pe care il ai in lume. Daca ceva este in neregula cu viata ta (cariera, sanatatea, relatia) iti definesti rezolvarea, dorita si schimbi starea. Incepi sa vezi mult mai clar imaginea de ansamblu a vietii tale. Acesta este nivelul care determina multe persoane sa-si schimbe cariera, sa deschida o afacere sau sa-si schimbe dieta.
- eşti creatorul propriei existenţe, propriului fel de a fi, de a trăi,
- A. nu pp resemnare ci o acceptare anticipată a ceea ce îţi este dat să experimentezi,
- te ajută să decriptezi adevăratul sens al experienţelor trăite,

- reprezintă primul pas spre vindecare în terapie,

- deblochează energiile psihice, descătuşeşte creativitatea,

- nu te blochează în patimi sau indiferenţă,

- au o gestiune corectă a emoţiilor.

Ratiunea Nivel 400 

- La nivelul acesta transcenzi aspectele emotionale ale nivelelor inferioare si incepi sa gandesti clar si rational. Hawkins defineste nivelul acesta ca nivelul medicinei si al stiintei. Cum vad eu lucrurile, cand ai ajuns la nivelul acesta, devii capabil sa-ti folosesti capabilitatea de a rationa la maxim. Acum ai disciplina si proactivitatea sa exploatezi la maxim capabilitatile tale naturale. Ai ajuns in punctul in care spui, “Wow, Pot sa fac toate lucrurile astea, si stiu ca trebuie sa le folosesc bine. Deci cum imi pot folosi cel mai bine talentele?” Te uiti la lumea din jurul tau si incepi sa faci contributii insemnate. La un nivel inalt, acesta este nivelul lui Einstein si Freud. E probabil clar ca marea majoritate a oamenilor nu ajung la nivelul acesta niciodata.
- pune in evidenţă inteligenţa şi raţiunea,
- pp. capacitatea de a lucra şi prelucra un volum mare de informaţii,
- forţa de decizie este rapidă şi corectă,

- putere de a lucra cu concepte şi principii,

- este nivelul oamenilor propusi pt premiul Nobel, inventivii,

- este nivelul celor ce au “o viaţa pt o idee”,

- incapacitatea ac nivel – nu putem discerne esenţa unui lucru şi nici punctul critic/vulnerabil al acestuia,

- Raţiunea sfidează Iubirea - poate fi punctul său critic ca nivel vibraţional.

Iubirea Nivel 500 

- Este iubirea neconditionata, o intelegere permanenta a conexiunii cu tot ce exista. Gandeste-te la compasiune. La nivelul ratiunii traiesti in serviciul mintii tale. Dar eventual ajungi la un punct terminus unde cazi in capcana de a intelectualiza in exces. Vezi ca ai nevoie de un context mai larg decat a gandi de dragul gandirii. La nivelul iubirii, iti pui acum capul si celelalte talente ale tale in slujba inimi tale (nu sentimentele tale, ci simtul tau de “Bun” (nu  de bine sau rau) - constiinta ta. Vad nivelul acesta ca pe nivelul trezirii la adevaratul tau sens. Motivele tale la nivelul acesta sunt pure si necorupte de dorintele egoului. Acesta este nivelul unei vieti intregi in slujba umanitatii. Gandeste-te la Gandhi, Maica Tereza, Dr. Albert Schweitzer. La nivelul acesta incepi sa fii ghidat de o forta mai mare decat tine. Apare sentimentul renuntarii la ale tale pentru binele altora. Intuitia ta devine extrem de puternica.
- doar 4% din populaţia globului ating acest nivel vibraţional,
- este iubirea plină de iertare, de implicare, care porneşte din inimă şi nu trece prin filtrul raţiunii,
- este o iubire necondiţionată, neschimbatoare şi permanentă,
- conferă puteri nebanuite celui ce o manifestă,

- conferă capacitatea dea pătrunde acolo unde ochiul şi mintea omului comun nu poate pătrunde,

- pp. forţă de empatie, anticipare, înţelegere, dăruire, iertare,

- este nivelul adevăratei fericiri, al veneraţiei şi al revelării,

- nivelul endorfinei este permanent ridicat,

- lipsa iubirii duce la prăbuşirea sistemului imunitar.

Bucuria Nivel 540 

- O stare de bucurie univesala, de neclintit, greu de definit. Eckhart Tolle descrie starea aceasta in “The Power of Now”. Este nivelul atins de sfinti si de invatatorii spirituali avansati. Doar a fi in jurul persoanelor de la acest nivel te face sa te simti incredibil. La nivelul acesta viata este ghidata complet de sincronism si intuitie. Nu mai este nevoie sa-ti fixezi teluri si sa-ti faci planuri detaliate - expansiunea propriei constiinte iti permite sa operezi la un nivel mult mai inalt. O experienta in care treci razant pe langa moarte te poate transporta temporar la nivelul acesta.
- reprezintă inelul Iubirii intrată tot mai mult în sfera necondiţionării,
- este nivelul vindecătorilor,
- pp răbdare nemăsurată - “rabdarea sfinţilor”, atitudine pozitivă permanentă,
- blazonul ac nivel este compasiunea – privire plină de înţelegere şi iertare,
- extazul şi contemplarea creaţiei sunt la cote maxime, voinţa omului se contopeşte cu voinţa divină,

- aici sunt încălcate convenţiile sociale,

- se dezvoltă iubirea simultană a mai multor persoane, societăţi, populaţii,

- persoanele din acest nivel răspândesc iubire, pace şi linişte, devin atractori pentru lumea externă.

Pacea Nivel 600

- Transcendenta totala. Hawkins sustine ca acest nivel este atins de una in 10 milioane de persoane.
- aici se petrece transcendenţa, înţelegerea sinelui şi a conştiinţei de sine,
- percepţia îşi pierde focalizarea şi devine continuă,
- apare sentimentul de banalitate faţa de experienţa socială, comună tuturor,
- este domeniul specific geniilor, salvatorilor de lume, învăţătorilor spirituali,
- aici are loc “pacea îngerilor” sau a liniştii abisale,
- conceptele dispar, mintea nu mai emite concepte ci se subordonează conceptelor divine.

Iluminare Nivel 700-1000 

- Cel mai inalt nivel al constiintei umane, unde Omul se amesteca cu divinitatea. Extrem de rar. Nivelul lui Krishna, Buddha, Iisus. Chiar si numai a te gandi la persoane de la nivelul acesta iti poate ridica imens nivelul de constiinta.
- este nivelul inspiraţiei puternice,
- aici sunt prezente câmpuri energetice ce influienţează întreaga omenire,
- aici Sinele se identifică cu Conştiinţa şi cu Divinitatea,

- aici mintea umană nu poate pătrunde,

- reprezinta varful evoluţiei energetice,

- este domeniul marilor iniţiaţi, tipul Christic, Salvatorul de lume,

- aici te unifici cu Divinitatea,

- aici nu mai există dualitate ca la celelalte nivele, este unicitate,

Cred ca o sa gasiti modelul acesta vrednic de reflectare. Nu numai oamenii dar si obiectele, evenimentele, si societati intregi pot fi clasificate la aceste nivele. In propria viata vei vedea ca anumite aspecte din viata ta sunt la nivele diferite, dar ar trebui sa fii capabil sa-ti identifici nivelul tau general. Poate ca esti la nivelul neutralitatii per total dar inca mai esti dependent de fumat (nivelul dorintei). Cu cat vor fi nivele mai scazute in tine cu atat ele te vor trage inapoi si te vor retine. Dar de asemenea vei gasi si nivele mai inalte in viata ta. Poate ca esti la nivelul acceptarii si citesti o carte de la nivelul ratiunii si te simti cu adevarat inspirat. Gandeste-te la cele mai puternice influente din viata ta acum. Care iti ridica constiinta? Care ti-o coboara?

Unul din lucrurile care imi plac la aceste nivele de constiinta este ca le pot identifica de-a lungul vietii mele si pot sa vad cum am trecut prin ele. Imi aduc aminte ca am fost blocat la nivelul vinei mult timp - cand eram copil am fost indoctrinat intr-un sistem de credinte unde eram un pacatos neajutorat, fiind judecat dupa standardele cuiva de la nivelul iubirii sau si mai sus. De acolo am promovat la starea de apatie devenind insensibil la tot. In liceu am ajuns la nivelul mandriei. Am ajuns la nivelul curajului in adolescenta dar curajul era foarte defocalizat si am exagerat intrand in tot felul de probleme. Am petrecut cam un an in neutralitate iar intre 20 si 30 de ani am trecut prin bunavointa si acceptare cu foarte mult efort constient. In prezent experimentez stadiu de iubire din ce in ce mai des si deja imi ghideaza o mare parte din decizii. De asemenea am simtit stadiu bucuriei uneori mai multe zile dar niciodata pentru o perioada mai lunga. Stadiul este un sentiment de euforie naturala, de parca as exploda in interior cu energie pozitiva. Efectiv ma determina, din interior, sa dansez sa cant. Am descoperit ca e mai usor sa ating stadiul acesta de constiinta cand mananc usor sau cand nu mananc deloc.

Natural, fluctuam intre mai multe stadii de-a-lungul unei saptamani, asa ca veiti vedea probabil o plaja de 3-4 nivele unde ne petrecem cea mai mare parte a timplui. Una din modalitatile in care iti poti da seama de starea “naturala” in care te aflii e sa te gandesti cum reactionezi cand esti sub presiune. Daca strangi o portocala vei obtine suc de portocale pentru ca asta e ce e inauntru. Ce iese cand esti strans de evenimente externe? Devii paranoid si te inchizi (frica)? Incepi sa strigi la oameni (manie)? Intri in aparare (mandrie)? Sub presiune eu devin analitic dar mai ales intuitiv ceea ce a fost o schimbare mare pentru mine. Asta imi spune ca ma apropii de nivelul iubirii neconditionate pentru ca in acel stadiu intuitia poate fi accesata eficient sub presiune.


Totul din mediul tau va avea un efect aspupra nivelului de constiinta. TV-ul. Filmele. Cartile. Paginile de internet. Oamenii. Locurile. Obiectele. Mancarea. Daca esti la nivelul ratiunii a te uita la stirile de la TV (care sunt predominant la nivelul fricii si al dorintei) iti va cobora temporar constiinta. Daca esti la nivelul de vina, stirile TV de fapt iti vor ridica nivelul.

Trecerea de la un nivel la urmatorul necesita o cantitate enorma de energie. Fara un efort constient sau fara ajutorul altor persoane, cel mai probabil vei ramane la nivelul la care esti pana apare o forta externa in viata ta.

Sesizati progresia naturala a nivelelor si considerati ce se intampla cand incerci sa scurtezi procesul. Daca incerci sa atingi nivelul ratiunii inainte sa stapanesti autodisciplina (bunavointa) si fixarea de tinte (acceptarea), vei fi prea dezorganizat si prea defocalizat ca sa iti poti folosi mintea la maxim.

Daca incerci sa te impingi la nivelul iubirii inainte sa stapanesti nivelul ratiunii vei suferi de credulitate si e posibil sa ajungi intr-un cult.

Sa urci chiar si un singur nivel poate fi extrem de dificil; marea majoritate a oamenilor nu reusesc sa faca asta intr-o viata intreaga. O schimbare de doar un nivel poate sa schimbe totul in viata ta. De aceasta este putin probabil ca persoanele sub nivelul curajului sa progresese fara ajutor extern. Curajul este necesar ca sa lucrezi constient; se reduce la a-ti pune realitatea la bataie intr-un pariu pentru sansa de a deveni mult mai constient, mai pregatit. Dar cand ajungi la acel urmator nivel, iti dai seama clar ca a fost un pariu bun. De exemplu, cand ajungi la nivelul curajului, toate fricile tale vechi si falsa mandrie iti vor parea caraghioase acum. Cand ajungi la nivelul acceptarii (fixarii si atingerii de tinte), te vei uita inapoi la nivelul de binevointa si te vei vedea ca un soarece intr-o roata - erai un alergator bun, dar nu ai ales o directie.

Cred ca cel mai important lucru, pe care noi ca fiinte umane il putem face, este sa ne ridicam nivelul individual al constiintei. Cand facem aceasta, noi raspandim nivele mai ridicate de constiinta celor din jurul nostru. Imagineaza-ti ce lume incredibila ar fi daca am reusi sa aducem pe toata lumea la nivelul de acceptare. Confrom lui Hawkins 85% din oamenii de pe pamant traiesc sub nivelul curajului.

Cand experimentezi temporar nivelele superioare poti vedea unde trebuie sa ajungi in etapa urmatoare. Ai unul din acele momente de claritate in care intelegi ca lucrurile trebuie sa se schimbe. Dar cand te scufunzi in nivelele inferioare aceea amintire devine incetosata.

Trebuie sa continuam sa revenim constient la sursele care ne pot ajuta sa efectuam urmatorul salt. Fiecare pas necesita solutii diferite. Dar nu poti atinge nivele mai ridicate daca nu le stapanesti pe cele simple mai intai. Isus a fost un tamplar. Gandhi a fost un avocat. Buddha a fost un print. Toti pornim de undeva.


Priveste aceasta ierarhie cu mintea deschisa si vezi daca-ti ofera idei noi care te pot ajuta sa faci urmatorul salt in viata ta. Nici un nivel nu e mai corect sau mai gresit decat celelalte. Incearca sa nu-ti lasi ego-ul umflat de ideea ca esti la un anumit nivel, decat desigur daca esti momentan la nivelul mandriei.”

SURSA: Putere versus forţă - Determinanţii ascunşi ai comportamentului uman 


2 comentarii:

Flavian spunea...

Interesant ca la vreo 3 zile dupa aparitia articolului vostru am primit si eu cadou cartea. Dar abia acum, cand aproape am terminat-o, am gasit articolul vostru, cautand informatii despre kinesiologie pe net.

Eram curios daca ati incercat testarea si ati obtinut ceva rezultate. Mie pana acum nu mi-a iesit figura si as fi curios sa discut cu cineva care chiar a practicat aceasta metoda de testare. Cartea oricum este foarte buna, o recomand.

Iesirea Din Matrix spunea...

Din cate am studiat subiectul, metoda kinesiologica nu este una sigura si sincer, nu ne inspira increderea aceasta metoda. De asemenea , am inteles ca trebuie totusi sa ai un nivel de constiinta destul de inalt (undeva pe la 400 in scara valorii lui Hawkins) ca sa ai rezultate bune. Mai exista pe blog despre aceasta metoda si filmele din seria BSFF (Be set free fast), insa nici acele filme nu ne-au convins. Uneori ni se parea ca apasa mai tare ca sa-si confirme punctele de vedere. http://fymaaa.blogspot.ro/2012/11/bsff-2-un-mod-nou-revolutionar-de.html

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...