luni, 16 iunie 2014

Domnul Nimeni - filmul de weekend

MR. Nobody (2009)

Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE si va prezentam astazi un film care avem senzatia ca a trecut prea putin observat la vremea lui, un film cu profunde implicatii spirituale daca este inteles pe deplin, deoarece la prima vedere poate parea cam ciudatel si abstract.

Iata cateva randuri despre film :

"În anul 2092, Nemo Nobody este un bătrân de 118 ani, ultimul muritor de pe pământ. Omenirea a reuşit, în sfârşit, să câştige lupta cu moartea datorită înlocuirii permanente a celulelor deteriorate, iar acum toţi sunt nemuritori. Întreaga atenţie este acum focusată pe Mr. Nobody şi toţi doresc să afle detalii despre viaţa pe care a trăit-o ultimul muritor. Nemo însuşi susţine că nu îşi mai aminteşte nimic despre trecutul său, iar psihologul Dr. Feldheim încearcă să scoată informaţii de la ei cu ajutorul hipnozei. Totuşi, povestea pe care i-o spune doctorului este una total diferită de cea pe care i-o spune unui jurnalist, iar acum oamenii nu mai ştiu ce să creadă, care dintre relatări este cea corectă.

Are momente când este incoerent şi de multe ori relatările sunt total contradictorii. Uneori consideră că are doar 34 de ani. El povesteşte despre trei momente cheie din viaţa sa: odată la vârsta de 9 ani, când părinţii lui au divorţat, altă dată la cea de 15 ani, când s-a îndrăgostit pentru prima dată, şi ultima este cea de la 34 de ani, trăindu-şi anii de maturitate – toate trei transpuse în mai multe realităţi.
La începutul poveştii se spune că înainte de naştere, copiii îşi amintesc tot ceea ce se va întâmpla în viaţa lor, dar la momentul conceperii, Îngerii Uitării îi fac să uite totul. Totuşi, Îngerii au uitat de Nemo. Acum, baiatul trebuie mai întâi să-şi aleagă părinţii. La vârsta de 9 ani este pus în faţa celei de-a doua alergeri importante din viaţa sa atunci când părinţii săi divorţează, iar el trebuie să aleagă cu cine va rămâne în continuare. La o cale ferată, mama lui pleacă cu trenul în timp ce tatăl rămâne. Într-unul din cazuri el fuge după tren şi reuşeşte să ajungă în dreptul mamei sale care-l trage în tren şi îl ia cu ea, iar în celălalt caz alege să rămână cu tatăl lui – de aici şi cele două poveşti total diferite pe care le spune. Într-una dintre ele se arată viaţa lui alături de mamă, iar în celaltă este viaţa pe care a trăit-o alături de tată."

SURSA: http://www.filme-bune.net


Nota Noastra: Intrebarea esentiala pe care o pune acest film pentru cine are ochi sa-l vada, este: cine suntem noi cu adevarat? Daca am deveni cumva suficient de clarvazatori sa putem vedea mai multe linii temporale ale destinului nostru, in care intr-una esti bogat, in alta sarac, intr-una de succes in alta un ratat, in alta fericit, in care ti-ai gasit jumatatea si in alta singur, depresiv si sinucigas? Toate aceste diferente enorme de la o viata la alta sunt realizate adeseori de gesturi mici, aparent insignifiante dar care pot reprezenta raspantii in viata noastra. Un zambet la momentul potrivit, o privire anume, sau anumite decizii luate in "fir de par" pot determina cursuri complet diferite pentru viata noastra. Cine ai fi tu cu adevarat vazand toate astea si simultanitatea trecut, prezent, viitor in care toate vietile se intrepatrund si se influenteaya una pe cealalta? Ai realiza ca esti NIMENI in realitate si TOTUL in acelasi timp, ai deveni constient de calitatea divina a expereintei tale. Daca poti fi oricine si poti avea orice experienta singura calitate ce ramane neschimbata este cea de martor, de observator.
In concluzie: e un film genial ce merita vazut si inteles.

VEDETI FILMUL TRADUS AICI
Calitate HD 720p

Link 1

Link 2

Mai multe filme de acest gen pot fi gasite explorand lista noastra de filme pe scurt AICI

Niciun comentariu:

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa 1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi. Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.
Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portaal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...