Ieşirea Din MATRIX: ZEITGEIST III - Mergand mai departe (8.02.2011)

marți, 8 februarie 2011

ZEITGEIST III - Mergand mai departe (8.02.2011)

ZEITGEIST III - MOVING FORWARD (2011)

 Zeitgeist III din punctul nostru de vedere, difera de celelalte filme din seria Zeitgeist doar prin complexitatea limbajului folosit. S-a folosit un limbaj mult mai tehnicist, cu aparenta de rigurozitate stiintifica, fiind astfel un pic mai putin accesibil , poate, omului "needucat". S-au spus cam aceleasi lucruri, dar ambalajul a fost unul mai sofisticat, un film facut si pentru mintile alambicate ale elitelor care se considera mult superioare si deosebite de omul de rand. Poate vor fi mai receptive la acest gen de limbaj. Seamana din acest punct de vedere cu Kymatica care a fost diferit de Esoteric Agenda prin complexitatea limbajului, desi au fost facute de aceiasi producatori. Un limbaj ce pare mai doxat, mai elevat, mai pretentios ...

In esenta se spun urmatoarele:

 Omul este asa cum este datorita influentelor exterioare. Asadar, daca vrem sa schimbam omul si implicit societatea trebuie sa schimbam exteriorul , sa-i oferim omului un mediu lipsit de stresuri (o societate egalitarista in care resursele sa fie egal distribuite, un sistem  nemonetar, deoarece banul este cauza tuturor relelor, un sistem gen Star Trek in care tehnologia ne ajuta sa ne asiguram cu usurinta nevoile de baza fara a mai fi nevoie de integrarea intr-un sistem sclavagist de munca).

Ideile sunt frumoase , dar cam naive, dupa cum am mai spus si in alte dati, deoarece nu se tine cont cu adevarat de conditia deplorabila in care se afla umanitatea, ca nivel de constiinta, momentan.
Intrebarea pe care o punem noi: cu ce oameni se poate face aceasta schimbare?
Am mai spus-o pe acest site de zeci de ori ... Din punctul nostru de vedere, orice sistem, indiferent ca este monetarist sau nu, democratic sau comunist sau chiar lipsa unui sistem, ar functiona in sensul fericirii cetatenilor lui daca ar fi pus in practica de oameni treziti spiritual, de oameni cu bun simt, de oameni care pun iubirea si empatia pe primul plan. Poate ne inselam, cine stie?
Ati vazut insa multi oameni bogati, care au necesitatile de baza asigurate, de bun simt? Oare cati copii "de bani gata" care au toate cele de baza asigurate dau dovada ca sunt oameni adevarati, iubitori, empatici, dornici de frumos, de creativitate? Pe ei nu-i afecteaza nici stresul psiho social, nici nimic si cu toate astea rareori auzi ca ar fi fericiti, dimpotriva, majoritatea au afirmat ca banii nu le-au adus fericirea si multi cauta experientele spirituale sau se cufunda in droguri sau ajung niste reptile umane ca si parintii lor care, cel mai adesea, au ajuns unde au ajuns prin mijloace necurate. Oameni de bun simt pot fi gasiti si printre saraci si printre bogati. Un exterior asigurat, nu ofera nici o garantie ca omul va deveni mai bun. Oare totul se rezuma la materialism? Oare tot ce e rau in om vine din lipsuri materiale? Noi nu credem asta ... Acum ...fiecare crede ce vrea.
 Exista multe legi excelente, extraordinare, chiar si acum, dar care nu sunt puse in aplicare, deoarece oamenii nu au verticalitatea necesara, vointa sa le aplice. Exista binenteles, tentatia banului usor castigat (datorita sistemului monetar, dupa cum spun prodcatorii filmului), dar ce virtute mai are cineva cand nu exista tentatii? Arata ca esti bun si atunci cand exteriorul te impinge sa fii rau, iubeste chiar si atunci cand nu esti iubit. Fara provocari ce fel de virtute este aceea? Pestele se impute din toate partile, nu numai de la cap ... cel putin asta am observat noi.
Binenteles ca trezirea spirituala nu este luata in considerare de acest film, desi aceasta este conditia de baza ca sistemul gandit de ei sa functioneze. Atata timp cat oamenii sunt ancorati in ego, radacina problemelor omenirii, lacomia, frica, dorinta de dominare si control, sentimentele separatist- elitiste, de separare de ceilalti si de natura nu vor disparea si vor imbraca alte forme ...
Poate Peter Joseph, producatorul filmelor, nu vede aceste lucruri, sau nu vrea sa vada, cine stie. Plecam de la premisa de nevinovatie si vom considera aceasta lacuna a filmului una neintentionata.
Este prezentata in film o idee frumoasa, transfiguratoare, care arata unde ar putea fi umanitatea, daca ar avea bun simt. Din pacate, bunul simt, este un concept foarte erodat si depasit, in lumea de azi. Poate intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat, asa ceva va fi posibil.
Si poate si mai frumos ar fi daca s-ar pune accent pe trezirea potentialului uman, a supremei tehnologii, care ar insemna renuntarea poate, la surogate, la dependente, la tehnologiile actuale, care oricum ar fi, sunt doar niste jocuri de copil, pe langa tehnologia umana (telepatia in loc de telefon, bilocare in loc de transporturi, vedere la distanta in loc de televiziune, telekinezie in loc de macarale, teleportarea in loc de calatorit cu nave cosmice, puterea de a influenta clima cu ajutorul mintii, puterea de a nu manca nimic niciodata, daca nu vrei, de a nu bea, de a trai in orice conditii meteo fara acoperis deasupra capului, puterea de a calcula fara calculatoare, de a-ti materializa realitatea exterioara asa cum doresti, cu ajutorul mintii samd). Dar asta poate ca este, urmatoarea etapa dupa generatia Star trek.
Niste observatii asemanatoare a vazut si Flavian pe blogul sau , Dileme existentiale , in articolul Tehnologie VS. Spiritualitate http://blog.flavian.ro (deci nu suntem singurii care gandim asa).

Celelalte filme si articole legate de Zeitgeist, de pe blogul nostru,  pot fi studiate in CATEGORIA MISCAREA ZEITGEIST (veti gasi acolo, Zeitgeist I, II (Addendum), Zeitgeist Movement - Activist orientation si filmul despre Proiectul Venus, Future by design).

Filmul a iesit pe piata inca din 15 ianuarie, iar in forma tradusa, online, de o saptamana, mai exact din 1 feb 2011, initial pe blogul lui Flavian (Dileme existentiale) , apoi a aparut si pe canalul youtube al miscarii Zeitgeist.Insa calitatea subtitrarii lasa mult de dorit , de aceea am asteptat varianata tradusa si de Marian Matei. Articolul facut de Marian este de asemenea de exceptie si va invitam sa-l studiati cu atentie:

"Zeitgeist: Moving Forward, este al treilea film al seriei lui Peter Joseph, filmul fiind lansat pe 15 ianuarie 2011, simultan, în peste 60 de ţări şi în peste 30 de limbi diferite, cu 340 de premiere mondiale, transformându-l, firesc, după opinia mea, într-unul dintre cele mai ample evenimente, independente, din istoria filmului, popularitatea sa fiind confirmată, indubitabil, de cele peste 300.000 de vizionări, în primele 24 de ore consecutive lansării gratuite, pe Youtube, în data de 26 ianuarie 2011, cifră care a urcat, rapid, la peste 1,4 milioane de vizionări, după numai cinci zile.

Fenomenul cinematografic, Zeitgeist, demara în 2007, cu primul film al lui Peter Joseph, care-şi propunea să combată multe teorii privind evenimentele din 11 septembrie 2001 (ce au fost pretextul declanşării ultimei serii de războaie, uzuale, ale fiecărui deceniu, de după ultima conflagraţie mondială, organizate prin grija ocultei mondiale), sistemul monetar internaţional şi relaţia cu mass media (în încercarea, concertată, de manipulare a opiniei publice mondiale, pentru susţinerea unei ficţiuni convenţionale, în fapt - sistemul "pieţei libere") şi, de asemenea, originile creştinismului, provenit din religiile zeilor solari, fapte ce nu i-au atras prea multe simpatii din partea bigoţilor acestui secol, care încă mai folosesc Biblia, drept pernă.

Termenul, Zeitgeist, provine din două cuvinte germane, zeit, ce înseamnă timp şi geist, ce înseamnă spirit, putând fi tradus, aproximativ, prin "spirit al vremii" sau "spirit al epocii", cumulând, de fapt, întreaga paradigmă culturală, etică, spirituală, morală, ştiinţifică şi, din păcate, politică, a unei ere.

Conceptul poate fi urmărit, în timp, până la Johann Gottfried Herder şi alţi romantici germani, precum Cornelius Jagdmann, fiind traducerea, în germană, a termenului latin "genius seculi", într-o critică a lui Herder, la lucrarea, omonimă, a filologului Christian Adolph Klotz, dar a devenit cunoscut, de fapt, prin relaţia cu filozofia istorică, a lui Georg Wilhelm Friedrich Hegel (1770-1831), filozoful german, iniţiator al curentului idealist şi precursor al filozofiei continentale şi marxismului.

Criticile, aduse fenomenului, au fost multiple, unii simţindu-se obligaţi, chiar, să facă filme documentare, care să atace creaţiile lui Joseph sau ideile "utopice" ale lui Jacque Fresco, făcându-se corelaţii, cât mai fanteziste, cu numele "Venus" al proiectului, ce a fost asociat, la modul stupid, satanismului.

Cea mai ridicolă, dintre toate, mi s-a părut, însă, acuzaţia de promovare a noii ordini mondiale, când, de fapt, filmul critică, din răsputeri, catastrofa materialistă a ultimelor secole, ce ne-a condus în pragul dezastrului generalizat şi căruia Zeitgeist, îi oferă, de fapt, o alternativă extrem de logică, la care îmi place şi mie să visez, deşi nu o cred realizabilă, în contextul social actual şi, mai ales, cu oamenii de astăzi, mult prea ancoraţi în Matrice, pentru a accepta orice destabilizare a acesteia, care, paradoxal, nu ar putea fi decât benefică omenirii.

Jacque Fresco, vede, în ştiinţă, singura cale de salvare a omenirii, opinie contrară, aparent, celei a unui celebru profesor de drept din Atena, O.J. Destopopoulos, care, în 1953, trimitea la UNESCO, un manifest pentru oprirea dezvoltării ştiinţifice, argumentând pertinent:

"Cunoaşterea naturii este, desigur, una dintre izbânzile cele mai demne ale istoriei umane. Dar, din clipa în care declanşează nişte forţe, capabile să distrugă întreaga omenire, încetează să mai fie ceea ce era, din punct de vedere moral.

Deosebirea dintre ştiinţa pură şi aplicaţiile ei tehnice, a devenit practic imposibilă. Nu s-ar mai putea vorbi de ştiinţă ca de o valoare în sine. Sau mai curând, în anumite sectoare, cele mai mari, ea este acum o valoare negativă, în măsura în care scapă controlului conştiinţei, ca să-şi împrăştie pericolele, la cheremul voinţei de putere a responsabililor politici."

După cum se poate constata, profesorul atenian ajunge să demonizeze ştiinţa, în baza unor sofisme de sorginte politică, unor "non sequitur" evidente (noţiune amintită, de unul dintre profesorii intervievaţi în documentar, dr. John McMurtry, Profesor Emerit al Universităţii Guelph), făcând două confuzii grave:

- nu poţi blama un instrument, pentru utilitatea malefică pe care i-o dă clasa politică, sintagma "ştiinţă fără conştiinţă",  fiind falsul care stă la baza acestei ideologii, printre altele, conştiinţa, ca atribut pur uman, neputând fi transferată arbitrar ştiinţei, pentru a ne spăla noi de păcate;

- tehnologia nu este o aplicaţie a ştiinţei, ci o precursoare a ei, invenţiile majore din istorie precedând, semnificativ, teoriile ce au încercat să le explice, tardiv, funcţionarea (urmăriţi documentarul privind fuziunea la rece şi vă veţi convinge) şi nici tehnologia nu poate fi acuzată, că nu i se caută utilizări, în genul minunatelor construcţii imaginate de Fresco, ci numai în sens distructiv, în beneficiul mânuitorilor de bani.

Ideea "inchizitorială" anterioară, nici nu era, măcar, originală, reiterând, de fapt, Legenda celor Nouă Necunoscuţi, din vremea împăratului indian Ashoka (304 - 232 î.e.n.), care în urma unei bătălii, ambiţioase, de cucerire a ţinutului Kalinga, întins de la actuala Calcutta până la Madras, ce s-a soldat cu carnagiul a peste 100.000 de oameni, a fost atât de impresionat, încât s-a convertit la budism şi a hotărât secretizarea ştiinţei.

Celor cărora, urmărind documentarul, pe care avut ambiţia să-l traduc, eu însumi, independent de alţii, li se va părea că nu respect regulile gramaticale, le dau replica anticipată, că aşa cum scriu, Univers, doar cu majusculă, recunoscându-l ca pe Creaţia cea mai apropiată de Divin, voi scrie mereu cu litera mică, expresiile "noua ordine mondială" şi "război mondial", fiindcă nu este nimic de respectat sau celebrat, în aceste "abominaţii" (iertată fie-mi licenţa ne-poetică), în care milioane de oameni nevinovaţi, au murit în beneficiul unor cămătari demenţi, ahtiaţi de bani şi putere, în numele unei condiţionări mentale stupide, simbolizate prin "patriotism" şi "drapel" (noţiuni negate şi de Fresco în animaţia de la începutul filmului), căreia trebuie să i se supună doar masele, dar nu şi membrii familiilor oculte, care sunt scutiţi de obligaţii militare.

Este cât se poate de legal, să ucizi, în masa, sub drapel, deşi se ştiu efectele, devastatoare, ale acestui lanţ de crime inimaginabile, asupra sănătăţii mentale a veteranilor, care nu mai reuşesc, niciodată, să se reintegreze, într-o societate căreia nu-i mai înţeleg placiditatea şi pacifismul, fiind marginalizaţi fără excepţie, când singurii care ar trebui să piară în războaie, ar trebui să fie aceste rebuturi ale speciei umane, ce se închină zeului "ban" şi zeiţei "dobândă", aceste abace ambulante, cu ipoteci în loc de suflete.

Spre deosebire de naţionalism, asociat eronat, dar cu intenţii peiorative, noţiunilor de xenofob sau şovin, şi care înseamnă, de fapt, vocaţia şi opţiunea de a fi ataşat pe viaţă, cultului aproape religios, al valorilor specifice, spirituale, ale unicei naţiuni căreia îi poţi aparţine, printr-un legământ moral şi spiritual, liber asumat, patriotismul este o ficţiune periculoasă, care nu putea fi impusă decât prin lege, fiind pasibil de pedepse draconice, în cazul în care-i conştientizezi falsitatea şi refuzi să i te supui, pentru a servi drept carne de tun, pe câmpurile de luptă, unor interese monetar-politice, abjecte.

Viziunea lui Fresco asupra ştiinţei, este, însă, şi un pic naivă, neglijând, de exemplu, falsurile gen Kerr & Newmann, din fizică, care au încercat să suplinească impotenţa ştiinţifică, a unui impostor ca Einstein (un asasin în masa, al cărui nume ar trebui să stea alături de al lui Oppenheimer, pe zidul negru al plângerii umane, ca şi creatori ai primei bombe atomice, în cadrul Proiectului Manhattan) falsificând rezultatele şi îngropând  erorile, sub un munte de calcule matematice, complexe, la fel cum John Locke, Adam Smith şi altii, au inventat o teorie economică, sofisticată, care maschează de secole, adevărul crud al unei escrocherii piramidale, care stă la baza finanţei mondiale, în care o ficţiune convenţională, banul, a devenit marfă în sine.

Două milenii mai târziu, mă văd nevoit să accept cu amărăciune, evidenţa eşecului luptei lui Iisus, contra cămătarilor din templu, singura ocazie documentată, când El s-a manifestat violent, vreodată, indivizi pentru care Ziua Judecăţii de Apoi, pare să se amâne la infinit.

Tutuşi, "legile economice", aceste falsuri fanteziste, sunt eliminate, treptat, de legi obiective implacabile, cum ar fi necesitatea automatizării, aproape a tuturor domeniilor, minciuna unor tabu-uri gen "echilibru cerere-ofertă", fiind demascată virulent începând din 2007, când marile instituţii financiare, ce ne-au introdus în această ultimă criză şi care ar fi trebuit, conform teoriei glorificate de farisei gen Milton Friedman, să se supună legislaţiei falimentului, au solicitat subvenţii, enorme, de la guvernele corupte ale lumii, însumând peste 20 de trilioane de dolari, sume pe care desigur le vom plăti tot noi, prin impozite de orice natură.

Politica economică actuală, este, în fapt, integral o aberaţie, relevată dacă vreţi şi de cei doi piloni fundamentali ai "liberei iniţiative": profitul (comercial) şi specula (bursieră), pe care v-aş sfătui să nu-i căutaţi în Dex ci, mai degrabă, acolo unde le era locul în mod natural, cândva: în Codul Penal.

În perspectiva situaţiei economice actuale, cred că vă este limpede, tuturor, că putem traduce fără eroare, noţiunea de piaţă liberă, ce ne-a fost băgată pe gât, după 1989, prin cea echivalentă - libertatea jafului mondial generalizat, organizat de o mână de estropiaţi, gen George Bush (oricare dintre cei doi), Bill Gates sau, de ce nu, o Paris Hilton ş.a., proprietari de imperii, construite strivind vise şi vieţi umane, într-o lume ca un malaxor tembel, în care valorile umane au fost eliminate, profitul putând fi obţinut, infam, şi de pe urma spitalelor sau a închisorilor, în care investitorii se recomandă a fi recrutaţi, dintre asociali, în care bancherii nu plătesc impozite şi taxe şi pe care unii tot o mai cred a fi condusă, de guverne, marionetele incompetente, stupide şi lacome, vândute la colţ de stradă, celui care a licitat corespunzător.

Cum ar arăta o lume, fără partide politice ?

Cum ar arăta o lume, fără bancheri şi sisteme monetare ?

Ar fi, oare, mai bună ?



Celor ce nu cunosc, încă, răspunsurile, le recomand să vizioneze filmul, care nu doar critică şi demască, racilele lumii noastre, la început de mileniu, dar şi imaginează o alta, cea mai frumoasă, deocamdată utopie, de care am ştiinţă, în care, dacă se va materializa, prima statuie pe care ar trebui să o ridicăm, cu veneraţie, ar trebui să fie a visătorului militant, care este, Jacque Fresco."
Multumim din suflet Marian Matei, munca ta este foarte importanta pentru noi.

VEDETI DOCUMENTARUL TRADUS AICI :
Zeitgeist III - Moving Forward - 2011
(daca nu intra automat subtitrarea in limba romana, dati click pe butonul CC)


12 comentarii:

  1. :) Va multumesc si eu, fiindca numai prin cooperare, putem realiza obiectivul comun pe care ni l-am asumat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca acest episod din Zeitgeist vine ca raspuns la celelalte episoade.

    Raspunsul mi se pare naiv, daca nu interesat. Toate crimele din istorie au venit in numele unor utopii mai mult sau mai putin credibile.

    Nici acest episod nu depaseste acest mod de gandire a realitatii.

    Eliberarea, libertatea adevarata se poate gasi numai in interior.

    Tu il vezi pe Peter Joseph naiv, eu il vad direct interesat. Omite lucruri atat de evidente, ca si in celelalte episoade, incat te intrebi daca e chiar de buna credinta.

    Pentru omul neinstruit, pare filosof dar pentru un observator atent pledoaria lui contra lumii in actuala configuratie mi se pare periculoasa.

    Drumul initiatic al omului spre implinire e inevitabil plin de gropi si tepi. El ne propune un robot. Eu nu cred in buna lui intentie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca spui ca Zeitgeist este sofisticat in limbaj si seamana cu Kymatica chiar nu inteleg la ce te referi ... Chiar la inceputul filmului Kymatica in primele 2 minute de ex., se spun lucruri simple si foarte semnificative deci dupa parerea mea, Kymatica este la ora actuala de departe cel mai reusit documentar de acest gen. Zeitgeist 3 incearca sa scoata in evidenta nocivitatea sistemului, a matrixului in care traim. Intr-adevar in film se pune accent doar pe latura materiala si nu pomeneste mai nimic de latura spirituala, poate ca s-or gandi sa scoata varianta a patra cu completarea la varianta trei...:))) si cine stie poate o pun de un serial ...:))) Si sunt de acord cu admin cand spune ca "Un exterior asigurat, nu ofera nicio garantie ca omul va deveni mai bun"
    Este adevarat ca omul inca de la nastere este conditionat de tot felul de lucruri pt ca asa este sistemul iar sistemul reflecta nivelul de constiinta la care umanitatea se afla... asa ca pe cine sa dai vina...??? In film sunt aratate unele aspecte interesante zic eu si fara ocolisuri. - Exista in biblie o pilda in care se spunea ca un rege avea doi fii ...unul era un rebel si un vagabond care a plecat de acasa si-si facea de cap si celalalt era un exemplu de cumintenie, era ascultator si nu iesea din cuvantul tatalui ... si intr-o zi fiul ratacitor se intoarce acasa iar tatalsau l-a iertat si la primit cu bucurie nespus de mare ...lucru pe care fiul cuminte nu l-a putut intelege deloc. Asa si cu noi ...lumea asa cum este ea suntem tot noi ... si trebuie sa facem fata provocarilor de tot felul pentru ca in final sa devenim mai constienti de maretia a ceea ce suntem cu adevarat.
    cu drag .... nelu_nnn

    RăspundețiȘtergere
  4. Despre Kymatica ne-am exprimat punctul de vedere aici http://fymaaa.blogspot.com/2009/03/kymatica-26032009.html, dar asta este doar opinia noastra. De gustibus non discutandum ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru mentionarea in cadrul articolului.

    Cum as putea downloada varianta pusa de voi ? Vad ca in ambele cazuri trebuie cont platit pentru a putea face download.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumim si noi, ca doar prin cooperare vom reusi sa miscam ceva in lumea asta :)
    Acum filmul este urcat si pe stagevu (vezi pe site). Se poate downloada de acolo cu usurinta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cum poate omul sa isi manifeste latura spirituala altfel decat ajutandu-si apropele, conservand planeta si valorile relevante traiului in armonie cu ea insisi.
    O economie bazata pe resurse nu este decat practicarea indemnurilor marilor religii de a ne iubi aproapele , de a nu risipi bogatia data de catre natura si de a deveni desavarsiti precum creatorul nostru.
    Faptul ca in ziua de azi exista copii bogati , care se nasc si isi traiesc viata in abundenta iar cu toate acestea ei nu sunt un exemplu pe care umanitatea ar trebui sa il urmeze se datoreaza culturii in principal. Acei copii au trait cu aceasi educatie si dupa aceleasi reguli in care s-au nascut toti copii si desigur au fost invatati ca trebuie cu orice pret sa isi apere si extinda avutia deoarece in lumea in care traim azi exista posibilitatea ca nefacand acest lucru sa ramai fara nimic. Traim intr-o lume a fricii iar scopul miscarii Zeitgeist este acela de a inlatura aceasta frica si de a prezenta posibilitatea unei convietuiri pasnice intr-o economie bazata pe resurse care daca s-ar pune in aplicare ne-ar oferi posibilitatea ca in timp sa devenim o constiinta unica formata dintr-o infinitate diversificata.

    RăspundețiȘtergere
  8. Si cultura cine o schimba? Cultura se va schimba cand oamenii se vor schimba in sinea lor. Ca sa produci schimbarea in lume pe care o doresti trebuie tu ca individ sa te schimbi mai intai. Apoi mai multi indivizi schimbati , cu adevarat in interior sa se grupeze si sa actioneze intr-o directie sau alta. Din pacate momentan, prea putini oameni s-au schimbat in interior sa se produca aceasta schimbare si in exterior. Chinezii aveau o vorba"mai degraba te incalti decat sa te astepti sa existe covoare peste tot pe unde treci". Asadar asteptand sa se schimbe lume ca sa poti fi mai fericit ca individ, vei astepta mult si bine. Este mult mai usor sa te schimbi tu ca individ.
    Exista si acum multe aspecte bune in fiecare sistem dar care sunt umbrite de modul rauvoitor in care este folosit de oameni. Lacomia, frica, dorinta de control , sentimentuld e separare nu sunt doar cauza unei culturi anume , sunt izvorate din ancorarea in egoism , izvorate dintr-o lipsa a cunoasterii de sine, izvorate din identyificarea cu falsui sine (complexul corp minte de care vorbeste Tolle si Buddha). Asadar, atata timp cat oamenii voir reactiona ca roboteii si vor ramane identificati cu structurile efemere ale egoului, marile racile nu vor disparea (frica, lacomia, ura, samd). Momentan nu se doreste la nivel colectiv aceasta schimbare, caci altfel s-ar fi intamplat deja. Astfel de informatii ca cele din Zeitgeist impreuna cu cele din filmele legate de spiritualitate vor ajuta incet incet oamenii sa se trezeasca. Suntem la inceput de drum, iar generatia Star Treck va veni intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat.

    RăspundețiȘtergere
  9. dar nici nu am asteptari ca toate aceste lucruri sa se intample peste noapte, brusc. Evident ca in primul rand ma schimb eu pentru a putea ajuta si pe altii sa se schimbe. A fi constient inseamna intr-un fel a putea sa te pui in situatia altcuiva, a intelege efectele faptelor tale. Eu incerc sa le inteleg dar incerc in acelasi timp sa ofer cunoastere si sa primesc cunoastere de la toata lumea cu care intru in contact. Miscarea Zeitgeist prezinta o alternativa si este o miscare de constientizare in primul rand pentru ca dupa sa se pata produce aceea revolutie a constiintei in mintea si spiritul omului astfel incat sa foloseasca roadele stiintei pentru a se hrani si nu otravi. Va multumesc tuturor celor care incearca sa aduca constiinta in mintile si sufletele din care lipseste , cu intelegere si rabdare, de asemenea va rog sa nu neglijati posibilitatea de a face intentiile miscarii zeitgeist cat mai cunoscute si accesibile.

    RăspundețiȘtergere
  10. Exact asta spuneam si noi. Oamenilor societatii noastre le cam lipseste empatia (A fi constient inseamna intr-un fel a putea sa te pui in situatia altcuiva, a intelege efectele faptelor tale - vorbele tale) , bunul simt , si iubirea. Acestea sunt niste conditii ca Miscarea Zeitgeist sa aiba vreo sansa sa fie pusa in aplicare. Doar cu astfel de oameni poti incepe asa ceva. Si noi speram ca incet incet, tot mai multi oameni sa revina la bun simt, sa-si depaseasca egoismele, fricile, lacomiile si astfel sa inceapa sa se nasca o lume mai frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  11. florinilici@yahoo.com20 mai 2011 la 18:43

    Nu mai sperati (ca oamenii or sa se schimbe, ca o sa aiba vreo sansa nu stiu ce miscare, ca...), fi-ti siguri! Altfel, voi veti ramane pe planeta pamant pe care exista speranta ca lucrurile se vor schimba. Daca o sa fi-ti siguri ca lucrurile se vor schimba, vom merge pe planeta pamant pe care lucrurile sunt schimbate.

    Parca asa spune Bashar!!!

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...