Ieşirea Din MATRIX: Răstălmăcindu-l pe Iisus (03.01.2010)

duminică, 3 ianuarie 2010

Răstălmăcindu-l pe Iisus (03.01.2010)

MISQUOTING JESUS  (2005)
The Story Behind Who Changed The Bible And Why 
Povestea din Spatele Celor Care Au Schimbat Biblia și De Ce


Conferinta de astazi, este un curs complet sustinut de Bart D. Ehrman la Stanford, in care vorbeste despre Noul Testament si modificarile aduse acestuia de-a lungul timpului, prin greseli umane sau politica ecleziastica. O critica textuala a unei carti (Biblia) pe care crestinii o considera cuvantul lui Dumnezeu.

Copyrightul acestui video apartine Universitatii Stanford.

" Bart D. Ehrman, reputat profesor de istoria Bisericii, este seful departamentului de Studii ale Religiei al Universitatii din North Carolina, Chapel Hill. Ehrman si-a facut studiile de masterat si doctorat la Seminarul Princeton, unde a absolvit, in 1985, magna cum laudae. De atunci a publicat un mare numar de studii privind interpretarea Noului Testament, istoria crestinismului timpuriu, ortodoxia si erezia, formarea canonului sau diferite perspective asupra lui lisus ca personaj istoric, pe langa articole, antologii si recenzii. Printre cartile sale se numara: Lost Christianities (2003); Lost Scriptures: Books That Did Not Make it into the New Testament (2003); The Apostolic Fathers (2003); Jesus: Apocalyptic Prophet of the New Millennium (1999); The New Testament and Other Early Christian Writings: A Reader (1998); The Orthodox Corruption of Scripture: The Effect of Early Christological Controversies on the Text of the New Testament (1993); Didymus the Blind and the Text of the Gospels (1986). " sursa http://www.humanitas.ro/bart-d-ehrman

Pe langa cele spuse de Bart Ehrman in aceasta conferinta mai spunem si noi urmatoarele, autoparafrazându-ne:

"Si poate si mai important decat cei care au scris sau transcris Biblia sunt cei care au tradus-o, ce interese au avut acestia si cui servea asta. Ca si la vot, stiti vorba aceea ... "nu conteaza cine voteaza ... contează cei care numără voturile". Să nu uităm că Biblia este tradusă in engleza si sub sponsorizarea regelui King James I, care a fost un mare ocultist (parte a nobilimei negre după cum afirmă David Icke în cărţile sale), iar Biblia in limba romana este tradusa dupa versiunea aceasta din limba engleza.

E suficient să pui o virgulă în plus şi se schimbă tot sensul , e suficient să traduci un singur cuvânt anapoda , cu sau fără intenţie, iar fraza capătă alt sens.

Exista si o povestioara pe tema asta:

Un barbat era banuit pentru nu stiu ce mare nelegiuire. Dus in fata imparatului, sunt prezentate faptele, care il incriminau, el neputandu-si dovedi nevinovatia. Ca urmare imparatul dicteaza verdictul:

SA SE IERTE NU SE POATE, SA SE CONDAMNE LA MOARTE!
Un intelept de la curte, stiind ca individul era nevinovat, doar prin mutarea unei virgule a reusit sa il salveze pe barbat:

SA SE IERTE, NU SE POATE SA SE CONDAMNE LA MOARTE!

Prin urmare o virgula poate salva viata unui om.

Daca doar printr-o simpla virgula nevinovata se poate modifica asa de mult sensul, imaginati-va ce multe pot fi modificate de schimbarea intelesului unor cuvinte sau traducerea gresita, cu intentie sau nu, sau prin eliminarea din text a unor cuvinte sau fraze.
Biblia a tot fost ciuntită de-a lungul timpului, ajustată, şlefuită, tradusă în fel şi chip, părţi sau chiar evanghelii scoase din ea (vezi evangheliile apocrife) în funcţie de interesele politice de moment sau de directia pe care se dorea data constiintelor maselor pe termen lung. "

BIBLIA CUVANTUL LUI DUMNEZEU? Oare ?...
- sursa http://fymaaa.blogspot.com/2008/11/cine-scris-biblia.html

VEDETI CONFERINTA, TRADUSA, AICI:


P.S. Va recomandam in acest sens sa vizionati si documentarul Who Wrote The Bible
http://fymaaa.blogspot.com/2008/11/cine-scris-biblia.html

26 de comentarii:

  1. Pe bune, mai cititi inainte sa emiteti ineptii.
    Nu de alta, dar va faceti de ras pentru cunoscatori.

    Nu ma refer la documentar, ci la afirmatiile voastre cu totul gratuite si lipsite de argumente.

    Inainte sa va apucati sa aruncati cu noroi incepeti sa traduceti din aramaica, greaca si apoi sa veniti cu judecati de valoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai bine uita-te la film si dupa aia comenteaza. Comenteaza-l pe acest specialist in Biblie pe nume Bart Ehrman care stie graca si aramaica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragi Fymaaa este f.bine ca ati hotarat sa puneti pe site conferinta!
    Astept ca teologi reputati romani sa discute aceste aspecte si sa faca publice ideiile lor.
    Astept sa le discute!Cred insa ca va trece ceva apa pe Dunare pana vor avea curajul si onestitatea de a vorbi "publicului larg si necunoscator."
    Dogma este codul de legi al majoritatii si nu respectul pentru adevar.
    Bravo inca o data!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da la traducere se pot pierde multe, intentionat sau nu, asta se stie. A se vedea interdictia musulmanilor de a se face interpretare pe alt text decat cel al Qur'an-ului original. Dar nu inteleg de ce faceti atata reclama apocrifelor, asupra carora planeaza destule suspiciuni, de la cele mai putin probabile, ca ele sa fie falsuri recente, avand in vedere ca s-au descoperit in perioada fondarii statului Israel, pana la cele foarte probabile ca ele sa fie falsuri (modificari) ale gnosticilor din primele secole de crestinism. Cat despre gnostici, departe de a nu considera interesante unele din conceptiile lor, ei aveau tot interesul sa isi introduca si camufleze ideile in crestinism, idei mai vechi decat crestinismul (nu neaparat mai ''bune''). Luati I.P. Culianu, caci era mai savant in ale gnosticismului (a nu se confunda cu gnoza propriu-zisa), desi nu avea vocatia lui Eliade. Ideea ca textul Bibliei era folosit pentru manipularea maselor pica la o analiza mai lucida, dintr-un motiv simplu: nu atat de multi cunosteau limba in care circulau preponderent textele la acea data. Diferenta dintre crestinismul primar si cel actual nu e atat de mare pe cat se vehiculeaza, cei care s-au intrunit la conciliul Niceea nu erau niste uzurpatori parveniti, erau crestinii cei mai remarcati care au supravietuit prigonirilor anterioare. O dovada ca ''modificarile lui Constantin'' (de parca le-ar fi facut el, ca il si lasau crestinii mai batrani...) operate asupra Bibliei nu erau denaturari cu scopul principal de a manipula, ci mai degraba cu acela de a nu starni confuzii care sa duca la polemici creatoare de instabilitate in Imperiu, este insusi urmatorul fapt: Constantin recunostea ca nu se poate ridica la exigentele noii religii si nu s-a convertit la ea decat pe patul de moarte, nu cand a dat liber la crestimism! Cititi ''O istorie a statului si societatii bizantine'' de Treadgold, daca chiar vreti sa patrundeti in atmosfera epocii cu o atitudine obiectiva.

    p.s. ''La razboi te vei duce, te vei intoarce, niciodata vei muri!''/''La razboi te vei duce, te vei intoarce niciodata, vei muri!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu suntem in masura sa ne pronuntam asupra apocrifelor . Cine sunt cei care au decis ce evanghelii sa intre in Biblie si ce nu? Din punctul nostru de vedere planeaza multe suspiciuni si asupra textelor existente deja in Biblie. Sa nu uitam ca istoria este facuta de cei puternici, la fel si aceasta carte de istorie si legende numita Biblie, asa ca au rezistat doar acele texte care au convenit celor puternici. Nu ne referim la manipularea lui Constantin neaparat, ci la religie in sine ca instrument de manipulare sociala. Filmul Zeitgeist, oricat de interpretabil sau de gresit ar fi el la partea cu religia, subliniaza niste adevaruri , din punctul nostru de vedere. Nu stim cu adevarat cine a scris aceste texte Biblice, caci originalele sunt pierdute. In ce masura au fost ele schimbate si modificate sa corespunda ideilor vremii, de ce nu, sa atraga de parta crestinismului si paganii (prin contopirea ideilor din religiile solare premergatoare crestinismului) si ce alte idei gresite au fost bagate prin Biblie, idei pe care oamenii le iau adeseori mott a mott si se comporta ca atare. Noi nu vedem Biblia ca fiind fiind Cuvantul lui Dumnezeu infailibil si pur, ci o carte scrisa de oameni muritori, ca mine si ca tine, mai mult sau mai putin inspirati de Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  6. indiferent de ceea ce traduc astia sau nu ..... exista un Dumnezeu – insumeaza totalitatea legilor Universale …deci nu va risipiti energia aiurea :);;;

    RăspundețiȘtergere
  7. In general, cei care au decis ce texte sa intre erau, cum am mai spus, autoritati religioase provenite din randul crestinilor veterani, destui din ei trecuti prin torturi dar si auto-testari. Din cate stiu, atragerea paganilor spre crestinism s-a facut preponderent prin suprapunerea sarbatorilor, nu prin schimbari operate in textul Bibliei. S-ar fi riscat mult prea mult alterarea ezoterismului in care, acei episcopi supravietuitori ai persecutiilor intruniti in conciliile importante, chiar credeau; n-avem prea multe motive sa consideram opusul. Adoptarea unor forme exoterice ale religiilor locale precedente este un eveniment oarecum ciclic, nu este doar cazul crestinismului si al mithraismului si este, as spune inevitabil daca se vrea raspandirea unui mesaj.

    Biblia oricum nu trebuie luata doar mot-a-mot. Nu poti sa faci o interpretare strict materialista a cuvintelor unui text preponderent metafizic.

    Cel ce spune ca Biblia e intocmai Cuvantul lui Dumnezeu, in realitate, este idolatru, indiferent de care versiune a Bibliei vorbeste. O religie nu poate fi dublura lui Dumnezeu, caci exista doar Unul, care Infinit fiind, nu poate fi cuprins in finit.

    p.s. Nu vreau sa facem discutie separata despre Zeitgeist si viziunea sa asupra religiei, ar fi poate cum spune antiignorantu, o adevarata risipa de energie din partea, cred, a doi sceptici, ci intreb doar atat despre ZG: cum de are numai citate din oculte si oculti care s-au comercializat intens, precum Blavatsky si Krishnamurti, dar nimic de la cercetatori seriosi, fara pretentii de guru, ca Ananda Coomaraswamy sau Georges Dumezil, ca sa nu mai zic de clasicul M. Eliade (pe care de comercializat, l-au comercializat altii)?

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu as fi atat de convins de puritatea intentilor celor care au selectat textele care sa fie puse in Biblie. Cred ca aveti o viziune mult prea transfiguratoare si naiva despre capii bisericii :)) Citeste articolul despre crimele papalitatii de la noi de pe blog sa vezi cat de buni crestini si inocenti erau ei. http://fymaaa.blogspot.com/2009/08/si-ne-fereste-de-cel-rau-01082009.html . Elita, implicit cea religioasa, elita indiferent in ce domeniu a existat s-a simtit muult superioara plebei, sclavilor, prostimii si nu au facut altceva decat sa-si conserve puterea ... Politicienii au fost mereu preotii lumii vizibile, iar preotii, politicienii lumii invizibile. Pute a coruptie pana la Dumnezeu si inapoi din cele mai vechi secole. Avem toate motivele sa credem opusul draga Albaidaq ...
    Zeitgeist s-a inspirat si el din niste surse , altii din alte surse. Cat de credibila este o sursa sau alta este relativ. Nu am spus ca suntem de acord cu argumentatiile celor din ZG, pe partea cu religia ci doar de esenta argumentatiei lor ... Exista multe mituri si mitologii la care am pus botul in toate veacurile astea , luandu-le de bune si de fapt au fost niste manipulari si fabricari artificiale ale isoriei si evenimentelor, operate de invingatori ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Biblia, cartea sfanta a religiei crestine, o religie crestina aparuta dupa rastignirea lui Iisus. Pai fie vorba intre noi, -cine l-a rastignit pe Iisus ??? crede-ti ca cei care l-au rastagnit aveau vreun interes de a face cunoscute omului vorbele lui Iisus suta la suta in starea lor autentica ? pai atunci de ce l-au mai rastignit ??? si chiar daca prin absurd sa zicem ar fi vrut sa le zica oamenilor adevarul, tot nu ar fi putut face acest lucru pt ca nu era "adevarul" rostit de ei, nu era al lor. Sa nu uitam ca Iisus a vorbit oamenilor acum 2000 de ani si atunci oamenii erau altfel nu ca in ziua de azi si aici ma refer la mintea omului, si pana la Iisus era vechiul testament, ori Iisus a venit cu o invatatura noua pt oameni. Dar omul smecher, adica "baietii destepti" ce-au facut? f.simplu - au facut o alta religie si bineinteles si o carte sfanta in care sa contina si vechiul si noul testament, un cockteil servit in care s-a pus si ceva "mirodenii" sa aiba gust si bineinteles ca vorbele lui Iisus si a altor sfinti au fost interpretate astfel incat sa fie in avantajul celor care conduc masele de oameni - e la mintea cocosului, cine-nparte parte-si face, nu??? asa stau lucrurile si asta e.
    Dar eu zic ca problema nu este Biblia, daca este curata sau nu - problema tine de noi oamenii care evitam sa ne asumam responsabilitatea si vrem sa urmam invataturile unei religii si a unei carti de acum 2000 de ani, ne agatam tare de aceasta si o punem sus pe tron si spunem ca cine nu face asa e vai de capul lui. Foarte bine ca Biblia si nu numai, contine unele lucruri interpretate gresit / mi se pare ceva normal pt ca "adevarul" a fost suta la suta adevar atunci cand a fost rostit si din momentul in care a fost rostit acesta treptat se denatureaza automat, e un proces firesc, asa stau lucrurile. Si nu cred ca Existenta, Dumnezeu nu a mai vorbit oamenilor de acum 2000 de ani,dimpotriva eu zic ca Dumnezeu a vorbit si vorbeste oamenilor permanent dar cum spunea si Iisus " cine are urechi de auzit sa auda si cine are ochi de vazut sa vada " Aici este vorba de faptul ca ne agatam de vechi si nu acceptam noul, nu ne deschidem in fata noului, ne simtim bine confortabil cu vechiul, cu obiceiurile din mosi stramosi transmise din generatie in generatie fara a le verifica singur, sunt cunostinte luate de la altii si puse in mintea noastra, mura-n gura si noi nu trebuie sa zicem decat "bodaprosti" ca la pomana.
    De aia zic, ca un om care incepe sa devina cat de cat constient poate vedea clar ca Biblia si alte carti contin unele lucruri deformate si este bine ca este asa caci astfel poti face diferenta, apare contrastul si poti vedea cum stau lucrurile. Un om care incepe sa nu mai fie multumit cu ce se spune intr-o carte veche de 2000 de ani fie ea si sfanta, incepe sa caute, sa exploreze si sa nu mai ia totul deagata, pt ca simte ca lucrurile nu stau chiar asa cum credea si asta este un lucru cat se poate de bun. Asadar uite cum si o carte cum este Biblia te poate ajuta asa cum este ea acum cu adevarurile si neadevarurile ce le contine. Daca spui ca este o carte sfanta suta la suta si crezi totul atunci vei mai avea tras cu ea pana in clipa cand vei constientiza ca " e cam ceva putred in danemarca" cum vine vorba!!!
    cand acum 2000 de ani Iisus a vb oamenilor, toti se uitau cu indoiala la ceea ce spunea,la noua sa invatatura pt ca contrazicea vechea invatatura si ei o urmau orbeste pt ca era transmisa din mosi-stramosi si se vede treaba ca omul si in ziua de azi are aceeasi mentalitate, adica daca cineva care nu este Iisus dar a ajuns la aceeasi stare de constiinta si iti vb azi despre o noua invatatura, despre un nou mesaj de la d-zeu, omul nu o va accepta la fel cum a facut si acum 2000 de ani. Degeaba voi spune oamenilor ca este ceva gresit in Biblie, pt ca ei nu vor crede, pt ca faptul ca este ceva gresit asta nu este realizarea lor de aceea nu vor crede, este realizarea mea, si eu nu pot face decat sa-ti impartasesc opinia mea si atat. Asta e.
    cu drag / nelunnn

    RăspundețiȘtergere
  10. Cu ceva intarziere vin si va zic: MULTUMESC! Filmele voastre au pricinuit un numar de treziri in viata mea. Si de cand le asteptam. Ma inclin, Andreea
    P.S. Voi a va sugera (eventual inmana) cateva filme foarte interesante pe care eu le am si voi nu :-). Sic! Vreo procedura anume?

    RăspundețiȘtergere
  11. Pai spune-ne mai intai titlurile care le ai tu si noi nu ..poate le avem :). Daca nu le avem gasim noi o cale sa le gasim ;)
    Ne bucuram ca ti-au fost de folos aceste informatii :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Ceea ce inca nu se spune mult mai direct, mult mai clar, este cum au reusit acei apostoli sa retina TOATE conversatiile/dialogurile purtate cu Isus sau sa releve alte fapte, intimplari??? ...mai in gluma, aveau reportofoane? :))
    Cum poti sa retii atitea cuvinte, fapte, intimplari cu atita acuratete etc., daca nu stii, nu posezi o tehnica destul de performanta in care sa inglobezi acele date esentiale in alcatuirea unei carti sfinte sau asa-zis sfinte, o scriere de tip Stenografia??? Sau poate o tehnica pierduta/gasita, a unei civilizatii mult mai vechi...
    Intrebarile, adevarata problematica cam de aici ar incepe.

    Cactus \|/


    PS. Religia, Politica, formele cele mai coruptibile (poate si ca un fel de Test) pt. OM! ...the Root of the Evil!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce norocosi suntem ca va avem pe voi, cei care detineti Adevarul !!!
    Apropos, daca religiile sunt false, (opium pentru popor, cum spunea Lenin) ce puneti in loc, teoriile vehiculate pe acest blog??? Ceva reptilieni, zei extraterestrii, ozn-uri, profetiile maya cu 2012...???

    RăspundețiȘtergere
  14. Am 52 de ani. Pana la aceasta varsta ma obosea sa citesc Biblia - ma plictiseam, ma foiam si nu intelegeam nimic. Habar nu am cum am ajuns, acum,la vremea serenitatii, sa o citesc cu sufletul. E cu totul altceva - e VIATA. Pe masura ce citesc ma duc la izvoare vechi pentru a intelege si pentru a-mi adapa sufletul insetat - slava Domnului, acum sunt gramezi, vointa si timp sa ne facem.
    Dumnezeu intra in inimile noastre, la momentul potrivit, numai de El stiut. Ceea ce ati postat aici e o treapta. Mai tarziu putem intelege daca L-am gasit coborand sau urcand. Sa ne dea Dumnezeu sa ne intalnim in bucuria Lui!

    RăspundețiȘtergere
  15. @ pt. ultimul Anonim.
    Sint si eu de acord cu ce-a mentionat Cactus :)
    In decursul Timpului, ca Om, ajungi la o forma de Cunoastere (Evolutie).
    Nu te ingrijora ce o sa se puna in locul religiei sau nu! Fiecare om are dreptul sa creada sau nu, sa adere la ce crez, forma religioasa doreste, cu conditia sa nu-i faca 'rau', altei persoane, aproapelui.
    Un simplu exemplu luat din Natura, destul de concludent...
    Pornind de la o banala floare, copac etc., continuind la cea mai mica vietate: o giza, o furnica, la o pasare, urmind alte animale/vietuitoare, TOATE acestea au CONSTIINTA!!!
    Crezi ca fiecare din aceste mici fiinte au vreo carte 'sfinta' la purtator? Se ghideaza dupa vreo lege scrisa/promovata prin diferite mijloace de cineva din Orient???
    Raspunde singur la aceasta intrebare!

    >Buburuza ofuscata<


    ps. Cred ca inca multora dintre semenii nostrii le este teama de alte noi forme de constiinta care se afla in acest Cosmos sau, refuza, ramin blocati (inchistati in ceva) pe o treapta a evolutiei lor din cauza unor idei care au fost inoculate de cineva,
    folosindu-le ca pe o arma, ca noi Oamenii (sau unii dintre noi) sa nu putem Evolua.
    Daca cineva se simte lezat, imi cer scuze!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Draga buburuza ofuscata, intre tine, ca OM, si gize, furnici, pasari, plante etc., exista diferente!
    De fiinta, si ...constiinta, doar nu esti o "mica fiinta"!
    Dac iti zic OM te respect, daca iti zic pasare, spui ca te jignesc!
    Ramai OM !
    Fara suparare!
    Pa!

    RăspundețiȘtergere
  17. @Anonim.
    Da, un limbaj versatil. /
    Tu, ai vrut sa aflii un raspuns la ce ai intrebat prima data. Nu e asa?
    Ti-am raspuns cu citeva mici exemple luate din Natura in care traim, in care existam.
    Daca ai inteles sau nu, e problema ta, NU a mea!!! Dar presupun ca spiritul de ridicol este mai presus de orice, mai ales acum.
    Deci, intrebi ceva, raspunzi altceva...
    Si fii pe pace, nu ma supar legat de ex. cu pasarea daca asta te framinta! Rizi, cine te opreste???

    >Buburuza ofuscata<

    RăspundețiȘtergere
  18. N-AI PRICEPUT NIMIC !!!!
    NIMIC DE RAS!
    OVER !

    RăspundețiȘtergere
  19. ptr Anonim ala cu reptilieni etc ..... invata sa simti puterea gandului ...gandul este cea mai puternica arma din lume.... de aceea rugaciunile au puteri foarte mari .....

    RăspundețiȘtergere
  20. ->> Anonim
    Si presupun ca domnia ta esti cel mai priceput...
    Urmatoarea 'tinta' care este?

    Cactus \|/


    ps. Antiingnorant iti Multumesc! :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Foloseste puterea gandului, si vei sti !:):):)

    RăspundețiȘtergere
  22. pentru Anonim.
    Si la ce concluzie ai ajuns??? Te crezi un fel de 'Petrache Lupu', ai bloggului? :)) Si restul sint diletanti, numai tu esti capabil sa spui lucrurilor pe nume...
    Ai si vreo 'profetie' pentru anul in curs, daca tot dai impresia de 'puterea gindului' sau ce-ti imaginezi ca stapinesti???
    ...lasa joaca/diversiunea asta!

    [8,0,1,2,8]

    RăspundețiȘtergere
  23. Nici eu Petrache Lupu, nici voi diletanti. Sunt poate mai realist, desi mi-ar place sa pot fi visator ca unii dintre voi!:):)
    No offense !
    Bye

    RăspundețiȘtergere
  24. pentru Nelunn...cetățene bati campii si pe deasupra nici nu ai idee ce este Biblia,cat despre alte forme de manifestare a spiritului sunt convins ca esti paralel! dar traim intr-o tara libera si trebuie sa te suport si pe tine...din pacate nu pot sa spun iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti in cazul tau,ci doar pe @albaidaq care este coerent si omul se simte ca este in domeniu..
    ok ,"profesorul" din material isi da cu presupusul si acest fapt nu ma deranjeaza chiar deloc...mai grav este ca isi permite pe seama acestor probabilitati să judece si chiar da verdicte la adresa vietii religioase crestine timpurii. Specific protestant...Sunt curios cu practica religioasa cum stă,in cate manastiri ortodoxe,catolice,protestante nu cred ca exista(ar fi culmea) si-a facut studiul asupra subiectelor?.Si apoi cati dintre voi ati citit Biblia de la inceput la sfarsit ca sa spunem ce este bine si ce este rau in aceasta carte.
    In fond dovezile conteaza...atat timp cat nu ai probele(originalele) restul sunt vorbe goale...Oricum astfel de subiecte legate de controverse religioase dau bine la imagine mai ales prin "state"...
    In rest sunteti super meseriasi...si cat mai multa obiectivitate! Succes si la mai multe documentare!

    RăspundețiȘtergere
  25. http://www.arheotim.uvt.ro/pag%20web/gnosis/generalitati/evanghelii.htm
    Nu merge siteul.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...