RUGĂMINTE!

RUGĂMINTE!

Dacă vedeți vre-un articol, film, link care nu funcționează, vă rugăm să ne spuneți ca să putem actualiza. De multe ori serverele pică, dispar pur și simplu, filmele sunt eliminate, samd. Si nu lasati doar un mesaj in casuta de comentarii facebook deoarece daca nu suntem prieteni in facebook, sunt sanse sa nu vedem acel mesaj. Cei din anumite țări, posibil din Occident s-ar putea să aveți probleme mai ales cu filmele artistice, căci pe acolo pe la voi, serverele cu filme sunt blocate. Trimiteti un email sau un comentariu la acea postare, dar nu in casuta de facebook. Vă mulțumim!

joi, 25 iunie 2009

OSHO - Femeile, bărbaţii şi frica de intimitate (25.06.2009)


OSHO - Women, Men and the Fear of Intimacy


Acesta este al doilea articol, în întregime dedicat unuia dintre maeştrii noştrii spirituali de suflet, OSHO (Baghwan Sri Rajneesh). Primul articol, intitulat "OSHO - Un mistic nonconformist" a făcut o introducere în viaţa şi învăţăturile acestuia şi poate fi vizionat aici (click aici).
Prin filmul de azi veţi pătrunde şi mai adânc în viziunea excepţională a lui Osho despre viaţă, relaţii, sexualitate, spiritualitate, şamd.

Le mulţumim traducătorilor de la ZorbaBuddha.ro (credem că sunt cei care au şi blogul dedicat lui OSHO http://skymindblog.wordpress.com/ ) pentru această traducere şi aşteptăm şi altele. Felicitări!

Am găsit pe blogul lui George Enea un articol intitulat "Osho - Trăieşte o experienţă fără a o numi în vreun fel" ce conţine câteva câteva idei ale lui OSHO, care se potrivesc articolului de azi:"Cuvintele nu sunt numai cuvinte. Ele sunt caracterizate de stări şi climat propriu. Atunci când un cuvânt ţi se întipăreşte în minte, el aduce un climat diferit minţii tale, o abordare şi o viziune diferite. Dacă vei spune altfel unui lucru, vei observa că ceva se va schimba imediat.

Aşa că unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să îl ţinem minte este faptul că, dacă este posibil, trăieşte o experienţă fără a o numi în vreun fel. Dacă îi vei da nume, ea va deveni mai îngustă. Eşti aşezat... petreci o seară liniştită. Soarele a apus şi stelele au început să apară pe cer. Exişti. Nici măcar să nu spui: "Vai, ce frumos!", pentru că în acel moment lucrurile nu vor mai fi atât de frumoase. Atunci când spui "frumos" readuci în prezent trecutul şi toate experienţele care te-au făcut să le admiri au colorat deja cuvântul respectiv. Cuvântul tău, "frumos", conţine multe experienţe legate de frumuseţe. Dar acest lucru este cu totul nou. Nu a fost niciodată astfel. Nici nu va mai fi vreodată.

De ce readuci trecutul? Prezentul este atât de vast - trecutul este atât de îngust. De ce să priveşti printr-o gaură în zid când poţi să ieşi şi să priveşti cerul? Aşa că încearcă să nu foloseşti cuvinte de genul acesta, iar, dacă într-adevăr trebuie, atunci încearcă să alegi cu grijă, deoarece fiecare cuvânt are nuanţa sa. Fii poetic în legătură cu acel lucru. Foloseşte-l în mod potrivit, cu iubire şi sentiment.

Există cuvinte pline de sentiment şi există cuvinte pline de intelect. Renunţă treptat la cuvintele pline de intelect. Foloseşte din ce în ce mai mult cuvintele pline de sentiment. Există cuvinte cu rezonanţă politică şi mai există cuvinte cu rezonanţă religioasă. Renunţă la cuvintele legate de politică. Există cuvinte care creează imediat un conflict. în momentul în care le pronunţi, apare raţionamentul. Aşadar, nu folosi niciodată limbajul argumentativ, logic. Foloseşte limbajul iubirii, afecţiunii, pentru a nu se ivi nici un raţionament.

Dacă o persoană începe să simtă acest lucru, atunci se iveşte o schimbare profundă. Relaţiile tale vor fi cu totul altfel pentru că nouăzeci la sută dintr-o relaţie se desfăşoară prin intermediul cuvintelor, al gesturilor - iar acestea sunt şi ele cuvinte. Acelaşi cuvânt ţi-a adus atâtea probleme şi tu continui să-l foloseşti. Dacă un cuvânt aduce nefericire, furie, conflict, raţionament, atunci trebuie să renunţi la el. Ce rost are să continui? înlocuieşte-l cu ceva mai bun. Cel mai bun lucru este liniştea. Apoi urmează muzica, poezia şi iubirea."

Deasemenea vă prezentăm şi una dintre cărţile lui OSHO, intitulată "MEDITAŢIA - Cunoaşterea de Sine (le Voyage Interieur , 1990 , Paris)
Osho- a Cunoasterea de Sine

VEDEŢI FILMUL AICI:femeile si barbatii si frica de intimitate from octavian tiganus on Vimeo.SAU AICI:ATENŢIE!

În functie de browserul pe care il folositi (internet explorer, mozila firefox, opera, google chrome, sau altele) va va aparea un mesaj cumva, care va va cere sa instalati ceva de genul DivX Online Player. Si chiar de nu veti vedea nici un mesaj (este posibil) trebuie sa stiti ca aveti nevoie sa va instalati ultima versiune de DivX player de pe siteul divx.com (click aici pentru a porni download-ul acestui program (tragerea in calculatorul dvs.) . Dupa ce trageti (downloadati) in calculatorul dvs. programelul, ii dati open (deschide) ca sa se instaleze.
In mod normal, dupa ce instalati acest program ar trebui sa porneasca automat filmul, dar daca nu face asta puteti da un refresh pe pagina sau sa deschideti din nou pagina venind de pe siteul nostru). Dati click pe semnul > chiar si de două ori dacă este necesar, ca să pornească. Dacă filmul se încarcă mai greu, aveţi şi opţiunea de download ... cu un pic de răbdare o să aveţi şi în calculatorul dvs. filmul şi vă veţi putea uita la el liniştiţi.

Niciun comentariu:

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

UNIVERSUL CONECTAT - ce-ar fi dacă Nassim Haramein ar avea dreptate? (15.12.2016)

THE  CONNECTED UNIVERSE (2016) „Unui fractal infinit, aflat în rotaţie, cum îi defineşti centrul ? Orice punct este centrul său...

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?
Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE. Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa
1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...