Ieşirea Din MATRIX: Agentul Zdrelensky - un documentar în două părți

duminică, 27 august 2023

Agentul Zdrelensky - un documentar în două părți

AGENT ZELENSKY (2023)

„O investigație realizata de Scott Ritter despre Volodimir Zelenski.

"În calitate de fost ofițer de informații, m-am întrebat de ce nimeni nu a făcut o investigație despre Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei? 

Ascensiunea sa la putere, în opinia mea, reprezintă o manipulare incredibilă a opiniei mondiale, care va rămâne în istorie ca un studiu de caz clasic de inginerie psihologică socială: un comediant obișnuit care a ajuns la putere pentru că a promis o pace mult așteptată, care apoi și-a târât concetățenii într-un război sângeros care poate fi descris doar ca un masacru. 

Cu ajutorul colegilor și experților cu informații de primă mână care il cunosc pe Zelensky, am cercetat documente și înregistrări video pentru a produce un film care surprinde această investigație. 

Această poveste are atât de multe răsturnări de situație încât a trebuit să o împart în două părți. 

În primul episod, voi răspunde la întrebarea despre ascensiunea neașteptată a lui Zelenski la putere și despre modul în care președintele ucrainean și-a acumulat imensa bogăție, o avere care a devenit mai mare de când a început războiul cu Rusia. Și, poate cel mai important, de ce am decis să numesc acest film "Agentul Zelenski".

Traducere si subtitrare: Ionel Trandafir” SURSA

VEDEȚI AICI, PRIMA PARTE

 

„În domeniul serviciilor de informații, fiecare agent primește sarcini de la șefii săi. În cazul agentului Zelenski, Scott Ritter a identificat zece obligații care definesc relația sa cu stăpânii săi din serviciile de informații externe. Odată ce veți examina fiecare dintre acestea, devine clar de ce Zelenski, comediantul, a spus un lucru, iar Zelenski, președintele, a făcut altceva. Care sunt adevăratele motive care stau la baza situației actuale din Ucraina de astăzi? Ce fel de operațiune a desfășurat CIA în Ucraina de-a lungul mai multor ani? Veți găsi răspunsurile la aceste și alte întrebări în partea a doua a filmului documentar de investigație, "Agentul Zelenski".

Traducere în română Ionel Trandafir
26 iulie 2023” SURSA

VEDEȚI AICI, PARTEA A 2-A


Mai jos un articol cuprinzător despre acest documentar:

Cum a ajuns Zelenski agent MI6 pentru distrugerea Ucrainei. 

Tot adevărul despre filmul ”Agentul Zelenski”

Fostul ofițer de informații al Marinei americane, participant la operațiunea ”Furtuna din deșert”, Scott Ritter, a lansat un film documentar despre președintele Ucrainei, ”Agentul Zelenski”. De precizat că Ritter a lucrat ca inspector șef al ONU pentru armamentul în Irak și se specializează în studierea relațiilor internaționale și al conflictelor armate, scrie publicația Ucraina.ru.

Scott Ritter/ Foto: eadaily.com

Cine și de ce l-a făcut pe Zelenski din showman, președinte al Ucrainei ?

Accederea la putere a actorului a fost planificată cu măiestrie: în 2015 apare pe ecrane serialul „Sluga poporului”, în care Vladimir Zelenski interpretează rolul unui simplu profesor de istorie la o școală, Vasili Goloborodko, care devine președinte al țării și, astfel, artistul însuși este pregătit pentru noul său statut, iar opiniei publice începe să i se insufle ideea că el este potențialul șef al statului. După care, Zelenski își depune candidatura pentru alegeri.

În toată această poveste, întreaga populație a Ucrainei a devenit obiect al manipulării, subliniază Eric Denécé, fost ofițer de informații francez și director al Centrului francez pentru studii de informații.

„Sezonul final, al 3-lea, a ieșit pe ecrane cu doar 4 zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale: conform scenariului, Vasili Goloborodko a devenit președinte al Ucrainei, pe care o transformă într-o țară puternică și prosperă. La naiba, este cea mai bună campanie electorală din istoria omenirii! Și a funcționat – în viața reală, pe 21 aprilie, Volodimir Zelenski l-a învins pe Petro Poroșenko, acumulând 73,23% din voturi. Este de la sine înțeles că acest scenariu nu a fost inventat în Ucraina și nici de Ucraina, aici este mâna compatrioților noștri (americanii – n.r.) care o iau înaintea planetei”, a declarat Ritter.

În plus, „Sluga poporului” nu este primul film de acest gen – serialul ucrainean seamănă foart mult cu filmul american „Head of State”, al regizonului Chris Rock. Lansat în 2003, lungmetrajul prezintă povestea unui președinte de culoare, ales întâmplător din partea Partidului Democrat și i-a cucerit pe toți”.

„Este o operațiune minuțios pregătită de unul dintre serviciile de informații sau de toate serviciile de informații din Statele Unite și NATO pentru a se asigura că omul lor este cel aflat la butoane și va face ce i se spune, nu cineva cu idei proprii”, a comentat alegerile prezidențiale din Ucraina, din 2019, fostul angajat al Departamentului de Stat al SUA, Michael Springman.

Prin intermediul cui a început Washingtonul să îl împingă pe comediantul Zelenski spre președinție?

 Aflat sub investigația Tribunalului Federal al SUA într-un caz de spălare de bani, oligarhul Igor Valerierivi Kolomoiski a fost, atunci, un personaj util și pentru cei de pe partea celaltă a Oceanului.

„În 2014, Kolomoiski devine regele neîncoronat al Ucrainei: nu doar guvernator [al regiunii Dnepropetrovsk], nu doar patronul [celei mai mari companii de petrol și gaze a țării] Ukrnafta, ci și al băncii Privatbank, mult mai puternică decât orice bancă de stat. El devine oligarhul principal”, spune Andrei Mișin, fost angajat al ministerului ucrainean de Externe.

De ce a fost ales tocmai el? În calitate de președinte, Petro Poroșenko a ”privatizat” activele miliardarului, iar pe postul său de televziune, ”1+1”, Kolomoiski a criticat plin de satisfacție autoritățile și l-a susținut pe Zelenski.

„Dacă Zelenski i-ar fi rămas dator lui Kolomoiski, banca ar fi început să funcționeze din nou și ar fi trecut sub conducerea lui Kolomoiski, dar acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce înseamnă că nu a avut obligația de a face ceva mai mult – pur și simplu, Zelenki îl ținea departe de închisoare, ceea ce a fost suficient pentru ca Igor Kolomoiski să fie mulțumit de el”, este de părere Igor Lopationok, un regizor-documentarist ucrainean care trăiește în Los Angeles.

În plus, Kolomoiski s-a folosit de participațiile deținute de Zelenski în companii, pe care le-a ascuns înainte de alegeri. După cum a reieșit din ancheta jurnalistică, publicată în toamna anului 2021, „Arhiva Pandorei” – aproape 12 milioane de documente confidențiale ale unor companii financiare din diferite țări  – în perioada 2012-2016, oligarhul a transferat 41 de milioane de dolari către firma offshore a lui Zelenski.

Este o faptă pentru care, într-un stat normal, se intră la închisoare, subliniază Denécé. „Dar vorbim de Ucraina, iar Zelenski este președintele ei, și unul foarte bogat”, a punctat Ritter.

Iar cea mai convingătoare confirmare a acestui lucru este lista proprietăților imobiliare deținute de liderul ucrainean. Oamenii care îl cunosc pe Zelenski încă de pe vremea carierei sale actoricești subliniază că el a fost întotdeauna zgârcit și lacom.

După cum își amintește Lopationok, când Zelenski venea la Hollywood, mereu cerea să i se organizeze întâlniri cu vedete, precum Leonardo DiCaprio, dar întrevederi private, nu pentru protocol, ceea ce, potrivit regizorului, demonstrează lăcomia și ego-ul său.

Premisele războiului

În filmul său documentar, Ritter subliniază în mod deosebit faptul că conflictul armat din Ucraina a fost precedat de pregătiri îndelungate susținute de Occident: în 2014, puterea în țară a fost acaparată, în urma unei lovituri de stat, de opoziția sprijinită de numeroase mișcări radicale de dreapta. Rezistența regiunilor sudice și estice care s-au pronunțat împotriva noului guvern ilegal a fost reprimată cu brutalitate, dar punctul de neîntoarcere pentru țară a fost tragedia din Odessa, unde, pe 2 mai, naționaliștii au ars de vii 48 de persoane în Casa Sindicatelor – după acest eveniment, populația din Donbass a decis să se rupă de Ucraina, iar ca răspuns Kievul i-a declarat pe cetățenii lui teroriști și a trimis armata împotriva lor. Cu timpul, acest război civil a degenerat în conflictul armat cu Rusia.

„În țara noastră se obișnuiește ca Rusia să fie acuzată de orice. Dar ce a făcut președintele ucrainean Volodimir Zelenski însuși? Pentru început, el ar fi putut duce la îndeplinire Acordurile de la Minsk”, spune Ritter.

Cu toate acestea, la summitul liderilor în format Normandia, de la Paris din 10 decembrie 2019, Zelenski a zâmbit demonstrativ în momentul în care președintele Rusiei, Vladimir Putin,  a făcut o declarație privind necesitatea prelungirii termenului tratatului cu privire la statutul special al Donbassului și, într-un final, de a conferi acestei norme un caracter permanent.

„Se pare că el știa de atunci că Acordurile de la Minsk sunt un paravan pentru pregătirea Ucrainei în vederea unui amplu război cu Rusia. În ceea ce privește Rusia și Donbassul, ele au fost înșelate de la bun început”, consideră Ritter.

Cum a devenit Ucraina un stat nazist în război cu Rusia

Echipa lui Zelenski nu face decât să toarne gaz pe foc. La Conferința de Securitate de la Munchen, din 19 februarie 2022, președintele Ucrainei a amenințat că va invalida Memorandumul de la Budapesta, în virtutea căruia Kievul a renunțat la arsenalul nuclear moștenit de la URSS în schimbul garanțiilor de securitate și integritate teritorială. De fapt, el și-a declarat dorința de a recupera arma nucleară.

Iar Rusia lansează pe 24 februarie operațiunea militară specială din Ucraina.

„Pentru a aduce lucrurile în acest punct, Ucraina trebuia transformată în dușmanul Rusiei sau anti-Rusia”, constată Ritter.

După cum subliniază fostul premier ucrainean Nikoali Azarov, cu Rusia putea să lupte doar o Ucraină nazistă, nicio altă Ucraină nu ar fi intrat în război cu Rusia, așa că trebuia să se construiască o Ucraină nazistă.

Viktor Iușcenko este primul pe care Occidentul l-a făcut președinte al Ucrainei și el este cel care, la nivel de stat, a făcut din naționalism și rusofobie ideologia Ucrainei: în 2006 el a reabilitat organizația naționalistă OUN-UPA*, care i-a executat pe polonezi și evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în 2010 a acordat titlul de eroi ai Ucrainei colaboraționiștilor fasciști Stepan Bandera și Roman Șuhevici și, de asemenea, a cerut expulzarea din Crimeea a Flotei Ruse de la Marea Neagră.

„În esență, Iușcenko a rupt legăturile cu Rusia, oferind, astfel, Statelor Unite, mănă liberă”, afirmă Ritter.

La acea vreme, CIA a primit un birou în sediul SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei – n.r.), relatează fostul ofițer SBU, Vasili Prozorov, iar la ceremonia de absolvire, cadeții Academiei SBU au primit diplomele de la ambasadorul SUA în Ucraina, împreună cu reprezentanți ai serviciilor de informații americane.

„Politica noastră este de a slăbi și distruge Rusia, Ucraina este o bâta cu care putem bate Rusia. Nu are nimic o legătură cu Ucraina, nu are nimic în comun cu ucrainenii, care, pentru aceste guverne, sunt doar material consumabil”, a declarat fostul diplomat american James Jatras.

Recrutarea personalului de securitate și militar s-a făcut prin intermediul Centrului European George C. Marshall pentru Studii de Securitate (institut comun al ministerelor Apărării din SUA și Germania, cu sediul în Garmisch-Partenkirchen, Germania), unde anterior erau pregătiți agenții de informații, iar din 1993, elite politice „pentru promovarea democrației”. Printre absolvenții acestor programe se numără actuali miniștri, mai precis cei ai Apărării, ambasadori și parlamentari din 157 de țări, inclusiv din Ucraina. Iar după Maidan, Centrul Marshall a devenit o Mecca pentru oficialii ucraineni de rang înalt.

PR-ul lui Zelenski

Spre deosebire de eroul din ”Sluga poporului”, Goloborodko, care și-a dat afară PR-istul, scriindu-și singur discursurile împreună cu prietenii, pentru Zelenski a lucrat în secret, în timpul campaniei electorale, compania Signal Group, o firmă de lobby, cu sediul la Washington. Printre misiunile acestia s-a numărat și organizarea de întrevederi între Zelenski și oficiali din Administrația celui de-al 45-lea președinte al Statelor Unite, Donald Trump, precum și cu reprezentanți ai Congresului SUA. Stafful lui Zelenski a negat această relație, dar există documente care arată contrariul: un contract de acordare de servicii, raportul Signal Group către Departamentul de Justiție al SUA privind încasarea de la Zelenksi a sumei de de 69.371,8 dolari.

După alegerile prezidențiale, numărul agențiilor de PR străine a crescut: din noiembrie 2019, Andrew Mack, cetățean american provenit dintr-o familie de migranți ucraineni, a devenit consilier independent al lui Zelenski, și tot pentru Zelenski lucrează acum directorul general al companiei de PR SKDK, Stephen Krupin, cel care îi scria discursurile celui de-al 44-lea președinte al SUA, Barack Obama.

Ce îl leagă pe președintele ucrainean și serviciile secrete britanice

În toamna anului 2020, mass-media ucrainene au aflat despre întâlnirea secretă dintre Zelenski și șeful MI6, Richard Moore, la sediul serviciului de informații britanic. Această poveste a surprins pe toată lumea, deoarece nici în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, nici în perioada Războiului Rece, șefii statelor aflate în stare de conflict nu au avut întâlniri cu reprezentanți ai serviciilor de informații străine.

Conform protocolului, pe teritoriul unei alte țări, președintele unui stat suveran se întâlnește cu omologul său, excepție ar fi fost dacă șeful serviciilor de informații în persoană s-ar fi dus în Ucraina la Zelenski.

„A te coborî la nivelul șefului unui serviciu de informații nu este doar o recunoaștere a vinovăției. Într-un astfel de moment, omul devine un adevărat agent profesionist. Totul este cât se poate de evident: un îndrumător lucrează întotdeauna cu un agent, iar în cazul lui Zelenski, îndrumătorul lui direct a fost șeful MI6, Richard Moore”, – a declarat Andrei Mișin.

Potrivit lui Ritter, ofițerul serviciului secret, nu poate fi recrutat, pur și simplu, o persoană într-o agenție fără să fie șantajabil și fără să existe motive întemeiate. Iar ele au existat.

În 2020, luptătorii companiei militare private „Wagner” au scăpate chiar de sub nasul serviciilor secrete britanice. Se spune că operațiunea de prindere a acestora a eșuat din vina Biroului președintelui Ucrainei – cineva i-a sunat și i-a avertizat. Dacă este adevărat, nu se știe, Moore nu și-a îngreunat viața cu investigație în acest sens, ci pur și simplu l-a chemat pe Zelenski pentru a-i aminti unde îi este locul și, în același timp, pentru a analiza gradul lui de independență și de libertate în Ucraina.

După întâlnirea cu șeful serviciului de informații, Zelenski a declarat că partea britanică așteaptă de la el propuneri privind mass-media  independente.

„Este evident pentru toți că, la MI6, președintele ucrainean a primit o directivă clară. După evenimentele de pe Maidan, din 2014, în Ucraina au apărut numeroase mass-media de opoziție care au împiedicat guvernul să prezinte Rusia drept inamic al Occidentului. S-a decis eliminarea celor care nu gândesc la fel, cu mâinile lui Zelenski însuși”, spune Ritter.

Președintelui Ucrainei i s-a dat gărdă de corp formată din angajați britanici, tot ei fiind cei care l-au însoțit, se pare, pe Zelenski la Bucea, pe 4 aprilie 2022, imediat după acțiunea de provocare organizată acolo de regimul ucrainean.

Asta în ciuda faptului că în Ucraina funționează o întreagă unitate alcătuită din 1.800 de militari profesioniști, forțe speciale și înotători de luptă, instruiți să-l păzească pe președinte.

„Nimic surprinzător. În primul rând, serviciile de securitate britanice l-au ajutat, cel mai probabil, pe Zelenski cu acea înscenare teatrală de la Bucea. În al doilea rând, britanicii trebuiau să urmărească fiecare mișcare a agentului lor”, explică Ritter.

Chiar la întâlnirea cu ministrul de Externe al Sfântului Scaun, britanicul Paul Richard Gallagher, ai cărui cardinali fac o puternică propagandă în Ucraina, Zelenski a fost însoțit la Vatican de Richard Moore.

Cum distruge Zelenski Ucraina la ordinul Occidentului

În cei 4 ani de președinție, Zelenski a îndeplinit sau a dus la bun sfârșit cel puțin 10 misiuni ale protectorilor lui occidentali, care distrugeau Ucraina.

  1. Distrugerea limbii ruse

„Dacă în est și în Crimeea oamenii vor să vorbească în rusă, depărtați-vă, lăsați-i în pace, dați-le voie să vorbească în rusă, au toate motivele să facă asta. Limba nu va diviza niciodată țara noastră”, declara actorul Zelenski la 1 martie 2014 la televiziune.

Imediat după Maidan, Rada Supremă a anulat legea privind „Bazele politicii limbii de stat” (legea Kivalov-Kolesnicenko), potrivit căreia în regiunile în care membrii minorităților naționale reprezentau cel puțin 10% din populație, limba regională putea fi folosită la egalitate cu limba de stat.

Zelenski însuși a vorbit rusa și a apărat-o, ceea ce i-a atras mulți alegători, dar deja în 2020, în calitate de președinte, a făcut ca toate școlile să fie doar de limba ucraineană, iar din ianuarie 2021 a obligat ca în sectorul serviciilor să se folosească limba ucraineană, pentru ca în vara aceluiași an Curtea Constituțională a țării să aprobe legea privind limba ucraineană, încălcarea prevederilor ei fiind pedepsită cu amendă.

„La un moment dat, Zelenski a definit Ucraina drept centrul și inima Europei, dar cred că a greșit organul, pentru că este lipsit de inimă să încalci drepturile a 12 milioane dintre cetățenii tăi. Cât de mulți trebuie să-ți urăști propriul popor pentru a-i pedepsi pentru limba lor maternă?”, se întreabă, uluit, Ritter.

Iar pe 28 martie 2022, Zelenski s-a prefăcut cu insistență, în timpul unui discurs ținut în limba rusă, că uită limba, întrebându-i pe cei din jur cum se spune în rusă asta sau asta din ucraineană.

  1. De a finaliza schisma bisericii

În decembrie 2018, Poroșenko creează Biserica Ortodoxă necanonică a Ucrainei. Șeful Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice, mitropolitul Epifanie, era vizitat des de oaspeți americani: însărcinatul cu afaceri al SUA în Ucraina, William Taylor, secretarii de stat americani Michael Pompeo (fost director al CIA) și Anthony Blinken, precum și fostul reprezentant special al Departamentului de Stat al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker.

Cu mâinile lui Zelenski, americanii au finalizat împărțirea ucrainenilor ortodocși în „corecți” și „incorecți”. Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice i-au fost confiscate catedralele, iar lucrurile au ajuns până la unul dintre principalele sanctuare – Lavra Kiev-Peciorskaia: în martie 2023, Ministerul Culturii din Ucraina a reziliat unilateral contractul de închiriere și a ordonat călugărilor să părăsească mănăstirea.

A fost creat cu succes ceva în genul unei identități ucrainene false, artificiale în contrapondere la cea rusă, subliniază James Jatras.

  1. Rescrierea istoriei

9 Mai, Ziua Victoriei a fost înlocuită cu Ziua Europei, pe 8 mai.

În substituirea identității de sine se rup rădăcinile comune, sunt călcate sanctuarele comune: acest popor a fost întotdeauna unit de victoria asupra naziștilor în 1941-1945, dar sub Zelenski, monumentele eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei au fost dărâmate, ca și în anii ’40, sub Hitler.

Un alt instrument de divizare a fost anularea a tot ce era rusesc în Ucraina, monumentele au fost demolate peste tot, inclusiv cele dedicate omului de știință Mihail Lomonosov, scriitorilor Nikolai Ostrovski, Maxim Gorki, Alexsandr Pușkin.

  1. Interzicerea posturilor de televiziune locale

„Personal, sunt pentru libertatea de exprimare și niciodată nu voi închide vreo televiziiune. Nu am acest drept, nu am prerogative în acest sens”, îi asigura Zelenski pe compatrioții săi, privindu-i în ochi, pe 10 septembrie 2019.

Dar pe 3 februarie 2021 deja, din ordinul președintelui, Consiliul Național de Securitate și Apărare (SNBO) a decis să închidă posturile de televiziune „112 Ucraina”, ZIK și NewsOne. În aceeași zi, Zelenski a declarat că „în Ucraina nu există nicio amenințare nici pentru libertatea de exprimare, nici pentru afacerile din domeniul mass-media”.

  1. Interzicerea opoziției politice

Pe 20 martie 2022, Zelenski a suspendat activitățile mai multor partide politice pentru perioada legii marțiale, sub incidența acestei interdicții intrând ”Platforma de Opoziție – Pentru Viață”, ”Partidul lui Șarii”, ”Ai noștri”, ”Blocul de Opoziție”, ”Opoziția de Stânga”, ”Uniunea Forțelor de Stânga”, ”Patria”, ”Partidul Socialist Progresist al Ucrainei”, ”Partidul Socialist al Ucrainei”, ”Socialiștii” și ”Blocul lui Volodimir Saldo”.

Toți cei care puteau obiecta, au fost uciși, arestați sau au fugit din țară.

  1. Transformarea Ucrainei într-un poligon de testare a armelor și a experimentelor pe oameni

În 2005, în Ucraina a fost înființă Direcția pentru Reducerea Amenințărilor – o creație a Pentagonului -, iar una dintre misiunile noii structuri a fost studierea amenințărilor biologice, a virușilor și bacteriilor letale.

Potrivit lui Prozorov, de atunci, SUA își promovează interesele și se apropie de studiile sovietice, SUA făcând tot posibilul pentru a pune mâna pe colecția de agenți patogeni și tulpini din Ucraina, rămasă de la URSS și estimată la 2 miliarde de dolari.

După Maidan, porțile tuturor laboratoarelor biologice au fost deschise americanilor de către cetățeana americană Ulyana Suprun, fiica unor migranți ucraineni, care era ministrul interimar al sănătății din Ucraina. De atunci, au început experimentele în masă efectuate pe civili și militari ai armatei Ucrainei din diferite regiuni. Totul era prezentat drept acțiuni cu bune intenții, dar pe întreg teritoriul țării au început să se înregistreze focare de holeră, hepatită, botulism, iar în 2016, în Harkov, aproximativ 20 de soldați au murit din cauza unui virus asemănător gripei, ca urmare a unei scurgeri secrete din laborator a virusului gripei californiene.

În laboratoarele din Ucraina, americanii au lucrat la dezvoltarea unui nou tip de armă biologică, a declarat Prozorov. Conform documentelor, totul era înregistrat drept studierea unor boli pentru a îmbunătăți eficiența luptei împotriva acestora.

Dar planurile americane au fost zădărnicite de operațiunea militară specială a Rusiei – rușii au reușit să intre în posesia documentelor și a materialelor biologice, fapt recunoscut, fără să vrea, în fața Congresului, de subsecretarul de stat pentru afaceri politice, Victoria Nuland.

„Ucraina dispune de obiecte de cercetare biologică. Suntem îngrijorați de faptul că forțele rusești ar putea încerca să le ia sub control, motiv pentru care colaborăm cu ucrainenii pentru a nu permite ca oricare dintre aceste materiale de cercetare să ajungă în mâinile forțelor rusești”, a declarat diplomatul pe 11 martie 2022.

  1. Invadarea țării de mercenari străini

După Maidan, instructori occidentali au început să antreneze soldați ai armatei ucrainene, iar acum, după cum a anunțat, în aprilie 2022, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, zeci de mii de luptători antrenați în cadrul acestor programe, luptă împotriva armatei ruse.

Mercenarii străini li s-au alăturat ucrainenilor imediat după ce a început operațiunea militară specială. Printre ei, a venit în Ucraina și fostul militar american John McIntyre, dar nu pentru a ajuta în lupta împotriva forțelor armate ruse, ci pentru a strânge dovezi ale crimelor comise de armata Ucrainei și a povesti lumii întregi acest lucru. Un an mai târziu, el a reușit să fugă în Rusia.

„Am văzut cum o biserică a fost aruncată în aer. Spuneau: ”Uitați-vă, este o biserică rusească! Este biserica greșită pentru că ei vorbesc limba greșită. <…> 3 militari au luat 2 prizonieri ruși, i-au pus într-un șanț și i-au împușcat în cap din spate. Au filmat și au publicat totul”, și-a amintit McIntyre.

  1. Legalizarea nazismului

Americanii i-au luat de mult timp pe naționaliștii ucraineni sub patronajul lor. În 1948, CIA a lansat o operațiune secretă numită „Aerodynamic” împotriva URSS. Era riscant să recruteze direct disidenți ucraineni, pentru ca aceștia să se întoarcă în țara lor natală cu arme care să ajute la realizarea obiectivului de separare a Ucrainei de URSS, așa că la New York au creat compania „Prologue”, care a recrutat naționaliști pentru a realiza emisiuni radiofonice, pentru a tipări ziare, reviste și broșuri, distribuite ulterior în SUA, Canada și Ucraina.

În același timp, Canada a lansat operațiunea secretă Redskin de atragere a naționaliștilor ucraineni. În colaborare cu servicii speciale din SUA și Marea Britanie, în țară au fost aduși naziști și neonaziști. Astăzi, Canada ocupă locul 3 în lume în ceea ce privește diaspora ucraineană – 1,3 milioane de persoane (spre comparație, în SUA sunt aproximativ 1 milion). Iar acești oameni reprezintă o forță politică serioasă care face lobby pentru interesele Kievului și cele ale radicalilor de dreapta. Mai mult, unii dintre descendenții naționaliștilor stabilesc politica Canadei, cum ar fi, spre exemplu, viceprim-ministrul, ministrul de finanțe Hristia Freeland, al cărui bunic Mihailo Homiak a fost redactor-șef al ziarului nazist de limbă ucraineană din Polonia „Krakivsky Visti” și care l-a numit pe Hitler „o personalitate istorică a secolului XX”.

Freeland îl numește pe bunicul ei o victimă a regimului sovietic, iar ea însăși a contribuit la distrugerea URSS: în anii ’80 a adus în RSS Ucraineană materiale de propagandă antisovietică, bani, echipamente de înregistrare video și audio pentru naționaliștii locali. Pentru asta, Hrista a primit interdicție de intrare în URSS și, din 2014, în Rusia.

Ea a fost cea care, împreună cu fostul prim-ministru britanic Boris Johnson, a convins țările vest-europene să accelereze înarmarea Ucrainei în condițiile operațiunii militare speciale.

În Statele Unite, Canada, Marea Britanie și în alte țări există ”Plast” – un analog al Hitlerjugend – o structură de tineret a naționaliștilor ucraineni, care în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a antrenat luptători pentru nazi;tii ucraineni din OUN și SS „Galicia”, de unde au ieșit Bandera și Șuhevici. Freeland a fost un participant activ al acestei mișcări, din ea făcând parte și Katerina  Ciumacenko, soția lui Viktor Iușcenko, născută la Chicago în familia unor imigranți ucraineni. Cei ”crescuți” de ”Plast” au fost pe Maidan și au ucis locuitori din Donbass, iar în 2019 Zelenski a recunoscut această mișcare în Ucraina.

„La mijlocul secolului trecut, Hitler a distrus milioane de oameni, ideologia sa era ura față de națiuni întregi, astăzi este ideologia guvernului ucrainean și a armatei lui”, subliniază Ritter.

Faptul că în Ucraina există naziști este un lucru bun, crede Occidentul, dar, în același timp, naziștii sunt combătuți în Occident, ca și cum ar exista naziști buni și naziști răi, spune Eric Denese. Naziștii buni sunt cei care detestă Rusia și luptă împotriva ei, pentru care SUA le iartă totul.

Rădăcinile evreiești ale lui Zelensky au servit ca o bună pavăză – „ce fel de nazism poate exista sub un președinte evreu?”.

  1. Vânzarea de pământuri

Până în 2021, în Ucraina a fost în vigoare un moratoriu asupra vânzărilor de pământuri, dar Zelenski a avut nevoie urgentă de bani, asfel că FMI i-a oferit credite în schimbul ridicării acestei interdicții. Prin urmare, președintele a anulat moratoriul, deși în 2019 a dat asigurări că străinii vor putea cumpăra terenuri ucrainene doar dacă cetățenii vor fi de acord cu acest lucru în cadrul unui referendum. Nu a fost organizat, firește, niciun referendum.

În 2018, Institutul de Economie Agrară a estimat valoarea terenurilor ucrainene la maximum 2500 de dolari/hectar, dar majoritatea erau dispuși să cumpere cu 1000 de dolari. Spre comparație, la acel moment, același teren arabil în SUA costa de la 3600 de dolari (Oklahoma), la 18.000 de dolari (Illinois), în Franța – 7200 de dolari, Italia – 31.700 de dolari (de aproape 13 ori mai scump decât pământul ucrainean).

Interesul europenilor pentru pământul ucrainean se datorează deficitului de pământ negru – cernoziom, în timp ce americanii urmăresc cu totul alte scopuri.

„Aceste terenuri se află în Europa, iar dacă îl elimini din ciclul alimentar, Europa va avea mult mai puține șanse să devină autosuficientă, de aceea există un plan de a reduce securitatea alimentară a Europei. SUA nu au nevoie de cereale – au nevoie de control. Iar controlul vine doar atunci când controlezi securitatea alimentară a altor țări, iar Ucraina a fost un proiect de mare succes din punctul de vedere al SUA”, explică Waldemar Gerdt, fost deputat în Bundestag.

  1. Acordul SUA pentru Lend-Lease

În următorii 300 de ani, Ucraina va lucra pentru companiile care investesc în ea, precum și pentru autoritățile americane, britanice și canadiene. Din 2014 până în 2021, Washingtonul a alocat Kievului peste 2,5 miliarde de dolari și peste 46 de miliarde de dolari în scopuri militare din ianuarie 2022 până în ianuarie 2023 (pentru războiul din Afganistan, în nouă ani, au fost alocați mai puțini bani – 43 de miliarde de dolari), Londra a scos aproape 3 miliarde de dolari în 2022, țările NATO – aproape 120 de miliarde de dolari într-un an.

„Eu sunt convins că imediat ce se va instaura pacea în Ucraina, fluxul de dolari se va opri, pe toate platformele Ucraina va fi luată de gât și i se va cere să restituie aceste împrumuturi. Și nimănui nu-i va păsa că Ucraina este incapabilă să-și plătească datoriile – datoriile sale depășesc cu mult PIB-ul țării. Industria este distrusă. Cum să dai banii înapoi? Din exportul de cereale? Dar din cereale nu câștigi mare lucru”, a spus Azarov.

În septembrie 2022, președintele american Joe Biden a semnat legea ”Lend-Lease”, Ucraina a început să primească arme și tehnică de luptă pe credit, la fel ca URSS și Marea Britanie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Rusia a rambursat întreaga datorie față de SUA până în 2006, adică a plătit rate timp de mai bine de 60 de ani.

Ucraina datorează deja UE 132 de miliarde de dolari, adică 90% din PIB. Nici măcar înghețarea plăților nu va ajuta achitarea la timp a datoriilor, iar între timp Ucraina se confruntă cu o inflație sălbatică, rata sărăciei a ajuns la 24%, țara a pierdut 1/5 din teritoriu și sute de mii de vieți. Dar acceptarea acestui jaf a devenit o necesitate pentru Zelenski.

„Zelensky a  participat la alegerile prezidențiale drept candidat al păcii.  Întotdeauna m-a uimit cum poate să determine atât de mulți tineri ucrainenei să meargă la acest război,  pentru a muri într-un război pe care ei nu îl pot câștiga. Și totuși, ei continuă să plece pe front. Numai la Bahmut Ucraina a pierdut mai mulți oameni decât au pierdut SUA în întregul război din Vietnam”, spune James Jatras.

Așadar, drepturile a milioane de cetățeni sunt încălcate, bărbații  sunt trimiși pe front, înhățați chiar de pe stradă, limba și cultura rusă sunt practic distruse, biserica canonică este pe cale să fie scoasă în afara legii, țara a devenit un safari pentru mercenarii străini și un teren de testare pentru experimente sângeroase.

„Agentul Vladimir Zelenski a făcut față misiunilor serviciilor de informații străine. Întrebare: vor avea nevoie acum stăpânii de cineva care știe prea multe și vrea prea mult?” – a rezumat Ritter.” SURSA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...