Ieşirea Din MATRIX: VIZITÂND ATLANTIDA

miercuri, 8 martie 2023

VIZITÂND ATLANTIDA

VISITING ATLANTIS (2011)

Acesta ar fi de fapt, primul documentar (despre care știu eu) care face legătura între Ochiul Saharei din Richat și Atlantida. Primele 3 episoade traduse despre Ochiul Saharei de la Richat, preluate de pe canalul Bright Inside a lui Jimmy Corsetti (realizate în 2018 și postate pe blog), au fost inspirate în mare măsură de acest documentar, care leagă într-un singur film, informațiile prezentate în acele 3 filmulete și vine și cu ceva aspecte noi.

În semn de respect pentru acești pionieri și cercetători inspirați am tradus și acest film. 

„În multe documentare, se sugerează – de obicei în titlu – că Atlantida a fost găsită. Ceva de genul „Atlantis Found” sau „Finding Atlantis”. Doar puțin mai târziu, telespectatorii descoperă că de fapt nu s-a găsit nimic.

S-au scris multe despre această lume pierdută de-a lungul istoriei omenirii, dar legenda Atlantidei rămâne încă un mister. Se spune că Atlantida era o insulă magnifică din Oceanul Atlantic. Uneori — în funcție de fantezia scriitorului — este mutată în Marea Mediterană. Uneori oamenii o caută în Marea Neagră, în Oceanul Indian sau la Polul Sud - orice locație exotică va fi potrivită. În adâncurile mari ale oceanului, a dispărut pentru totdeauna. Dar ceea ce oamenii uită în mod convenabil că avem doar o singură sursă de încredere pentru Atlantida. Acesta este Platon, marele filozof grec.

În acest documentar complet, doi exploratori George S. Alexander și Natalis Rosen urmăresc îndeaproape scrierile antice ale lui Platon. Așa au găsit Orașul Pierdut al Atlantidei. Una câte una, ei rezolvă ghicitorile lui Platon, descoperind dovezile care leagă Atlantida de o zonă pustie, practic neatinsă de omul modern.”   SURSA

VEDEȚI FILMUL NETRADUS, AICI


Donatorii blogului pot cere acces la filmul tradus, printr-un mesaj. Mulțumesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...