Ieşirea Din MATRIX: Ramana Maharshi – Înțeleptul tăcut din Arunachala

marți, 11 octombrie 2022

Ramana Maharshi – Înțeleptul tăcut din Arunachala

Sri Ramana Maharshi - JNANI (2016)

Singura cale de ieșire este înspre interior

„Maharshi: Tăcerea este cea mai puternică formă de muncă. Oricât de vaste și de emfatice ar fi învățăturile, ele nu își fac efectul. Guru este liniștit și pacea predomină în toate. Tăcerea lui este mai vastă și mai accentuată decât toate scripturile la un loc.” - Discuții cu Sri Ramana Maharshi, 398

JNANI ESTE un documentar de lungmetraj care se concentrează pe viața și învățăturile marelui înțelept indian, Bhagavan Sri Ramana Maharshi (30 decembrie 1879–14 aprilie 1950). Ghidat de o cinematografie frumoasă și de comentarii cu voce de fundal captivantă, filmul explorează moștenirea înțeleptului, considerat de mulți cel mai mare maestru spiritual al timpurilor moderne.

Învățăturile lui Bhagavan, care toate duc la autocunoaștere, sunt explicate clar de cei mai importanți experți și scriitori ai filozofiei înțeleptului, inclusiv David Godman, Michael James, Mooji și Sri V. Ganesan, nepotul strănepot al lui Sri Ramana Maharshi.

Filmat aproape în întregime în locația Tiruvannamalai, Tamil Nadu, India, Jnani înfățișează, de asemenea, minunile Muntelui Arunachala, considerat de mulți a fi centrul spiritual al lumii și cunoscut pe scară largă ca un loc sacru de pelerinaj. Într-adevăr, Sri Ramana a trăit pe diverșii săi versanți timp de peste cincizeci de ani.

‘Bhagavan Sri Ramana Maharshi’ - The Culturium
Bhagavan Sri Ramana Maharshi.
Photograph: © 2016, Ramanasramam

Regizat, montat și produs de Jean R. Dedieu, cu cinematografie suplimentară și coproducție de Paula Marvelly, Jnani este o introducere magnifică în învățăturile non-dualismului sau Advaita Vedanta, consolidate pentru prima dată de filozoful indian, Adi Shankara, în începutul secolului al VIII-lea e.n.

Luând ca punct de plecare experiența morții sale la vârsta de 16 ani, filmul investighează învățăturile de bază ale lui Sri Ramana, care în esență pot fi distilate în două căi distincte - calea predării, abandonului (bhakti) și calea auto-investigației (atma-vichara). sau jnana.

În ciuda fiecărei căi care duce la același scop, Sri Ramana a susținut auto-investigarea ca fiind cea mai eficientă și directă metodă de realizare a Sinelui, acordând o atenție constantă conștientizării interioare a „Eului” sau „Eu sunt”, conducând la eliberarea totală de mintea și o deschidere a inimii, toate străbătute de puterea tăcerii.

Paula Marvelly, Annamalaiyar Temple - The Culturium
Jnani: Templul Annamalaiyar, Tiruvannamalai, India.
Photograph: © 2016, Cinefx Productions

Jnani conține imagini rare alb-negru, remasterizate digital, ale lui Sri Ramana și ale vieții contemporane din ashram, inclusiv devoți și vizitatori ai muntelui sfânt, precum și o gamă variată de animale și păsări. Mai mult decât atât, coloana sonoră, cu melodii indiene încântătoare interpretate de maestrul de flaut bansuri, Upahar, face din întregul film o experiență frumoasă și emoționantă și este un „must see” pentru toți cei angrenați să-și descopere cel mai adânc sine. Având în vedere atât de multe filme care servesc doar la stimularea plăcerii superficiale și senzoriale, filmul este o schimbare binevenită nu numai să te angajezi să privești o operă realizată atât de estetic și inteligent, căci și participarea la ea provoacă un sentiment de pace profundă mult după scena finală.

Upahar, ‘Bright Like a Million Suns' - The Culturium
Jnani: Upahar, Peștera Aum Amma, Tiruvannamalai, India.
Photograph: © 2016, Cinefx Productions
Vizitați Jnani.tv pentru o selecție de opțiuni de vizionare disponibile și mai multe informații despre film.

Jean R. Dedieu, Jnani - The Culturium

Traducere și adaptarea de AICI

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI:

În completare studiați articolele și documentarele de pe blog din categoria NON-DUALITATE, dar și celălalt articol și documentar despre Ramana Maharishi:

In Romania exista traduse cartile ADVAITA VEDANTA (despre NON DUALITATE)Lumina cunoasterii non-duale - Advaita Bodha DipikaESENTIAL IN ADVAITA VEDANTA si alte carti despre VEDANTA aici.

De asemenea va recomandam cartile lui Nisargaddata  Maharajah : "Realitatea Ultima" si "Eu sunt acela. Dialoguri despre absolut." Cartile lui Ramana Maharishi : "Evanghelia lui Ramana Maharishi", "Invataturile lui Ramana" de Arthur Osbourne"Biografia lui Ramana" de Gabriele Ebert .

Un comentariu:

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...