Ieşirea Din MATRIX: Filmul "PRAF" - Grădina Edenului - de Adam Purple - Natural Tv România

luni, 24 octombrie 2022

Filmul "PRAF" - Grădina Edenului - de Adam Purple - Natural Tv România

 DIRT - The Garden of Eden (1999)

„În 1975, Adam Purple a început să planteze o grădină în spatele clădirii sale, la numărul 184 Forsyth Street, casă închiriată în cartierul Lower East Side, New York. A fost o desfășurare de forțe masivă - locul a fost îngropat în moloz din cauza demolarii altor două habitate din jur. În timp ce curăța in jur de 140 metri cubi de moloz, folosind numai unelte simple și mușchii, Adam Purple a început să creeze propriul sol vegetal din materiale pe care le găsea la fața locului, în cartier și în jurul orașului. 

În plus, față de compostarea tradițională, Adam călătorea aproape zilnic pe bicicletă aproximativ 11 km în jurul Central Park, pentru a aduce gunoi de grajd găsit în urma trasurilor cu cai, la el în grădină.

 Modelul circular al grădinii a avut semnificație matematică și metafizică. Grădina Edenului a crescut exponențial cu adăugarea fiecărui nou ciclu de paturi de plante, iar în centrul său a proiectat un simbol dublu Yin-Yang. Pana in 1986, celebra grădină a crescut până la 425 metri pătrați. 




Printre multe culturi și flori au fost plantate 100 de tufe de trandafiri, 45 de pomi fructiferi și nuci. Pentru Adam această grădină a fost mediul de expresie politică și artistică. 

Când grădina a fost programată pentru demolare pentru a face loc unor locuințe sociale ce urmau să se construiască din fonduri federale, mai mulți NewYork-ezi au scris scrisori și declarații de susținere pentru Adam și grădina lui. iar desene și modele alternative care menajau grădina, au fost expuse în 1984 în expoziția "Casa lui Adam în Paradis" la Storefront for Art&Arhitecture din SoHo. 


Cu toate acestea, Grădina Edenului a fost distrusă pe 8 ianuarie 1986, iar noul proiect de locuințe nu a inclus un apartament și pentru Adam ori un spațiu pentru o nouă grădină. 

În ceea ce privește ideile sale revoluționare despre durabilitate și de viață în armonie cu natura, Adam a fost înaintea timpului său. El nu a fost încă recunoscut în mod corespunzător ca artist de mediu. 


"DIRT" este un documentar premiat de către David Evans, Maria Liedholm Holter și Catherine Williamson Duncumb, filmat la mijlocul anilor '90. 

Hollywood.com spune: "O odă a grădinilor comunitare East Vilage din New York, după cum au spus trei bărbați care, în mijlocul propriilor lor lupte, reușesc să dea viață acestor mici pete rare de teren fertil: Adam, un radical care face pământul din deşeuri; Normand, care are ultima sa vară în grădină înainte de a muri de SIDA; și Pablo, un squatter care își îngrijește grădina în timp ce se confruntă cu evacuarea. 

Premiile includ: Festivalul Internațional de Film San Fransisco: Câștigător la categoria Societate și cultură - S.U.A., de asemenea, certificat de merit IDA (Asociația Internațională a Documentarului) a nominalizat documentarul de lung metraj 1998.

Film preluat de pe canalul youtube: Maria Liedholm Holter. 

Educație și informație pentru o viață frumoasă și sănătoasă. www.naturaltv.ro | Bio, eco, Natural https://www.facebook.com/naturaltvro

VEDEȚI FILMUL TRADUS AICI:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...