THE WISDOM OF TRAUMA (2021)
„Unul din cinci americani este diagnosticat cu boli mintale într-un anumit an. Sinuciderea este a doua cea mai frecventă cauză de deces în SUA pentru tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani. Omoară peste 800.000 de oameni pe an la nivel global și 48.300 în SUA. Supradozajul cu medicamente ucide 81.000 în SUA anual.
Epidemia de auto-imunitate afectează 24 de milioane de oameni din SUA.
Producătorii filmului pun întrebarea „Ce se întâmplă?”
Potrivit dr. Gabor Maté, epidemiile legate de anxietate, boli cronice și abuz de substanțe sunt normale. Dar nu în felul în care ai putea crede.
În „Înțelepciunea traumei”, călătorim alături de medic, autorul cel mai bine vândut și primitorul Ordinului Canadei, Dr. Gabor Maté, pentru a explora de ce societatea occidentală se confruntă cu astfel de epidemii.
Aceasta este o călătorie cu un bărbat care și-a dedicat viața înțelegerii legăturii dintre boală, dependență, traume și societate.
Trauma este forța invizibilă care ne modelează viețile. Modifică modul în care trăim, modul în care iubim și modul în care dăm sens lumii. Este rădăcina rănilor noastre cele mai profunde.
Dr. Maté ne oferă o nouă viziune: o societate informată despre traume, în care părinții, profesorii, medicii, factorii de decizie politică și personalul juridic nu sunt preocupați de stabilirea comportamentelor, stabilirea diagnosticelor, suprimarea simptomelor și judecarea, ci în schimb caută să înțeleagă sursele din care comportamente tulburătoare și boli izvorăsc în sufletul omului rănit. El ne indică calea vindecării individuale și colective.
Declarația producătorilor
Când am început acest film, ne-am gândit că suntem printre norocoșii care au avut o copilărie fericită. Am crezut că trauma este cauzată de lucruri rele care se întâmplă oamenilor; chiar lucruri rele: război, crimă, violență, exploatare sexuală ... Dar traumele, așa cum am aflat de la Dr. Gabor Maté, se întâmplă tuturor.
În mod individual și colectiv, noi purtăm niște dureri restante care nu au fost auzite niciodată, deoarece ne lipsesc povești care să ne ajute să împărtășim, să fim martori și să păstrăm spațiu pentru cele mai profunde răni ale celuilalt. Trauma nu poate fi întotdeauna cucerită, fixată sau rezolvată, dar poate fi auzită, ținută și iubită.
Imaginați-vă o lume care să știe despre traume. Imaginați-vă propria familie și comunitate. Ar putea profesorii să acționeze diferit în școlile dvs.? Ce ziceți de medicii care caută să vă ajute să vă vindecați? De judecătorii responsabili de hotărârea sentințelor? De factorii de decizie care definesc structurile noastre colective și liderii pe care îi desemnăm să ne reprezinte vocea?
Noi avem viziunea unei lumi care se eliberează de cicluri de traume și devine mai deschisă și mai incluzivă. Totul începe cu noi, cu adevărat. Începe când permitem rănilor noastre să ne învețe despre ascultare, iubire de sine și compasiune și să ne amintească de prețiozitatea vieții. Atunci adevărul ne deschide inimile și înțelepciunea noastră înnăscută începe să strălucească prin rănile noastre.
Pentru mai multe informații despre film, vizitați:
https://gabormate–sand.thrivecart.com/supporter/”
VEZI FILMUL TRADUS
AICI sau AICI sau AICI sau AICI
(cu reclame)
(pentru versiunea fără reclame, HD, oferiți o donație și cereți accesul)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!