Ieşirea Din MATRIX: Plutocrația I : Represiunea Politică în SUA

marți, 13 noiembrie 2018

Plutocrația I : Represiunea Politică în SUA


PLUTOCRACY  (2015)
- Part I - Political Repression in the USA

Bun găsit la prima parte a unui documentar social, parte a luptei de clasă pentru drepturi și condiții mai bune de viață și de muncă. 

În zilele când mii de oameni lucrau în mine, fiecare tabără minieră se afla sub dominația companiei și avea un ofițer de poliție care era pe lista salariilor. Magazinul companiei monopoliza bunurile care se vindeau lucrătorilor. Chiar aveau controlul asupra sistemului educativ; au angajat doar pe acei profesori care au fost de acord cu opiniile lor (companiei) și le-au permis doar manualele care erau aprobate de companie. Medicii și avocații au fost numiți de către companie pentru a evita ca angajații răniți să fie plătiți pentru daune și prejudicii pentru numeroasele accidente catastrofale ce le puneau viața în pericol. Legile erau regulile companiei și condițiile de muncă erau crude și nemiloase. Nu aveau voce și în orice moment oricare dintre ei era în pericol de a fi concediat, bătut sau împușcat.


Clarificare: Revoluția este o cale, nu o soluție. Evoluția fiecăruia dintre noi este rezolvarea problemei.

Einstein spune singura soluție viabilă la situația actuală.

Minerii s-au văzut pe ei înșiși ca sclavi industriali și când Mary Harris Jones, un învățătoare irlandez-americană și activistă a muncii, a apărut pe scenă, erau gata să se revolte împotriva stăpânilor lor. Compania a contraatacat și a organizat o serie de raiduri ale poliției, în care au rănit și ucis deschis zeci de bărbați. Pe măsură ce exploatarea cărbunelui a împins economia americană la noi înălțimi, bărbați și copii care au ridicat-o de de la zero au continuat să fie considerați "neesențiali". Acest lucru a determinat minerii să se organizeze pentru a se lupta și a cere respectarea drepturilor lor.

Dar minerii erau doar unul dintre grupurile de persoane care se confruntau cu opresiunea și nedreptatea pe pământ american. Lucrătorii feroviari, americanii nativi, săracii și americanii africani s-au confruntat cu abuzuri și o inegalitate similară.

Charles Dickens, Mark Twain și alți scriitori ai timpului au documentat opiniile lor cu privire la lucrurile pe care le-au văzut și au experimentat în societate. În scrisul său din American Notes, Dickens a declarat: "Am văzut ... șmecherii desăvârșite la alegeri; manipulare fraudulentă cu funcționarilor publici; lașe atacuri asupra adversarilor, cu ziare scârboase pentru scuturi și pixuri închiriate pentru pumnale". 

De-a lungul istoriei, multe companii au decis să intimideze muncitorii pentru a-i face să renunțe la dreptul lor de a trăi cu demnitate. E diferit astăzi ? Vizionați acest documentar acum și trageți dvs. concluziile." SURSA  Blogul VIAȚA MERGE ÎNAINTE - mulțumim Paul Marian pentru efortul neobosit de a aduce în conștiența românilor astfel de informații valoroase.

VEDEȚI DOCUMENTARUL TRADUS AICI:

Un comentariu:

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...