Ieşirea Din MATRIX: KUNG FU - Calea Tigrului, Semnul Dragonului - Serial Complet (Seazoane I-III) - serialul de weekend

sâmbătă, 24 noiembrie 2018

KUNG FU - Calea Tigrului, Semnul Dragonului - Serial Complet (Seazoane I-III) - serialul de weekend

ACUM ÎN VARIANTA FULL HD 1080p


KUNG FU (1972 - 1975)
The Way Of The Tiger, The Sign Of The Dragon
Season I - III (complete series)

Continuăm astăzi lista de FILME DE SUFLET cu un alt serial de căpătâi, cel puțin pentru mine, căci este unul dintre acele filme care au contribuit la trezirea mea (relativă) pe vremea când era difuzat la Tele7ABC, la începutul anilor 90.

Despre ce este vorba pe foarte scurt:

Kwai Chang Caine (David Carradine) este fiul orfan al unui bărbat american, Thomas Henry Caine (Bill Fletcher), și o femeie chineză, Kwai Lin, la mijlocul secolului al XIX-lea din China. După moartea bunicului său pe parte maternă, el este acceptat pentru a fi instruit la o mănăstire Shaolin, unde crește pentru a deveni preot Shaolin și expert în arte marțiale.

Kwai Chang Caine este așadar, un călugăr Shaolin care se află pe fugă, după ce l-a ucis pe nepotul împăratului chinez, după ce acest laș l-a omorât pe profesorul său cu sânge rece. Fuge în America pentru a scăpa de represalii și pentru a-și căuta fratele pentru a se stabili pe acest nou pământ.
Cu toate acestea, în călătoriile sale în vestul sălbatic, în ciuda faptului că era o ființă foarte pașnică, senină, non-violentă, îi apăreau în continuu motive să se confrunte cu probleme de la diverși răufăcători și alți nenorociți care-i asupreau pe cei nevinovați din locurile pe unde trecea și în același timp vânătorii de recompense îl căutau din cauza prețului mare pus pe capul său de regalitatea chineză. 

Însă cu talentul său de arte marțiale Kung Fu, care se dovedesc a fi foarte eficiente, reușește să se impună în acest teren dominat de arme. Este totodată și un exemplu de civism și acțiune non-reactivă sau cel puțin mai detașată, a omului mai puțin identificat cu structurile egoului și mai curajos, care apără dreptatea într-un mod spontan, așa cum ar trbeui să facă orice om normal la cap și suflet. Lumea are nevoie de astfel de modele și de oameni.

Amintirile sunt adesea folosite pentru a aminti lecții specifice de la formarea copilului Caine în mănăstire, învățături de la profesorii săi, orbul Ma Po (Keye Luke) și Maestrul Chen Ming Kan (Philip Ahn).


Notă: Privit acum, după atâția ani, filmul are multe lacune și se vede amatorismul cu care este făcut, însă, cu toate acestea, îl consider chiar și acum un film ce merită văzut, căci pildele de înțelepciune primite de micuțul Grasshopper (Cosaș), după cum îl alintau maeștrii lui shaolini, sunt și acum niște nestemate.

În aceste flashback-uri (amintiri), Master Po îl numește pe tânărul său student "Grasshopper" în legătură cu o scenă din episodul pilot:

Ma Po: închide ochii. Ce auzi?
Tânărul Caine: aud apa, aud păsările.
Po: Ai auzit bătăile inimii tale?
Caine: Nu.
Po: Ai auzit lăcusta (Grasshoper) care se află la picioarele tale?
Caine: Bătrâne, cum ai auzit aceste lucruri?
Po: Tinere, cum de nu le auzi tu?

Mi se pare o misiune dificilă să asociezi pilde și învățături spirituale, diverselor momente din film. Mi se pare un efort colosal și o dedicație admirabilă a celor care au făcut scenariul.

Este un gen de film care ar merita reluat ca și idee și cred că serialul Altered Carbon este un model bun în această privință, dar și seria de desene animate Kung Fu Panda, unde s-au strecurat la fel de admirabil, numeroase bijuterii de înțelepciune. 

În memoriile ei, văduva lui Bruce Lee, Linda Lee Cadwell, afirmă că Bruce a creat conceptul seriei Kung Fu, care a fost apoi furat de Warner Bros. Există dovezi circumstanțiale pentru acest lucru într-un interviu de televiziune din 8 decembrie 1971, pe care Bruce Lee la dat la emisiunea Pierre Berton.

În interviu, Lee a declarat că a dezvoltat un concept pentru o serie de televiziune numită The Warrior, în care ar fi apărut chiar Bruce Lee, despre un artist marțial din Vestul Sălbatic american (același concept ca și Kung Fu, difuzat în anul următor), dar că au avut probleme în a atrage companiile Warner Brothers și Paramount în proiect.

Bruce Lee care era într-adevăr un luptător al artelor marțiale și un trăitor real ar fi fost cred, mult mai potrivit, însă a fost ales în schimb, David Carradine, care s-a străduit și el să facă ce a putut, cu un amatorism exemplar, dar nah, la vremea accea Kung Fu-ul era ceva mult mai puțin cunoscut decât acum.  

L-am îndrăgit mult pe David Carradine la acea vreme și mi se părea un model de non-violență, pace lăuntrică, disciplină mentală, frumusețe interioară și emana acea stare de copil (a omului care își știe totuși locul în univers, dar care totuși nu emană aroganță, nu epatează, ci dimpotrivă, este smerit și cu inima deschisă tot timpul, în ciuda cunoștințelor și măestriei în arta Kung Fu și a disciplinei minții). Personajul interpretat de Carradine mi-a fost model spiritual mult timp și chiar și acum, îl consider un ideal. 

Filmul Flautul Tăcut (Cercul de Fier - Circle of Iron) i-a mărit și mai mult aura de mister și de guru acestui David Carradine în ochii mei, pe care l-am crezut mult timp , la nivelul rolurilor jucate, căci cum ai putea să joci astfel de roluri și să rămâi un neica nimeni, cum ar fi posibil să nu te simți atins de așa ceva?

Am fost profund dezamăgit de parcursul vieții acestui actoraș de filme second hand, în care a avut în cea mai mare parte roluri de borfaș, criminal, drogat, trecând fix în extrema urâtului, a perversului. Nu m-am mirat mai târziu când a murit spânzurat prin asfixiere auto-erotică accidentală de testicole cică (deși unii spun că ar fi fost crimă), fiind un practicant BDSM din ce am înțeles sau ceva de genul și un mare consumator de droguri. Este foarte posibil ca omul să fi ajuns la capătul funiei compromisului interior și o fi vrut să rupă contractul cu dracu. 

Cred că și acest actor și alții gen Robbin Williams au fost deturnați și atacați , căci erau pe o traiectorie prea ascendentă ca vibrație și mesaj în filmele lor.

Majoritatea aforismelor din film vin din  Tao Te Ching o carte antică a filozofiei taoiste, atribuită lui Lao - Tzu.

VEDEȚI EPISOADE  TRADUSE AICI:

Pentru a viziona acest film subtitrat oferiți-ne o  DONAȚIE pentru a vă împrumuta accesul (doar la acest film) prin Paypal, Revolut, TransferGo sau transfer bancar - detalii AICI 

 FILMELE SE VĂD AȘA DOAR LA CERERE! 
(pentru fiecare în parte - detalii AICI )

Cei care au Donat deja până acum, vor primi accesul la cerere, doar să ne spună/amintească în email 

sau pe celelalte canale de Contact. Cei care donați anunțați-ne prin email (sau celelalte forme de CONTACT) ca să vă înregistrăm în baza noastră de date.


VERSIUNEA FULL HD 1080p

Season 1  (1972)

0. Episodul Pilot: The Way Of The Tiger, The Sign Of The Dragon
1.   King of the Mountain 
2. Dark Angel 
3. Blood Brother 
4. An Eye for An Eye 
5. The Soul is the Warrior 
6. Nine Lives 
7. The Tide 
8. Sun and Cloud Shadow 
9. A Praying Mantis Kills 
10. Alethea 
(un episod în care apare Jodi Foster când era fetiță)
11. Chains 
12. Superstition 
13. The Stone 
14. The Third Man 
15. The Ancient Warrior


Season 2  (1973 - 1974)

16. 2-1 The Well 
17. 2-2   The Assassin 
18. 2-3   The Chalice 
19. 2-4  The Brujo 
20. 2-5  The Spirit Helper 
21. 2-6 The Squaw Man 
22. 2-7 The Salamander 
23. 2-8  The Tong 
24. 2-9 The Soldier
25. 2-10 The Hoots 
26.  The Elixir 
27. 2-12  The Gunman
28. 2-13  Empty Pages of a Dead Book 
29. 2-14  A Dream Within a Dream
30. 2-15 Raiders - The Way of Violence Has No Mind 
31. 2-16 In Uncertain Bondage 
32. 2-17 Night of the Owls, Day of the Doves 
33. 2-18  Crossties 
(în episod apare tânărul Harrison Ford)
34. 2-19  The Passion of Chen Yi 
35. 2-20  The Arrogant Dragon 
36. 2-21  The Nature of Evil
37. 2-22  The Cenotaph (1) 
38. 2-23   The Cenotaph (2)




Season 3 (1974 - 1975)

39. 3-1 Blood of the Dragon, Pt. 1 
40. 3-2 Blood of the Dragon, Pt. 2
41. 3-3 A Small Beheading
42. 3-4 This Valley of Terror
43. 3-5 The Predators
44. 3-6 My Brother, My Executioner
45. 3-7 Cry of the Night Beast
46. 3-8 The Devil's Champion 
47. 3-9 The Garments of Rage
48. 3-10 Besieged 1_ Death On Cold Mountain
49. 3-11 Besieged 2_ Cannon At the Gates
50. 3-12 The Demon God
51. 3-13 The Vanishing Image
52. 3-14 A Lamb To The Slaughter
53. 3-15 The Forbidden Kingdom
54. 3-16 One Step To Darkness
55.  3-17 Battle Hymn
56. 3-18 Danny Caine 1_ Barbary House 
57. 3-19 Danny Caine 2_ Flight to Orion
58. 3-20 The Brothers Caine
59. 3-21 Full Circle
60. 3-22 The Thief Of Chendo
61. 3-23 Ambush
62. 3-24 The Last Raid



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...