Ieşirea Din MATRIX: MICUL BUDDHA - filmul de uichend

AJUTOR

Efectuez traduceri din limba engleză (document, carte, film) sau din română în engleză, la tarife foarte avantajoase, sub preţul pieţei. Mai multe detalii aici. Sau dacă îmi poate oferi cineva o sursă de venit avantajoasă în care să-mi pot păstra libertatea, adevărul și bucuria, îl rog să mă contacteze. Alte forme de într-ajutorare AICI.

sâmbătă, 1 octombrie 2016

MICUL BUDDHA - filmul de uichend

LITTLE BUDDHA (1994)

Continuăm astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend, care ne aduce in vizor una din principalele dovezi ale reincarnarii.

Iata cateva informatii despre film (atentie - Spoilere).

Micul Buddha (în engleză Little Buddha) este un film din 1994, regizat de regizorul italian Bernardo Bertolucci și avându-i în rolurile principale pe Bridget Fonda și Keanu Reeves. Produs de partenerul obișnuit al lui Bertolucci, producătorul britanic Jeremy Thomas, el a marcat reîntoarcerea echipei către Orient după Ultimul împărat.

Micul Buddha este o poveste despre un grup de călugări budiști, condus de Lama Norbu (Ruocheng Ying), care caută copilul în care s-a reîncarnat marele său învățător budist Lama Dorje (Geshe Tsultim Gyeltsen). Lama Norbu și colegii săi călugări cred că au găsit un candidat pentru reîncarnarea lui Dorje în persoana unui băiat pe nume Jesse Conrad (Alex Wiesendanger) din Seattle. În timp ce Jesse este fascinat de călugări și de modul lor de viață, părinții lui, Dean (Chris Isaak) și Lisa (Bridget Fonda), se tem, iar temerea lor se transformă aproape în ostilitate atunci când Norbu îi anunță că și-ar dori să-l ia pe Jesse cu el in Bhutan pentru a fi testat.

Tatăl lui Jesse își schimbă opinia, cu toate acestea, după ce unul dintre prietenii săi apropiați se sinucide, părând să realizeze că ar putea exista mai mult în viață decât muncă și bani. Apoi, el decide să meargă în Bhutan, împreună cu fiul său. În Nepal, ei se întâlnesc cu doi copii care sunt și ei candidați, Raju (Rajuh Lal) și Gita (Greishma Makar Singh).
În film, Lama Norbu se referă la povestea vieții lui Buddha, care este o linie de acțiune din film. În această reprezentare, un prinț hindus numit Siddhartha (Keanu Reeves) începe o călătorie pentru a obține o mai mare conștientizare. Pe măsură ce progresează, el învață adevăruri profunde despre natura vieții, conștiință și realitate. În cele din urmă, el se luptă cu Mara (un demon care reprezintă ego-ul), care încearcă în mod repetat să-l abată și să-l distrugă pe Siddhartha. Printr-o concentrare detașată de lume și prin realizarea în final a naturii iluzorii a ego-ului său, Siddhartha atinge iluminarea.

În final, se constată că toți cei trei copiii sunt reîncarnări ale lui Lama Dorje, manifestări distincte ale corpului său (Raju), ale vorbirii (Gita) și ale minții (Jesse). Are loc o ceremonie și tatăl lui Jesse află lucruri legate de budism. Reîncarnarea lui Lama Dorje reprezintă cele mai importante trei aspecte ale vieții. După ce și-a dus sarcina la bun sfârșit, Lama Norbu intră într-o stare profundă de meditație și moare din propria voință. După ce începe ceremonia funerară, Lama Norbu vorbește copiilor, aparent dintr-un plan mai înalt, spunându-le să aibă compasiune. Chiar înainte de rularea genericului de final, copiii sunt văzuți aruncând cenușa lui în diferite locuri.

La sfârșitul genericului de final, mandala de nisip, care a fost văzută în procesul de realizare în timpul filmului, este distrusă cu o lovitură rapidă. (un simbol al detasarii ... indiferent cata munca si suflet pui in a construi viata ta, totul se poate spulbera intr-o clipa, iar viata ne ofera adeseori aceasta lectie ... pentru a nu fi complet dezechilibrat interior in astfel de momente, un antrenament este necesar, iar construirea si distrugerea unei mandale pe langa alte semnificatii, ajuta in aceasta privinta n.n.).

Thomas și-a format o relație cu lama budist tibetan din Bhutan Dzongsar Jamyang Khyentse Rinpoche, care a fost consilier al filmului și a continuat să-l ajute să facă mai multe filme precum The Cup (1999) și Travelers and Magicians (2003).

În afară de Kathmandu, o altă proeminentă locație din Nepal folosită în film a fost orașul Bhaktapur.
Sogyal Rinpoche și Dzongsar Jamyang Khyentse Rinpoche — amândoi învățători tibetani identificați ca lama reîncarnați sau tulku — apar în film. Sogyal Rinpoche interpretează în secvențele de început rolul lui Khenpo Tenzin, iar Khyentse Rinpoche apare aproape de final când Lama Norbu este văzut meditând în timpul nopții. Khyentse Rinpoche a servit pe post de consultant al lui Bertolucci pentru acest film. Într-un documentar ulterior despre Khyentse Rinpoche intitulat Words of my Perfect Teacher, rolul său în film este discutat prin intermediul unui scurt interviu cu Bertolucci.

Venerabilul Khyongla Rato Rinpoche îl interpretează pe starețul mănăstirii."

Notă: Filmul ne prezintă într-o formă destul de romanțată, modificată și înflorată o mică părticică a vieții lui Siddharta Gautama ... Ca si in cazul altor maestrii spirituali de importanta planetara, aflati in centrul marilor religii, exista foarte multe povesti adiacente sau chiar contradictorii in functie de secta, traditia sau cultul din cadrul religiei respective. In acest film gasiti una din versiuni, esentializata ... O poveste mai apropiata de cel care a fost Buddha puteti sa gasiti in documentarul VIATA LUI BUDDHA, publicat pe blog.


VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI

În completare studiați categoria REÎNCARNARE de pe blogul nostru și/sau citiți următoarele cărți pe această temă:

1) Reincarnarea - Theophile Pascal
2) Karma si reincarnarea - Hiroshi Motoyama 
3) Karma Si Reincarnarea - Barbara Y. Martin, Dimitri Moraitis 
4) PAPUS - Reincarnarea. Evolutia fizica, astrala si spirituala. Spiritul inainte de nastere si dupa moarte
5) PARAMHANSA YOGANANDA - Karma si reincarnarea
6) RUDOLF STEINER - Karma si reincarnare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

A comenta pe acest blog este un privilegiu, nu un drept.
Referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discutii.
Vă mulțumim!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...