Ieşirea Din MATRIX: Mincinosul Mincinoșilor - filmul de uichend

vineri, 1 aprilie 2016

Mincinosul Mincinoșilor - filmul de uichend

LIAR LIAR (1997)

Deoarece astăzi e ziua păcălelilor ne-am gândit să continuăm astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un film de weekend super comic, dar plin de mesaj, un film care ne arată modul în care oamenii mint încontinuu pe cei din jur, dar în primul rând se mint pe ei înșiși. 

Dar mai întai cateva cuvinte despre film, pentru cei care nu l-au vazut inca:


"Fletcher Reede (Jim Carrey) este un avocat obsedat de munca lui care își câștigă existența mințind pe toată lumea. Acest prost obicei l-a transformat într-un om prosper, dar îl îndepărtează în timp de soția lui Audrey (Maura Tierney) și începe să-i afecteze și relația cu fiul său, Max (Justin Cooper).

Deși Fletcher i-a promis de mai multe ori lui Max că va veni la aniversarea lui de opt ani, în momentul în care apare ceva important la muncă, uită cu desăvârșire de petrecere. Într-un târziu sună acasă și se scuză într-un mod atât de penibil, încât chiar și fiul lui iși dă seama că tatăl său este cel mai mare mincinos de pe pământ.


Când vine timpul să sufle în lumânări, Max își pune o dorință: ca tatăl lui să nu mai poată spune nici o minciună pentru o zi întreagă. În mod miraculos, dorința micuțului se îndeplinește și a doua zi, marele avocat descoperă că este total incapabil de a spune ceva ce nu este adevărat.  Viața lui ia cu totul o altă turnură, în principal din cauza încurcăturilor în lanț atât în firma unde lucra cât și în procesul de divorț în care era implicat.  Acest film a fost creat pentru a arăta publicului și o latură mult mai caldă și simpatică a personalității lui Jim Carrey. Poate și din această cauză, scena în care personajul lui Jim se bate singur este una cât se poate de reală. Producătorii spun că nu au folosit nici un efect special, zgomotele care se aud provenind chiar din impactul dintre capul lui Jim și pereți..." SURSA

Nota Noastra: Filmul este facut in regia lui Tom Shadyac de care am vorbit mai mult in documentarul "I am" publicat saptamana asta pe blog.  Colaborarea dintre Tom si Jim Carrey a atins un apogeu in acest film, din punctul meu de vedere. Este evident ca ambii sunt extrem de inteligenti, iar filmul, in ciuda prostelilor comice si specifice lui Jim, genial.

O astfel de inteligenta si intuitie remarcabila i-a apropiat in prezent pe amandoi, atat pe Jim cat si pe Tom, nu intamplator, cred eu, de spiritualitate. Dupa Liar Liar, Tom a regizat Patch Adams, film pe care-l consideram cea mai buna productie a lui Tom.

Nu intamplator, pentru acest film, este luat in colimator un avoca(ca)t. Ei pot fi si adeseori sunt cei mai perversi mincinosi si cei care poate isi acopera vocea constiintei cel mai mult. Nu intamplator spunea diavolul in filmul Devil's Advocate, ca acestia, avoca(ca)tii, sunt principalele unelte ale diavolului pe pamant, fiind cei care fac din alb negru si din negru alb, cei care pot interpreta si rastalmacii orice virtute, principiu, lege, asa cum vor ei si indiferent cum, ei pica tot in picioare.

Este minunat modul cum adevarul dizolva mizeria si dupa o imensa durere adeseori,  focul purificator al adevarului scoate la suprafata diamantul stralucitor care inainte era scaldat in balega.

"Adevarul va va elibera" (dar mai inainte va va irita si tulbura n.n.) este una din principalele vorbe de duh sfinte din biblie in care chiar credem ... In viziunea lui Patanjali (autorul Yoga Sutra) , practica adevarului este una din conditiile esentiale ale inaintarii pe calea spirituala catre contopirea cu Sinele Ultim. Deci doar practica cu discernamant a adevarului poate fi o cale spirituala in sine, fara alte giumbuslucuri, tehnici, contorsionari, jdemii de mantre, yantre, jdemii de ore de meditatie, rugaciune,  posturi, samd. Si cred asta.

Filmul dezvaluie faptul ca purtam cu totii masti, masti sociale, masti de conjuctura, masti prin care ascundem sau ii mintim pe cei din jur si pe noi insine in primul rand. Sigur poate nici sinceritatea bruta a unui copil de 2 ani nu este ceva de dorit in manifestarile noastre publice, un copil care isi exprima spontan, cu toata forta cea mai mica jena, plangand isteric sau mai stiu eu ce anume, insa important este sa ajungem sa putem juca aceste roluri sociale cat mai constient, sa stim ca purtam niste masti de conjuctura si conveninta, menite sa creeze poate, un climat mai diplomatic sau cat de cat armonios, insa sa nu uitam, ca sunt doar niste masti, iar cine suntem noi cu adevarat, este dincolo de aceste jocuri. Insa oamenii uita si se identifica plenar cu mastile (persona in latina inseamna masca, de unde si cuvantul personalitate), se identifica plenar cu personalitatea lor, uitand ca aceasta este doar un rol.

Ok, suficient cu teoria si conferintele ... treceti la portia de ras! Enjoy!

VEDETI FILMUL in calitate HD, TRADUS
AICI - link 1 sau AICI - link 2


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...