marți, 29 martie 2016

TOM SHADYAC - Eu sunt (29.03.2016)

I AM (2011)


"I am (Eu Sunt) este un film documentar scris, narat si regizat de Tom Shadyac. Documentarul exploreaza calatoria personala a lui Shadyac din urma unui accident cu bicicleta din 2007, “natura umanitatii/dimensiunea omului” si “dependenta de materialism mereu crescanda a lumii”.


Filmul realizat de Shadyac cu o echipa de patru oameni, contrasteaza brusc cu lucrarile umoristice anterioare ale lui. In urma accidentului cu bicicleta Shadic sufera de “sindromul post traumatic” experimentand luni de zile dureri de cap si hipersensibilitate la lumina si zgomot. Sindromul a a urmat efectelor cumulative ale ranilor la cap capatate anterior la surfing, biciclism montan si basket.

In 2011 un articol din New York Times sustinea: 
“simptomele unei comotii nu dispar”.
Ceva ca un simplu mers la bacanie era durerors pentru Shadyac, al carui creier era incapabil sa filtreze anumiti stimuli. Dupa ce tratamentele medicale au esuat in al ajuta el s-a izolat complet dormind in camaruta/ baia sa si capitonand ferestrele casei lui mobile cu draperii negre. Pe masura ce simptomele in sfarsit incepeau sa se potoleasca, regizorul a dorit sa impartaseasca cercetarea sa launtrica, iar modul cel mai bun pe care l-a stiut a fost filmul." 

In documentar, Tom intervieveaza oameni de stiinta, lideri religiosi, ecologisti si filozofi printre care ii includem pe: David Suzuki, Desmond Tutu, Noam Chomsky, Lynne McTaggart, Elisabet Sahtouris, Howard Zinn, Thom Hartmann, Dean Radin si multi altii. 
Filmul pune doua intrebari centrale: "Ce este gresit cu lumea?" si "Ce putem face noi legat de asta?" Filmul este despre "conectivitatea umana, fericire si spiritul uman" si exploreaza călătoria personală a lui Tom Shadyac, natura umanității și dependența acesteia de materialism.
Filmul ajunge la niste concluzii extrem de interesante printre care enumeram urmatoarele; cooperarea, empatia si compasiunea sunt calitatile intrinseci ale fiintei umane, calitati pe care omul si le erodeaza in timp in societatea competitionala si consumerista actuala. Separarea este o iluzie, iar noi suntem cu totii permanent interconectati. Senzatia de separare este cea care sta la radacina tuturor disfunctionalitatilor societatii actuale. Ceea ce facem fiecare dintre noi, individual, chiar afecteaza la nivel global omenirea. "I am" vine de la ideea ca suntem cu totii responsabili de ceea ce se intampla acum in lume, iar solutia este simpla, dar si complicata in acelasi timp: DRAGOSTEA.

"All we need is love" - John Lenon  

La premieră filmul a obținut 20 de minute de aplauze în picioare. 


Tom Shadyac este recunoscut pentru regizarea celebrelor filme "Ace Ventura: Detectivul lui Pește", filmul care i-a facut celebrii atat pe Tom cat si pe Jim Carrey, cu care a mai lucrat și la filmele: Bruce Almighty (Dumnezeu pentru o zi), Liar Liar (Mincinosul mincinosilor) si celelalte filme din seria Ace Ventura.  A mai lucrat cu Eddie Murphy la seria "Profesorul trasnit"; cu Kevin Costner la filmul "Dragonfly", cu Steve Carell si Morgan Freeman la "Evan Almighty" (Evan Atotputernicul), urmarea la Bruce Almighty, dar poate cel mai important film este "Patch Adams" cu Robbin Williams (un film aflat in top 5 al preferintelor noastre).

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI - link 1:


SAU AICI - Link 2

Un comentariu:

Catalina spunea...

Frumoasa expunere... noi suntem problema, insa tot noi suntem si solutia. Multumiri celor care l-au tradus si l-au postat.

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa 1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi. Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.
Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portaal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...