vineri, 28 august 2015

SEX DIN COMPASIUNE (28.08.2015)

Sexo por compasión (2000)
Compassionate Sex 

Continuam astazi lista de  FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALEcu un alt film de weekend interesant, o comedie simpatica cu un mesaj catre bigotii crestini. Dar mai intai cateva cuvinte despre film:
Dolores este o femeie matura si extrem de grijulie, generoasa, atenta, daruita, iubitoare, dar pe care soţul ei o părăseşte deoarece u mai suporta starea ei de curăţenie sufletească. Disperată să-şi aducă soţul înapoi şi sfătuită de preotul invidios pe sfinţenia ei, hotărăşte să păcătuiască şi astfel îşi dedică viaţa făcând acte de caritate care implică acte sexuale cu cei care recunosc că au probleme sufleteşti sau că sunt păcătoşi pentru a-i ajuta să-şi depăşească problemele, devenid astfel un fel de consilier psihologic care foloseşte sexul ca o formă de vindecare. Dolores devine Lolita şi ajunge foarte faimoasă. În scut timp, toţi bărbaţii încep să-i caute "ajutorul". 
Filmul este cumva simbolic, căci prin retrezirea energie sexuale din oraş, prin sexul ei curat şi compasiv, oraşul recapătă viaţă şi culoare, lumea regăsindu-şi fericirea după o lungă perioadă de scufundare în amărăciune şi tristeţe. 
Filmul ridică la fileu problema adulterului ca păcat major în creştinism, fiind unul din cele 10 păcate din DECALOG. Este adulterul 100% un păcat dacă intenţia cu care este făcut acest adulter implică caritatea, ajutorul, bunăvoinţa, compasiunea? Şi prostituţia poate astfel căpăta o sacralitate, o virtute, dacă este făcută cu intenţia potrivită cu inima la locul potrivit.
Filmul este totuşi un gen de comedie care nu poate fi luat în serios, un film care face un mişto foarte fin de bigoţii creştini, care în cazul filmului de faţă sunt reprezentaţi de un preot excentric.Bănuim că filmul poate avea şi un sens simbolic mai adânc pe care nu reuşim să-l descifrăm cu exactitate, căci fiecare simbol poate avea multiple înţelesuri aşa că nu ne batem capul cu ele.

VEDEŢI FILMUL TRADUS AICI:Niciun comentariu:

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa 1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi. Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.
Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portaal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...