Ieşirea Din MATRIX: FILMUL DE WEEKEND - Gândac (17.07.2015)

vineri, 17 iulie 2015

FILMUL DE WEEKEND - Gândac (17.07.2015)

BUG (2002)

Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend care ne arata, efectiv, ce mica e lumea si cum atingem viata celorlalti in moduri nebanuite, iar apoi, cum toate se intorc la noi in moduri la fel de nebanuite.

În acest film independent şi fermecător, un băieţel striveşte un gândac şi astfel pune în mişcare o serie de evenimente, mai mici şi mai mari (de ex. pierderea unei rezervări la restaurant, întreruperea serviciului prin cablu tv, mai multe relaţii care se destramă, şamd). Dezastrul unuia devine fericrea altuia şi vice versa: de exemplu, datorită faptului că un om îşi pierde slujba, o fetiţă devine balerina şefă în piesa de teatru şcolară, dar în schimb asta cauzează moartea porcuşorului de companie. Dincolo de comicul sau dramaticul situaţilor, Bug oferă o privire profundă asupra interconectării viului.

Privind acest film devine şi mai uşor de înţeles expresia "Atunci când un fluture a dat din aripi, se stârneşte un uragan în alt colţ din univers" sau expresia "Când se mişcă un fir de iarbă, întregul univers ştie asta".

Putem afecta vieţile celor din jur în moduri nebanuite şi profunde şi adeseori involuntare şi inconştiente, cu gesturi simple: de ex. un zâmbet oferit cuiva aflat într-un moment de mare depresie şi în pragul sinucideri îi poate influenţa decizia, un simplu gest de bunavoinţă şi iubire necondiţionată oferit într-un moment cheie poate schimba multe destine. Chiar nu avem idee şi nu putem anticipa lanţul de efecte cauzate de faptele noastre, însă cert este un lucru: mai devreme sau mai târziu, efectul de bumerang al faptelor noastre se va întoarce la noi, iar asta este sugerat şi în filmul de astăzi şi în filmul oferit ca bonus la final.

VEDEŢI FILMUL TRADUS AICI:

SERVER 1

SERVER 2


SERVER 3


În completarea acestui film vă invităm să vedeţi un alt film, indian, numit "Right Here, Right now"cu subtitrare in engleza doar (din păcate) care din punctul nostru de vedere este şi mai intens, mai clar şi mai bine realizat ca BUG, mai ales datorită faptului că filmul este filmat doar din doua sau trei bucati  ceea ce poate fi consideat o capodoperă îm sine. Aproape 30  de minute de film realizate doar cu doua sau trei intreruperi de imagine şi cu atâtea personaje interconectate este aproape de neimaginat, dar iată că aceşti producători indieni au reuşit.


Niciun comentariu:

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...