sâmbătă, 14 februarie 2015

POVEŞTI ADEVĂRATE DESPRE LUMEA ÎN CARE TRĂIM (14.02.2015)

The Story of Stuff Project (2008)
Proiectul Povestea Lucrurilor

"In decembrie 2007,  Annie Leonard şi prietenii ei de la  Free Range Studios au postat un filmuleţ de 20 de minute pe internet, despre modul cum noi facem, folosim şi aruncăm lucrurile, dezlănţuind astfel un torent de cereri pentru un dialog onest pe marginea impactului culturii nostre consumptive nebuneşti asupra oamenilor şi planetei. În cei peste 7 ani de când a fost lansat filmuletul The Story of Stuff , desenul animat al lui Annie despre gunoi, a fost vizionat de peste 40 de milioane de oameni din întreaga lume.
Annie a răspuns acelor vizitatori însetaţi de mai multe informaţii şi căi de acţiune prin înfiinţarea în 2008 a Proiectului POVESTEA LUCRURILOR . De atunci a fost lansată o carte foarte bine vândută, au creat un plan educaţional pentru licee numit  Buy, Use, Toss (Cumpără, Foloseşte, Aruncă), au dezvoltat un program pentru comunităţiile credincioase, şi au lansat un podcast plin de speranţe numit The Good Stuff (Lucrul Bun) care raporta toate eforturile făcute de cei care fac schimbări pozitive zi de zi.
De asemenea au creat o serie de noi filme pe langa episodul initial (devenit astfel un episod pilot): Sezonul I -- The Story of Bottled Water (Povestea apei îmbuteliate), The Story of Cosmetics (Povestea Cosmeticelor) şi The Story of Electronics (Povestea electronicelor). Apoi, când nevoia comunităţii lor a cerut să intre chiar şi mai adânc în problemă, au creat sezonul 2 — The Story of Citizens United v. FEC (Povestea Cetăţenilor Uniti vs. FEC), The Story of Broke (Povestea Falimentului), The story of cap and trade (Povestea comerúlui cu emisii de carbon) , The Story Of Solutions (Povestea soluţiilor) şi  The Story of Change (Povestea Schimbării) — care examinează rădăciniile producţiei noastre nesustenabile şi tiparele de consum: ce face sistemul să ticăie, cine plăteşte, cine beneficiază şi cum putem să facem să redresăm lucrurile. 
Recent, datorită impactului asupra milioane de oameni au pornit o acţiune de strângere de soluţii împreună cu cei peste 500 000 de membrii din întreaga lume şi în 2014 au lansat prima campanie susţinută şi concepută de comunitatea lor pentru reducerea poluării cu plastice şi pentru a opri corupţia politică. De asemenea, la sfârşitul anului trecut au făcut o tabără pentru antrenarea "muşchilor" de cetăţeni model."
Traducerea şi adaptarea de aici: http://storyofstuff.org
Marea parte a filmuleţelor sunt din fericire, traduse, insa 3 nu. Daca aveti imbold si/sau inspiratie sa le traduceti, le puteti descarca de aici (doua din ele au subtitrare in engleza).

Va invitam sa le vedeti pe cele traduse si ne aici:

Niciun comentariu:

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa 1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi. Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.
Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portaal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...