Continuam astazi seria de reluari a unor
documentare care, cel putin pe noi, ne-au marcat, insa din pacate, au
trecut prea putin remarcate sau observate desi sunt niste informatii
deosebit de importante. Stim ca prea putini dintre voi aveti obiceiul de
a va uita in urma desi exista informatii deosebit de importante acolo.
De aceea ni se pare binevenita readucerea in atentie a unor documentare
care chiar merita mai multa atentie. In plus, venim cu informatii noi, actualizari ce merita mentionate, lucruri care la vremea postarii nu se stiau sau nu aparusera. Ordinea reluarii filmelor este una
data de data publicarii pe blogul nostru. Reluam incepand cu 2008, cel
de astazi fiind un documentar publicat initial in 2.11.2008, apoi ne
apropiem incet incet de anul curent. Ne-am bucura sa existe printre voi
oameni care nu au vazut inca, acest documentar important.
Documentarul face o ancheta asupra celei mai puternice institutii din zilele noastre. El exploreaza trecutul sau si modul in care a ajuns sa domine lumea. Totodata, el releva implicatiile faptului ca, din punct de vedere legal, o corporatie este socotita o "persoana". Dar ce fel de persoana este? Dupa o analiza punct-cu-punct, diagnosticul este tulburator: psihopată.
Filmul examineaza cum cultura corporata, iconografia si ideologia sa patrund in toate aspectele vietii noastre. Institutiile dominante din trecut - biserica, monarhia, partidul comunist - au fost "umilite". Corporatia pare sa sfideze deja istoria. Incotro se indreapta?
"Pentru corporaţii, respectarea legilor este o chestiune de eficienta economica. Câta vreme costul nerespectarii legilor este mai mic decât venitul corespondent, corporaţiile nu le vor respecta."
Milton Friedman: "A cere unei corporatii sa fie responsabilă din punct de vedere social, este ca şi cum ai cere acelaşi lucru unei cladiri".
Trăim într-o lume în care nu guvernele conduc, ci elita din umbră prin corporaţii (care adeseori sunt nişte caracatiţe multinaţionale lacome şi hrăpăreţe) fiind instrumentele perfecte ale unui război economic menit să ne ţină în sclavie. Grupurile de interese grupate în jurul acestor corporaţii dau tonul în toate domeniile societăţii, de la politică la mass media, de la economie şi finanţe la orice alt domeniu din această lume nebună. Trăim nu în democraţie ci într-o corporatocraţie.
Goana nebună după profit şi după putere "no matter what" în care scopul scuză mijloacele este diabolică şi patologică.
In completarea documentarului de astazi vizionati si documentarul I'm Fishead (Psihopatul Corporatist Dopat) , un film in care ni se explica pe larg cine poate sta in fruntea unor astfel de entitati bolnave (psihopate) cum sunt corporatiile: evident, niste psihopati!
In completarea documentarului de astazi vizionati si documentarul I'm Fishead (Psihopatul Corporatist Dopat) , un film in care ni se explica pe larg cine poate sta in fruntea unor astfel de entitati bolnave (psihopate) cum sunt corporatiile: evident, niste psihopati!
În premieră pe ţară, cu subtitrare în limba română
(îi mulţumesc încă odată şi pe această cale lui Coroner73 pentru colaborarea la această traducere):
VEDEȚI FILMUL TRADUS AICI:
ÎN DOUĂ PĂRȚI
(Calitate mai slabă)
PRIMA PARTE TRADUSA AICI
A II -A PARTE TRADUSĂ AICI
Dacă doriți calitate mai bună, dintr-o bucată, DVDRip 720p, oferiți o donație și cereți accesul.
BONUS
CORPORATOCRATIA
Cum se inrobesc tarile prin DATORII
Cum se inrobesc tarile prin DATORII
JORDAN MAXWELL - STATUL CORPORATIE
In completare cititi si cartea "Confesiunile unui asasin economic" (editie de lux) - John Perkins
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!