„Cu titlul original Steal This Film, acest documentar are ca subiect mișcarea împotriva drepturilor de proprietate intelectuală.
În urma controversatelor acte împotriva piratării, precum SOPA, PIPA și ACTA, filmul este o dezbatere liberă despre consumatorii de media.
De multe ori, produsele media care ne sunt vândute sunt de o calitate mediocră, iar consumatorii încep să devină ei înșiși creatori de conținut, lovind astfel în monopolul marilor case de producție din industria filmului sau a muzicii.
Filmul analizează războaiele asupra drepturilor de proprietate intelectuală și face o paralelă între impactul presei tipărite și al internetului, care face informația accesibilă nu doar unui grup privilegiat.
Natura descentralizată a internetului face ca legea impotriva pirateriei să fie imposibil de aplicat. Mai mult, internetul transformă consumatorii în producători de conținut, fără interese financiare.”
„Va veni o vreme când SOPA, PIPA, ACTA, aceste înşiruiri de litere, vor deveni doar o simplă amintire. Documentarul de faţă, nu este despre piraterie, nu vă învaţă cine ştie ce tehnici sofisticate de piratat, este, pur şi simplu, o discuţie, o dezbatere liberă, despre consumatorii de media. Spuneam, va veni o vreme când aceşti consumatori vor refuza să mai cumpere produsele mediocre, tâmpite, a tot felul de case de producţie şi vor deveni, ei înşişi, producători de conţinut, iar creaţiile lor vor circula liber pe internet, pe toate reţelele, pe dispozitive media. Ce se va întâmpla, atunci, cu marii rechini din industria muzicii, din industria filmului? Răspunsul nu e greu de ghicit. Se pare că vremea aceea, despre care vă vorbeam, a şi sosit!” SURSA:https://www.youtube.com/
Nota noastră: părerea noastra despre copyright (drepturile de autor) este cea exprimata de Michael Moore in acest scurt filmulet de aici, iar ceea ce spune acesta este cu atat mai valabil in ceea ce priveste documentarele de genul celor de pe blogul nostru, care multe dintre ele pot fi considerate vitale pentru noi si lumea in care traim.
Cand nu o sa mai avem ce sa postam poate vom relua anumite articole ... Poate unele carora nu le-am facut o recenzie cine stie ce desi ar fi meritat ...
Foarte bune filmele. O sa le pun si la mine. Iar revolutia de care vorbeau, una asemanatoare cu cea de pe vremea cand se inventa tiparul, are loc deja. E suficient sa te uiti pe strazile din brazilia, turcia, siria, grecia, spania si, in curand, romania. Partea a treia a filmului ar trebui sa fie despre bitcoin. Sau litecoin, sau namecoin, sau PPcoin. Sau multitudinea de monezi de tip P2P ce vor aparea in viitor. Si care ne vor ajuta sa luam puterea si controlul economic din mana sistemului centralizat. La fel cum am luat puterea creatiei si impartasirii informatiei din mana hollywood si mass-media.
Drepturile de autor la materialele care circulă pe internet este uşor de rezolvat. Extrem de uşor. Sunt peste 2,7 miliarde de abonaţi la internet. Un simplu dolar băgat în abonamentul de internet, ar aduce 2,7 miliarde de dolari lunar, 32 de miliarde anual. În 10 ani ar fi 320 de miliarde de dolari. Adică cât nu au făcut creatorii de artă sau soft în 100 de ani. Banii viraţi într-un cont internaţional. Plata să se facă persoanelor care creează artă sau soft, În momentul când un utilizator face download la o creaţie video, audio sau de software, sistemul să vireze automat a sumă de bani stabilită din acel cont. E simplu. Tehnologia IT permite aşa ceva. Nu există voinţă şi nici dorinţă.
Problema este faptul ca arta e subiectiva .. Gutza , Salam si Vijelie ar considera ca fac arta ... si poate ei ar crede ca li se cuvine mai mult decat altor „bagabonti” care fac muzica pe planeta asta. La fel si in cazul video ... orice handicapat care se filmeaza in timp ce face bilute la stop se va crede fotoigienic si cumparabil ... treburile se complica.
Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului. Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare. De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici. Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii. Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții. Vă mulțumesc pentru înțelegere!
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!
DE AJUTOR
Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga- cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!
Buna ziua! postari mai vechi mai postati in reluare? in s[ecil pe cele care u comentrii multe care au prezentat interes.Pa!
RăspundețiȘtergereCand nu o sa mai avem ce sa postam poate vom relua anumite articole ... Poate unele carora nu le-am facut o recenzie cine stie ce desi ar fi meritat ...
RăspundețiȘtergereFoarte bune filmele. O sa le pun si la mine. Iar revolutia de care vorbeau, una asemanatoare cu cea de pe vremea cand se inventa tiparul, are loc deja. E suficient sa te uiti pe strazile din brazilia, turcia, siria, grecia, spania si, in curand, romania. Partea a treia a filmului ar trebui sa fie despre bitcoin. Sau litecoin, sau namecoin, sau PPcoin. Sau multitudinea de monezi de tip P2P ce vor aparea in viitor. Si care ne vor ajuta sa luam puterea si controlul economic din mana sistemului centralizat. La fel cum am luat puterea creatiei si impartasirii informatiei din mana hollywood si mass-media.
RăspundețiȘtergereAsa sa fie!
RăspundețiȘtergereDrepturile de autor la materialele care circulă pe internet este uşor de rezolvat. Extrem de uşor. Sunt peste 2,7 miliarde de abonaţi la internet. Un simplu dolar băgat în abonamentul de internet, ar aduce 2,7 miliarde de dolari lunar, 32 de miliarde anual. În 10 ani ar fi 320 de miliarde de dolari. Adică cât nu au făcut creatorii de artă sau soft în 100 de ani. Banii viraţi într-un cont internaţional. Plata să se facă persoanelor care creează artă sau soft, În momentul când un utilizator face download la o creaţie video, audio sau de software, sistemul să vireze automat a sumă de bani stabilită din acel cont. E simplu. Tehnologia IT permite aşa ceva. Nu există voinţă şi nici dorinţă.
RăspundețiȘtergereProblema este faptul ca arta e subiectiva .. Gutza , Salam si Vijelie ar considera ca fac arta ... si poate ei ar crede ca li se cuvine mai mult decat altor „bagabonti” care fac muzica pe planeta asta. La fel si in cazul video ... orice handicapat care se filmeaza in timp ce face bilute la stop se va crede fotoigienic si cumparabil ... treburile se complica.
RăspundețiȘtergere