Ieşirea Din MATRIX: ÎNȚELEPCIUNEA TRAUMEI - Ar putea fi durerea noastră cea mai profundă o ușă către vindecare? (un documentar psihologic)

AJUTOR

Efectuez traduceri din limba engleză (document, carte, film) sau din română în engleză, la tarife foarte avantajoase, sub preţul pieţei. Mai multe detalii aici. Sau dacă îmi poate oferi cineva o sursă de venit avantajoasă în care să-mi pot păstra libertatea, adevărul și bucuria, îl rog să mă contacteze. Alte forme de într-ajutorare AICI.

luni, 21 iunie 2021

ÎNȚELEPCIUNEA TRAUMEI - Ar putea fi durerea noastră cea mai profundă o ușă către vindecare? (un documentar psihologic)

 THE WISDOM OF TRAUMA (2021)

„Unul din cinci americani este diagnosticat cu boli mintale într-un anumit an. Sinuciderea este a doua cea mai frecventă cauză de deces în SUA pentru tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani. Omoară peste 800.000 de oameni pe an la nivel global și 48.300 în SUA. Supradozajul cu medicamente ucide 81.000 în SUA anual.

Epidemia de auto-imunitate afectează 24 de milioane de oameni din SUA.

Producătorii filmului pun întrebarea „Ce se întâmplă?”

Potrivit dr. Gabor Maté, epidemiile legate de anxietate, boli cronice și abuz de substanțe sunt normale. Dar nu în felul în care ai putea crede.

În „Înțelepciunea traumei”, călătorim alături de medic, autorul cel mai bine vândut și primitorul Ordinului Canadei, Dr. Gabor Maté, pentru a explora de ce societatea occidentală se confruntă cu astfel de epidemii. 

Aceasta este o călătorie cu un bărbat care și-a dedicat viața înțelegerii legăturii dintre boală, dependență, traume și societate.

Trauma este forța invizibilă care ne modelează viețile. Modifică modul în care trăim, modul în care iubim și modul în care dăm sens lumii. Este rădăcina rănilor noastre cele mai profunde. 

Dr. Maté ne oferă o nouă viziune: o societate informată despre traume, în care părinții, profesorii, medicii, factorii de decizie politică și personalul juridic nu sunt preocupați de stabilirea comportamentelor, stabilirea diagnosticelor, suprimarea simptomelor și judecarea, ci în schimb caută să înțeleagă sursele din care comportamente tulburătoare și boli izvorăsc în sufletul omului rănit. El ne indică calea vindecării individuale și colective.

Declarația producătorilor

Când am început acest film, ne-am gândit că suntem printre norocoșii care au avut o copilărie fericită. Am crezut că trauma este cauzată de lucruri rele care se întâmplă oamenilor; chiar lucruri rele: război, crimă, violență, exploatare sexuală ... Dar traumele, așa cum am aflat de la Dr. Gabor Maté, se întâmplă tuturor. 

În mod individual și colectiv, noi purtăm niște dureri restante care nu au fost auzite niciodată, deoarece ne lipsesc povești care să ne ajute să împărtășim, să fim martori și să păstrăm spațiu pentru cele mai profunde răni ale celuilalt. Trauma nu poate fi întotdeauna cucerită, fixată sau rezolvată, dar poate fi auzită, ținută și iubită.

Imaginați-vă o lume care să știe despre traume. Imaginați-vă propria familie și comunitate. Ar putea profesorii să acționeze diferit în școlile dvs.? Ce ziceți de medicii care caută să vă ajute să vă vindecați? De judecătorii responsabili de hotărârea sentințelor? De factorii de decizie care definesc structurile noastre colective și liderii pe care îi desemnăm să ne reprezinte vocea? 

Noi avem viziunea unei lumi care se eliberează de cicluri de traume și devine mai deschisă și mai incluzivă. Totul începe cu noi, cu adevărat. Începe când permitem rănilor noastre să ne învețe despre ascultare, iubire de sine și compasiune și să ne amintească de prețiozitatea vieții. Atunci adevărul ne deschide inimile și înțelepciunea noastră înnăscută începe să strălucească prin rănile noastre.

Pentru mai multe informații despre film, vizitați:

https://gabormate–sand.thrivecart.com/supporter/” 

SURSA

VEZI FILMUL TRADUS 

AICI sau AICI sau AICI sau AICI

(cu reclame)

(pentru versiunea fără reclame, HD, oferiți o donație și cereți accesul)

Niciun comentariu:

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...