Ieşirea Din MATRIX: CEL ALES - un film românesc deosebit de bun

AJUTOR

Efectuez traduceri din limba engleză (document, carte, film) sau din română în engleză, la tarife foarte avantajoase, sub preţul pieţei. Mai multe detalii aici. Sau dacă îmi poate oferi cineva o sursă de venit avantajoasă în care să-mi pot păstra libertatea, adevărul și bucuria, îl rog să mă contacteze. Alte forme de într-ajutorare AICI.

miercuri, 20 mai 2020

CEL ALES - un film românesc deosebit de bun

THE CHOSEN ONE (2015)
„Filmul "Cel ales", a fost premiat la gala International Filmmaker Festival of World Cinema din Milano 

Lungmetrajul "Cel ales", de Cristian Comeagă, a fost distins, sâmbătă, la gala International Filmmaker Festival of World Cinema din Milano, Italia, cu premiile pentru cel mai bun film străin, cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură.

Filmul "Cel ales", premiat la gala International Filmmaker Festival of World Cinema din Milano
La gala de decernare a premiilor acordate de International Filmmaker Festival of World Cinema, o competiţie în care au fost înscrise peste nouă sute de filme din întreaga lume, au participat Bogdan Stanoevici, Nicodim Ungureanu şi Olimpia Melinte, toţi trei nominalizaţi pentru performanţele lor din acest lungmetraj, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

"Cel ales" a primit trofeul pentru cel mai bun film de ficţiune străin şi trofeul pentru cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură, acordat pentru performanţa echipei compuse din Gabriela Creţan, Olimpia Stoicea, Margo Ştefan şi Alexandra Bârlădeanu. În plus, filmul a primit o nominalizare pentru cea mai bună coloană sonoră.

Astfel, distincţiile acordate la Milano ridică la nouă numărul premiilor internaţionale obţinute de acest thriller.

Personajul principal, interpretat de Bogdan Stanoevici, este un anonim recrutat de serviciile secrete în anii 1980, în timpul liceului, ce revine în ţară şi încearcă după mai bine de trei decenii să se elibereze din tentaculele caracatiţei care continuă să-i stăpânească existenţa. 

Nicodim Ungureanu dă viaţă personajului ce reprezintă această putere ascunsă, Olimpia Melinte joacă rolul iubitei din adolescenţă, iar Laura Cosoi este necunoscuta care conduce paşii protagonistului pe scurtul şi dramaticul său drum prin România de azi.

"Cel ales" este o producţie Domino Film, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.” - SURSA

Notă: Filmul mi se pare reprezentativ pentru modul în care oamenii sunt recrutați în toate serviciile secrete, în mafie, în frății, în cercurile elitei, unde înainte de a intra și a afla dedesubturile, ești forțat să faci o crimă sau ceva oribil, un caz foarte bine instrumentat care te-ar incrimina, poate, pe viață. Doar așa ai acces la anumite informații, acces în cercurile de putere, bani, faimă șamd, dar totodată ești vândut complet celor ce te controlează. 

Mi s-a părut de Oscar modul cinic  în care „Escu” ne arată cum funcționează lucrurile și exhibiționismul puterii afișat într-un mod foarte sfidător și foarte realist, căci așa se simt cei de la putere care ne sfidează în față: ei sunt niște Dumnezei pe Pământ, noi niște oi proaste.  Și din păcate ajung să le dau tot mai multă dreptate : sclavii au ajuns să-și venereze lanțurile, ba chiar să dezvolte sindromul Stockholm , au început să empatizeze și să țină cu infractorii care ne abuzează non-stop.

VEDEȚI FILMUL AICI:

2 comentarii:

Paul7 spunea...

Viata e asa simpla, insa noi suntem asa delasatori si mancurti!!! Cum sa te salveze civilizatiile evoluate cand tu porti masca...!!!?!!! =)))

Ce stiu eu. spunea...

Acest film trebuie vazut dupa vizionarea altuia : Cel mai iubit dintre pamanteni 1993. In acest fel vom avea imaginea completa a genocidului din aceasta tara 1945-2020 !

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...