Ieşirea Din MATRIX: CULTE, SECTE - explicații

sâmbătă, 7 decembrie 2019

CULTE, SECTE - explicații


Deoarece Netflix a scos un episod despre culte în cadrul seriei de documentare EXPLAINED (Pe înțelesul tuturor), m-am gândit să-l postez și eu și pe acesta și un alt film pe care-l aveam pe temă, intitulat Killer Cults, care împreună cu cel de la Netflix, dar și cu cel de la seria Ancient Aliens (S03x12 - Aliens and deadly cults), care aduce o perspectivă unică în această privință, vom încerca să pătrundem un pic și mai adânc în misterele minții liderilor acestor mișcări, dar și în psihologia maselor de oameni care aderă la astfel de culte, secte, mișcări.

Despre unele mișcări și culte am mai vorbit în categoria CULTE/SECTE așa că nu o să mai insist aici, însă doresc să public partea a 2-a a unui articol satiric de pe blogul prietenului KaMarius (asta după filme).

Un singur lucru vreau să mai spun pe subiect:

Acești lideri, guru-și charismatici, îndeplinesc adeseori rolul de idioți narcisiști (adeseori sociopați) utili meniți să ardă karma de prostie a unora mai slabi de înger ca ei, oferind acel șut în popo un pas înainte, unora care au nevoie de ei ca să le deschidă ochii, dacă nu chiar să-i închidă de tot, cum a fost cazul pe la unele din aceste culte.

P.S. În altă ordine de idei, cei care mai aveați îndoieli că Osho a avut 93 de Rolls Royce-uri, iată aici o filmare de la dezmembrarea comunității Rajneeshpuram.

VEDEȚI MAI JOS URMĂTOARELE FILME:

CULTS - EXPLAINED - Server 1 (Netflix - ep1, sezonul 2), 

și

KILLER CULTS

dar și  Ancient Aliens (S03x12 - Aliens and deadly cults)

Ghidul ușor de utilizat pentru a deveni un Guru (partea a 2-a) 
(with link to the Eng version)

Pentru a viziona acest film subtitrat oferiți-ne minim 5 lei DONAȚIE pentru a vă împrumuta accesul (doar la acest film) sau abonați-vă cu 25 lei sau 5 euro/lună la canalul nostru pentru acces la toate cele restricționate, nelimitat (timp de o lună), sau cu 50 Euro (250 lei) / an sau 100 Euro/viață prin Paypal, Revolut, TransferGo sau transfer bancar - detalii AICI 

Cei care au Donat deja până acum, vor primi accesul la cerere, doar să ne spună/amintească în email 
sau pe celelalte canale de Contact. Cei care donați anunțați-ne prin email (sau celelalte forme de CONTACT) ca să vă înregistrăm în baza noastră de date.


”Deci ai amplificat mica ta epifanie din baie într-o deplină și explozivă iluminare orgasmică, ai creat o învățătură indescifrabilă și ai convins câțiva tipi și tipe că tu ești Adevăratul Shree Sri McCoy-ji. Ai urmărit cu migală toate instrucțiunile din Ghidul ușor de utilizat pentru a deveni un Guru - Partea 1, și crezi că e în sfârșit timpul pentru a avea durerile picioarelor spălate în apă de trandafiri ... Dar stai! Faza critică este pe cale să înceapă. Iată ghidul exclusiv al membrilor scris de GD și de mine pentru Livin' La Vida Guru Loka!

1) Distruge concurența:

În mod constant spune că toate celelalte învățături sunt superficiale și toți ceilalți maeștri sunt prinși în diferite grade de auto-amăgire (ne-realizați pe deplin). (Notă: Maeștrii care nu mai sunt în viață pot să fie lăudați în mod liber). De asemenea, orice elev care pleacă sau dorește să exploreze și altceva este un idiot.

Pe scurt, prezintă-te ca singurul broker pentru iluminare de pe această planetă. Ești singura priză pentru a-i conecta la Sursă. Ești singurul maestru autentic-cu-adevărat-capabil ... restul sunt toți înșelători, hoți și maimuțe delirante!

2) Premiul discipolul săptămânii:

Lasă discipolii tăi să concureze pentru atenția și afecțiunea ta. Creează situații în care discipolii concurează pentru chestii intangibile, cum ar fi un loc in fața podiumului sau pentru resturile din farfuria ta. Recompensa și pedeapsa publică este cheia esențială pentru acest lucru. Reamintește-le elevilor că cel care are microfonul și barba mare are întotdeauna dreptate! Ține-i bine în frâu nepermițându-le să știe exact unde se află ei și cât de mult au evoluat. Și pentru propriile avantaje ale poziției tale, reamintește-i fiecărei discipole atractive că "un discipol adevărat niciodată nu spune nu".

3) "Pentru propriul tău bine":

Fă această frază să fie refrenul la toate melodiile tale. Te pun să lucrezi pe gratis ... pentru binele tău. Iau toți banii ... pentru binele tău. Te umilesc în public ... pentru binele tău. Experimentez ipostaze tantrice cu prietena ta ... pentru binele tău. Și într-o zi îmi vei mulțumi pentru asta! (Repetă refrenul de 2 ori.) 
O variantă superbă a acestei strategii este: "Aceasta este ceea ce sufletul tău cere." Încearcă să argumentezi vreo cale de ieșire din asta!

4) Elevează oile:

Recompensează discipolii care devin tot mai mult ca niște oi, sau roboți fără minte - oricare dintre acestea survine mai întâi. Dacă prezintă simptome de gândire independentă, rezolvă asta ferm, pentru că, evident, vine de la ego-ul lor. Dar să fii un pic mai viclean cu asta: Spune discipolilor să aibă încredere în vocea lor interioară - dar numai după ce o traduci tu pentru ei!

5) Spiritualizează toate dorințele:

Este posibil să ai o întrebare pertinentă aici: cum să-ți menții aura specială chiar după ce elevii te văd dând-o în bară zi după zi? Iată cum funcționează această tehnică simplă de folosit de tot ignorantul: "Din moment ce tu ești conștiința pură, tot ceea ce faci este nevinovat. Și din moment ce ei nu sunt încă treziți spiritual, tot ceea ce fac ei vine din ego! "
Așa că, acum ai dreptul de a fi nepoliticos, furios, gelos, lacom, nesigur și să le-o tragi la toate dimprejur în timp ce ești încă realizat spiritual. Iluminarea înseamnă că niciodată nu e nevoie să spui că ai greșit și-ți pare rău ... sau că ești rău, sau confuz, sau depresiv, sau excitat!

6) Fă strălucitoare suferința:

În timp, unii adepți vor fi într-adevăr stresați, în încercarea lor de a satisface standardele tale imposibile. Unii ar putea începe să suspecteze că nefericirea lor constantă este un semn că ei nu sunt pe drumul cel bun. Deci nu face - repetăm - nu face ca fericirea sau dragostea sau pacea să fie etaloanele de măsurare a progresului! În schimb, continuă spunându-le că cu cât suferă mai mult, cu atât mai mult evoluează! Reinterpretează toată prostia și depresia lor ca "noaptea întunecată a sufletului" sau "parte din procesul de ascensiune". Spune-le povești despre cât de mulți oameni în trecut au suferit și au plâns pentru iluminare, și ține-i dependenți de luptă și zbucium.

7) Fii un "Non-Guru" Guru:

Vezi, aici e un punct dificil. Dacă deschizi o afacere, trebuie să arăți rezultate. Deci, cum să păstrezi oamenii dependenți zeci de ani de un ‘morcov-iluminare’ cu nici măcar o dovadă de succes? Simplu - nu spune vreodată că ești un Guru! Cere-le respect și obediență ca un guru, dar insistă că ești doar un tip normal. Spune-le: "Voi sunteți gurul meu." (Nu prea des, altfel ei pot începe să te creadă.) Accentuează repetat că nu dorești cu adevărat să fii un guru - și că un maestru adevărat suferă puterea, idolatrizarea, dolarii și sexul în grup doar de dragul adepților săi!

Concluzia:

Unu, asigură-te că elevii constant își dau seama că îți sunt inferiori spiritual ție.
Folosește doze mari de judecată, critici și plângeri.
Păstrează-i mici, păstrează-i căutând, păstrează-i dependenți.
Doi, întreține-le frica pentru viitorul lor în afara siguranței micului tău cerc desenat cu creta; în numele libertății învață-i un nou tip de robie.
Trei, cineva care pleacă trebuie imediat retrogradat la statutul de "suflet pierdut prins din nou de dorințele lumești".

Deci iată, cu un pic de ajutor, să devii un guru poate fi la fel de ușor ca unu-doi-trei. Și dacă toți discipolii tăi scapă oricum, atunci anunță cu tristețe profundă: "Nimeni nu vrea un lucru real. Oamenii nu sunt pregătiți pentru adevăr." Cu această declarație simplă, poți continua să fii cel drept... și superior față de restul omenirii. Apoi, te poți muta într-o altă țară și să începi din nou de la Pasul 1.

În același timp, să fii doar atent să nu dai peste un adevărat maestru - unul care poate cu dragoste și intuiție să folosească dispozitive la fel ca acestea ca să transforme viețile oamenilor.

Citește și

Articol scris de Aalif, traducerea Summairu

P.S. Uitați-vă și la serialul THE PATH (2016) - foarte bun pentru a arăta modul în care se poate devia de pe cale și din orice intenție bună, mai ales ca și lider dacă ești prins în mrejele egoului.

Un comentariu:

  1. 😂😂 ma bucur ca ai spus-o tu! Sa nu mai fim atat de puțini pusi la index ca fiind rebeli, obraznici, insubordonati, nedusi pe la biserica, neecuanimi, concentrati in a vedea numai raul, neganditori optimisti, insuficient de zambitori ca sa putem accede la pupat papuci de guru...etc

    Din imaginatia mea dăruire, de Craciun, cititorilor acestui blog ce viseaza la iesirea din iluzie.
    Persoanele care se simt vizate, sa nu se supere...Personajele mele sunt imaginare.

    https://mariadakhel.blogspot.com/2016/02/cabaret.html?m=1

    https://mariadakhel.blogspot.com/2015/05/scrisoarea-unui-extraterestru-catre.html?m=1

    https://mariadakhel.blogspot.com/2014/01/sfanta-flu-flu-si-partenerul-ei-sfantul.html?m=1

    ...etc...






    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...