Ieşirea Din MATRIX: SNOWDEN - Informatorul (filmul de weekend)

sâmbătă, 30 septembrie 2017

SNOWDEN - Informatorul (filmul de weekend)


SNOWDEN (2016)

Continuăm astăzi lista de FILME DE SUFLET cu un film biografic cu valoare de documentar, despre viața de până acum a lui Edward Snowden, unul dintre adevărații eroi ai zilelor noastre. 

Cei care ați văzut documentarul tradus, CitizenFour de pe blogul nostru și care ați mai urmărit știrile alternative despre acest individ mai știți câte ceva, însă filmul ne ajută să-i înțelegem în cele mai mici detalii deciziile extrem de grele pe care le-a luat deoarece este un individ cu suflet, ce are conștiință. 

Dar despre ce este vorba pe foarte scurt:


"Pelicula spune povestea lui Edward Snowden (Joseph Gordon-Levitt), un fost agent CIA și NSA ale cărui dezvăluiri în mai 2013 au dat peste cap comunitatea de informații din întreaga lume. Mai exact povestea a nouă ani zbuciumați din viața lui Snowden: de la racolarea în cadrul CIA și până la fuga sa peste hotare, împreună cu o mulțime de informații compromițătoare despre modul în care serviciile încalcă dreptul la libertate și viață privată în SUA.Cei nouă ani în care tânărul dornic să-și servească patria cu orice preț (inițial s-a înscris în US Army pentru a lupta în Irak) s-a transformat în “cel mai mare trădător al tuturor timpurilor”, un adevărat Most Wanted al vremurilor noastre." SURSA

Notă: Faptul că astfel de filme reușesc să mai răzbată de la HollyWood (asta și datorită unor regizori eroi cum este Oliver Stone, care nu este la prima "abatere" de la normă) ne arată că SUA și HollyWood-ul nu sunt 100% negre (dracul nu e atât de negru) și mai răzbat din "gând în gând" și lucruri care să dea la gioale hardughiei (sistemul ce stă să se prăvălească). 

În ciuda evidențelor, în ciuda dovezilor irefutabile aduse de Snowden, în ciuda tuturor dezvăluirilor, demascărilor, ați văzut SUA sancționată în vre-un fel de forurile internaționale? Ați văzut-o sancționată de cineva? Dacă făceau Rusia, Iran, Coreea De Nord sau chiar și China așa ceva, eram deja în război atomic.

Având acces la toate informațiile de pe Pământ, ei se consideră un fel de Dumnezei omniscienți care pot face orice. Iar filmul ne dezvăluie ce face omul când are așa multă informație. Informația este putere ... iar puterea absolută, corupe absolut.

Acest film este un șut în gură din vole sclaveților, pinguinilor și tuturor celor care cred că nu au nimic de ascuns și că sistemul îi poate urmări, încălcându-le un drept fundamental al omului: dreptul la viață privată.

O să vedeți cum oameni cinstiți (care nu au nimic de ascuns, cică) sunt șantajați deoarece persoane dragi din anturaj au bube mari pe cap. Și chiar dacă hai să spunem, că nu-ți găsesc nimic, că tu ești curat ca lacrima, totuși ei având acces la datele tale, la calculator, la tot, îți pot înscena, dacă e necesar și simt că ești incoruptibil, faci notă discordantă, nu te supui, ești vertical sau întâmplător, te afli în calea lor (într-un sistem corupt, a fi cinstit, curat, este din păcate, un semnal de alarmă pentru Sistemul de Control al Matricei).

Nu se știe niciodată când tu, cetățean cinstit, ajungi victimă colaterală într-un abuz de proporții al sistemului sau ajungi fără voia ta martor la o crimă odioasă a sistemului corupt sau cumva, prin cinstea ta, deranjezi pe cine nu trebuie din structurile de putere. Cum mai scapi atunci, când întreaga ta identitate poate fi ștearsă, când poți fi urmărit peste tot, când conturile bancare îți sunt blocate și nu există bani cash? Tu cetățeanule cinstit care ești cinstit, cu cine ești cinstit? Gândește!

În această privință vă invit să vedeți filmul The Net (1995) și/sau Enemy Of The State (1997).

Sistemul nu este ușă de biserică, iar politicienii care ne conduc sunt în general niște mafioți la costum care vor să-ți pună bocancul pe cap, iar tu să le decartezi bani (taxa de protecție, că de nu, îți sparg dinții)... atât. Ăstora le încredințați voi viața voastră privată? Pe bune? Atât de idioți sunteți?  Vă meritați soarta de sclaveți ce sunteți dacă nici măcar nu aveți un fior de îndoială ... Hai încolonarea la vaccin și la cipare și dispăreți de pe blogul ăsta toți cei care încă mai credeți că sistemul vă vrea binele!

Cei care pun securitatea mai presus de libertate nu merita să le aibe pe niciunele, zicea cineva și asta este exact ceea ce se întâmplă. În numele securității, planeta a devenit o pușcărie.

Cazul lui Snowden si a lui Asange (de la Wikileaks) sunt cele mai cunoscute cazuri de indivizi maltratați, hăituiți, ostracizați de sistemul "demo(n)cratic" occidental. Cam asta pățesc toți cei care au îndrăzneala sa spună adevărul despre mafia planetara. Genul acesta de oameni sunt eroii zilelor noastre și posibil viitorii martiri, pe care aceasta planeta nu prea ii merita. Omenirea își cam meritaă soarta, din păcate ...

VEDEȚI FILMUL TRADUS AICI:
Calitate HD 720p

Server 1

Server 2

Un comentariu:

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...