Ieşirea Din MATRIX: STUART HAMEROFF - Conștiință, microtubuli și Non-dualitate

AJUTOR

Efectuez traduceri din limba engleză (document, carte, film) sau din română în engleză, la tarife foarte avantajoase, sub preţul pieţei. Mai multe detalii aici. Sau dacă îmi poate oferi cineva o sursă de venit avantajoasă în care să-mi pot păstra libertatea, adevărul și bucuria, îl rog să mă contacteze. Alte forme de într-ajutorare AICI.

miercuri, 21 septembrie 2016

STUART HAMEROFF - Conștiință, microtubuli și Non-dualitate


"Stuart Hameroff este un recunoscut anestezist pentru munca sa în domeniul studiilor de conștiință. De peste douăzeci de ani, Hameroff a lucrat cu matematicianul Sir Roger Penrose, pentru a dezvolta (și apăra) o teorie a conștiinței bazat pe fizica și conștiință (ipoteza Penrose-Hameroff , care este poziția nodeterministă cea mai convingătoare, până în prezent) .

Doctorul stabilește o teorie în care constiinta a existat de la începutul universului, și este prelucrată în microtubuli (polimeri cilindrici care formează citoscheletul, sau suportul structural, în interiorul tuturor celulelor animale).

Aceste cilindrii sunt în continuă mișcare și reordonare. Re-aranjamentele sunt foarte importante; sunt responsabile pentru toate creșterea celulelor, dezvoltarea, mișcarea, și reglementarea sinaptică. Cu cât mai asimetrică este o celulă, mai mult are nevoie de sprijin structural; prin urmare, neuronii cu axonilor lungi și dendritele, au nevoie de mai mulți microtubuli .

Interviul cu Stuart Hameroff, cuprinde următoarele întrebări : 

* Care este teoria ta privind conștiința ? Oare putem accesa aceste realități mai profunde ? De ce atribuim conștiință numai oamenilor ? Oare există conștientizare sub anestezie ? Ce fel de informație este conținută de microtubuli ? Oare există vreun concept, în fizica cuantică, comparabil cu unicitatea din non-dualitate ? Oare mișcarea New Age a preluat interpretarea de la Copenhaga a mecanicii cuantice ? Oare observatorul este integrat în cadru ? Cum abordează Roger Penrose "problema cuantică" ? Oare conștiința crează materie ? Cât de important este observatorul în modelul vostru (Hameroff-Penrose n.t.) ? Oare senzația de separare este creată de minte ? Cum rămâne cu opinia lui Stephen Hawking că Dumnezeu nu este necesar pentru a crea universul ?"

Stuart Hameroff mai apare in documentarul Through the Wormhole , unde si-a expus teoria, dar si in alte documentare de pe blog cum ar fi What The BLEEP! si in primul interviu acordat site-ului Stiinta si Nondualitate.

VEDEȚI INTERVIUL TRADUS, AICI

Niciun comentariu:

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...