RECLAMĂ

Gif 700x200

joi, 24 februarie 2011

Vânzarea Nebuniei - Drogurile psihotrope pe reţetă (24.02.2011)


THE MARKETING OF MADNESS (2010)
 
 Va prezentam astazi un alt documentar tradus, marca Marian Matei, un film in 2 parti , fiecare parte avand un articol separat.
A II-a parte parte a documentarul a fost publicata la distanta in timp fata de prima, de aceea le vom prezenta intr-un articol pe ambele.
In data de 24.11.2010, prietenul nostru Marian Matei a publicat prima parte a acestui film avand urmatorul articol:
"The Marketing of Madness este un documentar extrem de amplu şi incisiv, privind industria drogurilor psihiatrice şi a marilor venituri generate de parteneriatul dintre psihiatri şi companiile farmaceutice, care a creat o piaţă imensă, cu un profit de peste 80 de miliarde de dolari anual.

Trebuie să recunosc că nu pot fi obiectiv în critica acestei profesii, pe care o detest profund din diverse motive:

- intuitiv, nu am avut niciodată încredere în diagnosticele psihiatrice, fiindcă este mai mult decât evident pentru oricine, că dinamica şi fiziologia creierului uman continuă sa rămână o enigmă pentru medicină, chiar şi în acest secol.

- aroganţa stupidă, cu care psihiatrii îşi arogă statutul de experţi în probleme ale comportamentului uman, dobândind în timp o poziţie din ce în ce mai solidă şi respectabilă în societate, deşi nu are nici cea mai mică urmă de susţinere ştiinţifică, o consider din multe puncte de vedere un atentat la adresa libertăţii umane.

- complicitatea psihiatrilor cu aparatele represive statale, a dus la crearea în întreaga lume a unei reţele diabolice de stabilimente psihiatrice, folosite pentru anihilarea fizică şi socială a indezirabililor. Fenomenul nu a ţinut şi nu ţine cont de regimul politic şi în nici un caz de mascarada numită "democraţie", deşi mai cunoscute  rămân SPS-urile sovietice popularizate de Aleksandr Isaevici Soljeniţîn în Arhipelagul Gulag. Am menţionat în articolul despre Mihai Eminescu, cum el însuşi a fost una dintre primele victime ale acestei tagme.

Departe de mine intenţia de a nega existenţa persoanelor oneste printre practicanţii acestei meserii sau printre cei care se supun jurământului lui Hipocrate, mulţi dintre ei depunând mărturie în acest documentar, privind sistemul corupt în care sunt obligaţi să profeseze.

Din nefericire însă, nu puţini medici de talia unui Josef Mengele sau psihiatri de genul "părintelui" Sigmund Freud şi promovarea otrăvurilor industriei farmaceutice (total lipsită de discernământ şi compasiune pentru fiinţa umană), m-au făcut, în timp, să consider că singurul accesoriu care le lipseşte unor "halate albe", pentru a-şi arăta adevărata faţă, este o coasă.

Documentarul aruncă lumină asupra unor aparenţe înşelătoare: cât de solide sunt diagnosticele psihiatrice şi cât de sigure sunt drogurile prescrise.

Documentarul Psihiatria: O industrie a morţii, era prima cronică a istoriei sordide a "diagnosticelor" bolilor mentale şi a naşterii industriei psihiatrice, fiind totodată debutul filmografic al Comisiei Cetăţeneşti pentru Drepturile Omului, CCHR. Acest ultim documentar, The Marketing of Madness, bine produs şi bine organizat în cele 13 capitole, a fost însoţit la lansare şi de o broşură ce rezuma conţinutul filmului.

Filmul începe cu o scurtă istorie a psihiatriei şi psihologiei, demonstrând cum a ajuns industria farmaceutică să redefinească multe probleme spirituale şi comportamentale, drept boli cerebrale ce necesitau terapie de şoc, lobotomii chirurgicale şi în final droguri (lobotomii chimice).

Până în prezent nimeni nu i-a obligat pe psihiatri să dovedească ştiinţific, că maladiile mentale pentru care prescriu droguri pe bandă rulantă, ar avea un corespondent în fiziologia cerebrală.

Mai mult decât atât, nici o deficienţă nutriţională nu s-a permis să fie explorată de către această mafie psiho-farmaceutică şi pseudo-ştiinţifică, pentru a explica diverse anomalii mentale precum depresia, dereglarea bipolară, schizofrenia ş.a.m.d., chiar dacă nenumărate studii independente având la bază dieta alimentară, au avut succes în tratarea lor.

Multe articole publicate în revistele medicale şi finanţate de criminala industrie farmaceutică, susţin existenţa unui dezechilibru chimic al neuro transmiţătorilor din creier, ce necesită prin urmare, pentru reechilibrare, administrarea de droguri psihotrope, în ciuda faptului că nu există nici un fel de teste de laborator care să probeze ştiinţific aceste afirmaţii.

Deci cine este, istoric vorbind, responsabil de această focalizare obsesivă pe tratarea medicamentoasă a anomaliilor mentale ?

Nimeni altul decât Sigmund Freud, individul pentru care principala motivaţie a comportamentului uman, era impulsul incestuos. Freud a creat o "epidemie" a uzului de cocaină în întreaga Europă, beneficiind simultan de mita substanţială oferită de două companii farmaceutice majore, Merck şi Parke-Davis (actualmente o subsidiară a Pfizer). 

Când escrocheria a fost dată în vileag, acest nemernic căruia i s-au ridicat monumente de respectabilitate, a început promovarea unei alte clase de droguri de coşmar, amfetaminele, despre care se ştia că sunt ineficiente, extrem de toxice şi că provoacă o dependenţă puternică.

În 1952, psihiatrii declanşează odiseea aşa-zisului DSM, Manualul pentru Diagnoza şi Statistica Bolilor Mentale, ajuns astăzi aproape de cea de-a cincea ediţie.

Cum s-au întocmit, în timp, nomenclatoarele ce au ajuns să cuprindă de la 112, iniţial, aproape 900 de pretinse boli mentale, dintre care doar respiraţia profundă a fost deocamdată exclusă ?

Extrem de simplu şi eficient... prin vot ! Şi printr-o târguială ca la tarabă, sau cum elegant încerca să se exprime un psihiatru britanic participant la "conferinţa" de redactare a celei de-a treia ediţii: "ca la o licitaţie de tutun."

Perfect conştienţi de caracterul conspirativ al acestei catastrofe de "manual", cu pretenţie de operă ştiinţifică, o comisie de 25 psihiatri marcanţi, dintre care 19 sunt cunoscuţi ca fiind pe statele de plată ale marilor concerne farmaceutice, deliberează în prezent în secret, stabilind cât de lungă va fi de această dată lista maladiilor mentale.

Există mărturii îngrijorătoare, privind includerea în această listă a unor comportamente umane gen: dependenţa de internet, preocuparea obsesiv religioasă, paranoia politică conspiraţională şi altele similare, care le va garanta drept clientelă întreaga populaţie a lumii, numai bună de a fi clasificată global ca fiind alienată şi deci potenţială "beneficiară" a unui tratament cu droguri psihotrope.

Nu putem aprecia ce venituri enorme vor fi astfel asigurate asasinilor chimici din corporaţiile farmaceutice, dar ne putem face o idee, ţinând cont că în 2007 aceştia au avut un profit de 22,8 miliarde dolari.

Un procent alarmant de 75 % dintre militarii americani, se află sub tratament cu droguri legale, conducând la faptul că mai mulţi dintre ei mor mai degrabă prin sinucidere, decât în luptă.

Cum de s-a ajuns ca grupe de droguri perfect cunoscute prin efectelor lor nocive şi prin dependenţa gravă pe care o provoacă, să ajungă a fi prescrise legal iar uzul lor să fie încurajat de psihiatri, medici, guverne, mass media şi educatori, deopotrivă ?

Prin puterea aproape nelimitată a banilor murdari şi a influenţei politice a concernelor farmaceutice. În SUA personalul medical este obligat, pentru a-şi menţine licenţa, să urmeze continuu cursuri profesionale, care sunt aprobate şi finanţate de trusturile farmaceutice.

Se estimează că 66-75 % dintre articolele publicate de revistele medicale sunt finanţate de corporaţii şi 50 % dintre articolele referitoare la drogurile psihiatrice sunt publicate ilegal, sub semnătura contrafăcută a unor autori care odată intervievaţi, declară contrariaţi că aceste articole nu le aparţin.

Din 1997, anul în care mita bine plasată a obţinut în Congresul american relaxarea regulilor privind reclama televizată sau radio a produselor Big Pharma, impunând ca doar câteva efecte adverse să fie menţionate la final de reclamă, s-a ajuns la o medie de 16.000 de ore anual de vizionare a unor astfel de reclame televizate.


Şi oricât de departe vi s-ar părea că suntem de SUA, ca subiect al documentarului, mă văd nevoit să vă reamintesc că graţie unei conduceri statale integral masonice, profund corupte şi iresponsabile:

- militarii americani pot comite crime pe teritoriul românesc, fără a se supune legilor noastre (cazul Teo Peter).
- militarii români au fost obligaţi să participe la două conflicte aberante, orchestrate de SUA, în Afganistan şi Irak, împotriva unei populaţii nevinovate.
- guvernul nostru a adoptat printre primii paşapoartele biometrice şi reglementarea ce va provoca garantat un genocid şi care se numeşte Codex Alimentarius, urmând ordinele SUA.
- în spatele campaniei murdare de vaccinare împotriva gripei porcine (poate şi a celei aviare şi a vaccinului pentru cancerul de col uterin), stau intrigile perfide ale lacomului concern farmaceutic  multinaţional, cu sediul la Londra, GSK, nominalizat repetat în documentar, sub diversele denumiri pe care le-a purtat în timp: Smith, Kline & French, SmithKline Beecham sau GlaxoSmithKline.

Închei acest articol cu citatul unui psihiatru, care consider eu că este mai mult decât elocvent în a sublinia imaginea de ansamblu:

"Cred că vom fi martorii unei uriaşe rate de creştere a violenţei, sinuciderilor şi comportamentelor bizare cum nu s-a mai văzut. Şi asta fiindcă numai în ultimii 60 de ani, am început să ne intoxicăm global creierele, cu aceste incredibil de toxice substanţe."

Vă invit să vizionaţi primul episod al acestui amplu documentar, de aproape 3 ore !" 
 ATENTIE, DUPA ACEST FILM, EXISTA MAI JOS PE PAGINA, ARTICOLUL 2 SI PARTEA A II-a A FILMULUI !!

VEDEȚI AICI, PRIMA PARTE A DOCUMENTARULUI TRADUS:
The Marketing of Madness  - Vânzarea nebuniei_Ep.1The Marketing of Madness from Mandy B. on Vimeo.
De asemenea, in data de 22.02.2011, Marian a publicat a II-a parte a acestui documentar extrem de complex si edificator, pentru care a facut urmatoarea recenzie: 

"Industria farmaceutică, ne intră în case în fiecare zi şi încearcă să ne convingă că avem, cu toţii, această problemă, pe care ei o pot rezolva cu o pastilă. Asta e ceva periculos!"
Dr. Martin Cosgro
Psiholog

"Anul trecut, companiile farmaceutice au avut profit de 285,6 miliarde dolari. Această industrie, nu este în afaceri de sănătate şi vindecare. Industria farmaceutică, este în afacerea managementului bolii."
Gwen Olsen
Fost reprezentant Johnson & Johnson,
Bristol-Myers-Squib şi Abbott Laboratories
Autoarea cărţii “Confessions of an Rx Drug Pusher”
Laureata Human Rights Award, 2007

După o pauză cam lungă, fiind prins în multe alte proiecte interesante, între timp, am revenit la acest vast şi cuprinzător documentar, al cărui subiect tratează una dintre cele mai mari şi mai periculoase escrocherii mondiale, "mariajul financiar" dintre psihiatri şi industria farmaceutică, cea care a ajuns să aibă profituri anuale mai mari, decât ale unei alte industrii a morţii, industria armamentului, aşa-numit, convenţional.

Cât de sigură este, de exemplu, noua clasă "minune" de droguri antidepresive ?

În timpul testelor efectuate pe adulţi sănătoşi, pentru Prozac - primul drog psihotrop de acest gen - 50%, dintre subiecţi, au manifestat tendinţe suicidare, dar cum, legislaţia americană, prevede ca testele de siguranţă ale drogurilor, să fie efectuate chiar de companiile producătoare, cercetătorii au măsluit rezultatele în favoarea lor, pentru a putea obţine aprobarea Food and Drug Administration, FDA.

Ca atare, s-a ajuns, actualmente, să se prescrie droguri psihotrope, pentru aproape orice stare emoţională, umană, normală, sub o diversitate năucitoare de denumiri pur comerciale: Zoloft, Paxil, Effexor, Zyban, Celexa, Sarafem, care maschează, de fapt, realitatea crudă a naturii reale, a acestor aşa-zise "medicamente": droguri, ce provoacă dependenţe extrem de puternice - mai grave, în unele cazuri, decât ale mult blamatelor droguri ale străzii, aflate sub interdicţie legislativă pe plan mondial - motiv pentru care am şi folosit acest termen, pentru ele, în toată traducerea documentarului.

Deşi, aceste droguri, nu au fost niciodată aprobate oficial, pentru a fi prescrise copiilor, celor mai năpăstuiţi dintre ei, copiii aflaţi în sistemele de adopţii statale americane, li se prescriu, pe bandă rulantă, astfel de "tratamente", începând de la vârsta de trei ani, pentru tot felul de afecţiuni închipuite, procentul celor afectaţi fiind de peste 60% în Texas şi peste 66% în Massachusetts.

În baza unei propagande mincinoase, mascată sub forma unor false articole ştiinţifice şi emisiuni de ştiri, Asociaţia Americană a Psihiatrilor, organizaţie finanţată aproape exclusiv de Big Pharma, a efectuat un lobby legislativ intens, pentru a obţine permisiunea de promovare a unor programe de testare, ce afectează o altă categorie socială vitală: adolescenţii.

Rezultatul pătrunderii, până şi în şcoli, a acestei caracatiţe lacome, alianţa psiho-farmaceutică, s-a concretizat în peste 84% de diagnostice psihiatrice false, la 90% dintre adolescenţi fiindu-le prescrise droguri psihotrope, ţelul final fiind de a crea, de timpuriu, o altă categorie de consumatori pe viaţă, ideal deloc dificil de atins, prin complicitatea cu autorităţile statale şi falsele grupuri de sprijin, ale căror venituri provin, în proporţie de 66%, tot din industria asasinilor chimici.

Ipocrizia şi mercantilismul psihiatrilor, sunt susţinute, suplimentar, de un adevărat bombardament mediatic şi cibernetic, prin intermediul "programelor educaţionale" al căror mesaj obsedant este repetat la infinit: "Eşti bolnav... noi vem soluţia... întreabă-ţi doctorul !".

Există un conflict de interese, evident, datorită milioanelor de dolari investite în audio-vizual şi în presa scrisă, de către industria farmaceutică, acesta fiind motivul principal, pentru care nu auzim despre reacţiile adverse, multiple, ale acestor droguri, ce conduc la sinucideri, crime şi dependenţe grave.

Datorită ignoranţei consumatorilor şi abilităţii de a pompa mesaje subliminale, prin intermediul reclamelor televizate, doctorii au ajuns, acum, în situaţia, de a li se spune de către pacienţi, care droguri anume, doresc să le fie prescrise, un studiu independent ce a folosit actori profesionişti, pe post de falşi pacienţi, revelând un procent de 50% de medici, dispuşi să îndeplinească solicitarea expresă a pacientului, din dorinţa de a nu-şi periclita afacerile.

Nimic surprinzător, de altfel, în contextul infamei societăţi de consum şi a coruptului sistem financiar mondial, care au impus mercificarea profesiei medicale, un domeniu care nu avea ce căuta în circuitul comercial, realitatea fiind cu totul alta:

- toate drogurile au efecte secundare, care nu fac decât să agraveze starea fizică generală, a celui ce are aşa-zisa "boală mentală";

- drogurile psihiatrice, pot provoca depresii şi induc comportamente agresive, fie prin folosirea lor curentă, fie prin încercarea de a renunţa, ulterior, la ele;

- majoritatea drogurilor, prescrise copiilor, provoacă dependenţe mai puternice decât cocaina, fiind nominalizate, de fapt, în exact acelaşi nomenclator al agenţiei americane antidrog, DEA;

- "diagnosticele psihiatrice" se bazează pe o "ştiinţă" dubioasă, pe un manual inventat ad-hoc şi arbitrar, prin votare, nici un diagnostic neputând fi determinat printr-un test obiectiv;

- se estimează o cifră de peste 100 de milioane de oameni, pe plan mondial, ce au căzut în capcana acestor droguri mortale.

"Mai puţin de 10%, dintre aceste droguri, sunt mai eficiente decât un placebo, potrivit meta-analizelor drogurilor psihiatrice. Şi 60% din cele 10%, menţionate anterior, chiar sunt placebo, acesta putând fi motivul pentru care, în atât de multe cazuri, drogurile psihiatrice, sunt cunoscute a fi cauzat mai mult rău decât bine, în situaţii reale de viaţă." - Gwen Olsen

În 22 martie 2004, FDA a publicat următorul anunţ: "...anxietate, agitaţie, atacuri de panică, insomnie, iritabilitate, ostilitate, impulsivitate, acatizie şi comportament maniacal, toate au fost raportate la copiii şi adulţii aflaţi sub tratament cu antidepresive."

"Toate atacurile cu armă, din şcoli, au fost rezultatul drogării psihiatrice", afirma Genita Petralli, medicul şef al Shangri La BioSpa and Addiction Clinic. Ea preciza că, cei implicaţi, fie sufereau efectele sevrajului, fie aveau diverse reacţii adverse, la aceste droguri, astfel de asasinate în masă, nefiind întânite înainte ca drogurile psihiatrice să pătrundă în şcoli, prin programe similare TMAP, CMAP sau PENMAP.

Creşterea explozivă, a numărului efectelor secundare, de la un drog la altul, pe măsura patentării lor, nu denotă decât un atac intenţionat, progresiv, la adresa fiinţei umane, implicarea chiar şi a CIA în multe dintre problemele psihiatrice, fiind mai mult decât elocventă, în acest sens, dacă vom corobora, imaginea psihiatrică de ansamblu, cu experimentele CIA cu LSD şi alte halucinogene, efectuate pe mari grupuri populaţionale, în anii '60 şi '70 şi drogarea excesivă a militarilor, care are drept scop, cred eu, asigurarea obedienţei lor şi nu eliminarea stresului acţiunilor de luptă.
Nutriţia şi multe alte tehnici, ca: yoga, meditaţia, Ayurveda, acupunctura, medicina tradiţională chineză ş.a. pot fi factori majori, în eliminarea toxinelor din organism şi echilibrarea psihică a acestuia.

Suplimente ca acizii graşi Omega-3, au fost revelaţi ca având efecte, semnificative, în reducerea depresiei, dereglării bipolare, furiei, agresivităţii şi anxietăţii.

Potrivit http://www.nimh.nih.gov/index.shtml (sau aici http://www.mentalhealth.gov/),vitaminele B-complex, riboflavinul, magneziul şi thiamina, pot trata anxietatea, autismul, depresia, psihozele induse medicamentos şi hiperactivitatea.

De asemenea, unele alergii alimentare, au fost corelate cu apariţia unor boli mentale: "... alergii la alimente ca: grâu, zahăr şi lapte, pot cauza sau exacerba simptomele de schizofrenie, autism, anxietate, incapacitate de a învăţa, deficit de atenţie prin hiperactivitate ADHD şi alte boli."

La final, vă prezint traducerea scrisorii de demisie, înaintată, Asociaţiei Americane a Psihiatrilor, de dr. Loren R. Mosher, creatorul programului de succes "Soteria", blocat de mafia psiho-farmaceutică, scrisoare care confirmă practicile de drogare şi supunere a indezirabililor.


"Dr. Loren R. Mosher
2616 Angell Ave, San Diego, CA 92122
Ph: 619 550-0312
Fx: 619 558 0854
4 decembrie 1998
Dr. Rodrigo Munoz
Preşedinte al Asociaţiei
Americane a Psihiatrilor
1400 94 Street N. W.
Washington, D.C. 20005
Dragă Rod,

După aproape trei decenii, ca membru, cu un amestec de plăcere şi dezamăgire, îţi înaintez această scrisoare de demisie, din Asociaţia Americană a Psihiatrilor. Motivul principal, al acţiunii mele, este credinţa că, de fapt, demisionez din Asociaţia Americană a Psihofarmaciştilor. Din fericire, identitatea reală a organizaţiei nu necesită şi schimbarea de acronim.

Din păcate, APA impune şi consolidează, prin vorbe şi fapte, dependenţa de droguri a societăţii noastre, deşi se spune că duce o campanie contra drogurilor. Clienţii cu diagnostic dual, sunt o mare problemă pentru noi, dar nu din cauza drogurilor bune, pe care le prescriem, rele fiind doar cele obţinute fără reţetă. Un marxist, ar observa că, fiind o bună organizaţie capitalistă, APA agrează doar drogurile din care derivă un profit - direct sau indirect.

Nu este un grup pentru mine. În acest moment al istoriei, din punctul meu de vedere, psihiatrii au fost cumpăraţi de companiile farmaceutice, aproape în totalitate. APA nu mai poate exista, fără suportul financiar al companiilor farmaceutice, pentru întâlniri, simpozioane, conferinţe, reclamă, prânzuri de afaceri, burse şcolare la discreţie etc. Psihiatrii au devenit lingăii campaniilor promoţionale ale companiilor, APA continuând să susţină că şi-a menţinut independenţa şi autonomia, deşi este complet prinsă în mreje.

Oricine are un minim de bun simţ, participând la întâlnirile anuale, poate observa cum, companiile farmaceutice, îşi fac reclamă iar simpozioanele sponsorizate de industrie, atrag mulţimi cu diversele lor ispite, în timp ce o sesiune ştiinţifică serioasă, aproape că nu are audienţă. Activitatea psihiatrilor le dezvăluie credinţele; de exemplu, mare parte a activităţii, constă într-o cvasi-ştiinţă a uzului de droguri, ce se rezumă la scrierea de reţete.

Aceste limitări, psihofarmaceutice, ale abilităţii noastre de a fi practicieni integri, ne limitează, de asemenea şi orizontul intelectual. Nu mai încercăm să înţelegem persoanele, ca un întreg, în contextele lor sociale, ci mai degrabă încercăm să le reglăm neurotransmiţătorii. Problema este, că e foarte dificil să relaţionezi cu aceşti neurotransmiţători, oricare le-ar fi configuraţia.

Deci, breasla noastră furnizează o motivaţie, prin vederea îngustă neurobiologică, pentru a menţine la distanţă aceste conglomerate moleculare, pe care am ajuns să le definim ca pacienţi. Susţinem şi promovăm, pe scară largă, uzul şi abuzul de chimicale toxice, despre care ştim că au serioase efecte secundare, pe termen lung: dischinezia tardivă, demenţa tardivă şi sindromul sevrajului. Deci, îmi doresc, oare, să fiu fraierul companiilor farmaceutice, care tratează molecule, după manualele lor ? Mă întristează că, după 35 de ani de psihiatrie, abia aştept să mă disociez de o asemenea organizaţie, care nu-mi reprezintă în nici un caz interesele. Nu-mi stă în puteri, să mă integrez modelului curent, biomedical, reducţionist, trâmbiţat de liderii psihiatriei, care ne cunună, încă o dată, cu medicina somatică. Este o problemă de modă, politică şi, prin conexiunile cu marile case farmaceutice, bani.

În plus, APA a mai intrat şi într-o alianţă, nefastă, cu NAMI (Alianţa Naţională pentru Boli Mentale) - nu-mi aduc aminte, ca membrii să fi fost întrebaţi, dacă susţin o astfel de organizaţie - fiindcă ambele organizaţii au adoptat sisteme publice de credinţe, similare, privind natura nebuniei. În timp ce-şi face reclamă ca fiind campionul propriilor clienţi, APA, de fapt, sprijină non-clienţii, părinţi care doresc să aibă controlul, printr-o dependenţă de droguri, impusă legal, asupra copiilor lor cu probleme. NAMI, cu aprobarea tacită a APA, a instituit un program facil de instituţionalizare şi drogare, care violează drepturile civile ale copiilor. În majoritate, susţinem şi permitem funcţionarea, în continuare, a acestei agende fasciste. Zeului lor psihiatric, dr. E. Fuller, i se permite să diagnosticheze şi să recomande tratament psihiatric celor, din organizaţia NAMI, care i se opun, o violare evidentă a eticii medicale. A protestat APA vreodată ? Desigur că nu, fiindcă el exprimă un punct de vedere agreat de APA, care nu poate fi adoptat oficial. Lui i se permite să fie în dizidenţă, fiindcă, la urma urmei, nici măcar nu mai este membru al APA. (Alunecoasă opţiune, APA !)

Miopia acestui mariaj de convenienţă, dintre APA, NAMI şi companiile farmaceutice (care sprijină bucuroase ambele grupuri, din cauza simpatiei lor împărtăşite pentru droguri) este o mârşăvie. Nu vreau să iau parte la o opresiune şi un control social, exercitat psihiatric.

Bolile cerebrale, de sorginte biologică, sunt convenabile atât pentru familii cât şi pentru profesionişti. Nu este decât o asigurare, falsă, contra responsabilităţii personale. Suntem prinşi, neajutoraţi, într-un vârtej al patologiei cerebrale, pentru care nimeni, cu excepţia ADN-ului, nu este responsabil. Acum, pentru a începe de undeva, orice are o patologie cerebrală de natură anatomică, ar trebui să cadă în sarcina neurologiei (sifilisul este un exemplu excelent). Deci, pentru a fi consecvent, cu această viziune a "bolii cerebrale", marea majoritate, a dereglărilor psihiatrice, ar trebui să fie de competenţa colegilor neurologi. Fără să fie nevoie să-i secondăm, cred că nu s-ar eschiva să-şi asume responsabilitatea, pentru aceşti indivizi problematici. Faptul că, nu există dovezi, obiective, de atribuire a bolii mentale, este, la acest moment, irelevant. Dar şi aici, avem de-a face cu moda, politica şi banii. Acest nivel al necinstei intelectual-ştiinţifice, este mult prea strident pentru mine, pentru a mai putea rămâne membru.

Observ, fără surprindere, că practica psihiatrică, este sistematic dezavuată, de absolvenţii americani ai facultăţilor de medicină. Aceasta ar trebui să ne îngrijoreze, de starea actuală a psihiatriei. Trebuie să însemne, cel puţin parţial, că ei văd, psihiatria, ca fiind foarte limitată şi netentantă. Pentru mine, este clar că ne îndreptăm spre o situaţie în care, cu excepţia mediului academic, majoritatea practicienilor nu vor mai avea relaţii reale, atât de vitale în procesul de vindecare, cu persoanele cu probleme, pe care le tratează. Unicul lor rol, va fi de scriitori de reţete, nulităţi deghizate în persoane utile.

Într-un final, de ce trebuie ca APA să pretindă că ştie, mai mult decât este cazul ? DSM IV, este o inepţie, prin care psihiatria cerşeşte aprobarea medicinei, în general. Iniţiaţii cunosc, că este mai mult un document politic, decât ştiinţific. Spre meritul lui, asta şi susţine, dar, această apologie sumară, este rareori observată. DSM IV a devenit o biblie şi un best seller, producător de bani - fără a-i fi remarcate lipsurile majore. Limitează şi defineşte practica, unii luându-l în serios, alţii fiind mai realişti, însă. Este doar calea spre a fi plătit. Problema care se pune este, ce anume ne spun categoriile ? Chiar reprezintă, cu acurateţe, o persoană cu probleme ? Nu o fac şi nu o pot face, fiindcă nu există nici un fel de criterii externe, care să valideze diagnosticele psihiatrice. Nu există nici un test de sânge, nici leziuni anatomice specifice, pentru orice dereglare psihiatrică importantă. Deci, unde ne situăm ? APA, ca organizaţie, a intrat implicit (uneori şi explicit) într-o escrocherie teoretică.

Este psihiatria o şarlatanie, aşa cum e ea practicată astăzi ?

Ce recomandări fac organizaţiei, când o părăsesc, după ce am fost martor la trei decenii din istoria sa ?

1. Pentru început, să fim noi înşine. Încetaţi să mai faceţi alianţe nefaste, fără permisiunea membrilor.

2. Fiţi realişti privind ştiinţa, politica şi banii. Etichetaţi totul, aşa cum este de fapt - asta înseamnă, să fii cinstit.

3. Coborâţi din patul lui NAMI şi al companiilor farmaceutice. APA ar trebui să se alinieze, dacă cineva mai crede în propria sa retorică, cu adevăratele grupuri de consumatori, de exemplu foştii pacienţi, supravieţuitorii psihiatriei etc.

4. Vorbiţi şi cu alţi membri; nu cred că sunt unicul cu aceste opinii.

Se pare că am uitat un principiu fundamental: necesitatea de a ne orienta către pacient/client/consumator. Întotdeauna îmi amintesc de înţelepciunea lui Manfred Beuler: "Loren, nu trebuie să uiţi, niciodată, că eşti angajatul pacientului." Într-un final, doar ei determină, dacă psihiatria va supravieţui sau nu, pe piaţă.

Cu sinceritate,
Dr. Loren R. Mosher"
SURSA : BLOGUL DEZVALUIRI 

marți, 22 februarie 2011

REBELII WIKILEAKS - Documentarul (22.01.2011)

WIKIREBELS (2010)

 The Documentary

Despre wikileaks am mai vorbit aici pe blog cand v-am prezentat documentarul, DISPATCHES - Iraq's Secret War Files (2010). La cererea publicului va prezentam inca un documentar despre wikileaks. Multi spun ca wikileaks ar fi doar un pretext creat artificial de oculti, pentru a se initia o campanie mai accelerata impotriva libertatii de exprimare pe internet. Este o teorie posibila.  Nu ne-au ajuns nici noua la urechi inca, acele dezvaluiri super extraordinare care sa intoarca lumea pe dos. Chiar si noi asteptam  niste informatii care sa demaste intr-un mod mai profund oculta mondiala. Pana una alta ceea ce s-a demascat este destul de superficial (desi chiar si asa, sunt lucruri foarte dureroase).
Am gasit pe net, un articol destul de bun, care face legatura intre wikileaks, Romania si NWO. Se merita citit:

"Scandalul WikiLeaks, Romania si Noua Ordine Mondiala"

De cateva luni, atentia mass-mediei internaționale este atintita asupra scandalului Wikileaks si a fondatorului sau, hakerul Julian Assange. Acesta a facut publice peste 260.000 de documente secrete, majoritatea fiind interceptari ale comunicatiilor diplomatice dintre Departamentul de Stat al SUA si ambasadele acesteia.

Au fost facute publice nu numai documente scrise, ci si probe video ce atesta politica terorista a SUA dusa impotriva civililor din tarile in care Administratia Americana duce razboaie de ocupatie.
Per ansamblu, imaginea prezentata de materialele dezvaluite de Wikileaks depasesc cele mai sumbre temeri, si ne dezvaluie o Administratie SUA paranoica, interesata sa obtina prin orice mijloace informatii de orice natura din alte tari, despre cetatenii planetei, fara nici un respect fata de morala sau lege.
Directivele Departamentului de Stat American, impun personalului diplomatic al USA culegerea de informatii pe teritoriul altor state, precizandu-se ca “nu li se cere sa se consulte cu guvernele-gazda in privinta acestei solicitari“. Cu alte cuvinte diplomatilor americani li se traseaza ca sarcina oficiala SPIONAJUL in tarile in care acestia sunt rezidenti.
Pana aici, nimic, deosebit, ar spune unii malitiosi, care ne explica cu un aer doctoral ca de cand lumea, diplomatia a mers mana in mana cu spionajul (culegerea de informatii).
Problema este insa mult mai sensibila, cand vorbim de americani. Dupa asa-zisele ”atacuri teroriste” de la 11 septembrie, SUA a inceput in toata lumea o campanie agresiva la adresa drepturilor si libertatilor cetatenesti.
Masurile de ”securitate” luate – mereu impotriva cetatenilor – (caci familiile lui Osama Bin Laden si ale altor asa-zisi extremisti musulmani circula libere si acum, nu-i asa ?!), ne ingradesc pe nesimtite libertatea de miscare, ne invadeaza intimitatea si pregatesc zorii unei Noi Ordini Mondiale dictatoriale.
Cati dintre noi isi mai amintesc cum era inainte de anul 2001 ?!
- Fara ”porti” de detectare a metalelor (nefolosite in fapt, montate doar pentru intimidarea cetateanului, caci – daca ar fi pornite, ar duce in scurt timp, prin acumulare, la imbolnavire prin iradiere electromagnetica) la intrarile in institutii (de la cea mai banala institutie publica si pana la instantele judecatoresti).
- Fara atata jandarmerie (care a inlocuit se pare politia). Fara atatea servicii de securitate private, de care te impiedici la tot pasul. Se pare ca avem mai multe forte de menținere a ordinii, acum, in ”democratie” decat pe vremea dictaturii comuniste.
- Fara controale corporale si descaltari prin aeroporturi.
- Fara ambasade SUA inconjurate de parapeti de beton si garduri de sarma ghimpata – de parca s-ar afla sub permanent asediu. De remarcat ca, potrivit documentelor diplomatiei americane, dezvaluite de wikileaks, ambasadorul SUA îi vede pe români ca fiind ”un popor de sălbatici” (probabil că așa se justifică paranoia buncărului cu sârmă ghimpată numit Ambasada SUA din București). Dorim să îi amintim d-lui Ambasador că pe vremea când NOI apăram creștinătatea de invazia adevăraților sălbatici, cu arma în mână, strămoșii dumnealui dansau în jurul focului și vânau bizonii cu arcul. (aici este o comparatie prosteasca - nativii americani nu au fost stramosii americanilor , iar din punctul nostru de vedere, era o civilizatie deosebit de frumoasa - n.n.). Obrăznicia li aroganța unui individ aflat la prima generație de încălțați, ne obligă să îi amintim de lungul nasului !
- Fara camere de luat vederi la fiecare colt de strada, la fiecare intersectie.
- Fara pasapoarte electronice (se pare ca urmeaza si buletinele…).
Si mai jenanta este atitudinea servila a actualilor conducatori ai Romaniei fata de americani. Istoria recenta – de dupa `90, nu este decat o tragica insiruire de compromisuri si slugarnicii, fata de locatarii de moment ai Casei Albe.
- Rusinoasa pactizare cu invadatorul american in blocada impusa bravilor nostri vecini sarbi, intr-un razboi nedrept.
- Achizitionarea repetata de echipamente militare invechite (care in America ar fi fost date la casat) de la ”partenerul strategic” american și israelian, pe sume fabuloase (care daca ar fi fost investite in institute de cercetare romanesti, tinerii nostrii ingineri ar fi putut realiza echipamente mult mai avansate tehnologic, pe care poate ca ni le-ar fi cumpărat americanii !!).
- Acordarea de licitatii pentru constructia de centimetrii de autostrada (pe an), pe sume scandaloase antreprenorilor americani.
- Umilirea romanilor nevoiti sa solicite in continuare viza e calatorie in SUA, in conditiile in care s-a promis Romaniei ca daca va adopta pasapoarte electronice (de mentionat ca americanilor nu li se impune sa aiba pasapoarte electronice !!!) si va respecta conditiile programului Visa Waiver, se va ridica conditia necesitatii vizelor (spre deosebire de noi, Ungaria lui Soros, desi nu a indeplinit nici una dintre cerintele impuse noua de americani, pleaca fara viza in America). Asta ca sa nu mai vorbim de respingerea cererilor de viza – nemotivata, si care nu poate fi contestata nicaieri – curat democratie americana !
- Participarea soldaților romani (care au ajuns mercenari platiti) la ”misiuni de mentinere a pacii” – in razboaie declansate de SUA – ce adopta comportamente de pradator in raport cu tarile unde o poarta interesele sale economice.
- Impunerea in societatea civilă românească a unor anti-valori cu radacini comunistoide – cum este cazul ”ilustrului” Vladimir Tismăneanu, odrasla de comuniști sositi in România pe tancurile sovietice, care astazi este ridicat la mare cinste si facut profesor de stiinte politice in SUA !!!
În acest context, este evident că imperialismul american a devenit cel mai nepopular regim de pe suprafața planetei (in unele sondaje, devanseaza ca loc chiar China comunista !!!).
Pentru cosmetizarea imaginii, este nevoie de ”cozile de topor” autohtone, care sa ne convinga de contrariul evidentei.
Un astfel de ”gurist” autohton, este aplaudacul basescian Victor Roncea, cel mai vocal ”menestrel” de casa al familiei Basescu-Udrea, ce se auto-denumește, în lipsa de alta ocupatie ”ziarist on-line”.
Conform retetelor de manual ale serviciilor specializate in dezinformare si manipulare (pe care le-a asimilat pe perioada instruirii in SUA), acesta preia de ceva vreme tema wikileaks (nu putea sa o ignore, nu-i asa, cand toata lumea vorbea despe asta !?), prezinta – fara comentarii informatiile ce explodau rand pe rand in presa, pentru ca mai apoi, usurel, sa schimbe macazul spre activitatea pentru care este de fapt, remunerat: DEZINFORMAREA PROSTILOR CARE SE UITA IN GURA LUI.
Impreuna cu alte doua ”somitati” ale presei romanesti contemporane, Ion Cristoiu si Corneliu Vlad, ”gugulanul” ne arunca nada otravita: WikiLeaks: o diversiune CIA.
Argumentele invocate de cei 3 ”grei” ai ”literaturii de WC” sunt prea puerile pentru a fi amintite. Respectivii dovedesc doar faptul ca nu au lecturat nimic din ORIGINALELE documentelor făcute publice de wikileaks. Faptul ca documentele respective confirmă lucruri deja stiute sau banuite, era o chestiune firească. Reaua credință (sau ignoranța prostească) a așa-zișilor ”grei” (de cap) scripturiști se vădește din obstinația cu care aleg să ignore dezvăluiri importante, necunoscute anterior publicului, despre acțiunile administrației americane. Spre exemplu, se trece sub tăcere informația privind colectarea datelor biometrice ale liderilor altor state (inclusiv Romania), a datelor si informatiilor cu caracter confidențial, aspecte care ar fi trebuit să scandalizeze pe orice ziarist de bună credință.
În schimb, cele două gogoașe grele expirate își varsă oful cum că Julian Assange este – vezi Doamne – doar un prăpădit de homeless – (o transpare aici ciuda CIA că nu are o adresă cunoscută de unde să îl înhațe, sau proprietăți imobiliare pe care să i le confiște ”democratic”, căci conturile i le-a bloat deja !?), creând imaginea falsă a unui boschetar prăpădit, ne-demn de crezare, încercându-se astfel minimalizarea informațiilor obținute de Julian Assange.
Singurul argument inteligent – care ar putea pune în dubiu acțiunile lui Julian Assange – este ratat cu imbecilă grație de cei trei cântăreți în strune americane. Anume că minunatul spectacol de sunet și lumini marca wikileaks va fi platit scump de catre contribuabilul american, cand i se vor lua din buzunar banii pentru re-securizarea retelelor de comunicație alde Departamentului de Stat American. Motiv suficient pentru o eventuală fumigenă de presă, dar care totuși nu justifică amploarea informațiilor oferite de wikileaks.
In schimb, nu putem ignora disperarea cu care SUA aresteaza pe orice are legatura cu wikileaks (vezi http://www.wired.com/threatlevel/2010/06/leak/), interzice soldaților americani sa citeasca inormatiile de pe site-ul wikileaks, blocheaza conturile bancare ale wikileaks si ale fondatorului sau, si chiar obtine arestarea lui Julian Assange in Anglia, pentru… raporturi sexuale cu minore (semn ca si in lumea ”libera” se poarta fumigene de genul mascaradei cu Grig Bivolaru). S-a ajuns pana acolo incat Pentagonul a declarat ca prejudiciile aduse securitatii nationale au fost atat de mari incat, s-ar putea afla in situatia sa oprească presa, pentru prima oara in istoria Statelor Unite (vezi declaratia llui Daniel Ellsberg) !!!
Seriozitatea încleștării dintre Julian Assange și autoritățile americane este dovedită de avertismentul făcut public de Julian Assange, precum că dacă va fi arestat (și i se va întâmpla ceva…), va avea grijă să fie făcută publică parola de 256 de caractere cu care a cifrat arhiva de documente denumită insurance.aes256 ce conține anumite documente deosebit de compromițătoare pentru Administrația Americană și compania British Petroleum. (poate acestea ar fi documentele care ar trebui prezentate in primul rand, ca sa fie si mai credibili n.n.)
Un singur amanunt ii deranjeaza pe acesti manipulatrori de profesie: SUA nu a dezmintit continutul informatiilor prezentate de wikileaks !!! Si nici nu vor îndrazni să o faca, puși în fața atâtor dovezi. Atunci se apelează din răsputeri la tactica minimalizării importanței acestor dezvăluiri, mizându-se pe indolența, lenea intelectuală și incapacitatea de reacție a populației.
Lucrurile nu vor rămâne totuși așa.
Ne vom asigura ca diplomatii americani vor avea ocazia sa dea explicatii despre veridicitatea documentelor wikileaks, cand vor fi audiati de catre procurorii români pentru plangerea penală privind săvârșirea infracțiunii de spionaj în favoarea unui stat străin, pe care asociatia noastra a formulat-o."

Sursa : http://piatza.net/scandalul-wikileaks-romania-si-noua-ordine-mondiala

VEDETI DOCUMENTARUL TRADUS, AICI:


duminică, 20 februarie 2011

FRACTALII - Vânătoarea dimensiunii ascunse (20.02.2011)


 FRACTALS (2008)
Hunting For The Hidden Dimension 
Iata inca un excelent documentar tradus si un articol  pe masura, marca Marian Matei.
S-a vorbit de multe ori prin articolele si documentarele de pe acest blog despre fractali, despre structura holografica si fractala  a lumii in care traim (Universul holofractografic al lui Nassim Haramein) , insa filmul de azi, aduce un plus de intelegere si claritate al acestei notiuni.
Multumim draga Marian, pentru exceptionala munca pe care o faci. Cuvintele sunt prea mici ca sa ne putem exprima recunostinta! Fii binecuvantat!

"Postul de televiziune PBS (Nova), a difuzat în 28 octombrie 2008, un documentar fascinant, Hunting the Hidden Dimension, ca un elogiu binemeritat, adus unui matematician de geniu, Benoit Mandelbrot, care a impus, începând cu anul 1975, dar, mai ales, ca autor al cărţii "The Fractal Geometry of Nature", un nou domeniu al matematicii, geometria fractală, ale cărei prezenţe în viaţa cotidiană şi aplicaţii diverse, de nebănuit, sunt revelate, în parte, de acest film.

S-ar putea să nu ştiţi, dar fractalii, la fel ca aerul pe care-l respirăm, sunt peste tot în jurul nostru, formele lor neregulate, repetitive, putând fi descoperite în formaţiunile noroase şi ramurile copacilor, în broccoli şi în culmile aspre ale munţilor şi, chiar, în ritmurile inimii umane, Nova purtându-ne în film, printr-o aventură uimitoare, cu ajutorul unui grup de matematicieni rebeli, hotărâţi să descifreze regulile ce guvernează geometria fractală.

Timp de secole, formele neregulate, fractale, au fost considerate a fi dincolo de frontierele posibile, ale cunoaşterii matematice, fiind categorisite drept "monştri", lipsiţi de orice aplicabilitate practică, fiind imaginaţi şi studiaţi iniţial de matematicieni ca Georg Cantor, Karl Weierstrass şi Felix Hausdorff, ca fiind funcţii continue dar nediferenţiabile, şi abandonaţi, ulterior, fiindcă nu li se putea găsi o explicaţie, în contextul limitatei geometrii euclidiene.

Un fractal matematic, se bazează pe o ecuaţie ce este supusă unei iteraţii, o formă de conexiune inversă, repetitivă.

Există multe exemple de fractali, care sunt descrişi ca având proprietăţi de auto-asemănare, cvasi auto-asemănare sau auto-asemănare statistică.

Deşi sunt pure construcţii matematice, fractalii pot fi descoperiţi în natură, fapt pentru care au fost incluşi şi în opere de artă, având aplicaţii curente în medicină, seismologie şi analize tehnice din domenii diverse.

Un fractal are, adesea, următoarele caracteristici:

- are o structură foarte complexă la scări oricât de mici, arbitrar alese;
- este prea neregulat, pentru a putea fi descris, cu uşurinţă, în limbajul euclidian tradiţional;
- prezintă auto-asemănare (aproximativă şi aleatorie);
- are o dimensiune Hausdorff, care este mai mare decât dimensiunea sa topologică;
- are o definiţie simplă, repetitivă.

Deoarece arată similar, la toate nivelele de amplificare, fractalii sunt consideraţi, adeseori, ca fiind figuri geometrice, infinit de complexe.

Obiectele naturale, ce pot fi aproximate de fractali, includ: norii, culmile muntoase, fulgerele, liniile costiere, fulgii de zăpadă, diverse vegetale (ca broccoli sau conopida), anumite tipare de culoare, întâlnite în lumea animală ş.a.m.d.

Imagini de fractali, pot fi generate, automat, de programe computerizate, dar, deşi poartă această denumire generică, nu manifestă toate caracteristicile meţionate anterior, cum ar fi, de exemplu, păstrarea auto-asemănării la orice nivel de amplificare.

Matematica ce stă la baza fractalilor, a început să se contureze în secolul al XVII-lea, când matematicianul şi filozoful Gottfried Leibniz, a remarcat, primul, auto-asemănarea repetitivă, deşi el a comis eroarea de a considera că, doar linia dreaptă, are această proprietate.

Abia la 1872, a fost creată o funcţie matematică, a cărei reprezentare grafică, poate fi considerată a fi fractală, când, Karl Weierstrass, a dat un exemplu de funcţie neintuitivă, continuă dar nediferenţiabilă.

În 1904, Helge von Koch, nesatisfăcut de definiţia abstractă şi analitică a lui Weierstrass, a dat o definiţie mai mult geometrică, unei funcţii similare, cunoscută, astăzi, sub numele de curba lui Koch.

Funcţii iterative plane, complexe, au fost de asemenea investigate, la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX, de Henri Poincaré, Felix Klein, Pierre Fatou şi Gaston Julia, dar fără sprijinul grafic al unui computer modern, totuşi, ei nu au avut posibilitatea vizualizării frumuseţii matematice, a multor funcţii pe care le-au descoperit.

În anii '60, Benoit Mandelbrot, a început să studieze proprietăţi ca auto-asemănarea, în articole precum: "Cât de lungă, este linia costieră a Marii Britanii" şi "Auto-asemănarea statistică şi dimensiunea fracţională", care se bazau pe descoperiri, mai timpurii, ale matematicianului Lewis Fry Richardson.

Într-un final, în 1975, Mandelbrot inventează termenul de "fractal", pentru a diferenţia un obiect, a cărui dimensiune,  Hausdorff–Besicovitch, este mai mare decât dimensiunea sa topologică, ilustrându-şi spusele şi definiţiile matematice, cu vizualizări computerizate şocante, imagini bazate pe definiţii recursive, ce au captat atenţia publică şi au impus definitiv termenul de "fractal".

Graţie fantasticei opere a lui Mandelbrot, care a regândit dimensiuni vitale, intuind ordinea din dezordine, matematicienii încep, astăzi, să le întrevadă potenţialul enorm, aventurându-se într-un teritoriu necartografiat, al unor, deocamdată enigme, ale matematicii şi vieţii, descoperirile lor remarcabile, adâncind cunoştinţele noastre asupra naturii şi stimulând un nou val de inovaţii ştiinţifice, medicale şi artistice, mergând de la ecologia ameninţatei păduri tropicale, la efectele speciale cinematografice şi moda vestimentară.

Prin contribuţia unor astfel de minţi iscoditoare şi perfect intuitive, ale unor rebeli ai ştiinţei, ca Halton C. Arp, Benoit Mandelbrot şi Nassim Haramein, avem astăzi explicaţii, pentru tot ceea ce părea, cândva, a fi un haos, revelaţiei uimitoare a unui Univers holografic şi fractal, urmându-i, firesc, cea a unei naturi deloc aleatoare, ce poate fi cuprinsă în ecuaţii şi formule matematice riguroase, spulberându-se, astfel, orice dubiu, în prezenţa unei Minţi Supreme, ce a imaginat totul, în cel mai mic şi aparent insignifiant, amănunt.

Auto excluşi, din climatul, competitiv şi agresiv, al ştiinţei contemporane, care elimină imaginaţia şi glorifică încremenirea paradigmei curente, astfel de oameni, au fost constant atacaţi de "savanţii" obtuzi, fabricaţi şi acceptaţi de sistem, incapabili să perceapă noul, dovada suplimentară că trăim şi încă mai respirăm, într-o lume care blochează, constant, progresul, un geniu ca Mandelbrot, fiind aproape strivit, de indiferenţa, dispreţul şi chiar agresivitatea colegilor mediocri, care i-au categorisit opera, ca o "creaţie a unui computer stupid".

Documentarul are, desigur, unele limite, precum promovarea teoriei evoluţioniste, ca bază a dezvoltării fractale a lumii naturale, sau invocarea dioxidului de carbon din atmosferă, ca explicaţie a "încălzirii globale", dar dincolo de astfel de ficţiuni, incomplet demitizate în lumea de azi, filmul are meritul incontestabil, de a recunoaşte un deschizător de drumuri, ca Benoit Mandelbrot şi chiar de a strecura, în context, mici proteste la adresa sistemului oficial, amintindu-se, oarecum în trecere, de ameninţările cu tăierea fondurilor de cercetare, ale unui cardiolog, ce a intuit posibilităţile de diagnoză, deschise de fractali.

"Norii nu sunt sferici, munţii nu sunt conici, liniile de coastă nu au nimic circular, în ele şi nici fulgerul nu călătoreşte în linie dreaptă...", argumentează Mandelbrot, în cartea sa revoluţionară: "Geometria fractală a naturii" şi, dimpotrivă, spune el, "formele naturale ca şi multe creaţii umane, au forme brute, neregulate."

Pentru a studia şi învăţa, din această dezordine, pentru care a inventat termenul de fractal (provenit din termenul latin fractus - ce înseamnă rupt, fracturat), Mandelbrot a imaginat un nou gen de matematică vizuală, bazată tocmai pe astfel de forme neregulate, geometria fractală, total diferită de geometria euclidiană, pe care am învăţat-o în şcoli, cu aplicaţii în metalurgie, cosmologie, medicină, artă ş.a.m.d. şi a explicat, într-un interviu acordat postului de televiziune Nova, de ce se consideră, el însuşi, a fi un filozof şi de ce a refuzat orice avantaj material, provenit din fractali, odată ce au devenit atât de populari.

"Am auzit adesea, fractalii, fiind descrişi ca imagini simpatice, dar cam inutile...", îşi aminteşte Mandelbrot, deşi aplicaţiile actuale ale acestora, afirmă tot el, "sunt atât de numeroase şi în domenii atât de diverse, că nu-ţi vine să crezi."

În ciuda succesului său actual, Benoit Mandelbrot, a rămas acelaşi rebel, ce a refuzat să-şi asume paternitatea tuturor ideilor magnifice, izvorâte din cercetarea sa fundamentală, preferând să se izoleze şi motivându-şi, astfel, alegerea:

"Ei bine, de exemplu, setul Mandelbrot a avut un succes uriaş. Într-un an, milioane de oameni s-au implicat în studierea lui. M-am simţit total depăşit, de numărul şi tenacitatea lor. Pe de altă parte, prefer singurătatea. În fapt, mă simt arareori confortabil, într-o mulţime, fiindcă mulţimile au o organizare a lor, pe date, tradiţii şi experienţe comune. Şi, eu, nu prea arăt a matematician. Nu arăt nici a fizician şi nici măcar ca un critic de artă. Există o mare putere în a fi un străin, dacă poţi contribui cu ceva nou."
SURSA - BLOGUL DEZVALUIRI! 

VEZI FILMUL TRADUS, AICI:
Fractals - Hunting the Hidden Dimension

 

DESCARCARE RAPIDA
S-ar putea să îţi placă şi: 
ACTUALIZARE (24.08.2011)

Iata si un documentar despre fractali de la TVR CULTURAL intitulat "Fractalii si Geometria Fractala"

vineri, 18 februarie 2011

PĂDUREA BACIU - Un Triunghi Romanesc Al Bermudelor (18.02.2011) - documentar


 In data de 24.11.2010 va prezentam cartea lui Daniel Roxin despre Padurea Baciu. si va prezentam un promo al documentarului de astazi. Sincer, nu credeam ca o sa apara asa curand, insa am fost surprinsi din toate punctele de vedere. Este o realizare deosebita, la un standard de profesionalism ridicat, ce poate concura orice televiziune din lumea asta. Iata ce pot face cativa oameni inimosi si pasionati, uniti intr-un scop comun. Va felicitam din toata inima dragi prieteni si va dorim sa puteti continua ce ati inceput aici. Poate vor aparea si niste sponsori generosi si astfel sa va puteti permite si alte investigatii si aventuri la scara si mai mare. Romania musteste de subiecte ce merita explorate, misterele fiind prezente la tot pasul. Astfel de filme se merita subtitrate si in engleza, ca sa poata fi promovate si in afara tari (se vor evidentia astfel si alte valori ale Romaniei). Este un inceput excelent si va admiram sincer.
Acestea fiind spuse va prezentam documentarul asa cum au facut-o realizatorii lui ( Daniel Roxin si Gabriel Vasilescu), pe blogurile lor:
"Fenomenele paranormale din Pădurea Hoia-Baciu, prin complexitatea, ineditul şi frecvenţa cu care se manifestă, fac din această zonă un spaţiu unic, cel mai activ şi cel mai cercetat de specialişti la nivel mondial.

Pădurea Hoia-Baciu uimeşte mereu prin neobişnuitul fenomenelor care se petrec aici - apariţii OZN, sfere luminoase, forme geometrice zburătoare, lumini nocturne sau diurne colorate, apariţii umanoide stranii, forme nebuloase ciudate, materializări şi dematerializări, contorsionări de copaci în intervale de zeci de secunde, câmpuri mobile radioactive şi multe alte lucruri care ne sfidează înţelegerea... 

Despre toate acestea veţi putea urmări în filmul documentar „Pădurea Baciu, un Triunghi românesc al Bermudelor” materiale video şi foto de excepţie, alături de mărturiile a doi cercetători care au studiat acest loc enigmatic de zeci de ani – domnul Prof. Univ. Dr. Adrian Pătruţ, preşedintele Societăţii Române de Parapsihologie şi domnul Cristian Mureşanu, realizator şi producător al emisiunii „Ştiinţă şi cunoaştere” (TVR Cluj).

Aşa după cum veţi constata, misterul din jurul acestor fenomene naşte, inevitabil, intrebări tulburătoare despre noi şi despre Univers, despre potenţialul nostru ca oameni şi despre potenţialităţile nelimitate ale Universului în care trăim. Un Univers pe care îl cunoaştem atât de puţin...

Daniel Roxin


Filmul poate fi descărcat la o calitate bună aici:


Citeşte şi romanul ezoteric “Misterele din Pădurea Baciu”

- sursa Blogul "Daniel Roxin" si Blogul "Dincolo de Limite"marți, 8 februarie 2011

ZEITGEIST III - Mergand mai departe (8.02.2011)

ZEITGEIST III - MOVING FORWARD (2011)

 Zeitgeist III din punctul nostru de vedere, difera de celelalte filme din seria Zeitgeist doar prin complexitatea limbajului folosit. S-a folosit un limbaj mult mai tehnicist, cu aparenta de rigurozitate stiintifica, fiind astfel un pic mai putin accesibil , poate, omului "needucat". S-au spus cam aceleasi lucruri, dar ambalajul a fost unul mai sofisticat, un film facut si pentru mintile alambicate ale elitelor care se considera mult superioare si deosebite de omul de rand. Poate vor fi mai receptive la acest gen de limbaj. Seamana din acest punct de vedere cu Kymatica care a fost diferit de Esoteric Agenda prin complexitatea limbajului, desi au fost facute de aceiasi producatori. Un limbaj ce pare mai doxat, mai elevat, mai pretentios ...

In esenta se spun urmatoarele:

vineri, 4 februarie 2011

SERGHEI NIKOLAEVICI LAZAREV (4.02.2011)

"S.N. Lazarev este un binecunoscut terapeut de origine rusa, a carei serie de volume “Diagnosticarea Karmei” a fost rezultatul unei lungi perioade de cercetare si terapie, a numeroase seminarii sustinute in colturile lumii. Lazarev impartaseste din experientele sale si ale pacientilor sai, si concluziile la care a ajuns mai apoi. El a incercat atunci sa identifice cauzele bolilor si a alcatuit un sistem propriu de diagnosticare pe care l-a imbunatatit de-alungul carierei.

Dotat cu nişte calităţi ieşite din comun, S.N.Lazarev a început încă din tinereţe să practice, cu rezultate foarte bune, masajul bioenergetic. Parapsihologia şi medicina neconvenţională deveniseră o adevărată modă în Rusia anilor ´70, căreia nu i s-a sustras nici autorul cărţii de faţă. Au apărut într-un timp relativ scurt, foarte mulţi bioenergoterapeuţi care la prima vedere, făceau adevărate minuni. S.N.Lazarev s-a detaşat însă de toţi aceşti vindecători printr-un sistem original de abordare a metodelor medicinii neconvenţionale şi prin crearea unei teorii proprii privind utilizarea bioenergiei în terapie. Este vorba de fapt, nu doar de o simplă teorie ci de o descoperire senzaţională, cunoscută deja pe tot mapamondul şi care ar putea revoluţiona întreaga concepţie contemporană asupra diagnosticării şi tratării bolilor.

Aplicând „masajul” bioenergetic în tratarea pacienţilor săi, S.N.Lazarev a observat că boala de fapt nu se vindecă, ci migrează de la un organ la altul, lucru dovedit şi în cazul metodelor convenţionale de tratament la care recurge medicina contemporană „oficială”. De pildă, un pacient vindecat de ulcer gastric revine după aproximativ două luni cu o serioasă afecţiune renală, iar la şase săptămâni după vindecarea acesteia, pacientul se îmbolnăveşte de plămâni... Asemenea cazuri, întâlnite cu sutele în practica sa, îl duc pe S.N.Lazarev la concluzia că, acţionându-se asupra bolii, se acţionează doar asupra efectului, cauza rămânând, în continuare, neschimbată. Lazarev meditează îndelung la acest fenomen, studiază cu seriozitate textele medicale şi filozofice ale Orientului antic, pentru a ajunge în cele din urmă la conceptul dekarmă. Karma, noţiune preluată din filosofia orientală şi identificată de multe ori cu destinul, reprezintă în viziunea lui S.N.Lazarev, „un mecanism de răsplătire a faptelor pământeşti”. Cunoscând acest mecanism, (iar scopul cărţii acesta este), omul îşi poate ameliora starea de sănătate, dar şi destinul.
Diagnosticarea karmei. Sistemul autoreglării câmpurilor reprezintă debutul editorial al lui S.N.Lazarev, produs în trombă (concomitent la două edituri din spaţiul ex-sovietic) în 1994, fiind prima serie de şase cărţi cu titlul generic Diagnosticarea karmei."


Interesant de citit este si un fragment din cartea "Diagnosticarea karmei" , intitulat Cazinoul, de la pagina 31:
LAZAREV


O buna parte din cartile lui Lazarev le puteti gasi aici:
elefant.ro

Urmariti si 2 filme traduse in lb. romana cu S. N. Lazarev:

Iti multumim Gabriel Vasilescu, pentru aceste filme!

miercuri, 2 februarie 2011

Războiul apei (Povestea resurselor de apa) 2.01.2011

TAPPED (2009)
 Drenat


 Inca un articol si un documentar tradus marca Marian Matei. Multumim din suflet prietene.
"De la producţia de sticle de plastic şi până în mările şi oceanele, unde ajung  într-un final, majoritatea lor, Stephanie Soechtig le urmează calea şi  îşi face debutul, ca director şi producător independent de filme documentare, analizând cu fermitate, marea afacere a apei îmbuteliate şi modul cum corporaţiile interesate, afectează cu brutalitate viaţa comunităţilor, oamenii fiind priviţi doar ca simpli pioni, neajutoraţi, cărora li se poate nega dreptul fundamental al apei, cupiditatea transnaţionalelor, transformând în marfă substanţa primordială a planetei, ce defineşte viaţa, aşa cum o cunoaştem astăzi.

Trebuie să recunosc că am detestat profund, cuvântul "privatizare", din prima clipă în care a început să fie vehiculat, în mass media noastră post-decembristă, fiindcă instinctiv l-am simţit, în contextul mai mult decât tulbure, al acelor vremuri, ca fiind doar umbrela la adăpostul căreia, marii rechini bipezi, vor expropria un popor, de toate drepturile esenţiale avute până atunci şi ulterior mi s-au confirmat cele mai negre presimţiri, aceasta noţiune devenind sinonimă cu o alta... tâlhăria legalizată.

De la dependenţa completă, alimentară şi energetică, prin patentarea plantelor şi animalelor şi "privatizarea" reţelor energetice strategice, ale unei naţiuni, până la transformarea în marfă a apei, prin neglijarea intenţionată, vreme de zeci de ani, a infrastructurilor municipale de apă potabilă, am ajuns să fim complet vulnerabili, în faţa celor mai abjecţi reprezentanţi ai acestei rase damnate, cămătarii mondiali, care mai au un singur pas de făcut, până la a ne vinde şi ultimul lucru, din ceea ce Dumnezeu a dăruit tuturor:  atmosfera terestră, sub pretextul poluării excesive.

În SUA, infrastructurile municipale de apă potabilă, însumează 2,4 milioane de kilometri, dar situaţia lor este identică sau chiar mai gravă decât cea de la noi, unele având o vechime de 80-100 de ani, problemele generate de această vechime excesivă, fiind catalogate prin  termenul "bombă cu ceas" iar revitalizarea lor este estimată la circa 185 miliarde de dolari, sumă nu chiar astronomică, dacă ne aducem aminte că profitul net al bancherilor, în primul război din Golf, a fost de peste 200 de miliarde de dolari.

Stephanie Soechtig
Stephanie Soechtig, şi-a început cariera producând documentare pentru 20/20 Primetime Live, în beneficiul Good Morning America, ce acoperea alegerile prezidenţiale americane, din 2000 şi a colaborat cu echipa de cursă lungă a ABC, pentru producerea "Planet Earth", documentarul maraton, prezentat de Leonardo DiCaprio.

A colaborat ulterior cu Fox News Channel, unde producea emisiuni speciale pentru Bill O'Reilly, înainte de a avea propriul ei spectacol televizat: The O'Reilly Factor.

Stephanie Soechtig, a absolvit cu magna cum laude, Facultatea de jurnalism a Universităţii New York, unindu-şi ulterior forţele, cu soţii Michael şi Michelle Walrath, în 2008, prin înfiinţarea Atlas Films, cu scopul de a crea filme documentare cu mesaj social, fapt suprinzător, pentru trei jurnalişti proveniţi din mass media corporatistă.

Stephanie mărturiseşte:

"Când am început să fac Tapped, am realizat că nu aveam habar de unde provine apa mea şi cum ajunge la mine şi am fost realmente îngrozită să constat că industria apei potabile, se ocupa şi cu evacuarea apelor uzate.

Termenul de privatizare, aşa cum este folosit de cei care au interes în industria apei, are două sensuri. Unul se referă la deţinerea de către corporaţii a sistemelor de apă potabilă sau de ape uzate, iar celălalt se referă la apa îmbuteliată, vândută en-gross.

În al doilea caz este vorba, pur şi simplu, de transformarea apei potabile în marfă, fiind de fapt, o agresiune asupra comunităţilor, prin privatizarea propriilor lor surse de apă, în detrimentul cetăţenilor."

Marea majoritate a oamenilor, leagă noţiunea de sănătate, de hrana organică (din ce în ce mai rară, în aceste zile) şi de apa potabilă disponibilă, fapt pentru care, industria murdară a  reclamelor, a creat o conexiune între sănătate şi apa îmbuteliată. Sesizaţi diferenţa ?

Nimic mai fals, fiindcă plasticul "pur" şi transparent, introdus obligatoriu în legislaţie, la presiunea evidentă a marilor concerne, a dus la dispariţia clasicelor recipiente din sticlă, mult mai sănătoase decât acest produs, despre care ni se confirmă în film, că este profund dăunător, datorită procesului de fabricaţie, ce presupune utilizarea unor substanţe chimice neurotoxice sau cancerigene: polietilena tereftalată (PET), paraxilena şi bisfenolul A.

Şi de parcă asta nu era de ajuns, testele făcute apei îmbuteliate, de către laboratoare independente, în absenţa celor ce ar trebui să fie impuse prin lege, îmbuteliatorilor, au relevat prezenţa, în aşa-zisa apă pură, ce ne este vândută de aproape de 2.000 de ori mai scump, decât apa de la robinet, a altor compuşi toxici, gen toluen sau stiren, resposabili de mutaţii genetice şi implicit de proliferarea cancerului.

Problema contaminării acestei ape îmbuteliate, ar putea avea două cauze:

-  o contaminare accidentală, cel mai probabil în faza de fabricaţie a plasticului, în sine, fiindcă nu văd ce ar putea căuta substanţele amintite, în apropierea unei linii automatizate de îmbuteliere a apei.

- dacă luăm în considerare efectele cancerigene şi de sterilizare, ale substanţelor descoperite în apă, coroborând acest fapt cu politica de eugenie, promovată oficial, de un gunoi uman ca Bill Gates (prin campaniile de vaccinare în masă) şi cu obiectivele noii ordini mondiale, se prefigurează o cu totul altă imagine, care elimină complet, caracterul accidental al acestor contaminări.

Sistemul endocrin, este compus dintr-o adevarată simfonie de hormoni, care în cantităţi infime reglează funcţiile fiziologice, în scopul menţinerii unui delicat echilibru metabolic, echilibru care afectează starea de  sănătate generală, starea noastră psihică, potenţialul reproductiv şi comportamental (de la agresivitate la instincte), printre multe alte funcţii.

Organizaţia ''American Chemistry Council'', care reprezintă interesele a  peste 150 de companii din industria chimică, ne asigură pe pagina lor de internet, că substanţa bisfenol A, un disruptor endocrin care mimează efectele estrogenului, hormonul feminităţii, ne face viaţa ''mai sănătoasă şi mai sigură, zilnic."

Însă gândirea logică (având în vedere structura chimică a substanţei şi potenţialul ei fiziologic), plus dovezile ştiinţifice acumulate de ani de zile, sugerează o cu totul altă concluzie, specific legată de cancerul mamar, de cel de prostată, de obezitate, boli neurologice şi dezvoltarea comportamentului anormal.

Rafinăria Flint Hills
Agresivitatea şi aroganţa concernelor implicate, Nestle, Coca-Cola şi Pepsi, care se ştiu protejate de mitele de milioane de dolari, îndesate în buzunarele politicienilor nemernici (scuzaţi pleonasmul), au ridicat la luptă comunităţile afectate, care au devenit conştiente că folosirea apei îmbuteliate, este doar un reflex indus de reclame şi nu o necesitate, dacă ţinem cont că peste 40% din această apă (şi poate că la noi, acest procent este mult mai mare), este apa noastră de la robinet, doar purificată şi filtrată, conform declaraţiilor corporaţiilor, fiindcă, de fapt, analizele de laborator amintite mai sus, arată cât de pură este această otravă vândută pe bani grei.

Se pare că nici un aspect al acestei noi industrii, complet ignorată la noi, în urmă cu circa 15 ani, când reţelele municipale de apă erau capabile încă, să furnizeze apă potabilă, nu poate fi catalogat ca fiind benefic: dincolo de inutilitatea produsului în sine, poluarea zonelor adiacente rafinăriilor şi chiar a întregului mediu, de către aceste recipiente, pare-se imposibil de colectat şi reciclat într-un procent semnificativ, conduc la un dezastru ecologic generalizat, ce ameninţă integritatea oceanului planetar.

"Pentru a vă convinge cât de coruptă este această industrie, vă pot declara următoarele: în ziua anterioară lansării documentarului, Nestle a contactat Hot Springs Documentary Film Institute, din Elveţia şi le-a solicitat să nu difuzeze documentarul. 

Din fericire, consiliul director a respins această cerere insolentă şi o minusculă fracţiune a populaţiei, l-a putut viziona, inclusiv eu însămi şi mi-am promis că nu voi mai cumpăra niciodată, vreo sticlă de apă."
KAREN WISSING
29 octombrie 2009 – The Almagest" 
SURSA : Blogul DEZVALUIRI http://antiiluzii.blogspot.com

VEDETI DOCUMENTARUL TRADUS AICI LINK 1: 
SAU AICI - LINK 2
Tapped - LINK3


TAPPED (Povestea apei îmbuteliate și a resurselor de apă) (RO) from Frumoasa verde on Vimeo.

DESCARCARE RAPIDA

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

UNIVERSUL CONECTAT - ce-ar fi dacă Nassim Haramein ar avea dreptate? (15.12.2016)

THE  CONNECTED UNIVERSE (2016) „Unui fractal infinit, aflat în rotaţie, cum îi defineşti centrul ? Orice punct este centrul său...

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?
Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE. Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa
1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...