Ieşirea Din MATRIX: Colapsul economic si prabusirea civilizatiei industrializate (27.09.2010)

luni, 27 septembrie 2010

Colapsul economic si prabusirea civilizatiei industrializate (27.09.2010)COLLAPSE (2009)

''Collapse este un interviu romanţat cu Michael C. Ruppert, un ex-poliţist american cunoscut celor interesaţi mai cu seamă pe baza asocierii cu From the Wilderness, societate/newsletter pe care o conduce şi care se ocupă cu problemele actuale în domeniul crizei economice, sociale şi politice. Conform propriei sale vederi, Michael Ruppert nu este un teoretician al conspiraţiei, de vreme ce ideile şi dezvăluirile sale sunt deja realitate actuală, practică.

Printre temele principale vehiculate în film se află consecinţele epuizării combustibilului fosil (expuse extrem de clar) şi războaiele moderne ca mijloace de perpetuare a unei economii globale muribunde ("războiul" din Irak împlineşte anul ăsta frumoasa vârstă de 7 ani, iar cel din Afganistan face o decadă la anul). Demascarea sistemului monetar şi a sistemului economic curent, care necesită creştere infinită prin însăşi schema mecanismelor sale intime, alături de analogiile recurente cu ceea ce ştim despre Univers, şi anume că nimic nu poate creşte la infinit fără a cădea finalmente, pentru a se ridica din nou în altă formă, completează tematica filmului cu nimic mai puţin decât enunţarea frivolă a principiului dialectic hegelian (atât de drag mie).

Elementul fundamental din Collapse constă în referirea neechivocă (şi lipsită de melodramă) la criza omului şi la necesitatea imperioasă a schimbării minţii înseşi, în fiecare dintre noi, ca unică soluţie cu adevărat fezabilă în anii care vor urma.

"Actorii" nu există, Michael C. Ruppert este singurul personaj, real, şi apare foarte uman, sătul, exasperat, deprimat, entuziast, dezabuzat. Poate uşor prea american ca să fie credibil 100% ca personalitate. Ceea ce nu trebuie să altereze percepţia ideilor sale şi, mai ales, nu trebuie să stea în calea meditaţiei fiecărui spectator pe marginea Problemelor ridicate."
- sursa http://www.netarhia.ro/collapse-2009-review.html

ALTE PĂRERI:
1) http://sub-lupa.blogspot.com/2010/07/recomandare-film-documentar-collapse.html
2) http://www.lumeaincriza.info/243/the-collapse-michael-ruppert-video/
3) http://voxpublica.realitatea.net/popcult/cateva-filme-pe-care-nu-ar-trebui-sa-le-rata%C8%9Bi-in-2010-22798.html

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI link 1:

SAU AICI - link 2:Va recomandam in completare sa vedeti si celelalte documentare din Categoria CRIZA FINACIARA

http://fymaaa.blogspot.com/search/label/CRIZAFINANCIARA  si de asemenea , in mod special, THE OIL CRASH - A Crude Awakening (2006) 
http://fymaaa.blogspot.com/2009/06/prabusirea-petrolului-o-cruda-trezire.html

7 comentarii:

xxxwho spunea...

excelent film;l-am vazut cu ceva timp in urma si am urmarit tendintele prevazute de autor...par sa se implineasca..interesant de urmarit in continuare evolutia evnimentelor...eu am filmul downloadat si il pastrez pt comparatii...vi-l recomand.

Anonim spunea...

Da, destept nenea Michael Ruppert ,stie ce zice ,clar si concis sa inteleaga tot omu'.Cred ca- i merge mintea pe baza de tutun ca trage omu' din tigara nu gluma.
Si eu fumez mult :P
Pace!

gab's spunea...

Socant !!
Chiar daca poate pe alocuri mai exagereaza putin , pare foarte logic si veridic, vom trai si vom vedea, daca vom mai apuca...:)
Omenirea a apucat-o intr-o directie gresita si acum incep sa se vada consecintele, ce se mai poate spune ,,Dumnezeu cu mila ,,
Numai bine la toti!

Anonim spunea...

Pentru cine nu ştie Michael C. Ruppert este autorul Crossing the Rubicon: the Decline of the American Empire at the End of the Age of Oil o carte care cu siguranţă merită citită.

Nox

Anonim spunea...

Unde pot gasi si eu subtitrarea acestui documentar?

FreeYourMind spunea...

http://subs.ro/cautare/imdb/1503769/1

Anonim spunea...

buna ziua,


Am vazut pe net discutii despre sistemele monetare /financiare alternative .

In cazul in care puteti va rog sa publicati materiale pe acesta tema si in mediile online din romania
http://cromalternativemoney.org/index.php/en/marketplace

http://www.orania.co.za/english/?page_id=27

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta!

CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa:

1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug.

Altă formă de plată găsiţi AICI.

Mai nou puteți să ne sprijiniți într-un mod și mai simplu, pe PATREON.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi.

Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.

Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal sau PATREON.

Fără sprijinul vostru acest portal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...