Ieşirea Din MATRIX: BASHAR - Prezent la evenimentul EXTRATERESTRII

joi, 19 august 2010

BASHAR - Prezent la evenimentul EXTRATERESTRII

BASHAR - Alien Event (2010)

Va prezentam astazi un dialog , purtat in data de  - 20.03.2010 (prin chanelling) cu extraterestrul Bashar, prin intermediul lui Darryl Anka.

Cine este BASHAR?

" Este un extraterestru cunoscut prin intermediul mediumului Darryl Anka, care se foloseste de channeling pentru a ne aduce la cunostinta invatatura acestui extraterestru. Bashar face parte dintr-o specie hibrida din timpul viitor. Una dintre ocupatiile sale consta in observarea deficientelor viziunii umane asupra realitatii. " - sursa http://www.scritube.com

VEDETI FILMUL, TRADUS, AICI:



Iata cateva dintre ideile, sfaturile si viziunile pline de intelepciune pe care aceasta fiinta multidimensionala le trimite pamantenilor:

" Reincarnarea si o singura particula in Creatie

Acum, am vrea sã mergem cu asta un pas înainte fatã de ceea ce au descoperit pânã acum oamenii vostri de stiintã explicându-vã ideea în cel mai simplu mod cu putintã reinterând faptul cã atunci când vorbim de ideea cã Totul e Unul, vrem sã spunem cã e valabilã si pentru conceptul  pe care-l numiti "o singurã particulã". Noi întelegem cuvântul "particulã" ca pe un eufemism.  În realitate e energie, e constiintã; se poate reprezenta sau exprima pe Sine ca o particulã, ca o undã, ca energie, ca masã, însã ca o înlesnire în aceastã conversatie, vom folosi conceptul de "particulã".[…]

Exista o SINGURA PARTICULA IN EXISTENTA! Nu vreau sa spun un anumit fel de particula. Vreau sa spun O SINGURA PARTICULA. Atat! Toata existenta e creata din aceeasi unica particula… in timpul final impartasit.
Ce vrem sa spunem cu asta? Va explic.
Si vom explica cu ajutorul unei demonstratii foarte frumoase. Dupa cum puteti vedea de-o parte si de alta sunt 2 bile de cristal. Pentru moment, presupuneti ca e doar una. Acesta e Particula. Unica Particula ce exista. Singura.
Daca acea particula nu are masa pentru ca nu mai exista nimic altceva, nimic cu care sa interactioneze; nu exista gravitatie, intr-un sens, nimic altceva in afara acelei particule, niciun spatiu cu-adevarat,…  nu are masa. Se poate cu-adevarat misca in orice directie doreste, se poate misca dincolo de viteza luminii… De fapt,  viteza ei – folosesc iar un eufemism – poate fi infinita. Se poate misca in ce directie doreste cat de repede doreste.  
Sa zicem ca aceasta particula se hotaraste sa se miste de aici – aici, acolo. Acum veti spune: Ei bine, acum e acolo.
Sa spunem ca se misca aici si acolo, acolo si aici, inainte si-napoi, iar ideea e ca, deoarece se poate misca cu o viteza infinita, inainte – inapoi, inainte – inapoi… miscandu-se inainte si-napoi cu o viteza infinita, se va duce inainte si inapoi atat de repede, incat va parea ca se gaseste in doua locuri in acelasi timp. (nota: demonstratie vizuala cu doua cristale luminate – “Bashar's Lab 15-6-08”). Vedeti asta? Bun.
De fapt se misca inainte si inapoi, insa pare ca se afla in doua locuri in acelasi timp. Ceea ce in realitatea voastra fizica par ca astea sunt doua particule, in realitate nu e asa: e aceeasi particula.
Prin urmare, extinzand aceasta notiune, daca va puteti imagina ca aceasta unica particula se misca cu viteza infinita, ceea ce inseamna e ca poate fi peste tot in acelasi timp, parand ca sunt o multitudine de particule cand de fapt e doar aceeasi unica particula miscandu-se inainte si inapoi pe un model complicat/complex, un model geometric complex de constiinta care prin asta face sa para ca Universul e plin de particule diferite, de atomi diferiti, de lucruri diferite. In loc de asta, Fiecare lucru, fiecare stea, fiecare galaxie, fiecare roca, fiecare fiinta, fiecare atom, fiecare particula subatomica sunt toate facute din ACEEASI UNICA PARTICULA! Deci, cand noi vorbim de ideea ca TOTUL E UNUL, nu e de inteles doar din punct de vedere spiritual si energetic. E si fizic la propriu.
Cand aceasta particula se intretaie cu propria traiectorie, in acest model geometric de-o nemaipomenita frumusete si complexitate, se intareste pe sine, devine din ce in ce mai densa. Acum are ceva cu care sa interactioneze. Cu ea insesi pe o traiectorie diferita. Si pe masura ce interactioneza cu sine din ce in ce mai des, pe diferite traiectorii multiple si pe perspective multiple diferite, devine din ce in ce mai densa si formeaza diferitele stari ale realitatii, de la dimensiunile superioare pana la realitatea fizica. Dar e totul unul si acelasi lucru, sunt toate facute din acelasi lucru la propriu!
Vi se pare clar?
Deci, ideea e ca pe masura ce veti revedea aceasta demonstratie in imaginatie, cand va veti uita la cineva sau ceva din realitatea voastra, permiteti-va sa extindeti aceasta demonstratie vizuala de azi, intr-un asemenea mod, incetul cu incetul, in orice ritm va e comod voua, astfel incat atunci cand stati in fata unei pietre sau a unei alte persoane, sa vedeti aceasta unica particula miscandu-se atat de repede incat construieste in voi sau in persoana din fata toti atomii, formand-o. Inainte si-napoi pana cand ambii veti palpai atat de repede incat sunteti ambi doua lucruri solide. Cu cat veti practica mai mult aceasta vizualizare, cu-atta mai mult veti incepe sa va identificati cu din ce in ce mai multe lucruri in Creatie pentru ca veti intelege cu-adevarat ca sunteti toti facuti din acelasi UNIC lucru. […] Prin asta veti incepe sa va deblocati punctul de vedere asupra existentei, asupra Creatiei, a realitatii fizice. Veti incepe sa traiti experinete diferite. Va puteti trezi din senin ca aveti senzatia ca nimic din jur nu e real. […]


Reincarnare

[…]
Am vorbit de multe ori de ideea “reincarnarii” care – din nou, din perspectiva noastra nu e cu-adevarat re-incarnare deoarece timpul si spatiul sunt iluzii si totul exista doar acum. Ideea e ca aveti intr-adevar alte vieti, dar se desfasoara toate acum, concomitent, insa pe o vibratie diferita. Iarasi, in acelasi fel in care aveti mai multe canale tv si doar pentru ca va uitati la unul intr-un anumit moment, nu inseamna ca celelalte posturi nu exista si ele in acelasi timp. Exista toate, insa tu-l vezi doar pe cel la care te-ai reglat intr-un anumit moment.
Deci, toate vietile voastre sunt la fel. Trecutul e un eufemism, viitorul e un eufemism. Ideea e ca totul se petrece in acelasi timp. De aceea, din nou, in extrapolarea logica a “stiintei evidentei”, daca stii de la inceput ca TOTUL e UNUL si ca exista doar ACUM, atunci cand apare subiectul “re-incarnarii”, bazat pe intelegerea ta despre UNUL si ACUM, singura interpretare logica a conceptului de “reincarnare” e ca TOATE VIETILE EXISTA ACUM. E o extrapolare simpla si logica. Un lucru duce la altul, unul il construieste pe celalalt. Aceasta e “stiinta evidentei”.  Si de aceea, din perspectiva noastra, unele lucruri sunt pur si simplu evidente.
Deoarece noi intelegem ca primul principiu e asa, intelegem si cum trebuie sa existe toate celalalte concepte astfel sa se potriveasca primului principiu.
Deci, daca exista doar Acum si Aici – stiti asta si mai stiti ca Totul e Unul – atunci toate vietile voastre, TOATE exista acum. Si sunt si ele – indiferent de cat de multe aveti, indiferent de cat de mult oricare dintre ele se considera a fi sigura fizica – toate impart aceeasi UNICA particula.
Pentru ca, amintiti-va, timpul si spatiul sunt iluzii create de traiectoria particulei, traiectoria geometrica a acelei particule. Prin urmare, e doar vorba de gradul in care particula se intersecteaza cu sine ceea ce creeaza conceptul de o frecventa diferita care face sa para ca de fapt o alta viata, care se desfasoara simultan, se petrece intr-un alt cadru temporal: trecut, viitor, alta dimensiune samd. Ceea ce determina modul cum percepi asta, e doar felul in care particula se aranjeaza pe sine.
Daca ar fi sa iti permiti – asta e un alt efect care ar putea avea loc; ar putea sau nu, nu e neaparat ceva pentru care sa te stradui; lasati-l sa se intample natural, daca e sa aiba loc. Fiindca daca se intampla, iti va fi spre folos. Daca nu se intampla, nu e nevoie sa se intample.
Insa, doar pentru a va aprinde imaginatia, cand incepeti sa faceti exercitiul de care am vorbit mai devreme, vizualizand, cum ati vazut aici, ideea ca  particula din care sunteti cu totii alcatuiti, e aceeasi Unica particula din care e alcatuit tot restul si veti crea acea vizualizare relationala, ati putea incepe sa percepeti o parte din celelalte “Sine” ale voastre din alte vieti simultane. Si ati putea chiar sa incepeti sa le percepeti fizic. Nu va panicati!
Va voi spune un mic secret. Nu adesea, dar cateodata, din cand in cand, unii dintre voi au facut-o deja si habar n-au.
E posibil sa fi vazut o alta persoana, stand undeva si e posibil sa fi parut ca si cum nu apartineau acelui loc, acelui timp. E posibil sa fi fost de fapt perceptia voastra a uneia dintre celelalte vieti ale voastre pentru acel moment. Acest fapt ar putea deveni din ce in ce mai obisnuit pe masura ce veti capata o intelegere mai unificata a relatiei voastre cu Creatia. Masura in care aceasta s-ar putea sau nu intampla, repet, e pur si simplu relativ la gradul in care fiecare ar putea avea nevoie sa stie sau sa perceapa asta pentru calea specifica vietii lui de aici.  
Dar daca va mai uitati si in multe din ceea ce numiti “relatari istorice”, in care persoane diferite din trecut povestesc despre faptul ca au vazut “fiinte ciudate”, “entitati spirituale”, “ingeri” sau orice vreti, ar putea din cand in cand sa vada lucruri care nu au nimic de-a face cu voi, insa din din cand in cand ar putea sa va vada de fapt pe voi. O viata viitoare, din punctul lor de vedere, care se desfasoara - in realitate- simultan, despre care ei pot doar sa relateze ca au avut “o viziune” si au vazut acea fiinta ciudata, imbracata tare ciudat, care apoi a disparut. E posibil sa fi fost voi. … Poate purtand spandex sau ceva de genul… J
Deci, cateodata puteti intalni o relatare istorica ce descrie ceva asemanator si sa intelegeti din senin ca e ceva ce a fost perceput din acel timp in acest timp. Chiar si unele – nu toate – chiar si unele din timpul vostru de azi de acum, pe care voi le numiti OZN-uri, sunteti voi in nave din viitor. Nu sunt toate extraterestre in acest sens. Cand veti invata voi sa folositi navele in acest fel, cand veti invata voi sa faceti tunele prin spatiu si timp, veti descoperi ca de multe ori va veti intretaia cu multe frecvente diferite si veti fi perceputi de unele dintre celalalte vieti ale voastre ca si OZN-uri. Si acei voi ar putea gandi: “Oh, sunt extraterestri.” fara ca macar sa stie ca sunt ei in alta viata in acea nava.
Deci e totul foarte flexbil in acest fel. Intelegeti?
 
TIMPUL:

“Din perspectiva noastra, nu exista asa ceva ca trecut sau viitor. Intelegem ca din perspectiva realitatii fizice, acestea au efecte experentiale in vietile voastre, dar in realitate, timpul nu este decat o stare a constiintei, e doar, intr-un sens, o perspectiva. TOATE EXISTA ACUM! Ceea ce numiti trecut exista ACUM, ceea ce numiti viitor exista  ACUM! Din perspective noastra, aceste idei de trecut si viitor sunt doar realitati simultane, coexistente in mod egal avand o frecventa diferita pe care voi le numiti, in mod convenabil, trecut si viitor pentru a putea trai experienta liniara a realitatii fizice pe care ati ales s-o aveti. Dar toate aceste realitati, toate aceste probabilitati, exista toate in “acelasi timp” - ca sa zic asa – intr-un mod atemporal. Analogia pe care o folosim adesea pe planeta voastra, cunoscandu-va tehnologia si inspirandu-ne din acea tehnologie pentru a alcatui o imagine ilustrativa, e fie televizorul, fie banda de film. Stiti ca atunci cand vizionati programe tv, in orice moment, chiar daca voi poate va uitati doar pe un post, stiti ca tot restul posturilor la dispozitie in acel moment, exista toate acolo, intr-un sens, sunt toate disponibile concomitent. Dar voi receptionati doar postul pe care sunteti reglati/acordati in acel moment. Dar daca schimbati canalul, puteti imediat vedea ca un alt post exista in acelasi moment, ca si cel pe care l-ati urmarit pana atunci. La fel, in ceea ce voi numiti tehnologia filmului, chiar daca stati in sala de cinema si vizionati filmul cadru cu cadru, la o anumita viteza (pentru a crea iluzia miscarii), stiti ca de fapt e vorba de cadru cu cadru, si chiar daca le vedeti in sala cadru cu cadru, unul dupa altul in ordine, daca sunteti cel ce proiecteaza filmul, va puteti uita la intreg filmul, puteti vedea fiecare cadru concomitent cu celelalte; stiti ca toate cadrele exista toate concomitent.
Ideea perspectivei superioare, perspectivei mintii superioare, e analoga cu cea a celui ce proiecteaza in cabina de proiectie, care se poate uita la intreaga banda de film, la toate cadrele de pe ea concomitent, si le poate privi in orice ordine, care nu trebuie sa fie neaparat liniara, continua.
Dar realitatea fizica e ca atunci cand esti in sala de cinema vizionand povestea, vizionand-o desfasurandu-se intr-un mod liniar, cadru dupa cadru, un cadru inaintea celuilalt, cadru cu cadru la o anumita viteza. Acea rata/viteza e reprezentativa pentru frecventa constiintei voastre si pentru felul cum ati ales sa experimentati ideea incarnarii voastre fizice.
Deci, cand vorbim de ideea de istorie trecuta si viitoare, trebuie sa  intelegeti ca toate astea, toate aceste realitati si toate aceste probabilitati coexista toate simultan, toate exista ACUM! AICI! Pentru ca exista doar AICI si ACUM.
De fapt, daca stati un pic si va ganditi, veti afla ca de fiecare data cand vreti sa stiti cat e ceasul, este intotdeauna ACUM, indiferent de conditii. Si de fapt nu aveti NICIO DOVADA cum ca trecutul exista. “O, ba da, avem. Avem tot felul de fotografii cu lucruri din trecut si fosile din trecut!” A, dar cand le aveti? ACUM. Ele exista acum. Nu exista in trecut. In acest sens, nu sunt o dovada a trecutului. Sunt reprezentative, sunt simbolice pentru o idée a unei experiente pe care o numiti trecut, dar dovada exista acum si nu face decat sa dovedeasca existenta prezentului. Nu exista dovada a trecutului si nici a viitorului.
Asta ne duce la o chestiune colaterala pe care aici, pe planeta voastra, o numiti prezicere, predictie mediumistica. Din nou, deoarece ideea e ca toate lucrurile coexista simultan in prezent, in realitate nu exista asa ceva ca prezicerea viitorului. Exista doar o perceptie a energiei ce exista in prezent, in momentul in care este facuta prezicerea. Percepeti energia prezenta; probabilitatile si verosimiltatea ca daca acea energie nu se modifica, atunci ea sa se poata manifesta, sa se poata desfasura - iarasi, in prezent! – va va permite sa traiti experienta a ceea ce a fost perceput. […] Trecutul si viitorul sunt ambele create din PREZENT, nu invers. Fiindca nu exista decat ACUM. Cand spunem ca “Fiecare schimbare e o schimbare totala” o puteti intelege la propriu. Pentru ca atunci cand va schimbati, nu numai ca va schimbati acum dar schimbati si potentialul oricarui concept al viitorului si in aclesi timp schimbati si potentialul oricarui concept al trecutului pentru ca toate exista in voi simultan, AICI si ACUM.
Aceasta constientizare va deschide catre un inalt grad de putere si libertate cand intelegeti ca daca va schimbati ideea despre voi insiva,- deveniti o noua persoana LA PROPRIU, la propriu, la propriu. Nu ne intereseaza cum credeti ca aratati inca in oglinda. Aia e o iluzie! E o iluzie a continuitatii pe care o creati. Cand schimbati orice la voi, de fapt sunteti LA PROPRIU, la propriu, la propriu o noua persoana, iar asta inseamna ca aveti un trecut diferit si un viitor diferit si ca puteti fi in acel moment orice, oricine va doriti sa fiti. […]
Amintiti-va ca ramane la latitudinea fiecaruia dintre voi, individual, si a tuturor in mod colectiv, sa formati acorduri privind faptul ca doriti sau nu sa perpetuati ideea conexiunii cu ceea ce va descriu ca fiind asa-numitul trecut si asa-numitul viitor. Pentru ca va sunt complet deschise, chiar daca exista anumite teme pe care ati fost cu totii de accord sa le explorati in aceasta viata si pe care toti ati fost de accord sa le impartasiti impreuna ca pe anumite daturi in realitatea voastra, exista inca un mare grad de flexibilitate, foarte mare - privind cum anume cu exactitate sustineti acea idée, acel accord si in ce forma trebuie sa se exprime aceste acorduri in realitatea voastra fizica. Un mare grad de flexibilitate; nu sunteti blocati/intepeniti, nu sunteti in niciun fel prinsi in capcana. Deci, va rog sa nu va simtiti asa, decat , bineinteles, daca va simtiti bine sa va simtiti asa, fiindca noi nu v-am rapi niciodata asta sau sa va fortam sa va simtiti bine daca voi nu vreti. […]
[…] In acest moment al evolutiei voastre, sa va amintiti cine si ce sunteti cu-adevarat …
Ati ajuns la sfarsitul ciclului limitarilor si incepeti sa va amintiti cine sunteti.  ”

A 13-A TREAPTA

Imaginati-va un cub albastru, cu sase laturi albastre. Acum imaginati-va un cub cu 5 laturi albastre si una rosie. In principal, exista doua moduri de a privi aceste cuburi. Ati putea spune ca aveti un cub albastru, la care ati adus o mica schimbare, schimbandu-i una dintre laturi in rosu. Dar e acelasi cub cu o mica schimbare, o latura rosie. Sau ati putea spune: ia stai putin! Un cub cu toate laturile albastre si un cub cu 5 laturi albastre si una rosie sunt 2 cuburi complet diferite! Diferite in totalitate! N-au nicio legatura unul cu altul. Sunt 2 cuburi complet diferite, doua relitati complet diferite, doua Universuri complet diferite in sine, fiecare cu propriile sale calitati/caracteristici intacte, fara nicio legatura unul cu altul. Cand vorbim de idea ca ORICE SCHIMBARE E O SCHIMBARE TOTALA, puteti lua un lucru si puteti gandi/crede ca ii aduceti o mica schimbare sau puteti realiza ca daca ati schimbat ceva, de fapt ati schimbat complet acel lucru intr-un alt lucru, in totalitatea lui, in complet alta realitate, cu propriile caracteristici unice, ce nu au nimic de-a face cu cubul ce se afla acolo o clipa mai devreme. Asta se intampla si cu voi ca personalitate.
 Trebuie sa intelegeti ca ceea ce sunteti ca persoana, ca si personalitate, e o constructie artificiala, o masca temporara pe care o proiectati cu ajutorul constiintei. […]
Exista doar AICI si ACUM. Exista doar UN SINGUR MOMENT IN CREATIE. Deci, orice credeti ca fiind un moment diferit, o realitate diferita, e de fapt, acelasi unic moment, dintr-un punct de vedere diferit. Intelegand ca totul exista doar in ACUM, intelegi si ca conceptele de trecut si viitor sunt iluzorii. Daca stii ca trecutul este iluzie, mergi pe urmatoarea treapta in logica care e TRECUTUL NU CREEAZA PREZENTUL! In loc de asta, daca existi doar ACUM, iar trecutul e o iluzie, PREZENTUL e cel care CREEAZA TRECUTUL! Orice persoana alegi sa fii in orice moment, acea persoana are propriul trecut, propriul trecut unic, diferit de orice alte versiuni ale trecutului ei. […] E pur si simplu doar o chestiune de a realiza care e si cum e adevarata structura a existentei. Odata ce intelegeti ce v-am explicat, va fi complet logic ca ceea ce va definiti a fi ACUM de fapt creeaza un nou trecut pentru acea persoana noua. In mod necesar. Intr-un cadru de referita spatio-temporal, pentru a fi oricine te definesti tu acum ca esti - cu respect pentru ideea de cauzalitate, pentru ca voi credeti in ea in spatiu-timp – ca sa poti fi cine esti acum, aceasta persoana trebuie sa fi avut un anumit tip de trecut care s-o formeze ca persoana asta, pentru ca voi CREDETI ca trecutul creeaza prezentul. Folositi aceasta credinta in avantajul vostru, constientizand/stiind ca schimband persoana care sunteti acum, va permiteti voua insiva sa schimbati trecutul, care apoi va va permite sa fiti persoana care doriti sa fiti in prezent. “

KARMA

A: Bashar, ne poti spune cum definesti tu urmatoarele notiuni: ceea ce noi numim karma, soarta si liber arbitru?
B: Multumesc. Din punctul nostru de vedere, Karma e complet auto- aplicata si reprezinta simplu ideea de echilibrare, ideea de a realiza ca atunci cand faci un lucru, pentru ca spiritul sa fie, intr-un sens, echilibrat, trebuie sa faca ceva care sa reprezinte acel act de echilibrare, acea energie de echilibrare. Are sens pentru tine?
Nu e o chestiune de pedeapsa. Totusi e un act de echilibrare.
Ideile de soarta si liber arbitru sunt strans legate – sau destin si liber arbitru, daca vrei – sunt strans legate in felul urmator, din punctual nostru de vedere. Exista anumite nivele ale constiintei voastre care vad lucrurile intr-un anumit fel, diferit de modul in care alte nivele ale constiintei voastre le-ar putea vedea. La un nivel superior sau ceea ce ati putea numi un plan de frecventa mai inalta - la nivel spiritual - ai putea, de exemplu, alege lucruri pe care sa le experimentezi in realitatea fizica. Sa spunem ca tocmai esti pe cale sa iti alegi o viata fizica. Ai putea alege sa explorezi anumite teme astfel ca atunci cand te nasti in acea viata, acele teme vor tot continua sa apara si ar putea parea ca sunt legate de soarta sau destin pentru ca se tot intampla si pare ca nu prea  ai multe posibilitati in privinta asta pentru ca ele continua sa tot apara. Dar, tocmai pentru ca tot continua sa apara, iti dau prin asta posibilitatea de a-ti folosi liberul arbitru in realitatea fizica pentru a decide cum vei aborda acea tema, ce vei invata din acea tema, cum vei explora acea tema. Deci, destinul si liberal arbitru, de fapt lucreaza mana in mana pentru a crea o experienta pentru suflet. Dupa care, bazat pe acea experienta, sufletul, spiritul vor lua acea experienta si vor decide cum se va incadra in aventura sau experienta totala a cresterii. Urmatorul lucru pe care decide spiritul sa-l faca, e ca intr-un fel sau altul sa amplifice sau sa echilibreze ceea ce tocmai a fost experimentat, iar in acest moment intervine karma. Intelegi? Iti raspunde la intrebare sufficient sau mai e si altceva referitor la asta ce ai vrea sa explorezi?
A: In esenta ai spus ca soarta si liberul arbitru sunt legate si ca le putem explora, insa pana la ce punct suntem capabili sa ne schimbam soarta?
B: Depinde de cat de mult iti doresti, intr-un sens, sa experimentezi o anumita tema pe care era necesar sa o explorezi. In multe cazuri acum, in present, in aceasta epoca, din cauza ca explorati de asemeni constiinta intr-un mod in care nu ati mai facut-o de mult timp pe planeta voastra, e posibil si sa-ti schimbi tema. Aceasta e una dintre experientele pe care le puteti avea. Poti porni la drum – ca sa spun asa – setat cu o anumita tema, insa tema initiala ar putea fi sa afli care e acea tema si s-o schimbi. Pentru ca acum ati intrat in constienta si trezire si devenind constient ca ai creat tema ce urmeaza sa o explorezi si aducand-o la o concluzie logica, ar putea fi scopul explorarii acelei teme: sa te trezeasca la constienta ca ai capacitatea de a alege alta tema. Aceasta ar putea fi scopul in sine al explorarii temei initiale. Intelegi?
Deci, in aceste vremuri si in aceasta era, pe planeta voastra, acum, din cauza trezirii care are loc, exista mult mai multa libertate privind aceste lucruri, iar ideile de destin si liber arbitru se estompeaza cumva putin una in alta. Totusi, mai exista multe teme pe care v-ati decis sa le explorati si e ok asa. Pentru ca, evident, din punctul de vedere al sufletului si spiritului, era important sa le explorati. Si chiar daca veti gasi ceva sa ii adaugati, ca o tema secundara care sa intareasca si prima tema, nu inseamna ca nu va puteti desprinde de prima tema cumva pentru tot restul vietii. Depinde doar de voi sa decideti pentru voi ceea ce anume pare cu-adevarat important ca si informatie de care aveti nevoie. Dar ideea de final – cum spuneti in limba voastra – pentru toate astea e: traiti experientele pe care le aveti si faceti alegerile pe care le puteti face, care sa va permita mai multa introspectie si mai multa constienta pentru cine preferati cu-adevarat sa fiti, pentru ce e sinele vostru real, firesc, pentru ceea ce a fost si, in acest sens, este cu-adevarat, in mod real, o mai mare reflexie a Infinitului. Asta e singurul motiv pentru care aceste teme exista pana la urma: sa descoperi din ce in ce mai mult, in orice fel posibil, cine sunteti cu-adevarat. Iar descoperirea – experienta in sine a descoperirii – e scopul. Uneori nici nu e despre ce descoperi, ci experienta descoperirii e scopul. Pentru ca auzim tot timpul oameni de pe planeta voastra discutand despre ce e real? “Ce e real? Asta nu e real? E realitatea reala? Samd.” Singurul lucru cu-adevarat real in lumea voastra fizica e EXPERIENTA realitatii, nu realitatea in sine. Realitatea in sine, intr-un anumit sens – ca sa folosesc o expresie locala – e un fel de “proiectie virtuala” pentru a va oferi o experienta , iar experienta e cea care e reala. Deoarece, experienta e cea pe care o adaugati energiei voastre, la frecventa voastra pentru a va ridica, pentru a creste, pentru a va extinde, pentru a invata. Experienta e cea care determina asta. Realitatea fizica e doar o oglinda: reflecta doar ceea ce aveti nevoie sa vedeti pentru a avea experienta de care aveti nevoie pentru a deveni mai mult din ceea ce sunteti cu-adevarat. Intelegi?
A: Da. Poti sa dezvolti mai mult subiectul karma? Ai spus ca e auto-aplicata…
B: Nu e auto-impusa. E auto- stabilita.
A: … auto- stabilita. Bun. Cum o putem sterge sau ridica sau schimba?
B: Dar vezi, asta e ce spun! Daca e auto-aplicata, insasi realizarea faptului ca e auto-aplicata, o sterge! Asta e ideea!
Vezi tu, de mii de ani, multi oameni pe planeta voastra, au crezut ca, karma e impusa, asa cum ai spus si tu. Ca este ceva ce iti este impus. Realizarea faptului ca esti liber sa alegi cine vrei sa fii, te pune automat in ceea ce numiti punctul 0. Esti liber sa alegi din acel moment incolo cine vrei sa fii. Deci, in acel punct 0 nu exista asa ceva precum karma, in sensul classic in care e inteleasa pe planeta voastra. Intelegi?
Deci totul tine de a realiza cine si ce esti si sa traiesti in acel spatiu, in acea vibratie. Faptul ca STII ca esti liber sa-ti schimbi karma, te elibereaza de conceptul karmei! Asta e toata ideea! E auto-negare. Intelegi? […]

SUFLETUL

Audienta1: Conceptul de oversoul (nota: nu stiu care e termenul in romana pentru “oversoul”, ar pute fi "suflet colectiv"?!?) si cum se  pot conecta unul cu altul diferite oversouls; mai exact eu sunt interesat sa aflu despre starea fiecarui oversoul, ceva de genul, din ce e facut, daca exista un loc fizic in care exista…
B: Nu chiar. Bun. Ideea de oversoul e un nivel la care constiinta exista de unde aceasta poate, de la acel nivel, ca apoi sa… - sa spunem – sa se divizeze in mai multe suflete individuale, care mai apoi, fiecare din ele, pot determina ce tip de experienta isi doreste sa aiba, individual si indepenedent, chiar pana in punctul de-a crea o viata fizica, prin manifestarea propriei constiinte prin intermediul unei modalitati fizice; ceea ce voi ati numi un trup. Oversoul-ul e similar cu ideea unei maini prin faptul ca are extensii pe care le numiti degete. Deci, oversoul-ul ar fi mana toata, iar sufletele individuale si vietile fizice ar fi degetele. Deci un oversoul poate trai experienta foarte multor vieti toate concomitent, deoarece informatia de la fiecare suflet individual se intoarce si hraneste intotdeauna oversoul-ul, sufletul colectiv. Are sens pana acum?
A1: Pana acum, da.
B: Bun. Deci il poti privi ca pe un nivel vibrational al constiintei, un nivel vibrational al energiei ce permite existenta unei expresii a constiintei mult mai vasta si mai constienta, care mai apoi se poate individualiza in nivele diferite de constiinta din acel moment incolo, prin scaderea/reducerea propriei frecvente, scazand vibratia prelungirilor sale - ca sa spunem asa – pana in orice punct doreste, chiar pana la ideea de a scadea frecventa acelei prelungiri pana la materializarea fizica. Dar e ca o sonda. Ai putea spune ca oversoul-ul e o constiinta colectiva care poate extinde prelungiri sau sonde intr-o varietate de dimensiuni, de experiente si primeste de-a lungul acelor linii, de-a lungul acelor corzi, toata experienta, toata informatia la care acele sonde, acele prelungiri sunt conectate. Intelegi? Acum, evident ca oversouls se pot conecta, intr-o maniera similara, la alte oversouls de acelasi nivel. Din nou, tot ce e necesar pentru a o face, e o simpla ajustare a frecventei. Fiindca, tine minte! Frecventa e singurul lucru care diferentiaza Constiinta Unica din care e facut totul. Deci, cand oversoul-ul, el insusi o semnatura vibrationala aparte, isi ajusteaza vibratia in asa fel incat sa cuprinda/ sa includa vibratia unui alt oversoul, o comunicare automata si o comuniune si o legatura sunt create. Intelegi? Bun. Am raspuns in totalitate intrebarii tale sau vrei sa mai explorezi si alte detalii privind acest subiect?[…]
A1: Se poate spune – corecteaza-ma daca gresesc – ca la cel mai inalt nivel oversoul-ul e Consiinta Insasi.
B: E Unicul. Da.
A1: Pe masura ce cobori de la acel nivel si aceasta se divizeaza in nivele diferite tot mai jos si mai jos, oversoul-urile de la aceste nivele exista doar sub forma de frecventa sau exista si manifestare fizica a lor?
Si in ce masura se recunosc a fi oversouls individuale?
B: Depinde si cel mai mult depinde daca poate fi creat un mediu care sa poata face fata materializarii fizice a unui oversoul. De exemplu, delfinii sunt suflete individualizate; balenele sunt oversoul-uri multiple de delfini. Ma intelegi?
A1: Nu, imi pare rau.
B: Bine. O balena e un oversoul in forma fizica. E oversoul-ul unei multitudini de delfini. Se poate materializa fizic pentru ca mediul oceanic permite capacitatea de-a sustine o masa fizica reprezentativa pentru marimea oversoul-ului. Pe cand, pe uscat, e mai putin posibil ca un oversoul sa se poata manifesta fizic, deoarece mediul nu ar sustine o manifestare fizica a ceva atat de mare intr-un singur corp, asa cum se poate in ocean. Dar oversoul-ul poate imbraca anumite caracteristici care se apropie de materializarea fizica, iar in acest sens, este vorba de ceea ce e numit constiinta colectiva a planetei voastre. Si la asta se face referire cand se vorbeste de esenta lui Buddha, constiinta Cristica, spiritul lui Krishna. Oricum vrei s-o numesti, ideea acelei constiinte colective a tuturor oamenilor este oversoul-ul lumii voastre. In acest sens, e conectata materializarii fizice a planetei Pamant insesi, iar Pamantul e intrucatva reprezentativ pentru constiinta colectiva, dar nu e EXACT o manifestare a acelui oversoul anume, ci acel anume oversoul imbraca un fel de materializare fizica pe care ati numi-o energie electromagnetica. Deci, energia electromagnetica a planetei e cat de aproape posibil de manifestarea fizica la care poate ajunge oversoul-ul constiintei colective a planetei. Intelegi? Iti raspunde intrebarii?
A1: Foarte mult. Si inca o continuare in directia asta? E correct sa spun… e o analogie corecta sau mai degraba o buna vizualizare pt mine… e correct sa spun in acest caz ca exista un oversoul – daca urci cate nivele trebuie – la care toate fiintele de pe Pamant se conecteza in ultima instanta?
B: Da. Iar deasupra acestuia, exista un oversoul care conecteaza toate fiintele fizice din cadrul unui anumit grup, iar deasupra acestuia exista un oversoul care cuprinde toate fiintele fizice si non-fizice deasupra unei anumite grupari si asa mai departe pana sus la Unicul, Care e Totul.
A2: O continuare in directia ultimei intrebari. De ce face asta oversoul-ul?
B: Pentru ca oversoul-ul poate. Asta e natura sa.
A2: Are vreun scop?
B: A, da. Sa invete, sa creasca, sa fie, sa experimenteze. Tine minte! Ceea ce ESTE, nu are nevoie de un motiv SA FIE. Deja ESTE. Deci face ceea ce face pentru ca poate. Tu de ce faci ceea ce faci?
A2: Buna intrebare.
B: Multumesc. Cu alte cuvinte, orice face oricare nivel de constiinta, o face pur si simplu pentru ca ceea ce face, in mod ideal, e o reprezentare a propriului sine, e pur si simplu o expresie a ceea ce este, e o reprezentare – daca vrei – a pasiunii sale, a adevarului sau, a luminii sale.  E pur si simplu o expresie a cine si ce este, ca si concept individualizat in cadrul Creatiei. E pur si simplu el insusi.
A2: Inca o continuare. Cum creste acest oversoul prin experienta?
B: Devine mai constient de mai multe din Tot Ceea ce Este. Asta e de fapt cresterea. E amintirea a din ce in ce mai mult a ceea ce esti, la fiecare nivel! Cresterea e intotdeauna – la fiecare nivel – amintirea din ce in ce mai mult a a cine si ce esti ca si Tot Ceea ce Este. Intelegi?
A3: O  continuare la…
B: O, continuare dupa continuare. Bun. Ne luam si noi dupa continuare.
A3: Pe masura ce oversoul-ul se extinde si isi are si scopul, cum isi extinde acest scop catre extensii?
Care  e rolul Liberului Arbitru la extensii?
B: Multumesc. Din nou, ideea e ca fiecare oversoul are o anumita semnatura frecventionala. Exista intotdeauna un pic din acea semnatura vibrationala in fiecare prelungire. Si prin acea vibratie similara exista intotdeauna o linie de comunicare si conexiune de la individualizare inapoi catre oversoul si invers. Intelegi? Odata ce extensia oversoul-ului se hotataste de capul ei – sa spunem – bazat pe ce reprezinta ea ca si ea insesi, bazat pe ceea ce o face pe ea unica, isi poate apoi manifesta conceptul de Liber Arbitru prin faptul ca face alegeri, insa Liberul Arbitru va fi intotdeauna aliniat cu ceea ce serveste cel mai bine cel mai inalt bine al intregii conexiuni, inapoi la oversoul si la Tot Ceea ce Este, de asemeni. Intelegi? Vom explica un pic mai clar.
Daca ai, asa cum ai acum, o viata materializata fizic, ai putea sa fi adus in aceata viata un anume tip de destin, o tema pe care o vei explora, pe care ai fost de accord s-o explorezi; o tema, o vibratie, o energie, care face conexiunea direct la oversoul, care va spori abilitatea oversoul-ului de a se cunoaste mai bine pe sine. Insa felul cum explorezi acea tema, e lasat la latitudinea Liberului Arbitru al individului pe care te-ai creat sa fii. Deci ai Liberul Arbitru lucrand in concordanta cu  ideea unei teme predestinate pe care o vei explora in aceasta viata anume. Aminteste-ti ca in alte vieti déjà explorezi simultan alte teme, ca si oversoul. Dar viata ta e unica si exploreaza intr-un mod unic o tema unica si e lasat la latitudinea Liberului Arbitru a acelei persoane ca sa isi configureze felul in care allege sa traiasca experienta acelei teme in aceasta realitate. Pentru ca toata acea informatie va hrani oricum abilitatea oversoul-ul de a se cunoaste mai. Deci, oversoul-ului nu-I pasa cum alegi sa explorezi tema, atata vreme cat o faci. Intelegi?
A3: Deci cateodata e ceva gen lovesti si ratezi in ceea ce-l intereseaza pe oversoul?
B: Doar din cauza naturii dimensiunii in care te gasesti, ar putea parea intrucatva lovesti si ratezi. Din punctul sau de vedere, oversoul-ul va folosi Toata informatia in beneficiul sau. Dar, desi sufletul individualizat ar putea sa se materializeze fizic intr-o viata fizica cu intentia de a explora o tema intr-un anume fel, natura realitatii fizice ar putea sa-i ofere optiunea de-a explora tema intr-un alt mod. Si deci e la latitudinea Liberului Arbitru al individului, al persoanei, sa decida in ce mod sa exploreze acea tema. In acest sens, oversoul-ului nu-i pasa in ce fel o face, pentru ca va invata ceva din asta oricum.
A: Atunci orice decizie pe care o luam, ca suflet individual, este in serviciul acelei teme. Nu exista decizii care sa mearga, sa-i zic, cumva impotriva servirii acelei teme?
B: Hai s-o abordez asa: Da, poti avea experienta prin care iei decizii si faci alegeri care sunt impotriva temei, dar in realitatea, acesta e un alt mod de a explora acea tema. Pentru ca iei decizii referitor la ACEA tema si nu la alta.”[...]

Timpul:
“A: Am dificultati in a intelege dimensiunea timpului.
B. A, da, stai linistit. Nu esti singurul. Ce simti ca nu intelegi referitor la aceasta idée? Intelegi ca timpul e creatia voastra, da?
A: Cred ca nu…
B: Bine. Stii ca asa e? Spatiul-timp este o vibratie in constiinta care iti ofera un cadru de referinta pentru a putea avea ceea ce numiti “o experienta fizica”. Fara cadrul de referinta vibrational numit spatiu-timp, nu ati putea avea o experienta pe care s-o numiti fizica. Deci, spatiul-timp e creat de un nivel al constiintei voastre si impus peste constiinta voastra, cumva ca si un fel de structura sau filtru, prin care va veti experimenta ca si fiinte fizice; fiindca, fara asta, nu va puteti experimenta ca fiinte fizice. Deci, spatiul-timp e creat cu scopul de a experimenta procesul in creatie. Pentru ca, fara spatiu-timp totul e creat instantaneu. Intelegi? Ca sa poti experimenta conceptual de PROCES, trebuie sa ai un cadru, auto-impus constiintei tale, numit spatiu-timp. E ca si cum ti-ai pune o casca pe cap si te-ai uita prin niste ochelari de protectie care creeaza o anumita imagine, un anumit mod de a vedea. Pentru ca, fara ei nu poti avea acel unghi de vedere. Deci, timpul e o iluzie arbitrara creata de constiinta ta pentru a te vedea pe tine intr-un anumit mod, pentru a te experimenta pe tine intr-un anume fel, iar acel fel implica, in mare majoritate, ideea abilitatii de a experimenta “procesul/desfasurarea”, lucrurilor in ACTUL / Procesul de CREARE, in opozitie cu A FI Instantaneu – cum se petrece la nivele superioare. Intelegi?
A: Da. Cred, ca da pana la un punct. Dar asta imi trezeste alta intrebare. Cum functioneaza timpul la nivelul tau de constiinta?
B: Functioneza foarte bine, multumesc.
A: Si in ce masura e diferit?
B: Nu e atat de structurat. In experienta noastra, noi intelegem acum ca pentru noi timpul nu trebuie creat intr-un fel atat de structurat. Noi il folosim ca instrument cand e necesar. De exemplu, cand stam de vorba cu o civilizatie ca a voastra, intelegem ca trebuie sa ne conectam la frecventa voastra temporala, la perceptia voastra temporala, pentru a putea comunica cu voi intr-o maniera temporala. Dar in propria noastra realitate nu traim experienta timpului in acest fel. Cateodata nu traim experienta timpului in mod liniar deloc. Constiinta noastra fluctueaza in sus si-n jos pe ceea ce voi ati numi linia timpului, foarte frecvent, foarte liber, foarte fluid. Astfel ca noi putem fi, nu doar unde ne dorim, dar si cand dorim in focalizarea noastra, in constiinta noastra. Intelegi?
A: Cred ca da. E inca greu de digerat pentru mine…
B: Stiu, stiu. Hai sa-l privim asa. O sa-ti dau un exemplu pe care l-ati trait cu totii pe planeta voastra. Aveti o zicala aici, ca “Timpul zboara cand te distrezi/te simti bine”. Cand faci ceva ce iti place la nebunie sa faci, iti dai seama ca in realitate nu mai traiesti experienta trecerii timpului la fel de mult. Cand faci ceva ce te acapareaza complet, ceva ce faci cu pasiune, ti-ai putea spune cand iei o pauza: “Parca a trecut, nu stiu, vreo juma’ de ora.” Dar dupa aceea te uiti la ceas si-ti dai seama ca au trecut de fapt 5 ore. Si faci: “A, unde a zburat timpul?”. Dar vezi, ca de fapt nu e ca timpul ar fi zburat undeva, nu e ca tu ai ignorant trecerea timpului. E vorba ca atunci cand traiesti experienta unei astfel de concentrari, cand simti ca numai jumatate de ora a trecut, tu ai imbatranit in realitate numai cu o jumatate de ora. Restul lumii probabil ca a imbatranit cu 5 ore, iar tu te poti reconecta la cadrul lor temporal pentru a mentine pasul cu ei, la linia de demarcatie de 5 ore, ca sa nu fii in dezacord cu ei, ca sa poti inca fi de accord cu ei ca e ora 5. Dar, daca tu – visceral/interior si fizic - ai trait doar jumatate de ora in acea perioada, exact atata timp ai creat de fapt in realitatea ta: o jumatate de ora; si doar cu-atat ai imbatranit. Atata e de fluid si flexibil timpul si de aceea e important sa traiesti permanent momentul, in prezent, si sa faci ceea ce iti place sa faci pentru ca atunci cand faci asta, nu creezi atat de mult timp. Iar cand nu creezi mult timp, imbatranesti mai putin. Asa functioneaza. Intelegi?”

DUMNEZEU

“A: Bashar, ceva nu se aduna in mintea mea…
B: A, bine. Hai sa facem calculele.
A: Felul cum intelegem noi Constiinta Unica, cum cred ca s-a vorbit in grupul nostru despre ea…
B: Da, cand s-a facut referire la UNUL.
A: S-a spus ca se extinde in permanenta, ca nu e o entitate fixa, incremenita.
B: Corect.
A: Ai mai spus… si cred ca intelegem ca timpul e un concept creat atunci cand e necesar de experimentat sau inteles procesul creerii lucrurilor. Mai intelegem si ca aceasta Constiinta Unica nu traieste experienta timpului sau, intr-un fel…
B: Nu asa cum il experimentati voi, insa evident ca e constienta de conceptul de timp de vreme ce conceptul de timp e creat in interiorul lui UNU.
A: Corect, dar atunci… Cum are loc procesul de extindere a constiintei lui UNU daca El nu este supus timpului. Are vreun sens intrebarea?
B: Da, are sens si ar putea sau nu fi tradusa in experienta voastra. Voi incerca s-o expplic cat pot mai bine in cuvinte omenesti.
Mai intai, sa definim niste terminologii ca sa fim toti pe aceeasi pagina.
Pentru noi, de fapt e o diferenta intre Tot Ceea Ce Este (nota: Sfantul Duh?) si UNUL (nota: Dumnezeu Tatal?). Nu sunt chiar acelasi lucru pentru noi. Fiindca Tot Ceea Ce Este nu se cunoaste pe Sine ca fiind Tot Ceea Ce Este, insa UNUL se cunoaste pe Sine ca fiind UNUL. Asta e diferenta intre cei doi.
 UNUL reprezinta primul nivel de reflectie Ce creeaza tot restul, de la UNUL incepand,  in jos.
Deci, pentru ca Tot Ceea Ce Este sa se poata experimenta pe Sine, in interiorul Sau - sa zicem- a creat o separare, o diviziune care apoi devine cunoscuta ca UNUL. Evident, acest fapt trebuie sa implice o acceptiune a ceea ce voi ati recunoaste ca o “separare spatiu-timp”, dar nu e nici macar pe departe la fel de concreta sau cristalizata ca ceea ce voi numiti in mod normal spatiu si timp in realitatea voastra. Nu e nici pe departe la fel de fix, dar evident ca exista intr-o anumita masura si e folosit, in acest sens, pentru a crea prima separare, care apoi creeaza tot restul de separari pana la nivele din ce in ce mai dense de spatiu-timp. Deci, da, tiparul exista chiar si la acel nivel. Insa la acel nivel se gaseste in cea mai simpla, cea mai pura forma, creand doar o singura diviziune, care e inca experimentata de UNUL ca un moment ACUM etern, dar care e experimentat de UNUL ca si UNUL, in timp ce Tot Ceea Ce Este nu are deloc o asemenea experienta. Intelegi?
A: Foarte bine. Cand are loc aceasta prima diviziune, iar UNUL e creat Tot Ceea Ce Este, e vorba ca s-a creat o alta entitate? Pentru ca atunci cand spui diviziune, noi ne gandim la ceva care se divizeaza in 2 sau mai multe.
B: Tot Ceea Ce Este e in continuare Tot Ceea Ce Este.
In UNUL - in acel moment al creerii lui UNU - UNUL se recunoaste pe Sine si ca totalitatea polaritatii. Deci, in acest sens, ai putea spune ca da, realizeaza imediat ca exista un tip de “diviziune celulara” din Unu in Doi: asta si aia, lumina si intunericul etc etc.
A: Dualitatea, am putea-o numi.
B: Da, dualitatea. Deci UNUL devine Doi automat, deoarece, tine minte ca e INCA un aspect al Tot Ceea Ce Este, si ca un aspect al Tot Ceea Ce Este trebuie sa contina TOT CE ESTE, dar contine Tot Ce Este, recunoaste asta si o experimenteaza intr-o maniera in care o recunoaste ca polaritate. Pe cand, in Tot Ceea Ce Este nu exista asemenea recunoastere. Tot Ceea Ce Este e doar Tot Ceea Ce Este, fara macar sa stie ca e Tot Ceea Ce Este.
Insa UNUL STIE ca e Tot Ceea Ce Este, iar in secunda in care STII ca esti Tot Ceea Ce Este, trebuie sa accepti TOT Ce Este in interiorul a Tot Ceea Ce Este. Si stii ca in Tot Ceea Ce Este exista polaritate. Deci, Unul devine Doi, instantaneu. Ceea ce, dupa aceea se diversifica in tot restul … deci, da, e o progresie logica.
A: Corect.

Tehnici de vindecare  - O meditatie pentru aliniere

A: Sotia mea are o afectiune, care nu e inregistrata ca afectiune. E o dereglare a sistemului nervos autonom. Simptomele sunt ca atunci cand iese, are dureri de cap si ameteli.

B: Ok. Ar putea sa foloseasca anumite amestecuri de ierburi care i-ar putea fi de ajutor, insa astea i-ar putea afecta sistemul intr-o maniera prea puternica acum ca e atat de fragila. Mai intai, o schimbare a energiei i-ar putea fi necesara si, din nou, i-am putea recomanda urmatoarea meditatie:

Spune-i sa se intinda intr-o pozitie comoda si, in imaginatia ei sa-si dea voie sa creeze ceea ce ar numi “locul ei de pace desavarsita”. Nu conteaza unde e, cand e sau ce e acest loc, atata vreme cat pentru ea reprezinta energie si relaxare. Spune-i sa inceapa sa respire regulat, ritmat, adanc pe masura ce se relaxeaza in locul ei de pace. Pe masura ce respira, spune-i sa isi imagineze ca trupul ei e inconjurat de o sfera de energie cristalina, transparenta, de culoare albastru stralucitor. Aceasta sfera se extinde de la 30 cm pana aprox. 1 metru deasupra capului, 30 cm pana aprox. 1 metru sub picioare. Trebuie sa fie o sfera intreaga, deci chiar daca e intinsa pe pamant, spune-i sa-si imagineze ca se formeaza sub corpul ei, prin pamant.
            Spune-i apoi sa-si imagineze ca aceasta sfera, chiar daca e transparenta si poate vedea prin ea, se umple acum cu un lichid albastru deschis. Las-o sa-si imagineze ca inspira si expira acel lichid. Las-o sa-si imagineze cum fiecare por din trupul ei absoarbe aceasta lumina lichida, apoi cum fiecare celula din corp absoarbe lumina lichida pana se umple in intregime.. Las-o sa-si imagineze electricitatea racoroasa, revigoranta pe care lumina lichida o comunica trupului ei. Las-o sa-si imagineze ca trupul ei e saturat complet cu lumina lichida, de la un capat la altul. Las-o acum sa simta acea electricitate trecand prin trupul ei – aliniindu-i toti nervii, aliniindu-i toate celulele, aliniindu-i structura atomica intr-un model cristalin – pana cand simte energia curgand prin trup din ce in ce mai repede fara nici cea mai mica rezistenta.
            Las-o sa simta energia trecand de la picioare in sus prin corp si iesind prin varful capului, si de jur imprejurul ei, din nou prin picioare in sus, iar si iar. Pe masura ce energia circula astfel, spune-i sa-si imagineze ca e un camp de energie, un camp magnetic, trecand de-a lungul trupului ei, invartindu-se in directia acelor de ceasornic si merge de la cap la picioare.
            Spune-i apoi sa-si imagineze cum trupul i se dizolva in lumina albastra lichida, pana nu se mai vede forma trupului ci pur si simplu ea e chiar sfera, plina de energie electromagnetica ce vibreaza, in care nicio parte a sferei nu se deosebeste de alta parte a sferei. E toata o energie omogena, respirand si pulsand la unison..
            Las-o apoi sa-si imagineze o samanta mica, cristalina, cum se formeaza in centrul sferei. E un cristal limpede, trasnparent, stralucitor. Lasa-l sa creasca, sa creasca, sa creasca, pana devine din nou un trup. Las-o sa observe ca asta e un trup nou, limpede, un trup energizat si alcatuit din chiar lumina vie. Spune-i sa simta extinderea acestui nou trup de energie, pana se conecteaza la toata lumina din Creatie. Spune-i acum sa inspire acest nou trup si sa-l conecteze acum la Pamantul fizic in care exista.
            Acum las-o sa-si imagineze cum sfera albastra din jurul noului trup se extinde si se disperseaza devenind realitatea din jurul ei. Si in acest punct, roag-o sa-si aminteasca urmatorul lucru: constiinta nu este in trup, trupul e in constiinta voastra. Spune-i sa respire adanc si liber, plina de viata si bucurie.

            Poate face asta o data dimineata si o data seara. Daca vrea, o mai poate face o data si dupa-amiaza, insa nu mai mult de trei ori pe zi timp de aprox. 10 min.
 A propos, oricare din voi si toti puteti folosi aceasta meditatie pentru orice aliniere doriti. E un instrument foarte foarte puternic. […]
“Al doilea aspect ce ar putea ajuta un individ in starea de relaxare – ceea ce numiti meditatie sau introspectie – poate fi de ajutor, asa cum percepem in cazul acestei femei si in cazul multor altor indivizi, folosind urmatorul instrument: simpla lovire a unui clopotel rezonant si cristalin, permitand sunetului ce vine de la clopotel sa spele acea persoana in exterior si in interior, pentru a incepe sa o familiarizezi cu starea energetica vibrationala care e ea de fapt ca persoana… pentru ca o persoana e energie, e constiinta.
            Tonalitatea / sunetul poate ajuta in alinierea tuturor portiunilor constiintei prin faptul ca le da tuturor portiunilor constiintei un singur model pe care sa-l asculte. Atunci toate portiunile se pot concentra pe acel model unic si ar putea permite o aliniere inconstienta. Apoi, in aceasta stare de meditatie, de centrare, poate profita de acea stare si isi poate aplica peste ea insesi imaginea ei pe care si-o doreste, stiind ca aceasta se poate manifesta atat de repede si de instantaneu pe cat de mult crede ea ca se poate.
            Realizati asta: ideea oricarei persoane pe care esti gata sa o ajuti, pe care o atragi inspre tine, impreuna cu co-creare atractiei de catre acea persoana a cuiva gata sa o ajute, inseamna ca evident ambii simtiti ca aveti ceva in comun si aveti nevoie sa interactionati in orice mod pe care imaginatia il poate nascoci. Fiecare lucrusor pe care-l faci, fie ca il consideri schimbabil sau nu, e acolo pentru un motiv si face parte din procesul complet.
            Ai incredere in instinct; ai inceredere in intuitia proprie. Fa ceea ce te entuziasmeaza cel mai mult si intotdeauna, pur si simplu imparte dragoste neconditionata. Ai incredere ca ii vei fi de ajutor acelei persoane in modul optim posibil in care e nevoie sa-i fii, pentru ca nu e un accident faptul ca sunteti unul in viata celuilalt. Nu exista accidente.
            Ideea de a aplica asta pe o scara larga in lumea voastra poate fi, de asemeni, facuta in multe forme si multe dintre ele exista deja pe planeta voastra. Multe dintre aceste idei de vindecare sunt conectate direct la chestiuni pe care le-am discutat cu privire la pace si armonie. Deci, ideea de a crea obiecte ce reflecta ideea de pace si armonie si de a impartasi acele obiecte cu planeta voastra, va permite acelei vibratii, intr-un sens, sa le permita vibratiilor actuale sa se schimbe “de la distanta”.
            Una dintre ideile care exista deja pe planeta voastra e un proiect initiat de un grup numit Peace Pole Project (Proiectul Stalpul Pacii). Unii dintre voi ar putea sa stie despre ce e vorba. E doar un mod, o idee si inca una foarte benefica. E vorba doar de un simplu par/stalp/prajina din lemn pe care e scris in mai multe limbi: “Fie ca pacea sa triumfe/sa domneasca pe Pamant.” Iar parul de lemn e infipt in pamant, stand drept ca o antena, ca un anunt publicitar pentru ideea de pace. Intelegeti ca are cu-adevarat un efect deoarece simplul fapt ca se afla acolo, elibereaza un tip de vibratie. Determina o anumita reactie in toti cei care-l vad. La fel si arta; poate face acelasi lucru in multe feluri.
            Deci, o idee ar fi sa va cresteti capacitatea de a produce obiecte reprezentative pentru ideea de armonie, de vindecare, de pace si sa le expuneti la vedere pe toata intinderea Globului. Daca vor exista destule astfel de monumente inchinate pacii si vindecarii, ei bine, s-ar putea sa nu mai ramana loc pentru lupte. Daca fiecare cladire se construieste in concordanta cu energia vindecatoare si armonioasa, atunci acea vibratie va impregna locurile in care traiti, in care lucrati.
            Aceste principii au fost intelese de ceva vreme pe planeta voastra, insa in aceste vremi din ce in ce mai multi artizani inteleg conceptul proportiei de aur, raporturilor de aur. E aceeasi idee a reflectiilor naturale de care am vorbit anterior. Anumite proportii reflecta in mod firesc vibratii care sunt in mod natural armonioase si centrate. Daca, prin urmare, incorporati aceste proportii in tot ceea ce faceti, daca urmati ‘modelul” firesc al naturii, atunci totul va contine o vibratie ce promoveaza vindecarea si armonia. Intreaga voastra lume ar putea exista ca si cum ati trai cu-adevarat in propria voastra opera de arta, pentru ca traieste in interiorul vostru si tot ceea ce aveti de facut e sa o eliberati si sa creati vindecarea.
            Exista multe locuri pe planeta voastra numite “vortexuri de energie”; in acele puncte exista alinieri de energii electromagnetice foarte puternice. Cand te duci in acele locuri, te simti scufundat in frecventa acelor locuri.  Poti lasa energia acelui loc sa te alinieze, daca te potrivesti cu vibratia ei. Apoi, oriunde ai merge pe Pamant, daca creezi acea vibratie, atunci aduci acel loc in locul unde te afli tu si toti cei care sunt cu tine pot simti energia acelui loc. Vei fi ca o extensie a acelui punct energetic. Tot ceea ce ai de facut e sa-ti folosesti imaginatia si sa lasi sa te simti cum te-ai simtit cand erai in acel punct energetic si vei fi astfel acea vibratie. Acesta ar putea fi un mod de-a te pregati inainte de a alege sa vindeci pe cineva.
            Poti face la fel daca iti doresti sa creezi orice forma de arta. Poti re-crea acea vibratie, dupa care sa creezi forma de arta pe care o simti ca reprezinta acea vibratie. Atunci acea opera de arta va contine acea vibratie.
            De exemplu, daca stii ca Muntele Fuji sau zona Muntilor Shasta e unul dintre punctele energetice ale planetei, poti crea acea vibratie in tot ceea ce faci. Daca lucrurile tale artizanale creeaza vibratia acelui loc, toti cei care vor intra in contact cu operele tale de arta vor sta in vibratia Muntelui Fuji. Natura e intotdeauna foarte echilibrata, vindecatoare. Profitati de vibratiile pe care vi le pune la dispozitie. Multi dintre voi deja inteleg ca privind un copac frumos sau o floare frumoasa, creeaza o vibratie vindecatoare, o centrare in interiorul vostru.
            Intelegeti ca atunci cand vedeti o reprezentare in arta de obiecte ce contin un anumit sentiment, atunci vibratia acelui obiect e cu-adevarat prezenta. Asta merge mana in mana cu ceea ce am discutat inainte despre faptul ca lumea e o metafora, un simbol. Puteti folosi ideea metaforei sau simbolului pentru a crea cu-adevarat o vibratie de armonie si vindecare deoarece toate obiectele fizice poseda o vibratie unica. Si chiar o reprezentare simbolica a acelui obiect fizic are vibratia acelui obiect intr-un mod aparte.
            Vedeti, voi creati oricum realitatea fizica. Un obiect fizic este deja doar un simbol al vibratiei din constiinta voastra. Deci, in anumite feluri, nu e cu-adevarat o diferenta intre vibratia unui copac si vibratia unui tablou al aceluiasi copac.  Puteti lucra cu simbolurile voastre in acest fel pentru a genera o atmosfera armonioasa, chiar daca nu va aflati in apropierea fizica a obiectului in sine reprezentat de simbolismul pe care-l alegeti.
            In trecut, intelegerea acestui fapt era numita “magie simpatetica”, in sensul de a crea o vibratie simpatica in forma unui model, sau intr-o forma simbolica, care chiar contine vibratia lucrului in sine. Prin urmare, creand o conexiune cu acel obiect de la distanta, de fapt ai vibratia acelui obiect intr-o forma simbolica. Magia e in realitate capacitatea de a-ti transforma sistemul de gandire si de a transforma realitatea din jurul tau intr-un mod cat se poate de constient. (I-MAGI-NATIE = sunteti o natie de magi). Apoi, transmitand telepatic altor indivizi vibratia acelei schimbari, ei – daca aleg s-o faca – pot trai si ei experienta acelei schimbari in realitatea lor. Magie simpatetica. Nu e nici un mister in asta. E doar fizica constiintei.
            Deci permiteti-va sa intelegeti ca totul se reduce la vibratia voastra. Vindecati-va, vindecati pe oricine fiind in intregime acel “TU” ce poti fi. Apoi, daca sunteti echilibrati, puteti permite si altora, ca prin vibratie simpatica, sa se afle in armonie cu voi direct sau prin intermediul operelor voastre de arta sau creativitate.
            Inainte de a continua, permiteti-ne sa abordam un subiect ce simtim ca priveste pe cativa. Sunt multe fluctuatii ce au loc in aceste vremuri in campul electromagnetic al planetei voastre si multi indivizi, ce devin din ce in ce mai sensibili, ar putea simti aceasta energie in corp in moduri ce ar putea fi dureroase din cand in cand.
            Daca va linisteste fricile, fara nicio retinere, consultati-va medicul ca sa fiti siguri ca nu e nimic in neregula cu voi. Dar daca nu e altceva decat ca deveniti pur si simplu din ce in ce mai sensibili fata de acea energie, cu siguranta nu va vor gasi nimic in neregula. Invatati sa va centrati cu ideea ca nu e nevoie sa experimentati fluctuatiile ca si durere, insa din cand in cand e posibil. Intelegeti pur si simplu ca civilizatia voastra are multe de procesat prin ea insesi, si prin urmare, uneori asta se poate manifesta ca si durere pe ici pe colo, mai ales de cap si de inima. Pe masura ce energia noua patrunde, daca nu esti obisnuit cu ea, ai putea crede ca iti va crea neplaceri. Incertitudinea ta si indoiala pot cauza ca energia sa se traduca in corp ca si durere.
            Relaxati-va.  Permiteti-va sa respirati cu usurinta, sa respirati viata complet. Incurajati-va intotdeauna amintindu-va ca voi alegeti sa va schimbati in acest fel; cu cat mai mult va veti aminti ca e alegerea voastra, cu-atat mai putin veti fi nesiguri. Vom radia o energie linistitoare in timpul acestei interactiuni; o puteti folosi in orice forma sau fel doreste imaginatia voastra. Unii dintre voi necesita doar ceea ce numiti ‘impamantare’. Asta se poate face in mai multe feluri; bineinteles, imaginatia voastra poate fi intotdeauna un ghid fara cusur care va spune ce functioneaza cel mai bine pentru voi.
            Alte trei moduri pe care le sugeram: Unul e sa va ajutati de mineralul numit hematit. Impamanteaza magnetic. Uneori cand multi dintre voi au de-a face cu energii mai inalte, picioarele au tendinta sa paraseasca pamantul. Cand rupi conexiunea cu pamantul, cand te dezechilibrezi in acest fel, asta poate de asemeni cauza extrasensibilitate si durere.
            Al doilea fel e ca pur si simplu sa te identifici mai mult cu natura din jurul tau – faceti plimbari prin padure, pe Pamant, inotati prin raiuri. Deveniti impamantati in experienta voastra fizica prin simturi. Respirati aerul, simtiti Pamantul, imbratisati un copac.
            Al treilea mod e sa va permiteti sa faceti o miscare fizica ce va face placere, care v-ar putea ajuta mult sa va focalizati in meditatii fiziologice de un tip diferit. O metoda ce ati putea descoperi ca functioneaza foarte bine – nu ca sa va epuizati, insa – e sa faceti urmatorul lucru: luati o bucata mare si groasa de lemn, luati o gramada de cuie si bateti-le cu un ciocan in bucata de lemn in forma oricarui model vreti. Implicati-va in actiunea fizica si simtiti curgerea actiunii fizice. Sau poate intimitatea sexuala. Putem continua cu intrebarile daca vreti.

Audienta: Ma intrebam daca ar putea exista o imagine sau un model cu care sa afectam procesul de imbatranire?
Bashar: Traiti in prezent. Cu cat mai mult traiti in moment, cu cat mai mult sunteti absorbiti – absorbiti la propriu – sa faceti ce va place cu-adevarat sa faceti, cu-atat mai putin veti imbatrani. Cunoasteti toti expresia “timpul zboara” cand te simti bine. Stii ca timpul nu zboara pe bune. Si nici nu e ca in realitate ignori trecerea timpului. TU creezi timpul. Iar cand faci ceva ce iti permite sa fii atat de concentrat incat atunci cand iesi din starea asta zici “A, au trecut atatea ore; unde s-o fi dus timpul?”, de fapt tu nu ai creat acel timp, la propriu. Daca tu simti ca ai trait numai o jumatate de ora cand poate pentru restul lumii au trecut 3 ore, tu de fapt ai imbatranit numai cu o jumatate de ora.
            Sa traiesti in clipa, sa ramai in clipa, sa-ti urmezi starea de entuziasm si sa ramai in acea vibratie te elibereaza din matricea timpului si-ti permite sa te experimentezi pe tine ca relativ fara varsta. Acum, ideea e ca atunci cand realizezi ca au trecut 3 ore, ceea ce faci de fapt, automat si pentru ca tu alegi, e sa te reconectezi la cursul timpului pe care cu totii ati fost de acord sa-l impartasiti, fiindca nu vrei sa te rupi complet de acea matrice. In caz contrar, nu vei mai putea sa interactionezi cu multi altii de pe planeta ta acum. Dar cu cat mai multi dintre voi vor trai clipa, cu-atat mai mult veti putea interactiona in “Acum” si cu-atat mai putin veti imbatrani, pentru ca veti crea la propriu mai putin timp.
            Cand ramai in clipa, creezi mai putine detalii, iti permiti tie sa vezi imaginea completa a ceea ce faci, permitandu-i sinelui tau superior sa deschida detaliile si sa le plaseze automat la locul lor. Nu trebuie sa-ti fragmentezi constiinta ca sa se preocupe de “sa aiba grija la toate detaliile” sau sa incerce sa le manevreze ea la locul lor. Cu cat dai atentie mai putina detaliilor, in acest fel, de-atat vei avea nevoie de mai putin timp sa faci ce vrei sa faci. Intelegi? E bun modelul asta pentru tine?
A: Da, putin. Ma intrebam si despre cand dormim. Chiar imbatranim mai putin in timpul somnului?
B: Da pentru ca traiti in Acum. Ceea ce numesti sau iti amintesti ca fiind vis e mai aproape de starea ta naturala. Tineti minte, acum visati. Voi visati realitatea fizica. Desi traiti experienta realitatii fizice ca parand sa fie mai mult adevaratul vostru eu; realizati ca realitatea voastra fizica e in realitate visul – visul timpului si spatiului. Cand va veti trezi, nu veti mai trai in mod necesar experienta timpului si spatiului la fel de mult.
            Ideea e sa invatati sa fiti ca si copiii; sa invatati sa traiti in Acum. Fiindca cu cat traiti mai mult in Acum, cu-atat mai putin timp creati. Si cu cat mai putin timp experimentezi, cu-atat mai putin timp te va imbatrani. Intelegi? Va crea o lipsa de varsta in interiorul tau. Iar daca exista un scop pentru asta, iti vei putea apoi permite sa existi intr-un Acum Etern si vei trai experienta a ceea ce e perceput aici ca un interval mai mare de timp, chiar daca de fapt nu asta se intampla pentru ca timpul e iluzia ta.
            Ideea e ca este precum – asta e o limitare a limbajului, insa e mai mult ca si cum ai ”sari peste momente”. Nu mai experimentezi atat de multe “momente temporale”/clipe. Iesi si intri in diferite momente din timp, astfel ca pentru toti cei care sunt inca prinsi in timp, pare ca ai trait mai mult decat intervalul normal de timp, dar tu nu ai facut ca atare asa. Tu ai experimentat eternitatea, ideea de suspendare sau dizolvare a timpului si ai realizat mai multe in Eternul Acum. Fiindca atunci cand nu esti ghidat de timp poti realiza toate lucrurile simultan, sau, ma rog, intr-o maniera mai aproape de simultan decat inainte.
            Efectul ar putea fi ca arati la fel, dar esti de fapt mult mai batran. Experienta ta de a trai mai mult nu atarna de acceptarea altcuiva daca asta e sau nu posibil. Atarna doar de acceptarea ta ca poate fi asa si ca e ceea ce e potrivit pentru tine.
            Impartasiti aceste idei si cu altii. Exprimati-va curgator si cu curaj, cu convingere. Si comunicarea vindeca; deschiderea, onestitatea, comunicarea direct din inima, in toate formele relationale – sa va permiteti sa fiti cine sunteti cu-adevarat, nu cine credeti ca voi sau ceilalti ar trebui sa fiti. Atunci relatiile voastre vor vindeca, echilibrand, centrand si nu vor mai fi o lupta cu toate nivelele societatii voastre: social, politic si economic. Nu sunteti separati de guvernele voastre; voi sunteti guvernele voastre. Nu sunteti separati de sistemul vostru economic; voi sunteti sistemul vostru economic. Transformati-l si-l recreati in asa fel incat sa fie tamaduitor, sa serveasca societatea -iar nu intr-un mod in care forteaza societatea sau pe altii sa-l serveasca. Permiteti-va sa fiti voi atentia pentru toate detaliile; acestea vor fi create puternic si vor rezista mult timp.
            Orice e creat dintr-o stare de echilibru si vindecare exista in acea stare si traieste in eternul acum. Lucrurile create in acest fel vor cuprinde veacurile, vor crea mileniul de pace si sanatate. Dar trebuie sa actionati in privinta acestor lucruri. Trebuie sa va traiti viata ca sa puteti fi sanatosi. Nu va puteti eluda vietii. N-o puteti trai doar in imaginatie. Trebuie s-o traiti complet.
            Sinele vostru natural e un sine echilibrat. E un sine sanatos. Permiteti-va sa intelegeti ca o preocupare pentru sanatate poate uneori fi o indicatie ca tineti cu dintii de o credinta referitoare la boala. Sinele echilibrat nu se gandeste la ideea de a incerca sa fie sanatos. Nu e nevoie sa incercati sa fiti vindecati. Nu e nevoie sa incercati sa-i vindecati pe altii. Tot ce aveti de facut e sa ajungeti in centrul vostru. Nu trebuie sa “incercati” sa ajungeti in centrul vostru. Centrul vostru e cine sunteti voi de fapt. Tot ceea ce aveti de facut e sa fiti cine sunteti. Vindecarea inseamna ingaduinta/permisivitate – nu a face, nu a incerca, nu a forta. Nu trebuie sa “incercati” sa va intoarceti in propriul centru. Doar sa permiteti sa se intample. Renuntati la asteptari; relaxati rezistenta si veti luneca usor in mod automat inapoi in centru.
            Aceste idei si sugestii pot functiona pentru fiecare dintre voi oriunde si oricand alegeti sa le folositi. Aveti incredere ca imaginatia voastra creativa sclipitoare va crea schimbarile ce reflecta individul unic ce sunteti. Lasati-va imaginatia sa se desfasoare si transformati aceste sugestii in orice fel simtiti ca e mai bine pentru voi. Nu mai opuneti rezistenta sinelui vostru natural. Aveti incredere in el. Credeti in el. Este cine sunteti.
            Vindecarea e produsul integrarii tuturor diferentelor pe care le-ati creat sa fiti, pretuindu-va propria diversitate, dar in acelasi timp functionand ca un tot integrat. Sunteti cu totii creati sa va vindecati unii pe altii fiindu-va de folos unii altora, sa creati o atmosfera de sustinere, ajutor si indrumare, sa creati un echilibru intre sustinerea intregii societati si sustinerea propriei persoane ca si individ in interiorul acelei societati. Daca sustii societatea cu pretul propriei individualitati, nu poti sustine societatea pentru ca nu esti intreg si in echilibru; daca te sustii  numai pe tine cu pretul societatii tale nu te vei sustine pe tine pentru ca te tai de la suportul Universului.
            Vindecarea e si o echilibrare a intregii dinamici pe care o traiti ca experienta in viata. Sunteti un individ, sunteti intreaga societate, fiecare dintre voi. Vindecati-va cu creativitate si dragoste facand cu integritate ce va spune inima sa faceti. Si daca alegeti asta, impartasiti si altora aceste idei de integrare, echilibrare si vindecare. Puneti-le la vedere ca lumea sa le vada in arta; aplicati-le in orice forma doreste imaginatia fiecaruia – astfel ca vibratia lor va fi peste tot. "

 Alte surse:

Spulberand-Tipare-Vechi-Bashar
Bashar-Channeling-2

P.S. La Bashar-Channeling-2 era un document pe care nu-l mai gasesc. daca-l are cineva sa dea un semn.

12 comentarii:

  1. Multe din ideile spuse de el se regasesc in multe din ideile de care omenirea si-a dat seama... foarte impresionant de altfel ... trebuie doar sa ne lasam imaginatia libera si sa nu mai etichetam orice ca fiind asha sau altfel ... multumesc mult ... facetzi o treaba buna !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Oversoul s-ar putea traduce ca "Supra-Sinele"

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesant materialul!
    Am ras un pic la video, la inceputul channeling-ului :)) dar una peste alta sunt informatii interesante si cine stie...
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Adi, si tu tarane ce esti tata ...crestin, nu ??? Ai senzatia ca poti rezolva orice ???
    Mars in grota ! Acolo iti este locul alaturi de alte specimene uitate ca tine, alaturi de fratii tai RETROGRAZI !!!

    .|Anti 33|.

    P.S. Vrei sa demostrezi CEVA, CUIVA, fa-o la modul civilizat ! Asta este o Actiune la Reactiune, ...la modul tau de exprimare, daca intelegi...

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. ma bucur foarte tare ca Bashar a ajuns sa fie "difuzat" sau "infuzat" in mediul web romanesc. Ma gandeam zilele astea ...oare cand il descopera romanii pe bashar si pe darryl anka...eu l-am descoperit in urma cu cateva luni iar de atunci, aproape tot timpul l-am ascultat si reascultat si recunosc ca dupa o vreme, dupa ce ai incorporat informatia transmisa de el ...totul se schimba...literalmente
    Cred ca impreuna cu Abraham prin Ester Hicks si N.Donald Walsh se contureaza un trio cu adevarat important.

    RăspundețiȘtergere
  7. Oversoul s-ar putea traduce ca "Supra-Sinele" sau Supra-Sufletul sau Sinele Superior sau Suflet Radacina. Traducatorul cartilor lui Suzanne Ward folosea si termenul de Sufletul Cumulativ.

    Asta pentru ca el reprezinta totalitatea aspectelor individuale sau personajelor sau vietilor traite. Tu Ion Popescu ce traieste in acest moment experienta actuala esti doar o farama/aspect/personaj din acest Sine Superior, nefiind constient de faptul ca alte fragmente din el/tine au mai avut experiente "anterioare" numite si reincarnari.

    In unele cazuri exista chiar si experimentari paralele, cand doua sau mai multe "scantei" din acelasi suflet-radacina experimenteaza simultan aceleasi evenimente si chiar interactioneaza fara sa fie constiente de acest lucru. Iar in final, oricum toate sufletele radacina se trag si ele tot din aceeasi sursa. ALL IS ONE.

    La finalul vietii fizice fiecare personaj/aspect/scanteie se intoarce cu bagajul de informatii, se reintegreaza si imbogateste astfel Sinele Superior cu noi experiente de care acesta se poate folosi pentru a trimite "ulterior" o alta particica din el/tine pentru o noua experienta. Folosesc ghilimele la notiunile legate de timp pentru ca timpul e o iluzie, e doar o alta frecventa.

    Incearca de asemenea sa scapi de analogiile cu vechile religii, pentru ca uneori nu se pot echivala termenii. Tot Ceea Ce Este s-ar putea echivala cu Creatia sau energia sau totalitatea celor ce exista, iar ONE cu constiinta creatiei. Iar diviziunea ulterioara intre unu si doi prin polarizare e echivalent cu plus/minus sau Yin/Yang sau masculin/feminin adica ceea ce religiile au incercat sa interpreteze cu bine/rau sau dumnezeu/diavol.

    De fapt aceste notiuni sunt relative, sunt fete ale aceleiasi monede, ce nu ar putea exista una fara cealalta. Pur si simplu nu poti avea "bine" daca nu ai un "rau" cu care sa-l compari. Dar ambele sunt necesare: nu poti avea actiune/experienta/interactiune daca la o baterie sau magnet ai avea doar plus si nu ai avea minus. Iar energia/creatia/tot ceea ce este nu face diferenta intre ele si constiinta foloseste cele doua aspecte pentru a creea jocul experientei din care facem si noi parte.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna tuturor si va multumesc mult pentru sugestii. Din pacate acele note nu erau pentru public, insa au apucat sa fie publicate. Oversoul nu poate fi Supra Sinele pentru ca nu se refera la sine, ci la suflet. De altfel, si Bashar face distinctie intre Sinele Suprem (Supra Sinele) sau Mintea Superioara, care sunt echivalente la el, si Oversoul. Cel mai bun termen pentru oversoul mi se pare "suflet parinte", care apare in articolul despre Atlantida. Exact asta si semnifica: sufletul parinte din care se desprind suflete individuale.
    Multumesc inca o data si numai bine tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Oversoul nu poate fi Supra Sinele pentru ca nu se refera la sine, ci la suflet ? Pai si TU cine esti in sinea ta ? Nu esti sufletul de fapt ? Corpul e doar un vehicol, ego-ul o masca, iar mintea o unealta... :)

    Sufletul parinte nu e numai unul, e la fel cum ai vorbi de o ramurica a unui copac. Aceasta e desprinsa dintr-o ramura mai mare, care la randul ei e desprinsa din alta si tot asa. Fiecare face de fapt parte din acelasi copac si poate inmuguri la randul ei pentru a da nastere la alte ramurele.

    Fiecare ramura are pe ea flori care sunt aspectele/personajele ce se incarneaza la anumite perioade. Aceste flori trec prin ciclul vietii pentru a obtine la final "fructul" experientei daca imi permiti metafora... :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna Flavian,

    Pentru acuratetea traducerilor si a informatiilor,eu incercam sa gasesc termenii Exacti! in romana pentru termenii la care se refera Bashar deoarece nu era vorba de un eseu personal, ci de o traducere.In baza intuitiei mele despre referirea la care se face prin anumite cuvinte si in baza putinelor cunostinte pe care le am despre structura energetica a fiintelor, in mod special a fiintelor umane, oversoul-ul nu poate fi Sinele Suprem, iar eu am ales sa nu-l traduc printr-un termen care ar putea crea confuzie.
    Acum, daca e cineva care sa stie mult mai multe decat mine, e la fel de binevenit ca si mine si ca si oricine altcineva sa ne ajute cu traducerile.
    Iti multumesc, oricum, pentru sugestii si-ti doresc numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  11. O intrebare. Doar eu am impresia ca Bashar e un actor inteligent dar nu desavarsit care profita de naivitatea si setea de adevar a oamenilor? Mi-au placut in special glumele pamantesti pe care mintea colectiva a fratilor nostri intergalactici le folosesc ca sa intelegem mai bine principiile de baza ale structurii sinelui.

    RăspundețiȘtergere
  12. Tot ce e posibil. Nu crezi in el ca fiind adevarat, treci peste, sunt atatia altii.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...