Ieşirea Din MATRIX: ECKHART TOLLE - Ultima Iluzie (20.08.2009)

joi, 20 august 2009

ECKHART TOLLE - Ultima Iluzie (20.08.2009)

Touching the Eternal - The Last Delusion (2002)

Continuăm astăzi seria conferinţelor lui Eckhart Tolle cu una din seria Touching The Eternal (Atingând Eternul), susţinută în retragerea din 2002 din Rishikesh, India.

De asemenea, continuăm şi seria sfaturilor spirituale (Episodul 7) pe care acest învatator spiritual le dă căutatorilor de adevăr, sfaturi luate de pe blogul lui George Enea (rEvolutia Interioară):

"• In fiecare dimineata ne trezim din somn, si din visele noastre si intram in starea careia noi ii zicem trezire. Un suvoi continuu de ganduri, majoritatea din ele repetitive, caracterizeaza starea obisnuita de veghe. Atunci ce se intampla cand ne trezim spiritual? NE TREZIM DIN IDENTIFICAREA CU GANDURILE NOASTRE! Toti cei care nu sunt treziti spiritual se identifica total cu gandurile mintii si se misca datorita lor. Este vorba de vocea neincetata din capul lor. Dar gandirea este compulsiva! Nu te poti opri, sau asa se pare, ca nu poti. Este si o patima pentru ca ea creeaza dependenta. Tu nu mai vrei deloc sa te opresti, nici atunci cand suferinta generata de zgomotul neincetat al mintii devine de nesuportat.

• In starea obisnuita de veghe, voi nu folositi gandurile ci ELE VA FOLOSESC PE VOI. S-ar putea spune ca voi SUNTETI POSEDATI DE GANDURI. Ele sunt de fapt o conditionare a mintii colective care exista de mii de ani. Voi nu vedeti niciodata lucrurile asa cum sunt ele cu adevarat, ci distorsionate si reduse la etichete mentale, concepte, judecati, opinii si tipare reactive. Identitatea de sine este redusa la o poveste pe care TINETI MEREU SA O SPUNETI IN MINTE. ,,Eu si povestea mea” – in starea de netrezire, ea este tot ce viata reprezinta pentru voi, totul este redus la acest lucru –atunci nu mai puteti fi fericiti mult timp, pentru ca nu mai sunteti voi insiva. Asta inseamna oare, ca nu mai gandesti atunci cand esti trezit spiritual? Nu, bineinteles ca nu.

• De fapt, vei putea sa folosesti gandurile mult mai eficient decat inainte, dar vei realiza ca este ceva adanc in fiinta ta, o liniste vibranta, vie, care este mai vasta decat gandirea. Este constiinta insasi, fata de care mintea ganditoare este doar un aspect. Pentru multi oameni prima indicatie a unei treziri spirituale este aceea ca deodata devin constienti de gandurile lor. Si ajung sa fie MARTORI la ele si la spusele lor. Nu se mai identifica deloc complet cu mintea si astfel incep sa simta ca este o profunzime in ei, de care nu stiau inainte.

• Pentru majoritatea oamenilor, trezirea spirituala este un proces gradual. Rareori se intampla deodata. Dar adeseori se petrece datorita unei suferinte intense. Asta a fost si in cazul meu. Multi ani, viata mea a alternat intre depresie si o anxietate acuta. Intr-o seara m-am trezit intr-o stare de intensa si groaznica frica, mult mai intensa decat am trait pana atunci. Viata imi parea fara sens, arida si ostila. A devenit asa de insuportabila, ca deodata mi-a venit un gand in minte: ,,nu mai pot trai cu mine insumi, deloc”. Gandul s-a repetat de mai multe ori. Deodata, m-am retras din gand si am privit la el, asa cum era. Astfel am devenit constient de ciudatenia acestui gand: ,,daca nu mai pot trai cu mine insumi, trebuie sa fie doi de mine – Eu si mine cu care nu mai pot trai? Nu a mai fost nici-un raspuns la aceasta intrebare, si toata gandirea s-a oprit. Pentru un moment in interiorul meu s-a lasat o liniste completa. Deodata m-am simtit absorbit intr-un vartej de energie. M-a apucat o frica intensa, iar corpul meu a inceput sa tremure. Am auzit cuvintele ,,nu rezista”, ca venind din pieptul meu. M-am simtit absorbit intr-un gol. Si deodata, toata frica a disparut, si M-AM LASAT SA CAD IN NEANT. Dupa asta nu mi-am mai amintit nimic din ce s-a intamplat.

• Dimineata urmatoare m-am sculat ca si cand tocmai atunci m-am nascut pentru prima data in aceasta lume. Totul parea proaspat, dar din totdeauna la fel – si aveam un sentiment intens de viu. O liniste vibranta mi-a umplut toata fiinta. Plimbandu-ma prin oras in aceea zi, lumea imi parea ca si cand, chiar atunci ar fi venit in existenta, complet lipsita de trecut. Eram intr-o stare de uimire,… de pacea pe care o simteam in interior si de frumusetea pe care nu o mai vazusem pana atunci, chiar si in mijlocul traficului.

• IMI PIERDUSEM OBISNUINTA DE A ETICHETA SI INTERPRETA PERCEPTIILE MELE – SI NU MAI AVEAM DELOC NICI-UN COMENTARIU MENTAL! In aceea zi, am perceput si am interactionat cu lumea in modul acesta: PRIN LINISTE, nu prin zgomotul mintii. Pacea pe care am simtit-o in aceea zi, cu mai mult de 20 de ani in urma, nu m-a mai parasit, cu toate ca variaza in diferite grade de intensitate. De atunci nu mai am nici-un preconcept care sa ma ajute sa inteleg ce mi s-a intamplat. Dupa aceea, am realizat ca suferinta acuta care m-a cuprins in atunci, trebuie sa fi fortat constiinta mea sa se retraga din identificarea cu sinele nefericit, suferinta ,,micului eu” care in fond nu este decat O FICTIUNE A MINTII.

• ACEASTA RETRAGERE TREBUIE SA FI FOST ATAT DE COMPLETA ASTFEL INCAT SUFERINTA IN SINE S-A SFARSIT ca si cand ai scoate dopul de la o jucarie umflata cu aer. Ceea ce a ramas a fost natura mea adevarata - acel intotdeauna prezent ,,eu sunt”,… constiinta fara limite in prima stare a ei de identificare cu forma. Ii poti spune si pura trezire sau prezenta.

• In povestea vietii personale se pare ca a fost o conexiune intre suferinta intensa si cresterea experientei spirituale. Este, la toata lumea, o legatura intre suferinta traita si intensitatea cu care apare nevoia unei cresteri spirituale? – Da, acest lucru se pare ca se intampla in majoritatea cazurilor. Cand esti prins si captiv intr-un cosmar, motivatia ta de a te elibera va fi mult mai mare, decat cel prins intr-un vis relativ placut. Dar la toate nivelele, evolutia apare ca un raspuns la o situatie critica, nu rareori o viata amenintata, cand structurile vechi, din interior sau din exterior, sunt daramate sau nu mai lucreaza deloc.

• La nivel personal, aceasta inseamna adeseori experienta pierderii a ceva anume: moartea cuiva drag, sfarsitul unei relatii, pierderea unei posesiuni, casa voastra, statutul social, sau caderea structurilor externe din viata voastra care va furnizau un sentiment de securitate. Pentru multi oameni,… bolile, pierderea sanatatii - reprezinta o situatie critica ce impinge spre trezire. Cu boala grava, vine si trezirea la ADEVARATA MOARTE, MAREA PIERDERE A TOT CE AVETI!

• Pentru multi oameni, PIERDEREA este perceputa ca o pierdere a sensului vietii. Cu alte cuvinte, viata pare sa fie atunci fara nici-un sens. Pierderea sensului vietii este adeseori parte din suferinta care vine odata cu pierderea psihica, dar acest lucru se poate intampla si acelora care au castigat tot ce lumea aceasta a putut oferi, si care au reusit in ochii lumii – si deodata ei realizeaza ca succesul lor,… sau posesiunile sunt goale si nu ii pot implini. Ceea ce lumea si cultura le spune este important pentru ei, pentru ca sunt indemnati sa incerce sa posede cat mai mult, ceea ce pana la urma le da un fel de apasare dureroasa in suflet, adesori insotita de o mare confuzie mentala.

• Acum intrebarea care apare este: care este adevarata conexiune intre suferinta si trezirea spirituala? Cum poate una sa duca la cealalalta? Cand te uiti cu atentie la natura suferintei umane vei afla un ingredient esential in mai toate felurile de suferinta si acesta este - DIMINUAREA CONSTIINTEI DE SINE! Sa luam spre exemplu, boala. Ea te face sa te simti mai mic, fara nici-un control, fara ajutor. Se pare ca pierdeti autonomia, si se poate sa deveniti dependenti de altii. Ajungeti mai mic, vorbind la figurat. Orice PIERDERE majora are un efect similar: unele din formele care au reprezentat o parte importanta din ceea ce ati fost voi – o persoana, o posesiune, un rol social,…va lasa, o pierdeti si voi suferiti pentru ca v-ati identificat cu acele lucruri, persoane, si astfel vi se pare ca pierdeti ceva din voi – o parte din voi. In realitate, desigur, ceea ce simtiti ca o diminuare sau o pierdere a sentimentului de sine, este de fapt PIERDEREA UNEI IMAGINI despre ceea ce credeti ca sunteti, o imagine care este agatata in minte. PIERDEREA DIZOLVA IDENTIFICAREA CU FORMELE GANDURI care ti-au dat tie sentimentul de sine. Dar acest sentiment de sine este de fapt fals – este o fictiune mentala. Este mintea egotica sau cum I s-a spus – micul eu.

• A te identifica cu o imagine mentala care spune cine esti tu, inseamna sa fii inconstient si netrezit spiritual. Aceasta STARE DE NETREZIRE CREEAZA SUFERINTA, dar si suferinta creeaza posibilitatea trezirii. Cand nu mai rezistati la diminuarea eului ce vine odata cu suferinta - cand toate rolurile pe care le-ati jucat si care reprezinta de fapt starea de netrezire – SE TERMINA,…atunci deveniti umil, simplu si real. Si paradoxal in clipa CAND SPUI ,,DA” ACELEI MORTI PENTRU CA ,,ESTE CEEA CE ESTE”, atunci realizati ca sentimentul de sine mental, acopera adevarul a ceea ce sunteti voi cu adevarat,… acel sine,.. nu definit de trecutul vostru, ci acel sine care este LIPSA TIMPULUI! Si cand ceea ce credeti ca sunteti se dizolva dintr-o data, ATUNCI VA CONECTATI LA VASTA PUTERE care este esenta fiintei voastre nemarginite. Iisus i-a spus: ,,viata eterna”. In budism, uneori i se spune ,,realitatea vesnica”. Acum, oare,… aceasta inseamna ca daca nu ai experimentat suferinta intensa in viata ta,… nu mai este nici-o posibilitate de trezire? Mai intai, motivul pentru care cautati o invatatura spirituala, sau un invatator este acela ca, impartasiti deja suferinta, si de aceea procesul de trezire a inceput.

• Un invatator sau o invatatura nu sunt esentiale pentru trezirea spirituala, ci doar se economiseste timp. Apoi, umanitatea ca intreg, a trecut deja printr-o suferinta inimaginabila, mai mult auto-inventata; secolul XX atingand culmea cu ale lui orori inimaginabile. Suferinta colectiva a fost adusa in fiintele umane pana cand, aceasta prea multa suferinta a chemat nevoia de eliberare care este trezirea spirituala. Nu mai este necesara mai multa suferinta. Acum, pentru multi oameni, asta inseamna ca au seferit destul. Nu mai vor sa sufere. SFARSITUL SUFERINTEI este deasemenea si scopul fiecarei invataturi spirituale adevarate. Fii recunoscator ca suferinta te-a adus la aceasta intelegere:,, NU MAI AM NEVOIE SA MAI SUFAR DELOC!”

• Sa ne angajam complet in momentul present? – identificarea cu gandurile si emotiile care vin, creeaza un fals sentiment de sine mental, conditionat de trecut: micul eu si istoria lui. Acest sine fals nu este niciodata fericit si nu se simte implinit pentru mult timp. Aceasta este starea obisnuita a oamenilor – de neliniste, frica si insuficienta, de neimplinire. Acest eu fals, spune ca el cauta fericirea si totusi, tot el creeaza un continuu conflict si nefericire. Priviti la lupta din jurul vostru, intre natiuni, religii, triburi. Ei au nevoie de dusmani, pentru ca numai acestia le furnizeaza sentimentul de separare de care identitatea lor colectiva depinde. Falsul sine traieste in principal prin memorie si anticipare. TRECUTUL SI VIITORUL SUNT PRINCIPALA LUI PREOCUPARE.

• Momentul present, in cel mai bun caz este ceva… ce se sfarseste repede, sau un pas spre viitor, si toate astea, pentru ca viitorul promite implinire, si salvare, intr-o forma sau alta. Problema este ca viitorul nu vine niciodata. Iar viata este intotdeauna, acum! Orice s-ar intampla, orice experimentati, sunteti, ganditi sau faceti – totul se intampla numai acum! PREZENTUL ESTE TOT CEEA CE ESTE! Si daca voi pierdeti continuu, momentul acesta de acum, si ii rezistati sau nu va place de el, atunci incercati mereu sa fugiti de clipa aceasta, sau o reduceti la ceva ce trece repede,… atunci voi pierdeti esenta vietii voastre, si deveniti CAPTIVI IN VISUL LUMII IMAGINILOR, CONCEPTELOR, ETICHETELOR, INTERPRETARILOR SAU JUDECATILOR! – ce sunt toate continutul conditionat al mintii pe care l-ati luat ca fiind voi insiva. Si astfel va rupeti, si cadeti, tocmai de starea de implinire a vietii ce este numai acum – CEEA CE ESTE, ASA CUM ESTE, NUMAI IN ACEST MOMENT!

• CAND SUNTETI NEALINIATI CU CEEA CE ESTE ACUM, VOI SUNTETI NEALINIATI LA VIATA INSASI!

Multumesc enorm Forumului Unique pentru aceste materiale!"

VEZI CONFERINŢA TRADUSĂ, AICI:





 


 (ambele parti)


In completare va invitam sa studiati categoria ECKHART TOLLE, pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS si sa cititi urmatoarele carti scrise de Tolle:
1) PUTEREA PREZENTULUI - Ghid de dezvoltare spirituala
2) PUTEREA PREZENTULUI - Ghid practic. Invataturi esentiale, meditatii si exercitii din Puterea Prezentului 
3) UN PAMÂNT NOU 
4) LINIŞTEA VORBEŞTE 
5) SECRETUL LUI MILTON
Daca simititi ca demersul intelectual este insuficient si ca nu puteti avansa in cunoasterea de sine doar cu recomandarile lui Tolle, va recomandam un curs de Vipassana (click aici pentru detalii), unde veti experimenta cu adevarat , in fiinta voastra, efemeritatea structurilor egoului, printr-o cufundare in clipa prezenta ca niciodata inainte.
Specificăm că anul acesta cursul s-a ţinut deja în Romania, la Vila Cristina din Moroieni, în perioada 4 - 15 august 2009. Dar, pentru cei care cunosc limba engleză şi doresc cu adevărat să participe la un astfel de curs, există şi alte locuri şi centre de meditaţie Vipassana în Europa (http://www.dhamma.org/en/bycountry/eu/) unde sunteţi bineveniţi, dar important este să vă faceţi înscrierea cât mai din timp. De exemplu, în perioada 15 - 26 septembrie se desfăşoară un curs în Bulgaria (http://www.dhamma.org/en/schedules/noncenter/bg.shtml).


24 de comentarii:

  1. Multumesc pt documentare faceti un lucru extraordinar.Mai poate fi omenirea salvata si daca da cum?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stim ..avem sperante ca da ... asa cum spuneam aici http://fymaaa.blogspot.ro/2013/10/mai-exista-si-oameni-22102013.html , sunt sanse ...Cum? Nu stim ...Poate printr-o revolutie solara mai degraba http://fymaaa.blogspot.com/2013/06/revolutie-solara-10062013.html ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc ca mi-ati raspuns atat de frumos.Ce parere aveti de Metoda suprema si eficenta din programul Nu apocalipsa al lui prof Gregorian Bivolaru?(detalii gasiti pe wwwyogaesotericnet).

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pt raspuns.Dar de ce nu va intereseaza incercare lui prof Gregorian Bivolaru de a face ceva pt omenire prin Metoda suprema si eficienta?Multumesc inca odata pt tot binele care il faceti.

    RăspundețiȘtergere
  5. Deoarece experienta personala ne spune ca Bivolaru e un fals maestru cu pretentii de guru eliberat care inseala lumea si indruma pe cai gresite discipolii lui.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc da de deodorantele cu plumb care cauzeaza cancer si sunt vandute in magazine fara nici o retinere ce parere avetii?
    Va rog sa publicati un articol despre deodorantul natural piatra de alaaun si despre efectele nocive ale deodorantelor cu plumb.Multumesc.

    Fata de aluminiul din deodorante, piatra de alaun este formata din molecule de dimensiuni mai mari, ce nu pot patrunde si bloca porii. Nu contine parfumuri, nu are niciun fel de miros. In compozitia pietrei de alaun nu mai exista niciun alt aditiv sau conservant. Nu pateaza si ofera protectie pentr

    Functioneaza piatra?

    Am plecat la drum cu testarea tot cu indoiala. Dar acum sunt foarte placut impresionata de piatra de alaun. Nu ma asteptam sa functioneze atat de bine.

    Sunt curioasa cum o sa fie la vara dar daca e tot asa cred ca am facut o afacere. Mai ales ca am inteles ca rezista foarte mult. Din entuziasm i-am luat si mamei si e multumita de ea si lucrez sa mai conving lume.

    Voi ati incercat vreodata deodorantul din piatra de alaun?

    RăspundețiȘtergere
  7. Avem o parere proasta despre majoritatea produselor cosmetice sintetice. Daca ati observat blogul nostru, noi obisnuim ca atunci cand postam un articol despre un subiect sa intarim ceea ce se prezinta in articol cu un film , clip, documentar tradus pe marginea subiectului. Daca aveti un film tradus pe marginea acestui subiect sau o emisiune tv ceva da-ne un semn si-l vom publica.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc pt raspuns. Am gasit cateva documentare pe net intitulate Adevarul despre anticonceptionale unde sunt spuse lucruri ascunse despre efectele negative ale anticonceptionalelor.Va rog publicati un articol despre efectele negative ale anticonceptionalelor daca doriti, multumesc oricum?

    RăspundețiȘtergere
  9. Mai intai oferiti-ne linkul catre acel documentar si apoi vom decide ce si cum.

    RăspundețiȘtergere
  10. Multunesc si e foarte bine ca nu va dati identitatea pt ca saitul asta nu e unul de socializare ci unul care te ajuta sa te schimbi in bine in opinia mea limitata .Am crescut cu saitul vostru iesirea din matrix si sunt foarte recunoscator ca exista.Stiu ca omenirea se schimba in bine si ca este ceva extraordinar sa oferii noi alegerii pozitive celor din jur multumesc pt sait.In ce priveste titlu documentarului este ADEVARUL DESPRE ANTICONCEPTIONALE.wmv si pe google exista informatii contra anticonceptionalelor.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  11. M-am uitat la filmulet. De fapt e un PPS de 2 minute facut clip. Acela nu e ceea ce dorim. Dorim ceva mai mult de atat, macar 20 de minute de film, emisiune, documentar care sa ne arate, demonstreze intr-un fel sau altul ceva. In plus, nu consideram avortul un rau absolut, dimpotriva, in anumite cazuri poate fi cea mai fericita solutie si ..nimic nu e intamplator...moartea nu exista ...samd.

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc si slava Domnului care este lumina din fiecare si firescul vietii fericirea din tot ca parintii nostrii si totii parintii din lume au fost contra avortului si ne-au facut ca sa putem inspira si espira lumina neshimbatoare din care iese orice scop bun si acum lumea nu poate sa existe daca oamenii nu se ajuta unii pe altii copii trebuie ajutatii nu avortatii oricum ar fii eii nimic nu se risipeste totul este pentru fericire care este firescul vietii totii vrem fericirea crdetii ce vretii dar nu fitii contra vietii care este fericirea pe care fiecare o poate descoperii in el multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  13. Personal consider acest plan al vietii, doar unul din miliardele de planuri ale vietii si nu cred ca toate vietile merita traite pe acest pamant, decat daca poate, esti un masochist de meserie. Viata majoritatii oamenilor pe acest pamant este un adevarat IAD si nu consideram suferinta asta extrema de pe acest pamant ca fiind absolut necesara. De ce sa aduci pe aceasta lume un suflet daca tu ca parinte esti un handicapat mental si sufleteste, un penibil care nu ar face decat sa chinuie acel suflet si sa-l schilodesti pe viata? Care este sensul in asta? De ce sa aduci un copil care il vezi la ecografie ca e malformat sau handicapat? De ce sa alegi sa fii sclavul unui copil facut din viol sau dintr-o greseala de-o noapte la betzie? Sunt tone de situatii in care avortul este de preferat. Fratilor, lasati fanatismele si radicalismele astea deoparte si mai folositi-va si ratiunea. Nu spun ca AVORTUL ESTE BUN in toate situatiile, dar nici nu spun ca este un rau absolut ... viata nu e trasata dupa sabloanele voastre mentale. Fiti vii, fiti prezenti, actionati si cu ratiunea, ca de aia vi-a dat-o Dumnezeu ... Iar de sufletul copiilor nu va faceti griji, ca or sa gaseasca o alta sansa sau oportunitate sa evolueze spiritual aici sau in alta parte. Sunt miliarde de galaxi, cu miliarde de planete numai in acest plan fizic, ca sa nu mai vorbim de infinitele lumi si universuri invizibile.

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc si a fi in prezent nu insamna a gandi ca estii ci inseamna iubirea care este una cu Dumnezeu,fericirea,pacea,intelepciunea si orice scop bun.Nimic nu este intamplator nici macar un copil nedorit iar al alunga din existenta materiala nu este o solutie buna deoarece raul atrage alt rau,iepurii stau cu iepurii, portocalele stau in portocal cu portocalele si au un miros frumos nu e simplu privitii in jur toate fiintele vor fericirea si sa traiasca cine esti tu sa alungii o finta care vrea doar sa traiasca dovedind asta prin prezenta ei legata de viata de aici si acum .Revolutia iubiri este aici si acum alegand iubirea si actionad pentru binele celorlaltii care insemna si binele individual.Apropo nu incerca sa convingi incearca sa ajutii si e foarte faina chestia aia cu schimbare porneste din interior numai bine merg sa mangai iepurii si sa miros portocalele.:)

    RăspundețiȘtergere
  15. Cuvinte mari ... Nu este intamplator nici avortul dupa aceasta logica. Asa cum Dumnezeu ti-a dat minte sa scoti penisul din femeie cand simti ca ejaculezi daca nu vrei copil la fel poti sa opresti o sarcina daca vrei si sa suporti consecintele. Nu trebuie sa ejaculezi neaparat in interiorul femeii ... Asa ca da, atunci cand alegi sa faci un copil, constient, iti asumi niste chestii, insa cand din greseala iti scapa o picatura pe langa, sau pur si simplu esti prea prost sa te tii, si ejaculezi ca orice animal prost, atunci de ce sa plateasca copilul tau neatentia ta de 1 secunda?...pentru o secunda de neatentie sa aduci pe lume un suflet pe care apoi sa-l blagoslovesti cu imaturitatea si prostia ta? Nu mai fiti habotnici frate ... Nimic nu este absolut bun sau absolut rau pe lumea asta ...

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna dragii pamantenii care tind spre trezire la adevar sunt un extraterestru imprsionat de alturista voastra activitate.Inainte de a citi acest comentariu te avertizez incearca sa fii benefic astfel veii fi oricum.Numele meu este Morcovel si va transmit un mesaj departe din univers suntetii extraordinarii atii facut o treaba extraordinara cu saitul asta si va doresc numai bine:)Am glumit nu sunt extraterestru dar sunt recunoscator pt saitul iesire din matrix .Am cautat pe sait si n-am gasit o pagina cu documentar dedicata marelui maestru Morihei Uesiba descoperitorul aikidoului.Va rog publicati ceva despre Morihei si un documentar depre Morihei Uesiba.Multumesc oricum.

    RăspundețiȘtergere
  17. Am pus documentarul http://fymaaa.blogspot.ro/2013/11/morihei-ueshiba-fondatorul-aikido.html

    RăspundețiȘtergere
  18. Am pus documentarul http://fymaaa.blogspot.ro/2013/11/morihei-ueshiba-fondatorul-aikido.html

    RăspundețiȘtergere
  19. Observ ca sunteti experti in a detecta ce este adevarat de ce este fals, ca de exemplu Tolle este adevarat, Bivolaru este fals. Ce parere aveti despre Primo Laurentiu si organizatia pe care o tuteleaza, ORDINUL MERITOCRAT? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

    RăspundețiȘtergere
  20. Experienta noastra personala nu ne face experti decat ai vietii personale poate pe care o stim mai bine decat altceva ... Nu am zis ca Tolle e adevarat insa de Bivo credem ca e fals ... De Primo am scris aici https://fymaaa.blogspot.ro/2015/09/meritocratia-si-meritocratismul-24092015.html ... eu personal nu sunt atras de ordine, organizatii, secte, religii, partide , miscari samd , asa ca legat de ideea de Ordin am reticente, in rest consider ca sunt niste idei mai bune decat ceea ce este acum.

    RăspundețiȘtergere
  21. dl Anonim...nu poti sa-l compari pe Tolle cu bivolu'...care isi zice profesor, dar este un titlu pe care si-l aroga fara nici un drept...si mai zice si ca este incarnarea lui Iisus...ce nebun...
    FreeYourMind comentariile dvs sunt de nota 10...

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...