Ieşirea Din MATRIX: Secretul De Dincolo De Materie

sâmbătă, 13 decembrie 2008

Secretul De Dincolo De Materie

THE SECRET BEYOND MATTER

Încep astăzi să expun o serie de documentare făcute de un controversat musulman pe nume Harun Yahya (producator a 109 filme documentare pe diverse subiecte, de la Societati Secrete la creationism, de la fizica cuantica la Coran, de la biologie la numarul de aur samd), pe care personal l-am simtit de bun simt, chiar daca prezinta lucrurile adeseori prin prisma Coranului. Nu am nimic cu nici o religie atata timp cat oamenii care o compun isi pastreaza bunul simt si nu trec in partea fundamentalista, extremista.

Acest film este un scurt documentar care ne explica pe scurt, dar sugestiv, ca realitatea este dincolo de simturile noastre. Corpul nostru (inclusiv creierul) este o interfata ... un instrument prin care spiritul se manifesta.

Fiintele umane sunt in contact cu Universul prin cele 5 simturi. Nimeni nu poate atinge adevarata "lume externa" decat prin aceste simturi. Asadar, cum putem noi stii ca aceasta lume nu este diferita de ceea ce noi o percepem a fi?

Acest filmulet va provoaca sa va raspundeti la aceasta importanta intrebare: Ce este realitatea?

In acest sens va recomand si filmul MATRIX.

Cand veti vedea filmul veti intelege cat de limitata este filozofia materialista care respinge ideea de Spirit, Constiinta Ultima, Dumnezeu chiar si de Suflet considerand ca materia este absoluta.

"Drama materialistilor este ca nu inteleg ce este materia de fapt."

Acest filmulet se bazeaza pe cartea "Vesnicia si realitatea destinului" de Harun Yahya.

Personal consider ca exista un singur Dumnezeu caruia oamenii i-au dat diverse nume de-a lungul timpului si au descoperit diverse cai de comuniune si comunicare cu acest Dumnezeu, care mai tarziu au devenit cai batatorite, dogme si religii. Musulmanii ii spun Allah lui Dumnezeu, Hindusii Brahman sau Shiva sau Indra, Crestinii ii spun Dumnezeu, alte religii Yehova, samd.

Deci, cand Harun Yahya vorbeste de Allah vorbeste de Dumnezeu, din perspectiva musulmana si este un punct de vedere ce merita luat in considerare si bine ar fi sa renuntam la prejudecati in ceea ce priveste alte religii. In toate religile sunt si oameni care gandesc si au bun simt, oameni care simt sa se apropie de Dumnezeu prin calea religiei lor, care au ajuns la anumite experiente spirituale profunde care adeseori ii fac sa vada complementaritatetea cailor spirituale, ceea ce uneste si nu ceea ce dezbina, sa vada dincolo de forma pe care spiritualitatea o imbraca, luand chipul diverselor religii, culte samd.

Deci, cand naratorul spune Allah, pur si simplu, intelegeti Dumnezeu. Inlocuiti cuvantul Allah, daca va deranjeaza in vre-un fel sau altul (ca pe multi ii scartaie pe creier acest nume), cu Sinele Suprem, Paramataman, Paramashiva, Divinul, Spiritul, esenta ultima, Absolutul, Nirvana, Shiva, Buddha, Khrishna, Mahavira samd.

Harun Yahya e un creationist convins si tin sa prezint si punctul sau de vedere pentru a aduce un echilibru in aceasta lume de credinta predominant materialist-stiintifica, care crede la fel de orbeste in teoria evolutionista a lui Darwin. Am prezentat si extrema ateismului, deoarece si ateii au adevarul lor, pana la un punct, in filmul The Root Of All Evil, si am prezentat si celelalte teorii legate de Origini. Consider necesara cunoastere tuturor punctelor de vedere pentru a ne forma o gandire critica cat mai cuprinzatoare si deasemenea pentru a ne forma un discernamant si astfel sa nu mai luam de bun tot ce ni se serveste pe tava in curentul de gandire principal al lumii in care traim.

Personal mi-am exprimat parerile legate de evolutionism si creationism, in toate comentariile documentarelor expuse in categoria ORIGINI si vad ceea ce este bun, logic, de bun simt in toate teoriile si ce nu.

Vedeti filmuletul AICI:
(cu subtitrare în limba română, ca de obicei)
sau AICI


Filmul este OPEN SOURCE si poate fi downloadat, distribuit, vizionat oriunde la orice televiziune sau cinematograf. Îl puteti descarca în calitate buna, de pe siteul HarunYahya.com 

5 comentarii:

  1. Buna!!
    Apreciez blogul tau si l-am evidentiat de vreo 2 luni pe blogul meu, apoi am constatat ca si alti oameni cu care m-am imprietenit ulterior il aveau pe listele lor de preferinte!! Ceea ce a fost imbucurator pentru mine.
    Blogul meu este unul de studiu personal al realitatii inconjuratoare, de aceea nu postez filme, dar oamenii merg pe bloguri cum este al tau si vad cum ceea ce este aici se potriveste cu cele pe care le scriu, merg si in alte parti, se informeaza cu seriozitate. Cred ca ceea ce faci este ceva bun, care merita incurajat.
    Sa auzim numai de bine!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de aprecieri ... Succes pe mai departe. Numai bine :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Dezamagitor filmuletul, zau asa. :)

    Practic prezinta pozitia filozofica a solipsismului din perspectiva radicala a lui George Berkeley.

    Iti recomand sa citesti Principiile cunoasterii omenesti, ca e o carte foarte interesanta chiar si dupa 300 de ani (mai precis, 299) de la aparitie. Turcul asta l-a copiat cuvant cu cuvant pe Berkeley. Pana si rolul pe care il atribuie divinitatii e acelasi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Faptul ca adunati aceste documentare si scrieti despre ele, ca le puneti cap la cap, cu tot cu subtitrare, nu ma face decat sa va felicit. Cei ce plac o viata oarba, gen Cypher, sa fie sanatosi; de luat in vizor nu e o vila cu enspe camere, o plasma cat peretele sau nu stiu ce SUV; de luat in vizor e cunoasterea adevarului iar blog-ul are efect de pilula rosie. Bravo :)

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...