Ieşirea Din MATRIX: Descifrând Misterul Vieţii - Originiile Vieţii, Evoluţie şi Concepţie Inteligentă

vineri, 17 octombrie 2008

Descifrând Misterul Vieţii - Originiile Vieţii, Evoluţie şi Concepţie Inteligentă

Unlocking The Mystery Of Life (2003)
Life's Origins, Evolution And
Intelligent Design


"Este viata pe Pamânt rezultatul unui cumul de factori (precum timpul, selectia naturala si sansa) care au favorizat independent aparitia acesteia? Oare diversitatea si originea organismelor vii pot fi explicate printr-o cauza inteligenta?

Unlocking the Mystery of Life exploreaza aceste intrebari si prezinta dovezi ce sustin o idee care ar putea revolutiona gandirea stiintifica - teoria "designului inteligent." - comentariu preluat de aici

Acest documentar analizeaza şi combate cu argumente ştiinţifice teoria evoluţionista a lui Darwin. Ei nu susţin creaţionismul neapărat ca nişte credincioşi dogmatici, ci spun doar că formele de viaţă existente pe pământ, de la cele mai simple, la cele mai complexe, pornind de la celulă la om, nu puteau fi rezultatul unor mutaţii genetice aleatoare, aşa cum susţine Darwin prin teoria evoluţionistă şi aduc numai dovezi ştiinţifice şi argumente de bun simţ.

Cum a apărut viaţa? Cred că nu a existat vreo altă întrebare care să mistifice omenirea mai mult decât aceasta. Descoperind misterul vieţii, este o călătorie fascinantă în interiorul unei celule vii, o lume microscopica elaborată, cu sisteme distincte care indică dovezi copleşitoare ale unui design inteligent.

Există o vie controversă între creaţionişti şi evoluţionişti. Mai nou, creaţionismul este condamnat de UE (citiţi aici). Ultimile descoperiri din genetică, biologie şi chimie tind să le contrazică pe ambele. Nu se aduce deloc în discuţie teoria evoluţionistă a lui Lamarck, prima teorie evoluţionistă, care susţine ereditatea caracterelor dobândite, care mai nou este luată din nou în vizor de epigenetică.

- preiau un comentariu personal de pe blogul Un Blogger Sceptik

Personal cred ca exista o combinatie de creationism si evolutionism.

Referitor la ceea ce se spunea ca functia creeaza organul, eu cred ca nu este o idee asa de absurda cum se spune aici (pe Un Blogger Sceptik) ci una foarte plauzibila. Mai degraba, nu functia, ci nevoia de functie creeaza organul. De ex, pestii avand nevoie sa respire oxigen si astfel sa evolueze catre amfibieni , aceasta nevoie , existenta ca program energetic, anterior existentei oragnului specific, ca o matrice mentala, informationala, a determinat aparitia organului executor al functiei numite respiratie.
De ex, s-a observat ca daca tinem o mana in ghips 6 luni ea incet incet prezinta semnele osteoporozei …de fapt organul nefolosit isi pierde functia. Relatia este si in sens invers.

Nevoia de o functie creeaza organul.

Daca iti acoperi un ochi, la un moment dat, nefolosit fiind vei orbi cu acel ochi. La fel si legat de creier ... daca nu-l mai folosim, incet incet anumite capacitati ale acestuia dispar. De ex, daca nu-l folosim pt memorare, incet incet memoram tot mai putin si o dam in cine stie ce alta boala gen Alzheimer sau chestii asemanatoare.

Ideea e ca organismele evolueaza in functie de adaptarile la mediul exterior, iar mutatiile genetice sunt rezultatul adaptarii la mediu, iar in cazul fiintei umane mediul este perceput de cele cinci simturi care sunt filtrate de creier, care interpreteaza si da comenzi in intregul corp. In cazul celulelor creierul lor este membrana si nu nucleul cum s-ar crede.

Determinsmul genetic este un mit, ADN-ul este supraevaluat. Genele se pot rescrie. In cazul fiintei umane Genele sunt un efect al mintii, al prejudecatilor noastre, al credintelor noastre.

In acest sens va recomand sa vedeti filmele lui Bruce Lipton, un medic embriolog care a clonat celule musculare umane.

Documentarul (conferinta) Where Mind And Matter Meet, facut de Bruce Lipton, l-am pus deja pe blog aici (vi-l recomand din suflet). Voi mai pune în curând şi alte documentare care vin în sprijinul acestor argumente.

Ca o concluzie consider atat dogma creationista incompleta , dar si cea evolutionista la fel de incompleta. Cele doua se combina. Merg mana in mana.

Legat de introducerea sau scoaterea darwinsimului ( a teoriei evolutioniste) din scoli si a introducerii fortate a religiei ortodoxe ca materie de studiu mi se pare o aberatie la fel de mare. La religie ar trebui sa se predea toate religiile, pentru ca un copil sa faca comparatie si sa aleaga constient, nu numai o anumita dogma limitata. La fel si legat de evolutionism. Sa se prezinte toate teoriile nu numai una. Si creationismul si darwinsmul si lamarkianismul si alte teorii care explica evolutia. Copilul trebuie sa fie liber sa aleaga sa i se trezeasca simtul critic si sa i se dezvolte aptitudinea de a gandi si singur (acest lucru nu este stimulat (incurajat) de sistem … oamenii care gandesc si pun la indoiala sistemul de credinte oficial acceptat sunt periculosi).


Un comentariu:

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...