Ieşirea Din MATRIX: Cum să-ți schimbi mintea - Ce ne învață noua știință a psihedelicelor despre conștiință, moarte, adicție, depresie și transcendență - Michael Pollan (mini-serial)

miercuri, 13 iulie 2022

Cum să-ți schimbi mintea - Ce ne învață noua știință a psihedelicelor despre conștiință, moarte, adicție, depresie și transcendență - Michael Pollan (mini-serial)

 HOW TO CHANGE YOUR MIND (2022)

The New Science of Psychedelics

Un documentar în 4 episoade, realizat după cartea cu același nume Cum să-ți schimbi mintea în care scriitorul Michael Pollin ne prezintă câte ceva despre istoria și utilizările substanțelor enteogene precum LSD, psilocibina, MDMA și mescalina.

„Cand si-a propus sa cerceteze modul in care sunt utilizate LSD-ul si psilocibina (ingredientul activ din ciupercile magice) pentru a aduce alinare oamenilor care sufera de afectiuni dificil de tratat precum depresia, adictia si anxietatea, Michael Pollan nu a intentionat sa scrie aceasta carte, fara indoiala cea mai personala dintre toate volumele sale. Dar descoperind modul in care aceste substante remarcabile imbunatatesc nu doar vietile celor cu boli psihice, ci si pe ale oamenilor sanatosi, care se confrunta cu dificultatile de zi cu zi, a decis sa exploreze peisajul mintii atat la persoana I, cat si la persoana a III-a.

Astfel a inceput o aventura unica in sondarea diverselor stari de constiinta modificata, dublata de investigarea aprofundata a ultimelor cercetari din neurostiinta si a infloritoarei comunitati subterane a terapeutilor psihedelici. Pollan scruteaza arhivele istorice pentru a separa adevarul despre aceste misterioase droguri de miturile care le inconjoara inca din anii 1960, cand o mana de evanghelisti psihedelici au catalizat din neatentie o puternica reactie negativa impotriva a ceea ce era pe atunci o cercetare promitatoare.

O combinatie unica si eleganta de stiinta, carte de memorii, jurnal de calatorie, istorie si medicina, Cum sa-ti schimbi mintea este un triumf al jurnalismului participativ. Uluitoare si edificatoare, aceasta carte este relatarea captivanta a unei calatorii spre o noua frontiera incitanta si neasteptata in intelegerea mintii si a locului nostru in lume. Adevaratul subiect al "travelogului mental" al lui Pollan nu este doar drogul psihedelic, ci si eterna enigma a constiintei umane si a felului in care, intr-o lume care ne ofera atat suferinta, cat si bucurie, ne putem stradui sa fim pe deplin prezenti si sa gasim sens in viata.

O investigatie sclipitoare si temerara a revolutiei medicale si stiintifice din jurul drogurilor psihedelice si povestea fascinanta a experientelor psihedelice ale autorului, care i-au schimbat viata.

"Extraordinara si adesea palpitanta ... Spre lauda sa, desi este unul dintre cei mai buni scriitori pe teme stiintifice, Pollan este dispus sa abandoneze fixatia genului asupra explicatiilor materialiste ca fiind singura cale spre intelegere. Unul dintre cele mai importante mesaje ale cartii este ca beneficiile terapeutice ale psihedelicelor pentru muribunzi sau oamenii grav bolnavi, nu pot fi separate de experientele mistice pe care le prilejuiesc." - The Guardian

"Cronica extrem de bine documentata a lui Pollan ii va lumina pe cei care considera psihedelicele un fel de gluma despre generatia Woodstock si le va da sperante celor care, in numar din ce in ce mai mare, le vad ca pe un potential antidot pentru mintile noastre adesea incapatanat de inguste... Fermecatoare si instructiva." - Boston Globe

"Manat de noul interes stiintific pentru potentialele proprietati vindecatoare ale drogurilor psihedelice, Pollan se incumeta sa le cerceteze istoria, incercandu-le el insusi (sub atenta supraveghere a specialistilor!). In urma experientelor pe care le are, este impresionat de potentialul lor de a trata adictia si depresia si isi largeste orizonturile mentale. Efectul acestei carti va fi acelasi si asupra voastra." - People

Cumpără cartea de AICI.

VEDEȚI FILMUL TRADUS, 

AICI (Netflix) sau AICI 


În completare studiați categoria PSIHEDELICE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...